szynka duszona - 1191 przepisów (strona:24/80)

Jaja sadzone na szynce i pomidorach 182

podaniem świeża bazylia szafran opcjonalnie To śniadanie jest totalną improwizacją. Szynkę pokrój w kostkę i wrzuć na patelnię z olejem kokosowym. Podsmaż chwilkę, aż kuchnia nabierze smakowitego zapachu. Następnie wrzuć trochę pomidorów z puszki. Dosmacz solą i pieprzem. Wbij tyle jaj i le potrzebujesz. Zmniejsz ogień, przykryj pokrywką i duś do momentu, aż jaja się ładnie zetną. Najlepiej ,aby żółtko

Z Kuchni Do Kuchni
Szynka duszona z porem i młodymi warzywami 148

kroimy w kosteczkę. Szklimy w garnku na rozgrzanym oleju. Szynkę kroimy w kostkę, przyprawiamy przyprawą do wieprzowiny, słodką papryką i obsypujemy mąką. Dokładamy do garnka. Marchewkę, pieczarki oraz seler naciowy kroimy w pół plasterki. Dokładamy do mięsa. Całość przesmażamy, podlewamy wodą wymieszaną z koncentratem pomidorowym. Doprawiamy przyprawami i dusimy na wolnym ogniu do miękkości mięsa (około 60 minut

VioletoweKucharzenie
Szynka pieczona w kremowym sosie z kurkami 411

łyżki oliwpieprzsólSKŁADNIKI na sos z kurkami:200 g świeżych kurek1 łyżka masła klarowanego50 g świeżego masła200 ml śmietany 18%150 ml białego wina1 cebula czerwonaświeży rozmarynnatka pietruszkipieprzsólPRZYGOTOWANIE pieczonej szynki:Szynkę myjemy, osuszamy i przekładamy do miski. Dodajemy drobno posiekanym czosnkiem i rozmarynem.  Doprawiamy czerwoną papryką, solą i pieprzem. Dolewamy oliwę. Przyprawy wcieramy w mięso. Miskę zabezpieczamy folią spożywczą(...)temperaturze 180'C.PRZYGOTOWANIE kremowego sosu z kurkami:Kurki dokładnie płuczemy i osuszamy. Na klarowanym maśle podsmażamy posiekaną w kostkę czerwoną cebulę. Dodajemy kurki i dolewamy białego wina. Dusimy ok. 3 min. Dodajemy świeże masło i odrobinę posiekanego rozmarynu. Wszystko smażymy na średnim ogniu, co jakiś czas mieszając. Gdy kurki zmiękną doprawiamy je solą i pieprzem. Pod koniec dolewamy śmietanę. Dodajemy

kulinarnyJa
Szybkie danie z makaronem pełnoziarnistym 346

trzeba obierać) i paprykę pokroić w większą kostkę. Szynkę pokroić w kosteczkę, kabanosy w małe kawałeczki. Podsmażyć krótko na niewielkiej ilości oleju lub oliwy z drugiego tłoczenia. Następnie dodać warzywa, suszone płatki pomidorów i czosnku. Można oczywiście zastąpić je świeżymi pomidorami i czosnkiem. Podlać odrobiną wody i dusić razem do miękkości. Dodać ugotowany makaron, doprawić do smaku, wymieszać i skropić

Ze smakiem i z pasją
Tarta z porem i szpekiem 224

ricotta 2 duże pory 100 g tyrolskiego szpeku w plasterkach (szynki szwarcwaldzkiej, wędzonki, boczku) 1/3 szklanki bialego wytrawnego wina( u mnie Celebro France semi dry) 4 jajka 70 gr startego żółtego sera ( u mnie ementaler) 3 łyżki gęstej śmietany gałka muszkatołowa pieprz Pory myjemy i kroimy na kawałki. Następnie dusimy do miękkości na łyżce tłuszczu. Do miekkich porów dodajemy pokrojony

Mia Cucina Sofieta
Koszyczki z ciasta filo z wieprzowiną 124

łyżki oleju lub oliwy z oliwek pieprz sól Szynkę kroimy na krótkie i cienkie paseczki. Dodajemy olej/oliwę z oliwek, paprykę ostrą i słodką, czosnek, pieprz i sól. Dokładnie mieszamy i smażymy na dobrze rozgrzanej patelni. Czekamy aż mięso się zarumieni, zalewamy je niewielką ilością wody, przykrywamy i dusimy, co jakiś czas dolewając odrobinę wody i mieszając, przez około

PatiGotuje
Przystawka na dużego głoda 276

Wymieszaj ricottę z odrobiną sosu , który wytworzył się podczas duszenia szpinaku z sosem, do momentu ,aż powstanie gładka papka. Dodaj do szpinaku , wymieszaj. Upewnij się, że wszystko jest idealnie popieprzone, i posolone. Nakładaj do indywidualnych, „jednoosobowych naczynek”- mogą być kokilki i obficie posyp ziarnami. Podawaj z grissini i parmeńską szynką, nie zapomnij o winie. Podczas gdy goście będą zajęci taką

Z Kuchni Do Kuchni
ROLADKI WIEPRZOWE W SOSIE SEROWYM. 203

jednej strony musztardą. Układam po plasterku szynki, sera, połówce korniszona. Starannie i "ciasno" zawijam, spinając wykałaczką,  aby się nie rozpadły. Na patelni roztapiam odrobinę masła, dodaję nieco oliwy  układam roladki i podsmażam. Rozkruszyłam następnie kostkę mięsnego wywaru  i dorzuciłam do mięsa. Podlałam niewielką ilością wody i duszę pod przykryciem  około 5-7 minut. W tym czasie

W kuchni Karmel-itki
boczek duszony w piwie 149

Moja reakcja była dość spontaniczna i cytować nie będę :P Cóż można powiedzieć czy napisać o tym kawałku mięsa? Ano to, że odpowiednio przygotowany jest o niebo lepszy niż szynki i balerony :D Dziś napiszę tylko, że udało mi się wybłagać przepis na to królewskie jedzenie :D Okazało się...że nie jest skomplikowane. Tajemnicą w tym wszystkim tylko jest(...)plastry do 1 cm grubości. podsmażyłam na patelni z odrobina oleju na dość mocnym ogniu. Jak już ładnie się podrumienił, przełożyłam wszystko do garnka z odrobina wody. tak dusiłam przez ok. 30 minut. Podlałam piwem i dusiłam dalej ok. 20 minut. Pod koniec posoliłam i popieprzyłam. Dodałam cebulę pokrojoną w grubsze pół talarki i czosnek. Tak jeszcze chwilkę dusiłam

Pieprzyć z Fantazją
Sznycle z indyka w sosie pomidorowym z warzywami 201

Wlać wino, bulion i włożyć obsmażone sznycle z indyka. Dusić pod przykryciem do miękkości mięsa. Na koniec wlać śmietanę kremówkę i doprawić solą i pieprzem. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Roladki z indyka ze szpinakiem w sosie z gorgonzoli → Kieszonki z kurczaka nadziewane serkiem topionym z szynką i bazylią → Piersi z kurczaka w sosie śmietanowo-koperkowym

Oryginalny smak
Łopatka wieprzowa z pieczarkami 160

Duszona łopatka wieprzowa z pieczarkami to pyszne i mało pracochłonne danie obiadowe. Dobrze przyprawione i rozpływające się w ustach mięso z delikatnym i bardzo smacznym sosem pieczarkowym.  Mięso z łopatki wieprzowej jest bardzo łatwe do przetworzenia i świetnie nadaje się szczególnie do duszenia. Zestawienie tego rodzaju mięsa z pieczarkami daje bardzo przyjemny w smaku i sycący posiłek. Łopatkę(...)płynem dodać do mięsa, przyprawić majerankiem, tymiankiem, cząbrem. Dusić pod przykryciem do miękkości mięsa. Na koniec przyprawić do smaku pieprzem i solą, gotować bez przykrycia do czasu, aż konsystencja sosu w mięsie będzie nam odpowiadała.  Podawać posypane posiekaną natką pietruszki z ziemniakami, kaszą lub ryżem. Zobacz również: bitki z szynki w sosie cebulowym

Kuchcik gotuje
Gulasz z szynki wieprzowej 143

smakowało wszystkim i było więcej warzyw:) Składniki: 500 g szynki wieprzowej 1 duża czerwona cebula sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, majeranek, suszony czosnek szklanka bulionu (albo szklanka wody + łyżeczka vegety natur) 3 liście laurowe, 4 ziela angielskie łyżeczka ziarenek gorczycy olej do smażenia Przygotowanie: Na patelni rozgrzej olej i duś mięso pokrojone w kostkę, oczyszczone i osuszone. Po kilku

Zasmakuj Kuchni
Polędwiczki wieprzowe w szynce parmeńskiej na sosie grzybowym 163

nich nabij na gałązkę rozmarynu a następnie owiń szynką parmeńską. Rozgrzej oliwę z oliwek i smaż na niej przygotowane polędwiczki po 3-4 minuty z każdej strony. Następnie umieść podsmażone mięso w piekarniku nagrzanym do 180 stopni na 10 minut.  Na maśle podsmaż czosnek i cebulę. Dodaj podgrzybki. Składniki duś 5 minut na patelni a następnie wlej koncentrat grzybowy

Mango Papaja
Roladki z gęsiej piersi ze śliwką 207

rozsmarowujemy na całej powierzchni. Zwijamy w roladkę, razem z szynką szwarcwaldzką. Spinamy wykałaczkami. Rozgrzewamy patelnię i wykładamy na nią na chwilę skórę z gęsi aby uzyskać odrobinę tłuszczu do smażenia. Następnie obsmażamy roladki. Marchew obieramy i kroimy w słupki a szalotki na połowę – również je podsmażamy. Podlewamy bulionem warzywnym i dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa. Aby sos był aromatyczny

Smaki Ewy
Roladki ze schabu w sosie śmietanowym 243

roladki. Każdy plaster smarujemy łyżeczką musztardy, układamy po plasterku szynki i około łyżkę posiekanej cykorii. Następnie całość zawijamy w roladkę. Dla pewności można spiąć wykałaczką, aby się nie rozwinęła. Roladki wraz z cebulą pokrojoną w piórka podsmażamy z każdej strony na rozgrzanym oleju. Następnie zalewamy je pół litra wody i dusimy pod przykryciem około 45 minut, aż staną się miękkie

e-PrzepisyKulinarne
Tureckie chlebki z mięsnym farszem 158

około 30 minut. FARSZ: -1 kg mięsa (np szynka wieprzowa)-zmielić -1 papryka czerwona -pół słoiczka koncentratu pomidorowego -2 cebule -trochę oleju -250g pieczarek -3 ząbki czosnku -sól, pieprz, papryka słodka Cebulę podsmażamy na oleju, dodajemy zmielone mięso, paprykę, pieczarki, pokrojony czosnek, koncentrat, i przyprawy. Wszystko mieszamy i dusimy na małym ogniu około 15-20 minut.  Pod koniec

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Roladki z szynki z pomidorem i mozzarellą 209

pomidora dodajemy do sera i ze sobą łączymy. Rozbitą szynkę wyjmujemy z lodówki. Na każdy kawałek wykładamy łyżkę farszu ,kawałek zawijamy ,następnie zwijamy boki do środka i zwijamy dalej. Roladki obwiązujemy nitką ,obtaczamy w mące i podsmażamy na oleju. Następnie zalewamy je bulionem dodajemy liść laurowy i ziele angielskie i dusimy pod przykryciem około

R'n'G Kitchen
Faszerowane ziemniaki 332

posiekana cebula, szczypiorkiem, serem i pokrojona w kostke szynka. Do masy smietanowej dodajemy zoltka. Doprawiamy sola, pieprzem, galka i majerankiem. Bialka ubijamy na sztywna piane i dodajemy do masy. Po upieczeniu ziemniaki kroimy na pol. Wyciagamy za pomoca lyzki miasz, pozostawiajac brzeg o grubosci mw 0,5cm. Wyciagniety miasz dusimy widelcem i dodajemy do przygotowanej wczesniej masy. Po wymieszaniu napelniamy

Przysmaki Karolki