szybkie danie - 4000 przepisów (strona:58/267)

Farfalle z sosem szpinakowo - łososiowym 144

Super szybkie, super łatwe, super smaczne danie obiadowe. Powstało z połączenia kilku przepisów z książki "Mała, Wielka Księga Makaronu"składniki (3 porcje)250 - 300 g makarony150 g młodego szpinaku1 duża szalotka3 ząbki czosnku120 g śmietany200 g łososia wędzonego - może być tzw. sałatkowysólpieprzgałka muszkatołowałyżka kaparów do posypaniamały pęczek koperkuprzygotowanieCebulę i czosnek obrać i pokroić w drobną kostkę

Stare Gary
łosoś w czerwonym sosie kokosowym z jagodami goji 152

Niezwykle proste,szybkie ,zdrowe i bardzo smaczne danie z udzialem lososia.Jesli lubicie tajskie klimaty to danie jest dla Was idealne.To kuchnia pelna ryb i owocow morza.Podstawa sosu zamiast tradycyjnej smietany kremowki jest tu mleko kokosowe-zdrowe,tluste,a nie podnoszace poziomu cholesterolu.Ryba w tym wydaniu smakuje wysmienicie.Smak czerwonej pasty curry z mlekiem

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sałata z kukurydzą i ogórkiem 363

Szybka sałata jako dodatek wypełnienie dania obiadowego. Drugie danie obowiązkowo musi zawierać surówki, sałaty lub inne kombinacje warzywne.Jogurt i mleko wymieszać, wsypać sos sałatkowy i wymieszać go. tak przygotowany odstawić na 5 minut. Do miski wrzucić mieszankę sałat, dodać kiełki, szczypior i odsączoną kukurydzę oraz zetrzeć na tarce o grubych oczkach ogórka. Dodać sól

Ewa w kuchni
Orientalny karp duszony w sosie pomidorowym / Asian style carp cooked in tomato sauce 436

mleczkiem kokosowym z dodatkiem papryki i aromatycznych ziół na pewno zasmakuje wszystkim amatorom tej ryby. Doskonały pomysł na urozmaicenie tradycyjnego świątecznego stołu, tym bardziej że danie jest bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu.  Polecam!Scroll down for recipe in EnglishOrientalny karp duszony w sosie pomidorowym(4 porcje)Składniki:1 karp oczyszczony i podzielony na dzwonka400

karmelowy
Szybka sałatka z rukolą 394

liście rukoli i  sałaty lekko rozdrobniłam, umyte pomidory pokroiłam w drobna kostkęSkładniki sałatki wymieszałam, posoliłam,posypałam pieprzem do smaku i polałam sosem i ponownie wymieszałamTaka szybka sałatka nadaje się do dania obiadowego, ja podałam ją do kaszy z bitkami.Zawsze do tego dania serwowałam czerwone buraczki, a teraz czas na nowe :)Składniki na sos :musztarda Dijon około

Proste Potrawy
Tagliatelle ze szparagami i groszkiem 186

sparzoną skórkę z cytryny-  pieprzę świeżo zmielonym pieprzem ,  wymieszam na patelni - podaję na talerzu z posypanym parmezanem (można wykorzystać inny twardy dojrzewający ser)- danie to przyrządza się bardzo szybko i świetnie smakuję, warto wykorzystać okres gdzie mamy świeże szparagi :)Smacznego

Basia w kuchni
Biszkopt z ptasim mleczkiem i jagodową galaretką 255

dodajemy do niej prawie ściętą galaretkę cytrynową, wkładamy do lodówki.Gdy ptasie mleczko będzie ścięte, na ciasto przekładamy prawie ściętą galaretkę jagodową. Do galaretki dajemy borówki, ja dałam mrożone (bardzo fajny sposób, szybko ścinają galaretkę i nie czuć smaku mrożonych owoców).Ciasto wkładamy do lodówki, najlepiej do następnego dnia

Serce zamknięte w formie pyszności
Makaron z kurczakiem na szybko 568

 Dziś dzień z makaronem w roli głównej. Makaron jest niezastąpiony, jako baza niezwykle prostego, szybkiego do zrobienia i smacznego dania.Składniki : 500 g piersi z

prawdziwe jedzenie
Pieczone, wytrawne, fasolowe pyszności :) 103

Dzisiaj miałam trochę czasu,aby wypróbować dopiero co wymyślony przepis. W sumie nie wiem jak go nazwać, dlatego w tytule zawarłam samą istotę tego dania ;P Jak zawsze jest szybkie i proste do wykonania, dlatego każdy powinien sobie z nim poradzić.  Składniki: (na 1 porcję) spód: kromka chleba łyżka rozbełtanego jajka 3 łyżki mleka przyprawy: sól, pieprz, czosnek

Kuchenny Skrawek Nieba
Pierś z kurczaka w marynacie miodowo-musztardowej 202

Bardzo szybkie, smaczne i nisko kaloryczne danie, idealnie smakuje z ryżem i warzywami. Składniki:2-3 osoby podwójny filet z piersi kurczaka                               1-1,5 łyżki miodu 1,5 łyżki musztardy  1,5 łyżki keczupu 1 duży ząbek czosku (posiekany

Gorący kąsek
Piersi z kurczaka duszone na maśle z sosem winno-śmietanowym i risottem według Julii Child (Supremes de volaille a blanc) odc 176

odcinków (a tym samym przepisów) nie zachowało się. Piersi z kurczaka duszone na maśle z sosem winno-śmietankowym i delikatnym risottem to iście niebiańskie danie. A przy tym niezwykle szybkie i proste w przygotowaniu. Szczerze polecam każdemu fanowi kuchni francuskiej, jak i kuchni szybkiej i smacznej. Ilość porcji:  4 Składniki: Na przygotowanie piersi z kurczaka

Kolizje Smaków
Kaszanka zapiekana z cebulą w cieście francuskim 218

nią problem. Być może dlatego, iż jako dzieciak nie zdawałam sobie sprawy z tego czym w istocie kaszanka jest. W każdym razie, Nigel wykonał danie z taką gracją, tak szybko i tak apetycznie, że postanowiłam zrobić je następnego dnia. Oglądając kulinarną stację w środku nocy często miewam głupie pomysły, ten jednak faktycznie zrealizowałam. A że akurat

OstryKęs
Blog Komórkowy 183

się i staram się eksponować dania lepiej i częściej dbam o odpowiednie rekwizyty w tle. Ale pomału, wszystko z czasem. Telefon upraszcza, bo po skończeniu dania czy deseru robię kilka szybkich ujęć i mogę zabierać się za pisanie postów. Żeby nie było tak kolorowo są minusy. Skupię się na tym największym minusie: ŚWIATŁO! Wiosną i latem jest super

Blondynka Gotuje
Schab zapiekany z mozzarellą / Pork chops baked with mozzarella 250

Przedstawiam kolejny szybki pomysł na obiad dla zabieganych, a lubiących smacznie i domowo zjeść:). Soczyste kotlety ze schabu (najlepiej z kością) zapiekane z mozzarellą w miodowo-musztardowym sosie śmietanowym z dodatkiem pieczarek. Danie praktycznie „robi się samo” w piekarniku, więc w międzyczasie można przygotować dodatki np. z puree z kapustą i brie i lekką

karmelowy
Ryba w mleczku kokosowym 171

curry rybne jest dla odmiany wyjątkowo łagodne i delikatne, dlatego sprawdzi się jako obiad dla całej rodziny. Uwielbiam jego smak, do tego jest łatwe i szybkie do przygotowania. Obecnie składniki do dań orientalnych są powszechnie dostępne i coraz tańsze – chociażby w tygodniach tematycznych znanych dyskontów, dlatego polecam spróbować rybę w zupełnie innej, kokosowej odsłonie. Jak dla mnie(...)patelnię lub wok. Włączamy średni ogień i prażymy wiórki, cały czas mieszając łopatką, aż staną się złote (nie możemy dopuścić, aby były ciemno-brązowe, trzeba je pilnować bo bardzo szybko zmieniają kolor). Gorące, uprażone na złoto wiórki, przesypujemy do malaksera i blendujemy przez 5 minut, aż stworzą oleistą masę. Wyjmujemy i odkładamy. Przygotowanie bazy (pasta curry): Do malaksera wrzucamy obrane

Poezja smaku