Kolejna propozycja pasty na kanapki... nie ma co zachwalać trzeba po prostu spróbować:-) Polecam w szczególności fanom pieczarek:-) Składniki: 6 jajek 250 g pieczarek 1 por
IMPRESJA SMAKUquesa – ser). Jedyne co potrzebujesz, żeby zrobić to danie to warzywa, ser i tortille oraz pół godziny. To sprawia, że jest to idealne danie zarówno na imprezową przekąskę jak i na szybki lunch lub kolację po pracy! Buritto też będziemy robić, chilli con carne też, ale nie dziś – teraz czas na ser. Miłego gotowania! When
Martyna CooksPropozycja idealna dla niezdecydowanych... placki z cukinii czy placki ziemniaczane?... można połączyć obie opcje... ten pomysł podsunęła mi moja mama... od której jak już pewnie zauważyliście
IMPRESJA SMAKUsama nazwa mówi, potrzebna mi była surówka, która będzie prosta i szybka w wykonaniu no i będzie pasowała do dań z grilla. Taka, która będzie się komponować zarówno z zwyczajną kiełbasą, marynowaną karkówką, czy piersią z kurczaka a nawet grillowanym bakłażanem. Zadanie nie okazało się o dziwno trudne, bo wystarczył dobór kilku prostych składników, takich jak dodaje się
Milion Smakówgalaretki albo też można totalnie wymieszać smaki jak kto lubi. Jeżeli na wierzch torcika układamy inne owoce niż kiwi to na wierzch możemy jeszcze dać 1 galaretkę. Torcik wyszedł tak smakowicie że szybko zniknął z lodówki
Kuchenne WariacjeMoja propozycja bezmięsnego obiadu - risotto z podgrzybkami. Podobno w lasach pojawiły się już pierwsze grzyby, ale ja skorzystałam z mrożonych, a że zamroziłam je bez obgotowywania
Kuchenne zapiski EdytyMłodą kapustę najbardziej lubię w wersji bezmięsnej, z samym tylko koperkiem i zasmażką, ale kiedy już taka wersja już mi się przeje, zaczynam wprowadzać do niej
Kuchenne zapiski EdytyPolędwiczki wieprzowe w aromatycznym sosie z kurek i kremówki, delikatnie podkręconym szczyptą curry. Przepis źródłowy TUTAJ . Podałam je z delikatnymi placuszkami ziemniaczano cukiniowymi . Czytaj więcej »
Kuchenne zapiski EdytyWiem, że tytuł posta może być mylący, bo tak naprawdę chcę się podzielić przepisem na omlet. Skąd więc te 17 naleśników? Otóż zwabiony zapachami mąż wszedł
Kuchenne zapiski EdytyObiecana wcześniej fasolka szparagowa w wersji wege. Była pyszna, córce bardzo smakowała, ale jak dla mnie, mięsożercy, nieco za delikatna. Do męża porcji dodałam jednak troszeczkę
Kuchenne zapiski EdytyEstragon zazwyczaj dodawałam tylko do wątróbki z cebulą i jabłkiem, ale okazało się, że mięso z indyczej piersi również smakuje z nim wybornie :) Czytaj więcej »
Kuchenne zapiski Edytynagrzewać piekarnik do 180 stopni i zaczynamy obierać skorzonerę. Ale uwaga, musimy mieć przygotowaną miską z wodą i sokiem z cytryny (ja na spora miskę dałem sok z połowy cytryny), bo skorzonera bardzo szybko czernieje. Więc obieramy i od razy wkładamy do miski z wodą. Jak obierzemy całą to kroimy wzdłuż na połówki i układamy na blasze nasmarowanej tłuszczem. Posypujemy
Marder&Marder Manufacture