szybkie ciasto z truskawkami - 2306 przepisów (strona:63/154)

Sernik na zimno z truskawkami na herbatnikach maślanych 301

Kolejna propozycja serniczka na zimno. Galaretki i owoce możemy oczywiście zmieniać w zależności od sezonowości owoców. Sernik robi się szybko i prosto. SKŁADNIKI (na foremkę 28x24

Moje Kuchenne Rewelacje
Muffinki truskawkowe 209

Kolejna propozycja na truskawkowy weekend to proste muffinki z truskawkami. Ciasto zdecydowałam się zrobić z dodatkiem drobnych płatków owsianych, doprawiając świeżą limonką, na górze ekspresowa chrupiąca kruszonka. Jeśli macie więc ochotę na taką letnią, świeżą i zdrową kombinację smaków zapraszam do pieczenia :) Podane proporcje wystarczą na 6 babeczek. Składniki: 1 szklanka mąki 1/3 szklanki brązowego cukru 1/3 szklanki drobnych(...)płatków owsianych 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 0,5 szklanki mleka 0,5 szklanki oleju 1 jajko skórka z połowy limonki kilka dużych truskawek Składniki na szybką kruszonkę: 1 łyżka masła 2,5 łyżki mąki 2 łyżki brązowego cukru Suche składniki mieszamy razem w misce. Limonkę dokładnie myjemy i z połowyocieramy skórkę. Do suchych składników

Ciastkozercy
Pieguskowiec z truskawkami i lemon curd 102

cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g maku niebieskiego Warstwa truskawkowa: 500 g truskawek galaretka truskawkowa 3 - 4 nektarynki Lemon curd: 3 cytryny szklanka cukru 100 g masła 3 żółtka + 1 jajko Dodatkowo: 3 suche bezy 5 kwiatów lawendy Przygotowanie: Suche składniki na ciasto wymieszać ze sobą. Białka ubić na sztywno, a pod koniec dodać do nich cukier(...)żółtka dokładnie rozkłócamy i wlewamy powoli do cytryn z cukrem. Dokładnie mieszamy, aż do momentu zgęstnienia masy. Jeśli zbyt szybko się ścina, to zmniejszamy nieco temperaturę, ale cały czas przygotowujemy wszystko na parze. Odkładamy do wystygnięcia. Truskawkowa warstwa: Truskawki czyścimy i pozbawiamy szypułek. Blendujemy na mus. Galaretkę rozpuszczamy w mniejszej ilości wody i studzimy. Wystygniętą łączymy z truskawkowym musem

Karczma Honorietty
Tort urodzinowy Świnka Peppa 205

problemów utrzymałoby dużą ilość kremu, dżem i sporo truskawek :) Zrezygnowałam z biszkoptów, bo tort miał być wysoki, więc dolne warstwy pewnie za bardzo by się zgniotły. Postanowiłam nieco zmodyfikować przepis na proste ciasto czekoladowe . Czy był to strzał w 10? Raczej nie. Gdybym piekła tort jeszcze raz chyba wybrałabym ciasto muffinkowe – jest duuużo szybsze i na tyle stabilne, żeby(...)unieść wszystko co chciałam zapakować do środka :) Waniliowe ciasto, które upiekłam ma dużo brązowego cukru, który szybko karmelizuje się przy pieczeniu, więc całość smakuje trochę jak… toffi. Poniżej podaję dwa przepisy, ten z którego skorzystałam i ten który wybrałabym na drugi raz ;) Tort piekłam w 2 niedużych tortownicach o średnicy 16 cm Składniki na ciasto waniliowe: 200 g mąki

Ciastkozercy
Ciasto z truskawkami i płatkami owsianymi 431

ciasto na górze, potem formę odwracamy i owoce lądują na górze. Polecam Wam przygotować odwrócone pyszne ciasto z truskawkami i płatkami owsianymi na jogurcie z dodatkiem karmelu z wanilią. Ciasto wyszło mocno truskawkowe, wilgotne, słodkie, pachnące karmelem i wanilią. ostatnio z płatkami owsianymi piekłam Owsiane babeczki z żurawiną i Ciasteczka owsiane białkowe . Zacznijcie płatki wykorzystywać do wypieków, gdyż są smaczne(...)wanilią, proszek do pieczenia, sodę i płatki owsiane. Mieszamy wszystko hakiem robota. Wlewamy jogurt, olej, jajka, mieszamy szybko aż wszystkie składniki się połączą. Kwadratową blaszkę 20 x 20 cm wykładamy papierem do pieczenia. Na dnie blaszki układamy umyte, odszypułkowane truskawki. Ciasto delikatnie przekładamy na truskawki. Pieczemy ok 50 min w 180 stopniach. Ciasto studzimy, na wierzch ciasta kładziemy kwadratowy talerz

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Wegański pudding chia z truskawkami 113

Pyszny, zdrowy i bardzo szybki w przygotowaniu pudding truskawkowy z dodatkiem nasion chia. Dostarczają bardzo dużo składników odżywczych, są obfite w w błonnik, kwasy tłuszczowe Omega-3, białko i różne mikroelementy. Wegański pudding chia z truskawkami -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty

AleTorcik
Wegański pudding chia z truskawkami 126

Pyszny, zdrowy i bardzo szybki w przygotowaniu pudding truskawkowy z dodatkiem nasion chia. Dostarczają bardzo dużo składników odżywczych, są obfite w w błonnik, kwasy tłuszczowe Omega-3, białko i różne mikroelementy. Wegański pudding chia z truskawkami -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty

AleTorcik
Kasza bulgur z truskawkami 129

Prosty sos truskawkowy to dodatek do dań, który bardzo sobie moje dzieci upodobały. Staram się więc w sezonie mrozić jak najwięcej truskawek, bo to znakomity pomysł

Dorota Smakuje
Proste ciasto z malinami 95

Kolejne proste ciasto Wam przedstawię. Czemu proste? Bo bez miksera, szybkie, z prostych składników, z dowolnymi w zasadzie owocami, najlepiej sezonowymi (choć mrożone też będą ok). Puszyste, maślane, ekspresowe w wykonaniu, bo całe przygotowanie sprowadza się do wymieszania składników suchych z mokrymi. Do ciasta świetnie nadadzą się truskawki, morele, porzeczki, czereśnie, wiśnie, borówki, agrest czy śliwki. Pyszne ciasto z malinami

Zasmakuj Kuchni
Błyskawiczne piątki - Lekki sernik z budyniem 135

Sernik robi się bardzo szybko. Do tego piecze tylko godzinę, a ciasta do kawy mamy na cały weekend. Przepis podpatrzyłam u Ani , ale troszkę go zmodyfikowałam. Jest mokry i ciężki, ale smakuje wybornie. Do tego polewa z budyniu waniliowego i dużo truskawek. Słodkiego weekendu Kochani! Składniki : * 4 00g twarogu chudego  * pół szklanki miodu lipowego * 400g jogurtu naturalnego typu greckiego

Magiczne Życie Marty
szybkie, łatwe, ucierane ciasto z truskawkami... 128

rozsmarować odpowiednią do wielkości blaszek porcje ciasta, wygładzić, powkładać połówki truskawek skórką do dołu piekarnik nagrzany na 190 C, grzanie góra/dół, ciasto piec 50 minut, następnie na termoobiegu w 160 C z 6 minut, do suchego patyczka, ciasto wyjąć z blaszek jak będzie zimne ciasto jest łatwe, szybkie i smaczne, owoce można dać jakie się lubi..............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Tort z bitą śmietaną i masą truskawkową 166

Lekko przestudzić. Wrzucić (pokrojone na połówki) truskawki i szybko wymieszać. Masa szybko stężeje. Śmietanę ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodać galaretkę z truskawkami (będzie lekko stężała). Zmiksować. Jeśli masa wyjdzie za rzadka, odstawić ją do lodówki, żeby masa stężała. Wyłożyć na 1 warstwę biszkoptu. Przykryć drugim blatem ciasta. Masa śmietanowa: Śmietanę ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodać cukier

CookYourself
Strucla z serem, truskawkami i brzoskwiniami 191

przepis i niecierpliwię się, żeby go wypróbować. Tak było i w tym przypadku, gdy zobaczyłam przepis na strucla z serem i truskawkami na blogu everydayflavours od razu wiedziałam, że szybko wykorzystam ten przepis. Wyobrażałam sobie jak pachnie dom podczas pieczenia tej strucli i nie zawiodłam się. Ostatnio moja nieobecność była spowodowana natłokiem pracy, z czego z jednej strony się cieszę(...)dodałam olej, już tak przyzwyczaiłam się do jego stosowania w wypiekach drożdżowych, że nie używam masła i dodałam brzoskwinie i truskawki. Wyszła obłędna, a dzieci zajadały się jeszcze ciepłym, ja też, dlatego zdjęcia są jakie są   Przepis cytuję : CIASTO - 130 ml letniego mleka - 1 czubata łyżeczka suchych drożdży - 1 łyżka cukru - 100 g oleju - 425 g mąki pszennej

dom-agi.pl
Ciasto brzoskwiniowe z kaszy manny 439

Jak już kiedyś pisałam bardzo lubię ciasta z kaszy manny!Robiłam już torcik z truskawkami … kakaową stefankę …. i wielokrotnie kaszę tę wykorzystywałam do racuszków

Ostra na Słodko
Truskawkowa chmurka 1560

wszystkie składniki umieszczamy w misce i szybko zagniatamy na jednolite ciasto. Wkładamy do lodówki na 30 minut. Po 30 minutach schłodzonym ciastem wyklejamy foremkę do tarty o średnicy 25 cm - dno oraz boki. Nakłuwamy gęsto widelcem i ponownie wkładamy do lodówki na 30 minut.  Piekarnik rozgrzewamy do 190 stopni Celsjusza. Formę z ciastem przykrywamy kawałkiem papieru do pieczenia(...)obciążamy, np ryżem, fasolą lub specjalnymi obciążnikami - dzięki temu ciasto pozostanie płaskie po upieczeniu. Wkładamy do piekarnika i pieczemy 15 minut, po czym ściągamy papier z obciążeniem i pieczemy jeszcze 7-10 minut, aż ciasto ładnie się zarumieni. Wyciągamy i odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Galaretka: Dwie truskawkowe galaretki rozpuszczamy w 750 ml gorącej, ale nie wrzącej wody. Odstawiamy do ostygnięcia

My Culinary Art

Proponowane wyszukiwania