Wczoraj na obiad przygotowałam wegańską zupę tajską i z przygotowań została mi kostka tofu. Długo zastanawiałam się, jak ją wykorzystać, w końcu stanęło na paście do kanapek :) Przepis znalazłam na stronie ' Kuchnia na wzgórzu '. Pasta wyszła baardzo smakowita, sama nie dowierzałam, że do środka wrzuciłam tofu ;) Składniki na pastę: 200 g tofu 1 łyżka kaparów + kilka do dekoracji
My Culinary Artmiseczek nałożyć ugotowany makaron, kawałki dorsza, plasterki shitake i po kilka plasterków marchewki, zalać wywarem, podawać z kolendrą, posiekaną dymką, surowymi grzybami i koniecznie z sosem tajskim. Podchodząc do zupy kreatynie możecie też użyć innych dodatków, mogą to być ulubione zioła, przyprawy, owoce morza, warzywa, tofu itp. Tajski sos chili Enoki Zestaw przypraw do zupy(...)Suszone krewetki - rewelacyjna przyprawa Śniadanie w Chiang Mai Śniadanie w Chiang Mai Kuchnia tajska Tom yum goong, ostro-kwaśna zupa z krewetkami
SzczyptaSmaQBardzo lubię takie smaki, tajska kuchnia to jedna z moich ulubionych. Ta zupa jest delikatna z nutką pikanterii. Jeśli chcecie bardziej pikantną to trzeba dodać więcej pasty curry. Do garnka wlać wodę, dodać oczyszczoną i pokrojoną drobno marchewkę i korzeń pietruszki, pora pokrojonego drobno. Od brokuła odciąć grubą łodygę i dodać do wody. Dodałam również kilka dużych kwiatków z brokuła
Kuchnia PokoleńSkładniki: 400ml mleka kokosowego 200ml wody 2 cm imbiru, pokrojonego w plasterki 1 ząbek czosnku, pokrojony w plasterki 1 szalotka, ćwiartki 1 marchewka, plasterki (opcjonalnie) 1
Tajskie smakiZupy tego typu uwielbiam. Wystarczy mieć w domu dobry bulion by w kilkanaście minut wyczarować obłędny obiad. Warto ugotować w dużym garnku kilka litrów
Mango PapajaZupa dyniowa z tajską nutą jest nieco inną wersją tej powszechnie znanej zupy. Aromaty liści kafiru, pasty chili i imbiru dodają doskonałego charakteru i aromatu tej wydawałoby się bardzo prostej zupie. Artykuł Zupa dyniowa z tajską nutą pochodzi z serwisu Pogotujmy.pl
Pogotujmy.plBruschetty to typowo włoska przystawka, idealnie sprawdzi się na każde spotkanie i każdą imprezę. Tym razem propozycja na bruschetty z awokado. Sprawi ono, że będą jeszcze
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Słodka, ostra, słona i kwaśna jednocześnie. Kuchnia tajska pełna jest sprzecznych smaków, które potrafi – jak żadna inna – niesamowicie połączyć. I taka jest ta zupa. Jednocześnie pikantna, świeża, niesamowicie kremowa i… wciągająca! Gotową pastę służącą za bazę smakową do tej zupy kupicie w paczce, idealnej na jedną porcję dania. Polecam tą, z której sama korzystam – marki Kanokwan. Kupicie ją w Piotrze
Karo in the KitchenSzukałam pomysłu na nietypową zupę pieczarkową. Chciałam ją zmienić, zobaczyć jak w innych kuchniach się ją jada. I tak trafiłam na ten przepis . Wykorzystałam go jako
Bernika - moj kulinarny pamietnikZawsze myślałem, że przygotowując curry musi być ono z mięsem i to był właśnie błąd. Tym razem zainspirowani przepisem znalezionym w internecie przygotowaliśmy tajskie curry z
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Składniki: 600 ml mleka kokosowego 400 ml wody 2 łodygi trawy cytrynowej 1 łyżka pasty Tom Kha 2 liście kafiru 1 dymka 1 papryczka
Tajskie smakiczerwcowe kurki. Danie wyszło wyśmienite. Inne propozycje z kurkami: Kurki marynowane w delikatnej zalewie octowej Tartaletki z grzybami (kurki) Gołąbki z kurkami w sosie śmietankowo-koperkowym Zupa kurkowa po tajsku Zupa z kurek z karmelizowanym porem Pizza mini z kurkami Gołąbki z ryżem i kurkami Kotlety kurczaka z nadzieniem kurkowym były mega smaczne, no te pieczone ziemniaki, w których również
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniętakie zupy, których jedzenie po prostu wciąga. Taki jest ten ramen w tajskim stylu. Esencjonalny wywar i mięso z kurczaka w roli sporej dawki białka, mleko kokosowe i olej kokosowy w roli zdrowych tłuszczy. Marchew, papryka, kiełki fasoli i groszek cukrowy jako tercet pełen witamin i błonnika. Pikantne zielone curry i kurkuma – dla zdrowia. I smak – nie do podrobienia! WYWAR
Karo in the Kitchenracji braku obiadu, musiałam wymyślić coś na szybko. Dotargałam dynię do domu, obrałam, pokroiłam, upiekłam.. i ugotowałam zupę. W tajskich rytmach, z domieszką curry i włożonym w nią całym sercem. Połączenie polskich smaków z tajskimi wyszło pyszne. Zawirowania i obroty smakowe. Tak podsumuję smak i zapraszam do przepisu. Składniki: 500g obranej dyni 1 mała puszka (165ml) mleczka kokosowego
Czarnawisienka