szybkie ciasto - 31194 przepisów (strona:56/2080)

Tarta z kremem budyniowym i śliwkami 75

formy, np. masło cukier puder do posypania gotowej tarty PRZYGOTOWANIE: Mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia siekam z masłem. Dodaję jajka, cukier puder i cukier z wanilią. Zagniatam szybko ciasto i wykładam nim wysmarowaną tłuszczem formę do tarty. Śliwki myję, kroję na pół, wyjmuję pestki. Do budyniu (proszku) dodaję łyżkę mąki ziemniaczanej, mieszam i zaczynam gotować budyń: zagotowuję mleko(...)dodatkiem cukru, przykręcam gaz na minimum i wsypuję proszek budyniowy cały czas mieszając. Gdy zgęstnieje szybko odstawiam z palnika. Gotowy budyń wylewam na ciasto, rozkładam śliwki skórkami do dołu, posypuję cukrem z wanilią. Formę wstawiam do piekarnika nagrzanego do temp. 180 st. C (grzanie góra plus dół, bez termoobiegu) i piekę ok. 45 minut. Gotowy deser posypuję cukrem pudrem, parzę

Zasmakuj Kuchni
Mazurek z makiem i konfiturą pomarańczową 118

rzygotowywania do Wielkanocy czas zacząć! Na pierwszy ogień idzie prosty mazurek z pomarańczami. Do kruchego maślanego ciasta dorzuciłem maku i uformowałem z niego kształt pisanki. Całość posmarowałem szybką w przygotowaniu konfiturą i kandyzowanymi plasterkami pomarańczy. Jeśli nie chce się Wam gotować konfitury lub zwyczajnie nie macie na to czasu, to kupna też się sprawdzi. Jeśli macie ochotę, to pod pomarańczową(...)pomarańcza 100 g cukru 100 ml wody * PRZYGOTOWANIE Ciasto W misie mieszamy mąkę, sól, cukier puder i mak. Dodajemy pokrojone w kostkę zimne masło, żółtko oraz śmietanę. Zagniatamy szybko ciasto. Następnie rozwałkowujemy je na papierze do pieczenia i wykrawamy kształt pisanki. Z pozostałego ciasta formujemy boki. Ciasto wkładamy na blaszce na 30-60 minut do lodówki. Po tym czasie nakłuwamy

Food Square
Rafaello 201

Szukałam szybkiego ciasta – znalazłam na blogu Kwestia Smaku. Przepis sprawdził się świetnie, chociaż trochę musiałam czekać zanim budyń ostygł (ale był upał i przez to trwało to dość długo). Smak zrekompensował długie czekanie – wszystkim bardzo smakowało ; ) Do przygotowania ciasta potrzebujemy (na blachę o wymiarach 20 x 30 cm): 600 g herbatników maślanych 200 g miękkiego masła

Szybko Tanio Smacznie
Szarlotka sypana 91

Szarlotka sypana Ciasto którego wykonanie zajmuje około 10 minut! Bez jajek, bez zagniatania i bez użycia miksera. Czy to możliwe? Oczywiście. Właśnie tak łatwo i szybko robi się znaną i lubianą szarlotkę sypaną, czyli ciasto które zawsze wychodzi. Bardzo polecam!     Składniki: 1 szklanka mąki 1 szklanka cukru 1 szklanka kaszki manny 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia

Blog z Apetytem
Prosty i szybki deser z białą czekoladą 91

czekoladą?? Tak, to moja kolejna propozycja na słodkości bez pieczenia. I mogę was zapewnić, że jeszcze kilka takich będzie. Zastanawiam się nawet nad nową kategorią na blogu. Proste i szybkie ciasta już są, ale może stworzyć coś podobnego odnośnie deserów? A wracając do dzisiejszego przepisu. Na wierzchu czekoladowego kremu jest frużelina. Jeżeli nie chcecie tracić czasu na jej przygotowanie, możecie(...)wrzenia. Zdejmujemy z palnika i po chwili (nie do wrzątku) wrzucamy do owoców żelatynę. Mieszamy dokładnie do jej rozpuszczenia. Studzimy Pyszny deser Biała czekolada z owocami Prosty i szybki deser z białą czekoladą Szybki deser Smacznego!!! Justyna Artykuł Prosty i szybki deser z białą czekoladą pochodzi z serwisu Relaxtime

Relaxtime
Ciasto ze śliwkami i kruszonką 241

Niezwykle proste i szybkie w wykonaniu ciasto. Przepis mam od mojej siostrzyczki Wszystkie składniki wrzucić do miski i siekać nożem. Wszystko musi się połączyć, tworząc tzw. kruszonkę. Blaszkę wysmarować tłuszczem, obsypać kaszką manną i wyłożyć ciasto. Śliwki wypestkować i przeciąć na pół. Rozłożyć je na górze ciasta. Kruszonka – wszystkie składniki włożyć do miseczki i szybko zagnieść palcami, formując kruszonkę

Kuchnia Pokoleń
Mazurek pomarańczowo-morelowy z białą czekoladą i różami 178

klasycznego spodu na mazurka powinno użyć się mielonych orzechów, dowolnego gatunku, oraz prawdziwego masła, min 82%,  samo ciasto lubi długie leżakowanie w lodówce, a zagniatanie musi przebiegać szybko. Kruche ciasto 170 g maki 100 g mielonych orzechów 50 cukru pudru 150 g zimnego masła 1 żółtko Dodatkowo  2 garście suszonych moreli 3 łyżki skórki pomarańczowej 4 łyżki dużemu(...)suszone płatki róży (opcjonalnie) Przygotowanie 1. Ciasto -  suche składniki łączymy na blacie,  dodajemy pokrojone na kawałki zimne masło, siekamy całość nożem aż do uzyskania kruszonki, szybko zagniatamy ciasto w kule, owijamy folią spożywczą i schładzamy ok 60 min w lodówce lub nawet całą noc 2. Ciasto rozwałkowujemy pomiędzy dwoma arkuszami papieru do pieczenia, piekarnik nagrzewamy do temperatury

Słodki Kompromis
Ciasto marcepanowe z wiśniami i migdałami 186

się też masa marcepanowa, a teraz zastanawiacie się cóż z niej wyczarować, spieszę z podpowiedzią – marcepanowe ciasto z wiśniami:) Ciasto jest proste i – nie licząc czasu, w jakim wiśnie muszą się rozmrozić, a masło zmięknąć – szybkie do przygotowania. Do tego świetnie i niebanalnie smakuje, a to jest przecież najważniejsze. Moje dziecko było zachwycone i przyznam się(...)jajku – miksujemy do połączenia. Następnie dodajemy starty na dużych oczkach tarki marcepan oraz mąkę przesianą wraz z proszkiem do pieczenia. Miksujemy do połączenia na niższych obrotach miksera. Przygotowane ciasto przekładamy na blaszkę (23x23cm lub nieco mniejszą) wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierzchu rozkładamy osączone wiśnie. Posypujemy całość garścią płatków migdałowych. Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około

Smaki Na Talerzu
Kruche ciasto z kwaśną porzeczką pod słodką bezą 163

kubka mąki krupczatki Nadzienie: 1 kg czerwonych porzeczek 4 łyżki cukru 1 kisiel cytrynowy Beza: 2 białka 1 kubek cukru 2 łyżki skrobi ziemniaczanej Przygotowanie: składniki na ciasto szybko zagniatamy, formujemy kulkę, owijamy folią spożywczą, wkładamy do lodówki na min 1 godzinę porzeczki oczyszczamy, zasypujemy cukrem gotujemy, dosypujemy kisiel, dokładnie mieszamy białka ubijamy na pianę stopniowo dosypujemy cukier i skrobia

Luźna Kuchnia
Tarta z czerwoną porzeczką i bezową czapeczką 79

podanych składników zagnieść szybko ciasto, najlepiej wszystkie składniki wrzucić do malaksera i siekać dopóki wszystkie składniki się dobrze nie połączą (porobią się z nich takie niby kulki). Jeżeli ciasto nie będzie chciało się połączyć dodać lodowatą wodę. Ciasto uformować w kule, spłaszczyć, owinąć w folię, schłodzić w lodówce przez 30 min. Po wyjęciu ciasta z lodówki rozwałkować je pomiędzy dwoma(...)wylepić nim formę do tarty (o średnicy 25 cm), wysmarowaną wcześniej masłem i oprószoną mąką. Wyrównać. Na ciasto wyłożyć papier do pieczenia, a następnie na papier wysypać specjalne kulki ceramiczne, które obciążą ciasto (może to być również fasola lub ryż). Tak przygotowane ciasto wstępnie podpiec w temperaturze 190ºC przez 15 minut. Następnie papier usunąć, piec kolejne 10 minut. Wyjąć

moj przepis na
Tarta z czerwoną porzeczką i bezową czapeczką 177

Składniki na kruchy spód: 250 g mąki pszennej 125 g masła, schłodzonego 1 jajko 2 łyżki cukru pudru 1 – 2 łyżki zimnej wody (ewentualnie) Z podanych składników zagnieść szybko ciasto, najlepiej wszystkie składniki wrzucić do malaksera i siekać dopóki wszystkie składniki się dobrze nie połączą (porobią się z nich takie niby kulki). Jeżeli ciasto nie będzie chciało się połączyć(...)piany bezowej. Włożyć do piekarnika nagrzanego do temperatury 170ºC i piec przez 25 minut, do lekkiego zrumienienia bezy (jeżeli beza zacznie się bardzo szybko rumienić, należy zmniejszyć temperaturę). Wyjąć, całkowicie wystudzić. Ciasto najlepiej smakuje następnego dnia. Smacznego

moj przepis na
Ucierane ciasto pomarańczowe z mąki ryżowej - bezglutenowe 157

ubijać już na trochę mniejszych obrotach. Na koniec dodać 3/4 z otartej skórki pomarańczowej. Całość wymieszać i odłożyć mikser. Na koniec wlać 90 ml soku z pomarańczy i wymieszać ciasto - szybko ale w miarę delikatnie i dokładnie. Wylać na tortownicę - ok 20 cm średnicy i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 55 minut (grzanie góra-dół(...)puder. Podgrzać całość do momentu, aż cukier się rozpuści. Zdjąć z ognia i dodać czekoladę połamaną na kawałki. Mieszać do momentu, aż czekolada się rozpuści. Przestudzić i polać zimne ciasto. Po wierzchu można ewentualnie posypać wiórkami kokosowymi. Smacznego

Ze smakiem bez glutenu
Ciasto z jabłkami – idealne do kawy 62

Ciasto z jabłkami – idealne do kawy Lubicie szybkie ciasta? Ja uwielbiam. Są wręcz idealne do filiżanki popołudniowej kawy. Dziś polecam Wam przepis na ciasto z jabłkami. Tak proste i tak pyszne. Kilka prostych składników, chwila przygotowań i do piekarnika. To ciasto sprawdzi się też idealne na zbliżający się Dzień Kobiet. W końcu tego dnia nie powinnyśmy stać godzinami

Słodkie okruszki
Ciasto Malinowa chmurka na kruchym spodzie 68

malinową chmurkę zadowoli z pewnością wszystkich fanów malin oraz słodkich wypieków. To ciasto jest bez wątpienia prawdziwą poezją smaku. Chrupiąca, delikatna beza, puszysta bita śmietana, orzeźwiająca galaretka malinowa oraz słodkie kruche ciasto. Taki zestaw smaków, to prosta droga do wyjątkowo pysznego i bardzo ładnego deseru. Ciasto Malinowa chmurka przepis, do którego latem idealnie sprawdzą się świeże maliny. W okresie zimowym(...)puder do smaku Beza: białka jaj: 3 szt. cukier: 0,5 szklanki mąka ziemniaczana: 1 łyżka płatki migdałów: 3 – 4 łyżki Ciasto Malinowa chmurka na kruchym spodzie Przepis: Ciasto kruche Ze składników na kruche, zagniatamy szybko ciasto. Formę 25 x 25 cm wykładamy papierem do pieczenia. Spód wyklejamy przygotowanym ciastem. Nakłuwamy widelcem i wstawiamy do lodówki na 10 minut

Kuchnia Na Wypasie

Proponowane wyszukiwania