Już kilka miesięcy temu podałem przepis na pyszny sernik z budyniem , który osiągnął dużą popularność na blogu. Dziś prezentuję wam pyszną modyfikację tego sernika, czyli
Kuchnia ŁukaszaDziś mieliśmy w planach wyjście na obiad do restauracji jednak plany się trochę zmieniły i ostatecznie wychodziliśmy na kolację. Nie mieliśmy możliwości ugotowania już niczego w
BaRepasJeżeli ciągle oglądacie mego bloga, to na pewno zauważyliście, że jestem miłośnikiem serników. Bardzo je lubię w każdej postaci. Na zimno, na ciepło każdy mi
Kuchnia ŁukaszaPrzyznam, że trochę za szybko, ale przynajmniej niedługo będą wakacje! Ha! Dobra, wiem, przesadziłam :) Lubicie Karnawał? Wieczorne spotkania z przyjaciółmi, tańce do rana itd. Ja lubiłam... teraz już nie mam na to czasu, ale coś z czego nie zrezygnowałam, to karnawałowe smakołyki, i nie mówię tu tylko o tych bardzo kalorycznych, ale również tych małych przekąskach, na jeden kęs. Mogę
Słodkie PrzyjemnościJeżeli ciągle oglądacie mego bloga, to na pewno zauważyliście, że jestem miłośnikiem serników. Bardzo je lubię w każdej postaci. Na zimno, na ciepło każdy mi
Kuchnia ŁukaszaDużymi krokami zbliża się sesja.My studenci lubimy coś chrupać kiedy trzeba wkuwać,zajadamy stres!Zajadajmy go zdrowo, NIE CHIPSAMI, NIE CHRUPKAMI!a to przepis na moje
Kuchnia moimi oczamiPyszny, sycący placek ryżowy na słodko. Podany z truskawkami i dżemem truskawkowym. Zapiekanka smakowała przepysznie, nie za słodka,puszysta i niesamowicie smaczna, chyba właśnie dlatego znikła
Kuchnia Łukaszabazie szybkiego ciasta z owocami i kruszonką, z dodatkiem jogurtu i oleju przygotowałam super muffinki. Puszyste, wilgotne i baaardzo smakowite. Tym razem olej zamieniłam na stopiony olej kokosowy by było jeszcze zdrowiej. Polecam, przygotowanie błyskawiczne (ja piekłam moje w nocy, zajęło mi to chwilę) a świetnie się sprawdzą w podróży jako zdrowa przekąska. Składniki na 12 sztuk: - 270g mąki orkiszowej
Smaczne Zdrowepsychologa. Czy wszystkie te objawy mają się brać z jednego źródła? Czy rozwiązanie może być aż tak proste? A skoro zapadalność na te choroby wzrasta tak szybko i drastycznie, w jaki sposób możemy się chronić? trzeba świadomie zapewnić sobie wielokrotne "mikroekspozycje" na brud, zawierający bakterie, wirusy i inne mikroorganizmy, które mogą działać jak naturalne szczepionki wzmocnić(...)typu jelit. Treść: Wszystko jest jasno i czytelnie opisane . Są tu obrazki , tabelki , czy wypunktowane treści , które ułatwiają zrozumienie wielu informacji. Czwarty rozdział zawiera mnóstwo przepisów kulinarnych: od przekąsek, zup, dań głównych - po wiele innych pyszności, w tym koktajle i desery. Wszystko zapowiada się apetycznie i co ważne - zdrowo! Moje zdanie: Książka jest napisana w sposób fachowy
Di gotujeBardzo często godzinami siedzimy i zastanawiamy się – co przygotować na przystawkę na przyjęcie, na spotkanie ze znajomymi i wbrew pozorom nie jest to łatwe zadanie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!się bardzo popularną przekąską, szczególnie w USA. Ja do tej pory nie przygotowywałam guacamole w mojej kuchni. Nawet nie miałam tego w planach, bo… jakoś nie mogłam sobie wyobrazić smaku tej przystawki. Ale życie wszystko weryfikuje. W sylwestrowy wieczór przyjechała Gwiazdeczka z M. Przywieźli kilka różnych produktów, a wśród nich było awokado. Mamuś, trzeba je szybko zużyć, bo jest dojrzałe
W mojej kuchnipojawiało się jako przekąska na prawie każdych imieninach oraz przy okazji świąt. Teraz niestety już nie tak łatwo je spotkać. W zależności od rejonu polski to danie znane jest też pod takimi nazwami jak: galart czy galat. Szkoda, bo jest to bardzo dobre lekkostrawne połączenie mięsa z kurczaka, przypraw i warzyw podawane w porcjach które szybko zaspokoją mały głód
Milion Smakówsię na prostą przekąskę oraz jako dodatek do różnych zup. (Max 40 sztuk) 200g serka topionego (2 sztuki) 200g mąki 125g margaryny Dodatkowo: 1/3-1/2 łyżeczki soli (wg gustu i w zależności od smaku serka) 20g suszonej cebulki (idealna jest z firmy SYS ) przyprawy do posypania (opcjonalnie; u mnie czarnuszka) Wszystkie składniki umieścić w misce i szybko zagnieść (z solą
Di gotujeobiadu lub jako przekąska. Składniki: 3 średnie bataty 4 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy 1/2 łyżeczki rozmarynu sól Wykonanie: Bataty obrać i pokroić na plasterki. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i rozłożyć plasterki batatów. Posypać solą i rozmarynem. Ząbki czosnku położyć w różnych częściach blaszki między batatami. Skropić olejem i piec w 180 stopniach C . Szybko i smacznie
O kuchni z uczuciem