Śniadanie to najważniejszy posiłek w całym dniu. Warto poświęcić mu trochę czasu i zaangażowania i zrobić omlet . Bardzo szybki i przepyszny pomysł na przemycenie warzyw i
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Oczyma wyobraźni już je widzę: poletko pełne słodkich, opalających się w słońcu dyń za południowym płotem naszego warzywnika. Mam to już nawet rozrysowane. Póki co i
Karo in the Kitchenręki, dlatego niezbędny jest dla mnie statyw. Obecnie używam statywu SLIK PRO 330DX z głowicą SH-705E . Zdjęcia obrabiam w programie Lightroom 4 . Kupiłam go bardzo tanio na Allegro, jako że nie jest to najaktualniejsza wersja programu (wtedy na rynku był już Lightroom 5). Choć posiadam profesjonalny zestaw blend 5 w 1 , do odbijania światła używam najczęściej kawałka(...)sałatkę sosem i spryskuję mgiełką wody, aby wyglądała bardziej świeżo. Oczywiście nie wszystkie dania przygotowuję w dniu robienia zdjęć. Byłoby to niemożliwie ze względów logistycznych i nie zawsze koniecznie. Ciasta, placki, pasty kanapkowe, gulasze będą dobrze wyglądać także dzień po ugotowaniu. Bardzo często potrawę gotuję dzień wcześniej, żeby mój Mąż mógł wziąć ją ze sobą do pracy. Robię zdjęcia (wreszcie
Chilli Czosnek i OliwaOd jakiegoś czasu mieliśmy ochotę na pizzę, postanowiliśmy znaleźć zatem restaurację, w której będziemy mogli taką pizzę zjeść i poczuć choć trochę klimat słonecznych Włoch i
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!przygotować w blenderze wysokoobrotowym? mleka roślinne kruszony lód hummusy i pasty kanapkowe koktajle zupy kremy masła orzechowe mąki z ziaren i płatków lody i sorbety musy owocowe mielona kawa ciasto na naleśniki PARAMETRY TECHNICZNE Zanim przejdziemy do testów, parę słów na temat specyfikacji urządzenia. Pamiętajcie, że zwykły blender za kilkadziesiąt zł i blender wysokoobrotowy to nie to samo. Między nimi(...)być pewni, że skoro ten blender tak dobrze poradził sobie z ciecierzycą, to poradzi sobie ze wszystkim. Zachęcam Was do przygotowywania różnego rodzaju mąk w domu – wychodzi znacznie taniej niż zakup gotowego produktu. W większości przypadków wystarczy wrzucić surowe (ewentualnie prażone na suchej patelni) ziarenka czy płatki do blendera. W ten sposób możecie zrobić mąkę z soczewicy, płatków owsianych
Powiedz dietom nieZiemniaki. Ziemniaczane. O ziemniakach. Z ziemniakami. Pyra, grula, psianka, kartofel. Nie jestem z Poznania, ale zdecydowanie mogę się podpisać pod hasłem „kocham pyry”. W każdej możliwej
Karo in the Kitchensosu, dzielimy na porcje, mrozimy i wyciągamy wtedy gdy jest taka potrzeba. Według nas sos domowy jest o wiele smaczniejszy sosy ze sklepu, przeładowane chemią, a przy tym jest tani jak barszcz i zrobić może go każdy ( jak policzyliśmy litr sosu domowego jest o ponad 2 zł tańszy od popularnego sosu ze sztucznymi składnikami(...)Placki z jarmużu i cukinii Na hasło „placki”, automatycznie uruchamia się skojarzenie z plackami ziemniaczanymi (no chyba, że w górach, na Podhalu, gdzie placek to po prostu ciasto), daniem smacznym, ale ciężkawym. Proponujemy zastąpić tarte ziemniaki znacznie lżejszą, pożywniejszą cukinią, usmażoną z jarmużem i ziołami. To bardzo prosty przepis, a efekt jest gwarantowany Z warzywno-ziołowej masy powstają
Niedzielny kucharz