urządzeniach tak pizzę, jak i pieczywo i kamień przy nowoczesnym sprzęcie wciąż wygrywa. Do tej pory używałam tego szamotowego. Od początku kilkakrotnie uczulano mnie, że kamienie z tego materiału szybko pękają i kiepsko je doczyścić, przy okazji uświadamiając, że granit jest pod wieloma względami o wiele lepszy. Swój szamot wybrałam ze sklepu Duka za nagrodę w konkursie Tymbark. Innych produktów(...)nawet pomimo swojej wagi, więc nie odczuwam wyrzutów sumienia. :) Jeśli miałabym polecić, który wybrać... musiałabym się mocno zastanowić. To chyba kwestia indywidualna, ponieważ większej różnicy w jakości pieczenia nie dało się zauważyć. Jeśli komuś nie przeszkadzają dodatkowe kilogramy do dźwigania, na pewno granit wypada lepiej na płaszczyźnie higienicznej. Granitowe kamienie firmy Bakero są bardzo ładnie wycięte i wypolerowane na rogach
Kuchenna KontrrewolucyaPrzepis na pączki pieczone w piekarniku wpadł mi w oko już w zeszłym roku. Najpierw pojawił się na Kwestii Smaku, a później masowo na wszelkiego rodzaju
Kolizje Smakówprzygotujesz z niej babeczki, pierogi, placuszki, zupę, risotto i wiele, wiele innych wspaniałych potraw. Dziś chciałabym Wam zaproponować właśnie dyniowe risotto z kurczakiem i pieczarkami. Bardzo aromatyczne, szybkie, idealnie rozgrzewające w chłodne popołudnie i do tego o pięknym kolorze. Zdecydowanie jestem miłośniczką dyni, co może potwierdzać fakt, że zajmuje mi ona większość miejsca w zamrażarce i najchętniej(...)dosól do smaku, ja jeszcze czasem dodaję na tym etapie więcej chili i curry. Od dodania ryżu wszystko powinno się tak gotować przez około 15 minut. Konsystencja dania ma być kleista. Risotto możesz podawać ze świeżą poszatkowaną bazylią. Smacznego! A Wy co dobrego przyrządzacie z dyni? Może macie jakieś ciekawe przepisy? ;) Jeśli chcesz być na bieżąco, polub
Ekocozy | Naturalnie na co dzieńrazem mogło nas ponieść z ciastem. Tak też się stało i obok TRADYCYJNEGO MAKOWCA wylądował przepyszny (najlepszy z najlepszych!) MAKOWIEC Z CIASTA OWSIANEGO (mąka owsiana bezglutenowa!).Mamy więc przepyszne, szybko znikające makowce w dwóch odmianach.Makowiec owsiany:To jest poezja. Smak tego ciasta stworzony jest chyba, by połączyć się z idealną, dopieszczoną makową masą. Powiemy Wam, że wykonanie gonie było wcale(...)warstwa bez ciasta znalazła się pod spodem,12. Na papierze wykładamy do formy (najlepiej do keksówki. Jeśli tak jak my pieczecie 3 - można je dać koło siebie do dużej blaszki),13. Smarujemy roztrzepanym białkiem i posypujemy cukrem trzcinowym,PIECZENIE:45 minut, temperatura 180 stopni, góra-dół z termoobiegiem.Szczerze mówiąc, nie zwijało się źle! Konsystencja makowej masy została
Wypisz Wymalujpokrytymi silikonem. Do kompletu dołączony jest składany silikonowy durszlak.źródło zdjęciaMoje spostrzeżenia dotyczące zestawu i jego używania.Wszystkie części są idealnie dopasowane, co zapewnia szybkie gotowanie. A szybkie gotowanie oznacza mniejsze straty wartości odżywczych. Pokrywka posiada niewielki otwór, którym którym uchodzi bezpieczna ilość pary.Używając garnka Concept Plus zauważyłam różnicę między smażeniem, a przypalaniem(...)szafki. Stoi na kuchence i właściwie korzystam z niego codziennie. A oto lista potraw, jakie przygotowałam razem z zestawem WOLL Concept Plus:wszystkie zupy,gulasze,dania jednogarnkowe,mięsa duszone w ciemnym sosie,kaczka,bitki wołowe,gołąbki,warzywa na parze,warzywa gotowane na parze z duszonego mięsa,jajecznica,bigos,makarony i pierogi,chleby.Jednakże jak wszystko, także
Codzienna kuchnia niecodziennaSKŁADNIKI: 4 kotlety wieprzowe z karkówki 80 g oliwy z oliwek 4 ząbki czosnki pokrojone w cienkie plasterki 100 g cebuli pokrojonej w plastry 120 g
Sztuka gotowania w/g SamiryWyjątkowy, wigilijny barszcz z pieczonych buraków z dodatkiem suszonych grzybów i pieczonych jabłek. Bardzo aromatyczny, esencjonalny i intensywny w kolorze. Pieczenie buraków i jabłek w mundurkach
Moja Delicjamówiłam Wam jeszcze, że zima wróciła do Danii, prawda? Otóż od dwa dni temu śnieg zaczął padać, i padał, padał, i padał, z małymi przerwami przez ponad dobę. Teraz moja psa za każdym razem jest w rozterce, kiedy idziemy na spacer - z jednej strony uwielbia ten biały puch i skacze w nim jak, nie przymierzając, zając zawodowy, bo przy(...)punktu widzenia Eve - całość jest przez to nieco mdła; żeby wydobyć ogień uczuć łączący dawno nieżyjących ludzi trzeba się wykazać sporą dawką wyobraźni. Mi czytało się się dobrze i szybko, śmiało więc mogę Sekrety notatnika polecić jeśli ktoś lubi historie miłosne z wojną w tle.Sekrety notatnikaEve HaasKlub dla CiebieWarszawa
Pożeraczka, czyli raz adobrzeKuchnia włoska jest lekka, łatwa i przyjemna. Bogactwo prostych przepisów i głębokich smaków. Norma to makaron rodem ze słonecznej Sycylii. Wegetariański i syty. Okrutnie syty! Dojrzałe
Karo in the KitchenBardzo rzadko piekę kurczaka w całości. Przygotowywałam już kurczaka po polsku , ale tym razem nie chciałam go faszerować. O kurczaku pieczonym na butelce słyszałam już dawno
dom-agi.plSmaczny i zdrowy zakwas buraczany, naszykowany ze świeżych buraków i przypraw. Pyszny jako napój probiotyczny, na wzmocnienie, szczególnie jesienią i zimą, kiedy to buraki są naszym
Karo in the Kitchenweekendowe pieczenie, ale prawdę mówiąc już od końca roku wybierałam takie sposoby przygotowywania chleba, aby w miarę łatwo dało się kontynuować ich wypiekanie już po powrocie do pracy. I da się! Są i bułki i chleby na zakwasie i na drożdżach. Co się nam zamarzy, powstaje. Mogłabym opowiadać, jak trudno jest piec chleb w domu, jakie to wymagające, mogłabym(...)ostrożność i ćwiczenie szybkości. Naczynia są bardzo gorące, wyjmuję je pojedynczo z piekarnika i używając łopatki przekładam wyrośnięty chleb do gorącego naczynia i natychmiast przykrywam równie gorącą pokrywą i szybko wkładam do piekarnika. Drugi bochenek tak samo. Piekę 30 minut w temperaturze 240 stopni. Zmniejszam do 200 i zdejmuję ostrożnie pokrywy, a chleb dopiekam kolejne 15 minut. Gotowy chleb studzę
I tu będę miała takie teOd kiedy jestem na tym macierzyńskim czytuję od czasu do czasu wypowiedzi na różnych forach dla mam... Po co? A tak... po prostu... w sensie czysto
Czary - gary w kuchni„Chińczyk” to potrawa stworzona przez moją mamę i można by rzec, że wchodzi ona do kanonu naszej kuchni domowej. Jest ona swoistą wariacją na temat
Food SquareTen przepis możemy w gruncie rzeczy potraktować jako odmianę naszych „diabelskich żeberek” – dostosowaną jednak do grilla ogrodowego. A czym dokładnie się różnią? Po pierwsze, zmieniliśmy marynatę
Kulinarna Pokusa