Proste i szybkie ciasto kruche z dużą ilością gruszek i kremem migdałowo- śmietanowym. Ciasto przygotowałam na przyjazd bliskich. Wszystkim bardzo smakowało. Ciasto jest fajnie kruche i mokre za razem. Polecam! SKŁADNIKI: na ciasto: -500 g mąki pszennej - 250 g masła - 2 jajka - łyżka śmietany - 120 g cukru pudru - 1 łyżeczka proszku do pieczenia Ciasto jak najszybciej trzeba zagnieść. Schłodzić
SMYKWKUCHNISzybkie ciasto bez pieczenia. Nie wymaga dużego nakładu pracy, skomplikowanych składników ani specjalnych umiejętności kulinarnych bo... zawsze wychodzi :)) Składniki: 1 litrowy słoik prażonych jabłek 1 galaretka dowolna (ja użyłam brzoskwiniowej) 1 galaretka morelowa (na wierzch) puszka moreli herbatniki lub biszkopty Wykonanie: Prażone jabłka przekładamy do garnuszka, podgrzewamy aż będą gorące. Do gorących jabłek wsypujemy
Walijskie PichcenieProste i szybkie ciasto w przygotowaniu, jest to ciasto wilgotne i nie za słodkie, po prostu pychotka Cynamonowiec z dżemem SKŁADNIKI: cynamon- 1 łyżka soda - 1 łyżeczka kakao - 1 łyżka jajka -2 szt oleju 0,5 szkl mleko -1 szkl dżem wiśniowy - 1 słoik cukier - 0,5 szkl cukier waniliowy - 1 opak mąka -500 g cukier puder do posypania PRZYGOTOWANIE
Kuchnia DanusiProste i szybkie ciasto , które zawsze się udaje. Moja rodzinka uwielbia ciasta z letnimi owocami do kawki Maślankowe ciasto z agrestem SKŁADNIKI: maślanka- 1 szkl mąka - 2,5 szkl jajka - 3 szt cukier -3/4 szkl proszek do pieczenia -2 łyżeczki olej- 1/2 szkl tłuszcz do formy agrest - 300 g KRUSZONKA wiórki kokosowe - 3 łyżki mąka - 3/4 szkl margaryna
Kuchnia DanusiProste i szybkie ciasto z malinami. Moja rodzinka wręcz przepada za tym ciastem jest wilgotne i pyszne Ciasto z malinami SKŁADNIKI: jajka -7 szt cukier -1 szkl mąka -2 i 1/2 szkl cukier waniliowy -1 opak masło - 200 g mąka ziemniaczana -1 łyżka sól proszek do pieczenia - 2 łyżeczki tłuszcz maliny PRZYGOTOWANIE: Maliny przebrać, opłukać, osuszyć. Do miski przełożyć
Kuchnia Danusirównież dość kosztowne. Fajnie sprawdzają się na różnego rodzaju uroczystościach czy świętach, ale na zwyczajny weekend, gdy mamy po prostu ochotę na coś słodkiego, zdecydowanie lepsze są szybkie i nieskomplikowane przepisy na ciasta. Dziś właśnie zapraszam Was na całkiem proste ciasto. To taki a’la murzynek z bitą śmietaną o aromacie mięty. Na tę porę roku idealne;) Samo ciasto
Smaki Na Talerzuświetnie się tutaj sprawdzi. Co najważniejsze, takie paluchy z ciasta francuskiego śmiem twierdzić, że zasmakują każdemu! Możecie je podać na ciepło, lub na zimno, z dodatkiem sosu lub solo. Zobacz więcej przepisów na ciasto francuskie lub na przekąski Przepis na paluchy z ciasta francuskiego z tofu i serem Składniki opakowanie ciasta francuskiego (375 g) opakowanie tofu(...)dokładnie mieszamy ( koncentrat pomidorowy , ketchup , sól , papryka ostra , zioła prowansalskie ). Ciasto francuskie rozwijamy i smarujemy sosem . Następnie mocno odciskamy tofu z zalewy (można dodatkowo odcisnąć je w papierowy ręcznik). Tofu ścieramy na tarce o grubych oczkach lub drobno siekamy. Połowę ciasta posypujemy tofu oraz serem żółtym . Przykrywamy drugą połową ciasta i kroimy na 10 pasków. Każdy pasek skręcamy , najlepiej podwójnie
WegePrzepismogłam się doczekać kiedy mama w końcu wyjmie ciasto z piekarnika i pozwoli je zjeść. A potem po cieście zostawały już tylko słodkie okruszki Dziś chciałabym polecić Wam mój rodzinny przepis na piernika (z moimi małymi zmianami). Taki szybki i wilgotny piernik z konfiturą z czarnej porzeczki jest idealny nie tylko na świąteczny stół, ale i do codziennej herbaty. Warto(...)lepszego. Szybki i wilgotny piernik z konfiturą z czarnej porzeczki Szybki i wilgotny piernik z konfiturą z czarnej porzeczki – przygotowanie. Wszystkie składniki mieszamy w misce bez użycia miksera. Szybki i wilgotny piernik z konfiturą z czarnej porzeczki 2016-05-04 22:23:35 Write a review Save Recipe Print 0 calories
Słodkie okruszkiBardzo prosty przepis na szybkie ciasto bananowe z pomarańczami. Kiedy mam ochotę na upieczenie czegoś słodkiego najczęściej wybór pada na ciasto bananowe. Po pierwsze dlatego, że zawsze wychodzi pyszne, wilgotne, naturalnie słodkie. Po drugie jest bardzo łatwe i szybkie w wykonaniu. Wszystkie składniki wystarczy zblendować w jednej misce i gotowe. I po trzecie, ciasto bananowe to świetna baza
HealthyCreationszrobić dekoracyjny wzorek. 5. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180C na funkcji góra-dół przez około 20 minut. Piekłam na drugiej od dołu półce piekarnika. Uwaga: Ciasto szybko się piecze, należy uważać, aby go nie przypalić. Ciasto po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostudzenia. Wierzch: 6. Ostudzone ciasto posmarować dżemem (ciasto możemy ostrożnie wyjąć z blaszki(...)koniec wierzch mazurka udekorować migdałami, czekoladowymi jajeczkami i kolorową posypką cukrową (gdyby karmel szybko stężał można posypkę cukrową delikatnie docisnąć palcami). 11. Mazurka odstawić na co najmniej 6 godzin, najlepiej na całą noc. Udanych wypieków :) Przypominam jeszcze o moim pięknym e-booku „Wyjątkowe Torty i Ciasta” ! Jest w nim 25 przepisów na pyszne, fantastyczne ciacha, bardzo polecam! Link
Mała CukierenkaWiem, że uwielbiacie takie szybkie ciasta bez pieczenia, dlatego goszczą one tutaj tak często. Robi się je błyskawicznie, są lekkie, smaczne, no i tanie. Dziś, korzystając z pełni sezonu na maliny zapraszam na przepyszne, orzeźwiające ciasto z malinami i galaretką. Jest na biszkoptach, więc nie wymaga pieczenia. Znika tak samo szybko, jak szybko się je robi ;) Sprawdzone kilka razy! Polecam(...)słodką herbatą. Galaretki cytrynowe rozpuszczamy we wrzątku ( 300 ml ) i odstawiamy do wystudzenia. Śmietanę ubijamy na sztywno, wlewamy zimną galaretkę, wylewamy na biszkopty, wkładamy do lodówki. Na schłodzonym cieście układamy maliny. 3 galaretki truskawkowe rozpuszczamy w 700 ml wrzątku, studzimy, tężejącą zalewamy ciasto. Odstawiamy na kilka godzin do stężenia. Zajadamy! Smacznego
Ostra na SłodkoKolejne szybkie ciasto, które chyba wszystkim zawsze się udaje. Szybkość wykonania, dużo owoców, jeszcze więcej kruszonki i popołudniowa kawka staje się dużo przyjemniejsza :-) Polecam to ciasto nie tylko tylko ze względu na szybkość wykonania ale także za super smak. Jak większość ciast na maślance lub jogurcie z dodatkiem oliwy jest ono bardzo wilgotne, nam takie ciasta bardzo odpowiadają(...)masła + mielony ksylitol do oprószenia ciasta (lub puder) Do miski wsypać obydwie mąki, dodać ksylitol i pokrojone na mniejsze kawałki zimne masło i szybko zagnieść kruszonkę, rozkruszając ją w dłoniach. Odstawić do lodówki. Wszystkie składniki ciasta (z wyjątkiem oleju) umieścić w drugiej misce (lub misie miksera) i dokładnie zamieszać drewnianą łyżką. Na końcu dodać olej i wymieszać, nie wyrabiać, mieszamy
Smaczne Zdrowezimnego masła 50 g cukru pudru 1 jajo Mąkę wymieszać cukrem i solą. Dodać wiórki zimnego masła, szybko posiekać razem aż powstanie coś pomiędzy kruszonką, a bułką tartą. Ciasto szybko zagnieść i uformować kulę. Schodzić w lodówce minimum 30 minut. Zimne ciasto rozwałkować pomiędzy 2 arkuszami pergaminu. Zdjąć górny i przełożyć ciasto na formę (25cm) odwracając papierem do góry (formy
Pełny talerzpowiecie na mega szybkie ciasto? Gdy nie mam czasu na pracochłonne ciacho to wybieram właśnie takie przepisy, które są bardzo szybkie do zrobienia, ale również smaczne. Zapraszam na przepis szczególnie wszystkich zapracowanych 😊 Składniki: mąka pszenna 500 g, cukier 1,5 szklanki, proszek do pieczenia 2 łyżeczki, jogurt 330 ml, olej 1 szklanka, jajka 5 szt, budyń waniliowy 1 szt, skórka(...)starta z połowy pomarańczy, kruszonka: mąka 150 g, cukier 150 g, margaryna lub masło 150 g, dodatkowo: śliwki mrożone lub świeże 500 g, cukier puder do posypania ciasta, Sposób przygotowania: Jajka myjemy i wybijamy do miski. Dodajemy cukier i skórkę z pomarańczy i miksujemy do połączenia. Następnie wlewamy olej oraz jogurt naturalny. Mieszamy mikserem. W oddzielnym naczyniu łączymy suche składniki
kulinarne odsłony patijest znakomity Michel Roux . My zachwyciliśmy się tym daniem, więc dziś chciałam się nim podzielić również z Wami. Łosoś z pieczarkami i koprem włoskim w ziołowym naleśniku i szybkim cieście francuskim porcja dla 2 głodnych osób - danie obiadowe lub dla 4 - przystawka ( Michela Roux przygotowującego to danie można obejrzeć w tym odcinku) Potrzebujemy(...)solą. Całość siekamy nożem (można też użyć przyrządu do kruchego ciasta), a następnie rozcieramy palcami (masochiści mogą najpierw schłodzić dłonie ;)) Stopniowo dodajemy wodę i szybko zagniatamy. Tworzymy kulę. Posypujemy blat lekko mąką i rozwałkowujemy ciasto na spory prostokąt (ok. 35-40 na 20 cm). Składamy boki do środka tak, aby utworzyły się trzy warstwy, przekręcamy o 90 stopni i znów
Ratunku obiad