było z tym gotowaniem tak źle, a gulasz wyszedł pyszny, więc miałam przynajmniej na dwa dni obiad z głowy :-). Polecam i miłego dnia życzę :-) Składniki: około 800 g szynki wieprzowej 500 g pieczarek 2 większe papryki czerwone 2 większe papryki białe lub zielone 1 słoik ogórków kiszonych (taki litrowy) 2 większe cebule czerwone 90 g koncentratu pomidorowego około
kruche babeczkiobiad na 2 dni. Potrzebujemy: Spód: 200 g mąki pszennej 120 g zimnego masła 1 jajko 1/2 łyżeczki soli Nadzienie: 500 g pieczarek 300 g kiełbasy śląskiej z szynki Maestro Henryk Kania 2 czerwone cebule 1 szklanka startego żółtego sera 3 jaja 1 szklanka mleka 1 pęczek natki pietruszki 3 łyżki oliwy 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżeczka
MamaOskarkafestiwalem zakończyliśmy dziś w Stekówka - Steki i Burgery burgerem ze strusiną 😍 Strusioburger w rustykalnej bułce – grillowane, szarpane mięso strusia (180 g), ser koryciński z dodatkiem czarnuszki i czosnku, polska szynka dojrzewająca, podsmażane na maśle podgrzybki i szparagi, żółty, słodko-ostry sos majonezowy i liście rzodkiewki, podane z frytkami Cena: 32 zł Zanim podano nam to dzieło sztuki zostaliśmy poczęstowani pysznym
Cooking Monsterprzepisie przedstawię pomysł na zapiekankę w formie tarty, której spód stanowią grzanki. Przepis możemy zaliczyć do kuchennego recyklingu ze względu na wykorzystanie pieczywa z dnia poprzedniego, a także szynki, jaj... Tryb czytania Artykuł Tarta na grzankach pochodzi z serwisu Blog kulinarny Kurkanielotka.pl
PysiaGotuje.plsałatką z pomidorem, czerwoną cebulką i mini kulkami mozzarelli. Składniki na 5 porcji, tj. 5 kotletów mielonych: 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego, np. z łopatki lub szynki 6 jajek (5 - do ugotowania, 1 - do panierki) 1 mała cebula sól, pieprz 1 łyżeczka przyprawy do mięsa mielonego trochę szczypiorku trochę natki pietruszki mąka do obtoczenia bułka tarta do obtoczenia
Ugotowaćwytrawną roladę, która sprawdzi się rewelacyjnie jako przekąska i tzw. finger food na imprezę. Rolada upieczona jest na mące pełnoziarnistej. U mnie w nadzieniu znalazła się włoska szynka, jednak spokojnie można zamienić ją na wersję wegetariańską i wykorzystać wędzonego łososia lub dowolne warzywa. Przepis jest łatwy i szybki, czyli taki, jakie lubmy najbardziej gdy goście już pukają
HealthyCreationsprzede wszystkim na prostocie wykonania oraz rodzimym surowcu. Specjalnością masarni są klasyczne, naturalnie wędzone wyroby (byliśmy i sprawdziliśmy wędzarnię) Zakład przerabia miesięcznie ok. 20 ton mięsa, z których powstają szynki, schaby, kiełbasy szynkowe, kiełbasy wiejskie, balerony, kabanosy, polędwiczki, boczki, pieczenie rzymskie, pasztety i salcesony. Cztery z ich wyrobów, sygnowane określeniem geograficznym z Wierzeic, czyli dawnej nazwy wsi Wierzawice
królestwo garówzdrowy i smaczny. SKŁADNIKI: 👌250 gr. mieszanki warzywnej 👌3 łyżki posiekanej natki pietruszki 👌sól wg.uznania 👌1 zielona papryka 👌4 łyżki zółtego sera tartego (wg. uznania) 👌140 gr. szynki wieprzowej 👌1 pomidor 👌200 gr.fety 👌pieprz wg. uznania 👌8jajek 👌3-4 łyżki mleka 👌sól wg. uznania WYKONANIE: 👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌 my social media: 🎬 YouTube dla kreatywnych 🎬 YouTube Kulinarny 👫 Fanpage kulinarny ✏ Blog
RITA food channelSkładniki 500 g mielonej szynki cebula sól, pieprz 3-4 ząbki czosnku jajko 2,5 łyżki bułki tartej 2 pęczki koperku 3 łyżki śmietany 500 ml bulionu Przygotowanie Mięso przełożyć do miski wbić do niego jajko, dodać startą cebulę, bułkę tartą - przyprawić solą, pieprzem i czosnkiem. Uformować kuleczki i włożyć do gotującego się bulionu. Gotować ok 25 min (obracając
Gaździnka warzySUROWIEC I ROZDRABNIANIE -2,5 kg boczku /8 mm -1,5 kg szynki /szarpak -1 szt. tylna golonka większa bez skóry /2,5 mm -jelita 26-28 mm PRZYPRAWY -peklosól 18 g/kg -czosnek świeży 5 g/kg -pieprz czarny 3 g/kg -kolendra 2 g/kg -woda 200 ml. dodana podczas dodawania przypraw i 100 ml. dodana po kilku godzinach przed nabijaniem
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.tosty: 4 kromki chleba tostowego pełnoziarnistego 4 plastry Filetu Wędzonego z Indyka firmy HAŃDEREK 4 plastry sera feta 4 plasterki pomidora WYKONANIE: 1. Na dwóch kromkach układamy, szynkę, ser feta, pomidor, nakrywamy pozostałym chlebem. 2. Zapiekamy chwilkę w opiekaczu, po upieczeniu najlepiej smakuje z ketchupem
Dziś Ja gotujesłoik otworzyłam tydzień po przygotowaniu). [caption id="attachment_7521" align="aligncenter" width="685"] Ogórki w ketchupie[/caption] Inne pomysły na wykorzystanie ogórków: Ogórki Faszerowane Fetą Kolorowa Sałatka Z Makaronem, Szynką I Ogórkiem Sałatka Z Tortellini, Ogórkiem I Koperkiem Surówka Z Kapusty Pekińskiej Z Marchewką I Ogórkiem Śledzie W Sosie Śmietanowo-Ogórkowym Penne W Sosie Ogórkowym Mizeria Po Kaszubsku Artykuł Ogórki
e-PrzepisyKulinarneSzynkowar to urządzenie kuchenne do parzenia szynki oraz innych podobnych wędlin w domowych warunkach. Na rynku dostępne są bardzo różne szynkowary – wykonane z różnych materiałów (najczęściej metalu, ale zdarzają się też szynkowary zrobione z plastiku ), w różnych kształtach, typach zacisku i zamknięcia. Niektóre wyposażone są we wbudowany termometr. Szynkowary dzielą się na owalne i prostokątne i występują w bardzo różnych
Trochę smakutuż przy rynku. Co znajdziemy w Punkcie „G”? prostotę, estetykę i smak. Dania piękne podane, bez tak zwanych bajerków. Bronią się smakiem. Tu mieliśmy przyjemnośc jeść: szparagi/ sos kremowy/ szynka/ parmigiano tatar/ łosoś/ pumpernikel/ jajko chłodnik/ botwina/ ogórek/ fenkuł/ granita kaczka/ fasolka/ groszek/ szparagi/ demi/ pancetta/ puree kalafiorowe sandacz/ risotto/ groszek zielony jogurt/ sorbet/ beza i ten gewurztraminer... Punktu
królestwo garówPropozycja na danie jednogarnkowe :).Klopsiki w sosie śmietankowym z dodatkiem pieczarek i pora.Sycące i pyszne danie. Polecam!! SKŁADNIKI 500g mięsa mielonego z szynki wieprzowej 1 jajko cebula 2 łyżki bułki tartej łyżeczka musztardy ostrej słodka papryka do smaku sól,pieprz 300g makaronu por 250g pieczarek 250ml śmietany kremówki 2 żółtka olej do smażenia WYKONANIE Gotujemy makaron al dente.Cebul
Mała w garnku miesza