kroimy w drobne paseczki. Szynkę kroimy w dość dużą kostkę. Przyprawiamy solą, białym pieprzem i granulowanym czosnkiem. Cebulę kroimy w kosteczkę, pieczarki w plasterki. W garnku rozgrzewamy olej, szklimy na złoto cebulę. Dokładamy mięso, suszone grzybki oraz pieczarki. Wszystko chwilkę przesmażamy. Podlewamy wywarem z grzybów i bulionem wołowym. Dosypujemy ziarna ciecierzycy. Doprawiamy pieprzem. Dusimy do miękkości mięsa i ciecierzycy
VioletoweKucharzeniePycha! Składniki: -0,5 kg szynki wieprzowej; - 2 łyżki pasty curry; - 1 szklanka bulionu drobiowego; - 200 ml mleka kokosowego; - 1 marchewka; - 1 czerwona papryka; - dymka; - sos rybny, olej, kolendra Wykonanie: Mięso pokroić w paski, rozgrzać olej, wrzucić mięso, przesmażyć. Zmniejszyć ogień, dodać pastę curry, smażyć razem mieszając. Dodać gorący bulion i mleko kokosowe, wymieszać. Dusić około 30 minut
dom-agi.plSkładniki: 40 dag szynki 1 papryka czerwona 3 pomidory 1 cebula 5 ziemniaków 2, 5 litra bulionu warzywnego sól pieprz, słodka papryka Wykonanie: Mięso kroimy w kosteczkę, podsmażamy na rumiano na rozgrzanym oleju. Kiedy się zrumieni przekładamy do garnka do gorącego bulionu,na patelnię wrzucamy pokrojoną papryke w kostkę, cebulę i pomidory, dusimy ok 5 minut, dodajemy do garnka
Z Majeczką w kuchni400g mięsa mielonego - z szynki bądź z kurczaka * puszka pomidorów * mała cebula * ząbek czosnku * garść zielonych oliwek bez pestek * świeże zioła - bazylia, oregano * sól, pieprz do smaku * przyprawa do pizzy Prymat * rozmaryn Prymat * łyżka oliwy z oliwek Przygotowanie : Na rozgrzanej oliwie przesmażyć cebulę pokrojoną w plasterki oraz posiekany czosnek. Dodać mięso, przyprawy i dusić 10-15 minut. Wlać pomidory
Magiczne Życie Martydługo przed podaniem. Dziś zapraszam na przepyszną i aromatyczną wieprzowinę Vindaloo. Nazwa ta pochodzi z języka portugalskiego i przypisywana jest głównie do długo duszonych potraw z winem i dużą zawartością czosnku. W przeszłości potrawę dusiło się na winie czerwonym, jednak z biegiem czasu zostało ono zastąpione winem ryżowym lub białym octem winnym. Danie można podać z ryżem jaśminowym(...)Vindaloo i postępować wg wskazówek, ale nic nie zastąpi tej robionej własnoręcznie :) Potrawa inspirowana jest przepisem ze strony Słodko-Kwaśny . Zapraszam do gotowania! Składniki (dla 3 osób): 500 g szynki wieprzowej 1 duża cebula 1 łyżka oleju 1 szklanka bulionu Pasta Vindaloo: 2 łyżki gorczycy 1 łyżka kminu rzymskiego 1 mała suszona papryczka chilli 1 1/2 łyżeczki cynamonu 5 łyżek
Tajskie smakiparzyć kapusty, obsmażać i dusić. Z podanych proporcji wychodzi spory gar zupy. Dla mojej rodziny to obiad na dwa dni więc jeżeli macie zmniejszą rodzinę to polecam ugotować zupę z połowy porcji. Miseczka pełna treściwej zupy z mięsem mielonym, kapustą i ryżem zaspokoi wasz apetyt na dłuższy czas. Zupa gołąbkowa 500 g mięsa mielonego (szynka, łopatka) 2 cebule pół główki
Pieguskowa Kuchniaziele angielskie Olej. Przygotowanie: Szynkę kroimy w plastry ( grubość ok 2cm) po czym je lekko tluczemy. Przyprawiamy solą i pieprzem. Na rozgrzanym oleju smażymy ok 3min z każdej strony. Usmażone bitki przekładamy do garnka, zalewamy bulionem, dodajemy ziele angielskie i liść laurowy. Cebulę w piórka i posiekany czosnek podsmażamy na rozumiany kolor. Wrzucamy do duszących się bitek. Przyprawiamy i Wszystko
Domowa Kuchnia u Mamyindyka lub szynki 1 sos boloński ze słoika Pudliszki 500 g 1 puszka chili con carne od Bonduelle sól, pieprz do smaku 1/2 łyżki oregano 1 łyżka bazylii suszonej 3 łyżki oliwy Wykonanie : Do rondla wlać oliwę, przełożyć mięso wymieszane z oregano i bazylią, podsmażyć, następnie wlać sos i mieszankę od Bonduelle. Dusić na małym
Sama słodycz i szczypta chiligrube parówki z szynki 1/3 cukinii 1 mała papryka czerwona 2 łyżeczki pikantnego ketchupu oliwa sól i pieprz woda papryka słodka i ostra do smaku sałata masłowa do podania PRZYGOTOWANIE: Cukinię oraz paprykę kroimy w małą kosteczkę, wrzucamy do rondla posmarowanego oliwą podduszamy 7 minut, podlewamy wodą, dodajemy ketchup i doprawiamy do smaku, dusimy kilka minut do odparowania wody
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkimiesa ulozyc po plasterku szynki i po dwa listki szalwi. Mieso zrolowac i spiac wykalaczka. Roladki mozna ugrillowac - to pierwszy wariant. Drugi wariant to dusic roladki w sosie z wina i bulionu. Na oliwie z oliwek podsmazamy mieso z kazdej strony. Nastepnie dodajemy cebule i podsmazamy ja do miekkosci. Dolewamy bulion i wino i dusimy mieso okolo 15 minut
Przysmaki Karolkiczosnek i grzyby. Duś około 5 - 10 minut. Dodaj komosę i przyprawy podlej bulionem i gotuj przez 5 -10 minut. Całość oprósz listkami bazylii. Gotowe! PS. Jeśli nie jesteś na diecie możesz dodać 4 łyżki śmietanki i 2-3 łyżki startego parmezanu. Jeśli danie nie miałby być postne dodaj np. plaster pokrojonego boczku lub szynki parmeńskiej
SMYKWKUCHNIczosnku 2 parówki z szynki Oscypek starty na tarce Mozzarella starta na tarce Sól i pieprz do smaku Olej do smażenia Ziemniaki umyć, obrać i pokroić w bardzo cienkie plasterki. Plasterki układać na natłuszczonej patelni, tak aby równomiernie pokryły całe dno. Posolić i popieprzyć. Szybko podsmażyć na dużym ogniu, a następnie dodać odrobinę wody i dusić pod przykryciem
Korniszonkitemu.. łopatka, szynka , żeberka dowolne przyprawy bulionetka wołowa listek, ziele sól papryka słodka pieprz cayenne przyprawa do mięs knorr susz warzywny Żeberka i mięso pokrojone w kostkę wymieszać z przyprawą do mięsa i odstawić na kilka godzin do lodówki [ u mnie mięsko było w misce Tupperware].Następnie mięsko podsmażyć, dodać przyprawy , bulionetkę i dusić pod przykryciem
Moje domowe kucharzeniecienka parówka z szynki ½ czerwonej papryki 10 dag sera aldamer 1 łyżeczka klarowanego masła ½ pęczka natki pietruszki Szczypta gałki muszkatołowej Szczypta curry Sól i pieprz do smaku Sposób przygotowania: Ugotowane ziemniaki kroję w grube plastry, ser żółty w kostkę, paprykę w paski a por w pół krążki. Na patelni rozgrzewam masło, wrzucam paprykę i pora duszę pod przykryciem około
Wanilia i Kardamonsolą i pieprzem. Dusić jeszcze około 10 minut. Jeśli trzeba (danie staje się zbyt gęste) podlać wodą lub bulionem. Chili con carne można zajadać samodzielnie, ale można też podawać je w tortilli, z ryżem lub nachosami z dodatkiem startego żółtego sera lub kleksem kwaśnej śmietany, który lekko łagodzi smak. Podobne przepisy Pizza prosciutto – pizza z szynką parmeńską... Gazpacho z oliwkami
Pociąg Do Kuchni