Szczecinie. Nie było czasu na zwiedzanie, z okien samochodu zobaczyłam tylko piękną architekturę, dużo kościelnych wież i zaliczyłam ze znajomymi krótki spacer po Placu Andersa. Zjedliśmy naprawdę dobre lody, szybką kolację... i właśnie podczas kolacji nałożyłam sobie na talerz coś, co wyglądało średnio apetycznie, ale smakowało rewelacyjnie. Na początku nie wiedziałam co to jest. Myślałam, że biała rzepa(...)siebie. W końcu po takich emocjach trzeba było odpocząć (Hania z koleżankami wytańczyła mistrzostwo Polski w jazzie do lat 7). Pospałyśmy, poleżałyśmy, poczytałyśmy książki, a do pieczonego kurczaka na obiad, przygotowałam tę prostą sałatkę. składniki: 1/2 główki świeżego kalafiora 5-6 różyczek brokuła (świeżego lub mrożonego) 2-3 rzodkiewki 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka majonezu lub jogurtu naturalnego
bistro mamasoczewica szybko się rozgotowuje przez co zupa jest naturalnie gęsta. Dodatkowo do zupy dodałam kokosowe mleko. Zupa zyskała na sytości. Kokosowe mleko zawiera kokosowy olej , który jest bardzo zdrowy. Jest to również zdrowa alternatywa dla osób, które nie tolerują mlecznych przetworów. Bardzo często gotuję zupy, bo moje dzieci bardzo je lubią. Zupa i naleśniki to typowe dania na obiad
codojedzeniaZ pewnością zauważyliście, że kocham makarony . To danie zrobiłam w ciągu 8 minut. Podczas, gdy gotował się makaron przygotowałam cukinię z oliwkami. Szybkie danie, bardzo
Moja smaczna kuchniaTo jedno z najsłynniejszych dań kuchni włoskiej - ugotowany al dente makaron z gęstym sosem. Oto prosty i szybki przepis na spaghetti alla bolognese. Tradycyjnie sos ten
Calzonella.comDzisiaj przygotowałam bardzo smaczną kolację! Grillowana cukinia z czosnkiem oraz pokruszoną fetą i sporą ilością posiekanej natki. Całość skropiłam oliwą z oliwek. Szybki przepis w klimatach
Moja smaczna kuchniaOstatnio podzieliłam się z Was obiadami, także teraz czas na pyszny deser 😎 Do tego ze świeżymi sezonowymi owockami 🌴 Aby stworzyć ten smakołyk potrzeba 10 min i
Zdrowie i pysznie na talerzuTak jak obiecywałam oto przepis z wykorzystaniem twarożku do obiadu. Jest to potrawa kuchni regionalnej. Dokładnie pochodzi z rejonów wielkopolski. Pyry to w gwarze poznańskiej ziemniaki
PatiGotujeZestaw przepisów na sałatki do pracy czy uczelni, na ponad trzy tygodnie! To moje ulubione sałatki, które zrobicie bardzo szybko, są aromatyczne, sycące i smakują
SMYKWKUCHNIlubię w tym kurczaku? Wszystko Szybko się go robi, bo wystarczy natrzeć ulubionymi przyprawami. W czasie, kiedy nasz kurczak nabiera kolorków w piekarniku, my zajmujemy się warzywami. W nagrodę otrzymujemy pełne danie, zdrowe i kolorowe, które można serwować od razu na obiad. U mnie w roli warzyw wystąpiła papryka czerwona i żółta, czerwona cebula, brukselka i batat. Możecie bataty zamienić
Mieszam w Garnkuserem feta to ciekawa propozycja na lekki obiad lub kolację. Jest pyszna ! Polecam:) POTRZEBUJEMY: NA KRUCHE CIASTO (na formę o średnicy ok. 22-24cm) 250g mąki pszennej 125 g masła 1 żółtko 2 szczypty soli 50 ml zimnej wody Ze wszystkich składników szybko zagniatamy ciasto. Wstawiam do lodówki na około 30 minut
WYSPA SZCZĘSLIWAZawsze jak zwiedzamy Czechy i zatrzymujemy się tam na obiedzie, mąż zamawia knedliki czeskie... Aby go uszczęśliwić znalazłam przepis na blogu Kaczodajnia na prawdziwe czeskie knedliki. Smakują identycznie jak te zamawiane u naszych sąsiadów, są puszyste i delikatne. Dodam jeszcze że przygotowuje się się bardzo szybko :). Składniki: 500 g mąki krupczatki 300 ml mleka 20 g drożdży szczypta soli
Łycha smakówMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Sycące i smaczne danie kuchni włoskiej. I jak to w kuchni włoskiej bywa, przygotowuje się je szybko i łatwo. Spaghetti …
My Blueberry CornerUwielbiam lato. Uwielbiam je za kolory na talerzu, bo przecież jemy oczami. Uwielbiam je za różne smaki, które nam przynosi. Oto szybkie danie z ryżem
Kulinarne przygody GatityZupy to nasze dobro narodowe :) a ja jestem wierną ich fanką! Dlatego dzisiaj prosty przepis na szybką i smaczną zupę z zielonych warzyw. Składniki: 200 g
Taste Of My DaySkładniki: na 5 porcji 5 plastrów ( ok 40 dkg)schabu bez kości 5 plasterków szynki parmeńskiej 5 łyżek musztardy miodowej kilka gałązek świeżego tymianku 1 limonka
Luźna Kuchnia