kurczaka z selerem naciowym i muszę przyznać, że była pyszna. Przygotowuje się ją bardzo łatwo i szybko więc nie wymaga zbyt wiele zachodu a efekt zawsze jest doskonały. Wypróbujcie :) Składniki potrzebne do przygotowania sałatki z kurczaka z selerem naciowym: 1 podwójny filet z kurczak, 4 łodygi selera naciowego, 200g makaronu (uszka
Gotuj Się Kto Możejedzony na surowo jest dużo delikatniejszy od swojego surowego brata, kalafiora – łatwo mu przez to nadać nowych smakowych wymiarów i zachować jeszcze więcej cennych składników odżywczych. Pyszna, szybka i bardzo widowiskowa sałatka – i całkiem zdrowa, bo odchudzona! Amerykańska sałatka Waldorf to szczególne połączenie słodkiego i wytrawnego – owoców i warzyw. Po raz pierwszy została podana w Nowym Yorku, w hotelu
Karo in the Kitchenzwiązku z czym mam coraz mniej czasu na przygotowywanie posiłków. Przepisy takie jak ten, których realizacja zajmuje 20 minut są dla mnie zbawieniem. Nie dość że szybko się robi tą sałatkę to jeszcze jest zdrowa i niskokaloryczna. Na zmianę z kalafiorową mogę jeść codziennie. Polecam! Składniki: jeden spory brokuł jedna czerwona papryka pół sera feta ćwiartka cebuli Składniki na dresing
Mama z miastapotrzebuję konkretnego wykopu do działania :-) Mąż się ze mnie śmieje, ale popiera... wspiera... będzie dobrze! Tyle, ,że nie mam na nic czasu... jak zawsze z resztą ;-) ale na sałatkę zawsze :-) szybką i pyszną :-) SKŁADNIKI 1 pojedynczy filet z kurczaka 2 łodygi selera naciowego 1/2 czerwonej papryki 1/2 puszki kukurydzy 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki oliwy z oliwek 1 kromka(...)składniki mieszamy razem, doprawiamy solą, pieprzem i jogurtem. Z chleba obcinamy skórkę i kroimy go w kostkę, a następnie obsuszamy na suchej patelni, tak by powstały grzanki, posypujemy nimi sałatkę. Wierzch posypujemy startym serem
Czary - gary w kuchnizastąpić np. ciecierzycą) lub pakuje w ramach drugiego śniadania. Dodatek chrupiących sucharków wspaniale wzbogaca sałatkę. No cóż… nie ma jak sobie pochrupać Spróbujcie, polecam Zdrowo, szybko, chrupiąco i… oczywiście SMACZNIE Chrupiąca sałatka z brokułem i sucharkami Mamut Składniki: 2 sucharki extra delikatesowe Mamut + do podania sałata lodowa kilka różyczek brokuła ugotowanego na parze 5-6 łyżek mieszanki meksykańskiej
Słodkie okruszkiNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Domowe ciastasałatka jest pyszna i szybko ją można zrobić. Zrobiła ją przyjaciółka mojej synowej Karolina. Dla mnie bomba. Do naczynia wrzucić mix sałat, obsypać orzechami. Gruszki przekroić na grube plastry i obłożyć nimi sałatę. Ser pleśniowy połamać na małe kawałki. Całą górę skropić sosem balsamicznym. Dla mnie rewelacja, smakowała mi bardzo. Dziękuje Karolcia
Kuchnia Pokoleństopnie w cieniu może zacząć doskwierać😑 Nikomu nie chce się siedzieć przy garnkach w kuchni, a jeść trzeba i to nie tylko zimne lody😃🍧 Dobrym wyjściem są sałatki, które wykonuję się szybko, można wsiąść na wynos i co ważne są zimne 😏 Składniki: -70 g makaronu gryczanego lub innego -70 g mix sałat -2 średnie pomidory -60 g kurczaka
Zdrowie i pysznie na talerzuŚwietna i szybka w przygotowaniu sałatka. Po raz pierwszy jadłam ją u rodziny na Komunii i tak mi ta prostota składników zasmakowała, że postanowiłam przygotować ją w domu. Zastanawiałam się jeszcze nad dodatkiem czosnku, ale w końcu z niego zrezygnowałam. Sałatka jest pyszna, świeża, 3-składnikowa, której najlepszym elementem są podprażone, chrupiące ziarna słonecznika;) 1 długi ogórek zielony, tzw wąż
Smaki Na Talerzukolorową sałatkę z kabanosem. Cieszy nie tylko smakiem, ale też i barwami. Idealna na przyjęcie lub od tak na śniadanie czy kolację. Przygotowanie tej kolorowej sałatki z kabanosem jest szybkie, właściwie możecie ją przygotować na ostatnią chwilę Spróbujcie. Składniki: 1 puszka mieszanki kukurydzy i groszku 420 g (u mnie Jamar) 4 kabanosy 2 jajka 1/2 czerwonej papryki 2 łyżki posiekanego
Słodkie okruszkiBardzo szybki przepis, bo przygotowanie sałatki zajmie nam tylko tyle czasu, ile potrzeba go na pokrojenie warzyw i ich doprawienie. Sałatka jest bezmięsna ale mamy tutaj pieczarki konserwowe, które w bardzo smaczny sposób dopełniają całość nadając sałatce wyrazistości. Przyznam się szczerze, że nie planowałam publikować tego przepisu na blogu, bo do samej sałatki wrzuciłam to co miałam aktualnie pod ręką(...)gniazd nasiennych i także pokroić w kostkę. Wszystkie składniki włożyć do naczynia i połączyć dokładnie z majonezem oraz przyprawami. Solą sałatkę doprawić najlepiej bezpośrednio przed podaniem, lub sałatkę podać szybko po przygotowaniu. Kapusta nie lubi stać długo ze solą ponieważ "siada" i oddaje sok. *** To wszystko, smacznego! :-) Pozdrawiam, Katarzyna Zajrzyj na Facebook oraz Instagram
Poezja Smaków - blog kulinarnyBardzo dobra i prosta sałatka. pomysł i przepis dostałam od mojej kuzynki Gabrysi. Super ,dziękuję. Jajka ugotować na twardo, ryż w torebkach ugotować jak na
Kuchnia PokoleńSałatka norweska do grilla Szybka, smaczna sałatka ziemniaczana, która najlepiej smakuje przy grillu do pieczonego mięska, kiełbaski i zimnego piwka:). Banalnie prosta, może być różnie modyfikowana, ale dzisiaj podaje najprostszy przepis, który według mnie jest najsmaczniejszy i najlepiej smakuje z pieczonym mięsem, na świeżym powietrzu. Składniki: 1 kg ziemniaków (u mnie młode) 6 ząbków czosnku solidny pęczek kopru
na moim stole...Pyszna sałatka Bardzo szybka propozycja na wyborną sałatkę z buraczkami czerwonymi. Inspirację zaczerpnęłam stąd: Kuchnia Bazyli Wystarczy rano wstać i ugotować lub upiec buraczki. Do wyboru, ja ugotowałam. Potem to już tylko wystarczy wymieszać z pozostałymi składnikami. Bardzo fajna propozycja drugiego śniadania lub kolacji. Moje proporcje to dla czterech osób ale przyznam się szczerze, że wszystko zjadałam sama
pieprzny smaczekPolecam przygotować pyszną sałatkę z marynowanych na szybko buraczków. Sałatka przygotowuje się błyskawicznie. Przed obieraniem buraka, zalecam ubrać na ręce gumowe rękawiczki, aby sobie nie pobrudzić rąk sokiem z buraków. 1 obrany burak kroimy w cienkie plasterki gotujemy w marynacie z 2 łyżek octu balsamicznego, 2 łyżek cukru i 4 łyżek wody, gotujemy tak długo aż buraczki stracą swoją surowość
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię