tylko ciasto pieczone w prostokatnej foremce, a nie jak to zazwyczaj piekło się zebrę w okrągłej tortownicy. Ciacho proste i szybkie do zrobienia. Jest lekko wilgotne i długo zachowuje świeżość. Możemy uświetnić je dowolnymi owocami, albo owoce pominąć - też będzie pysznie. Składniki : 3 szkl. mąki pszennej 1 czubata szkl. cukru 4 całe jajka 1 szklanka oleju(...)mały cukier waniliowy (16g) 3 płaskie łyżki kakao dowolne owoce (można pominąć) Wykonanie: Jaja ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i na przemian olej oraz gazowaną wodę. Chwilę ubijamy całość do połączenia się składników. Następnie ciasto dzielimy na 2 części. Do jednej dodajemy kakao - mieszamy. Foremkę wykładamy
Walijskie Pichcenietylko upiec :-) To ciasto, które wam tu dziś przedstawiam, jest moim zdaniem najszybszym z szybkich ;-) a do tego smakuje wprost wyśmienicie... SKŁADNIKI 1 szklanka jogurtu naturalnego 3 szklanki mąki pszennej 1 szklanka cukru 4 jajka 1 szklanka oleju 1 łyżka cukru waniliowego 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1,5 łyżeczki sody dodatkowo: dowolne owoce (u mnie borówki) cukier(...)mieszamy (również łyżką) aż składniki połączą się. Całość przelewamy do foremki (u mnie 22 x 23 cm), na wierzchu układamy owoce i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 50 - 60 minut. Upieczone ciasto wyjmujemy z piekarnika, studzimy i posypujemy cukrem pudrem
Czary - gary w kuchniciasto nie jest jakiś super wyjątkowy. Ot, zwykły ucieraniec z pierwszymi jabłkami i cynamonem. Jednak przepis ten gości w mojej rodzinie przynajmniej od dwóch pokoleń i został już sprawdzony prawie z każdymi letnimi i jesiennymi owocami. Jabłka, śliwki czy brzoskwinie szczególnie dobrze się tutaj komponują gdyż owoce puszczają naturalne soki. Co do jabłek najlepiej użyć takich, które szybko
My simple kitchenBanany, orzechy i czekolada to połączenie idealne. To ciasto bardzo często gości na moim stole i powiem nieskromnie, że jeszcze się nie zdarzyło, żeby komuś nie
IMPRESJA SMAKUPyszne warstwowe ciasto, które szybko znika. Delikatny, kakaowy biszkopt, mocno owocowy krem brzoskwiniowy i kokosowe oczko. Ciasto warto zrobić w sezonie na brzoskwinie, gdyż wtedy są najbardziej aromatyczne. BISZKOPT: 3 jajka 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1/4 szklanki kakao CIASTO KOKOSOWE: 2 białka 1/3 szklanki cukru 1/4 szklanki mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku(...)masę. Wylać do formy 21×25 wyłożonej papierem. Nie smarować brzegów. Piec w 160*C przez 30min. Po tym czasie wyjąć ciasto z piekarnika i z wysokości ok 50cm upuścić na podłogę. Wystudzić w formie. CIASTO KOKOSOWE: białka ubić na sztywno i dodać porcjami cukier. Kiedy się rozpuści wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wmieszać. Wsypać
https:KKuchniaMniamdzieckiem i miałam ochotę na ciasto. Ciasto jest miękkie, wilgotne i wspaniale smakuje. Ciasto na oleju przygotowujemy szybko więc na spokojnie możemy przygotować go jak goście zadzwonią, że za godzinę będą u Was. Ciasto możemy przygotować z naszych ulubionych owoców (truskawki, morele, maliny, jagody, brzoskwinie, jabłka, gruszki itp). Poza sezonem idealnie sprawdzą się owoce mrożone a latem
Kuchnia w oparachdzisiaj wybrałam jabłka ale sprawdziłam ten przepis także ze śliwkami, borówkami czy wiśniami. Oprócz większych kawałków owoców układanych na wierzchu można dodać także drobno posiekane do masy dzięki czemu ciasto będzie bardziej wilgotne. Tu dobrze sprawdzają się też winogrona. Ciasto jest proste, szybkie i nie może się nie udać także ciężko znaleźć jakąś wymówkę żeby go nie upiec. Składniki
Animelka Blogmaliny, jeżyny, jagody) 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Przygotowujemy kruche ciasto. Wszystkie składniki posiekać i w miarę szybko zagnieść na gładkie, jednolite ciasto. Schłodzić w lodówce 1-2 godziny lub nieco krócej w zamrażarce. Przygotować foremki do tartaletek. Dokładnie wysmarować je masłem i wykleić ich spody i brzegi kruchym ciastem na grubość około 3-4 mm (fot.1) . Jeżeli obawiamy się(...)żółtkiem na jasną, puszystą masę (fot.2) . Ciągle miksując stopniowo dodawać po łyżce budyniu. Na spód każdej babeczki włożyć trochę kremu budyniowego (fot.3) . Wyrównać. Udekorować dowolnymi owocami. Wierzch babeczek polać delikatnym kisielem przygotowanym z soku brzoskwiniowego i mąki ziemniaczanej (fot.4) . Z puszki brzoskwiń odlać 1 szklankę soku. Przelać do rondelka 4/5 tej ilości. Zagotować
Świat Ciastasiedziały na polu od świtu do nocy (najlepiej dla nich, bo ja nie zrobiłabym już wtedy kompletnie nic). Dzień choć dłuższy mija tak szybko, że ani się obejrzę już data w kalendarzu inna. Komary gryzą niemiłosiernie. Owoce i warzywa nieśmiało pojawiają się w sadzie i na grządkach. Lato w pełni, powiadam! A skoro lato, to czas na wycieczki, grille(...)wgłębienie. Dodajemy śmietanę, margarynę oraz roztrzepane żółtko. Siekamy nożem, a następnie w miarę szybko zagniatamy. Wyrobione ciasto owijamy w woreczek i umieszczamy w lodówce na min. 2 godziny, lub na 40 minut w zamrażarce. Schłodzone wałkujemy na grubość ok 3 mm, kubkiem wykrawamy krążki, nakładamy owoce i zlepiamy brzegi zawijając je ku górze. Układamy na blaszce wyłożonej papierem
Kuchnia w czekoladziegłodni. Dlatego oprócz ciasta przygotowałam też treściowe drożdżówki z owocami. Jak się okazało goście najedli się po drodze pierogów i ciasta prawie nikt nie ruszył, podobnie jak i drożdżówek. Nic to, zostało więcej dla nas. Zwłaszcza mój mąż nie narzekał No i wiem, że nawet po trzech dniach ciasto jest nadal świeże i pyszne. Mam też spostrzeżenie odnośnie kremu(...)jakiś alkohol Połówkę ciasta przekładamy do foremki i nasączamy ją tym na co się zdecydowaliśmy. Na wierzchu układamy owoce. Krem: – 570 ml kremówki 30% – 570 g mascarpone – 1 szklanka cukru pudru – 1 galaretka cytrynowa – opcjonalnie 3 łyżki soku spod brzoskwiń (jeżeli korzystacie z brzoskwiń w puszce) – dowolne owoce: u mnie 2 brzoskwinie
Relaxtimełasuchowani, to zrobiłam jeszcze galaretki Dr Oetkera. Taki oto deser na szybko. Użyłam galaretkę o smaku truskawkowy i pomarańczowym. Udekorowałam bitą śmietaną, posypką czekoladową i brzoskwiniami. Galaretka Pyszne, owocowe galaretki Dr. Oetkera to najbardziej elegancki z deserów. Są wspaniałe jako dekoracja lodów, ciast z owocami i na zimno. Ich wesołe kolory, owocowy aromat oraz orzeźwiający(...)desery. Galaretki są dostępne w następujących smakach: wiśniowym, truskawkowym, pomarańczowym, cytrynowym, owoców leśnych, malinowym, agrestowym, poziomkowym, brzoskwiniowym i kiwi. Patki cukrowe o smaku czekoladowym Zastosowanie: - do dekoracji ciast, lodów i deserów Produkty Dr Oetkera ułatwiają mi pracę w kuchni. Z nimi zawsze szybko wyczaruję coś pysznego i efektownego
kolorowotorcikowoTarta z wiśniami na zimno jest szybka i prosta w wykonaniu, idealna jako deser w gorące letnie dni. Do jej przygotowania można wykorzystać inne owoce
Smakołyki BerenikiCiekawy przepis na bardzo szybkie, lekkie, owocowe ciacho W sam raz na upalne dni Składniki biszkopt z 5 jajek na tortownicę 26 cm 2 małe kubeczki
czarrna od kuchniPrzepis znaleziony tutaj Szybkie sylwestrowe ciasto! U nas było to ciasto, które powstało pod wpływem chwili. Było pilne zapotrzebowanie na ciasto na sylwestra. Moje Dziecko
Smaczne Zdrowe