szybkie ciasto z owocami - 5500 przepisów (strona:222/367)

Galaretka z pianką i porzeczkami 190

Galaretka z pianką i porzeczkami . Szybki i tani deser, który wygląda jak popularny deser Winiary z reklamy telewizyjnej. Nie wnikałam jak w tamtym deserze powstaje pianka, w moim deserze to kwestia rozpuszczenia i rozlania do szklanek tężejącej galaretki oraz ubicia piany z reszty płynnej galaretki. Na blogu jest już przepis na oszukane piwo , czyli deser z galaretki z pianką , które(...)czarnej porzeczki. Lubię czerwone porzeczki, jem je na surowo lub wykorzystuję w kuchni na różne sposoby: Lody jogurtowe z porzeczkami Koktajl z czarnej porzeczki Ciasto z patelni Galaretka z czerwonych porzeczek Pudding chia z owocami Semifreddo porzeczkowe (deser lodowy) Chutney z czerwonych porzeczek Koktajl z czerwonych porzeczek Galaretka z pianką i porzeczkami , składniki: 1 galaretka czerwona np. truskawkowa

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Muffinki z truskawkami 160

burzą. Ciepła kawa. Turkusowe paznokcie. Sezon truskawkowy powoli dobiega końca. Jeśli jeszcze do tej pory nie udało Wam się popełnić z nimi żadnego wypieku to może skusicie się na szybkie w wykonaniu muffinki? Wszystkie składniki do miski, kilka machnięć łyżką, raz dwa do foremek i po pół godzinie mamy gotowe babeczki. Składniki na 12 sztuk: 1 jajko 250 ml kefiru(...)mąkę, cukier, cukier waniliowy i proszek do pieczenia. Całość dokładnie mieszamy. Na końcu dodajemy pokrojone truskawki i delikatnie mieszamy, aby nie zmiażdżyć owoców. Blachę do pieczenia muffinek wykładamy papierowymi papilotkami. Do każdej foremki nakładamy porcję ciasta do 3/4 wysokości. Muffinki wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 30 minut (aż do suchego patyczka). Wystudzone muffinki posypujemy

My simple kitchen
Ciasto biszkoptowe z jabłkami i marmoladą + film 140

poszukiwaczy smaków i sprawi rozkosz każdemu podniebieniu. Ciasto przygotowuje się bardzo szybko i błyskawicznie znika z talerza.   składniki na tortownicę 26cm 5 jajek szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru kryształu 5 – 6 średnich jabłek 10 łyżeczek marmolady cukier puder do posypania ciasta 1/2 opakowania gotowej polewy czekoladowej przepis Do miski przekładamy oddzielone(...)pieczenia, dodajemy żółtka i całość delikatnie mieszamy łyżką tak aby wszystkie składniki się połączyły. Do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy wlewamy 2/3 części ciasta i dokładnie je rozprowadzamy. Z obranych jabłek wydrążamy gniazda nasienne, owoce przekrawamy na połówki i każdą połówkę jabłka nadziewamy łyżeczką marmolady. Owoce układamy na cieście (marmoladą do góry), a na wierzch wlewamy pozostałe ciasto

Smakowite Dania
Serowo-ziołowe kluseczki z quinoą i zielone małże nowozelandzkie z fenkułem 176

mogę jeść glutenu, robiłam je bardzo często, później musiałam z nich zrezygnować, ale dość szybko zorientowałam się, że z mąk bezglutenowych też da się je przyrządzić i zaczęłam eksperymentować. To jest właśnie bardzo smaczny efekt jednego z takich eksperymentów. Z kolei owoce morza staram się jeść, gdy tylko mam okazję. W czasie podróży, gdzieś w południowe nadmorskie rejony często(...)ubolewam, bo niekiedy ciężko jest je kupić świeże i w dobrej cenie, więc czasem sięgam po mrożone owoce morza. Kluseczki kładzione zrobiłam z jajek, kremowego serka o smaku pomidorów i bazylii, mąki z quinoy i mąki z tapioki. Dodałam do ciasta ugotowaną czarną quinoę, siekane zioła, trochę spiruliny, żeby nadać zielonkawy odcień  i doprawiłam solą.  Małże

Quinoa Raz!
CHLEBEK BANANOWY 134

ramach zachcianki, przygotowałam bardzo smaczny bananowy chlebek. Można go jeść z różnymi dodatkami typu: ulubiony dżem, krem czekoladowy, świeże owoce... i co tam jeszcze chcecie. Idealny na śniadanie, jak i do kawy. Banalnie prosty i szybki w przygotowaniu. Już go więcej nie zachwalam, ale szczerze polecam :) SKŁADNIKI: 3 mocno dojrzałe banany 3 łyżki naturalnego jogurtu 1/2 szkl oleju(...)widelcem. Dodać jajko, olej i jogurt, wymieszać do połączenia składników. W drugim naczyniu połączyć pozostałe suche składniki. Wlać do nich masę bananową i całość dokładnie wymieszać łyżką. Ciasto wlać do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i piec 60 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po upieczeniu chlebek wystudzić na kratce

Kuchnia w opałach
Kruche ciasto z czerwoną porzeczką i różowym lukrem 150

blogu sporo jest ostatnio przepisów z wykorzystaniem właśnie tych owoców :) To ciasto jest znakomite na upalne dni. Smaki świetnie się równoważą, a różowy lukier nadaje wypiekowi elegancji. Ciasto pozostaje kruche przez dobre kilka dni. Bardzo polecam!     Składniki: (na tortownice o średnicy ok. 20 cm) Ciasto kruche:  150 g zimnego masła 2 żółtka 100 g cukru(...)manny Różowy lukier: 3/4 szkl cukru pudru 1 łyżka wody 1 łyżka soku z czerwonej porzeczki (najlepiej świeżo wyciśnięty) Dodatkowo: czerwona porzeczka do dekoracji Przygotowanie: Ciasto kruche: Wszystkie składniki szybko zagnieść rękami do uzyskania jednolitego, gładkiego ciasta. Uformować z ciasta kulę, a następnie podzielić na dwie części: większą i ciut mniejszą. Mniejszą owinąć w folię spożywczą

Nastoletnie Wypiekanie
Orzechowe a'la tiramisu z brzoskwiniami 178

www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój).  Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu, a smakuje rewelacyjnie. Robi się je podobnie do znanego tiramisu.  300g podłużnych biszkoptów (na 2 warstwy) 250g serka mascarpone 120g cukru pudru 300 ml śmietany min. 30% 1 zagęstnik do śmietanki 3/4 szklanki likieru orzechowego/toffi (do wyboru) 3/4 szklanki posiekanych orzechów włoskich(...)serkiem mascarpone. (Dla pewności, że masa będzie gęsta można użyć zagęstnika do śmietany -typu śmietan-fix.) Ciastka maczać w likierze i układać na blaszce. Na biszkoptach ułożyć kawałki owoców i wyłożyć krem (odrobinę zostawić na posmarowanie wierzchu). Ponownie poukładać namaczane ciastka i rozsmarować cienką warstwę kremu. Całość obficie posypać orzechami. Wstawić na minimum 1 godzinę do lodówki

Di gotuje
sernik gotowany z galaretką i ciasteczkami 161

taki robiłam pierwszy raz. Do galaretki zamiast owoców dodałam kruche ciasteczka, które dobrze tu pasowały. Takie ciasto najlepiej smakuje po trzech dniach od upieczenia, kiedy blaty kruchego ciasta zmiękną. Oczywiście ten sernik przechowujemy w lodówce, w zamkniętym pojemniku, bo łatwo przechodzi zapachami z lodówki.  *foremka 24*24 cm Składniki na ciasto: 450 g mąki 300 g masła(...)masła 150 g cukru 2 duże łyżki mąki ziemniaczanej 4 łyżki mleka skórka otarta z cytryny dodatkowo: 16 kruchych okrągłych ciasteczek 1 opakowanie galaretki truskawkowej Składniki ciasta posiekać a następnie szybko zagnieść. Podzielić na połowę, każdy kawałek owinąć folią i schłodzić w lodówce. Jeden kawałek ciasta wyjąć, szybko rozwałkować na wielkość dna blaszki, nakłuć w kilku miejscach. Wstawić do piekarnika

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Recenzja #.22 - amaze ryżowe (biolada.pl) 141

mówi producent :  Niesamowicie lekki i kremowy deser z brązowego ryżu. Do spożycia prosto ze słoika lub jako polewa do owoców, ciast, naleśników itp. Skład : woda, 27% brązowy ryż*, koji* (ryż, Aspergillus oryzae), sól morska* *produkt rolnictwa ekologicznego Wartości odżywcze w 100g : BIAŁKO - 3g TŁUSZCZ - 1g WĘGLOWODANY - 32g Moja opinia : Z pewnością wielu z Was nigdy nie słyszała(...)ryżu, znana głównie pod postacią pysznego, rozgrzewającego, napoju. Japońska kuchnia jest raczej wierna tradycji i najczęściej Amazake serwowane jest w postaci napoju, ale gdy produkt trafił na Zachód bardzo szybko zdobył też inne zastosowania, dzięki czemu możemy dziś delektować się wyjątkowymi deserami w postaci kremowego puddingu. Amazake powstaje w procesie bezalkoholowej fermentacji gotowanego słodkiego ryżu przy pomocy szczepu bakterii koji

breakfast of dreams
Akcja pierogowanie - pierogi orkiszowe z farszem z płatków ryżowych Kupiec 178

mąki, zagarniać mąkę nożem  Zagnieść elastyczne ciasto (jeśli się klei dodaj trochę mąki) Ciasto rozwałkować dość cienko, nakładać po około łyżeczce farszu i formować pierogi Wrzucać do wrzącej wody, gotować około 3 minuty od wypłynięcia Farsz Chciałam by farsz był lekki i szybki w przygotowaniu. Postanowiłam użyć do tego płatków ryżowych i truskawek. szklanka płatków ryżowych firmy Kupiec szklanka(...)gotować jeszcze chwilę - masa ma być gęsta  Jeśli potrzeba możesz dosłodzić np. syropem z agawy Do pierogów nakładaj około łyżeczkę farszu   Pierogi świetnie się komponują z owocami i owocowym sosem np. z malinową "śmietaną" jaglaną i jagodami. Znowu z malinową "śmietaną" jaglaną

pyszne zdrowości
Ciasto z masą śmietankową i owocami 165

słoik wiśni w zalewie* 2/3 szklanki mrożonych jagód* lub świeże owoce* okrągłe biszkoptySposób wykonaniabiszkoptOddzielić białka jaj od żółtek.Białka ubić z sokiem z cytryny na sztywno, dodać cukier i dalej ubijać dodając żółtka.Na koniec dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszaćWylać ciasto do tortownicy(24 cm),z dnem wyłożonym papierem do pieczenia.Piec w temp.180 stopni(...)zalewy, jagód nie rozmrażać.Kiedy galaretka zacznie lekko tężeć ubić śmietanę na prawie sztywno i wymieszać z galaretką.Dodać do masy wiśnie, wymieszać, a następnie dodać jagody i szybko wymieszać, gdyż masa zacznie szybko tężeć, wylać na biszkopt otoczony obręczą.Na wierzchu ułożyć okrągłe biszkopty i wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.Galaretkę wiśniową rozpuścić według przepisu na opakowaniu

Mix smaku
MAGIC LEMON CAKE 208

To ciasto jest magiczne z trzech powodów. Po pierwsze z jednej masy powstają 3 różne warstwy cudownego cytrynowego ciasta, od miękkiej, mokrej i lekko "gumowej" przez

Słodko-Słony Świat Ilony
Ciasto truskawkowe na oleju rzepakowym i maślance 169

kłopoty z pamięcia i koncentracją. Olej rzepakowy bogaty jest w wielonasycone kwasy tłuszczowe omega 3 , a co za tym idzie ,wspomaga pracę mózgu. I dlatego zdecydowałam się na ten szybki i prosty przepis. Truskawki Kruszonka / składniki 150 g mąki 100 g miałkiego cukru 80 g zimnego masła    *używam szklanki o pojemności 250 ml Wszystkie składniki kruszonki zagnieść(...)olej i jeszcze raz krótko zmiksować, aby olej połączył się z ciastem.Ciasto ma być gładkie, lśniące i gęste. Ciasto przelać na blaszkę posmarowaną masłem i posypaną mąką, lub do szklanego naczynia, tak jak ja to zrobilam . Na górę wyłożyć owoce i posypać grubo kruszonką . Nadmiar kruszonki można mrozić. Ja nie zamrożę kruszkonki, bo widzę ,że ciasto pięknie wyszło

Z Kuchni Do Kuchni
Kruchy spód, lekka pianka i borówki 209

dalszym ciągu krzaczki borówek uginają się od owoców. Upiekłam więc kolejne ciasto, tym razem wykorzystując przepis na kruche ciasto rabarbarowe. A ponieważ zostały mi białka z produkcji lodów, postanowiłam je dorzucić i zrobić więcej słodkiej pianki. Kruchy spód, lekka pianka i borówki Składniki na ciasto: 1 kostka margaryny 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)borówek amerykańskich 1,5 szklanki cukru sok z połowy cytryny 2 łyżki mąki ziemniaczanej Wykonanie: Z zimnej margaryny, żółtek, mąki, cukru waniliowego, szczypty soli i proszku do pieczenia szybko zagniatamy ciasto. 1/3 ciasta wkładamy do zamrażalnika, resztę do lodówki na około 30 minut.Ciasto z lodówki rozkładamy na natłuszczoną formę, posypujemy kardamonem i cynamonem. Ja piekę w szklanej formie

Kulinarne przygody Gatity
Bakaliowiec jabłkowy w cieście filo 232

byle jak), dodajemy owoce kandyzowane, rodzynki i orzeszki pinii. W mikrofali rozpuszczamy masło. Teflonową tortownicę (cm 22, z otwieraną obręczą) smarujemy margaryną. Dno i boki tortownicy wykładamy płatami ciasta filo. Jeden płat, i smarujemy go obficie masłem, po przekątnej drugi i znów traktujemy go masłem. Postępujemy tak, aż spód ciasta będzie miał piec warstw ciasta filo. Na tak przygotowany(...)przykrywamy masą serową i kończymy jabłuszkami. Tylko ostrożnie, bo jabłuszka mogą się rozlecieć. Całość przykrywamy wystającymi końcami ciasta filo, pamiętamy o smarowaniu masłem. Ostatnie dwa płaty smarujemy masłem na blacie i marszczymy, tak umarszczone kładziemy na wierzchu ciasta. Z ciastem filo trzeba szybko pracować, max 10 min, ponieważ ma tendencję do wysychania i łamania się. Tak przygotowane ciasto wkładamy

Mia Cucina Sofieta
Sernik na zimno waniliowo-czekoladowy z malinami 213

leśne (opcjonalnie) Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia, na dnie układamy biszkopty. Żelatynę rozpuszczamy w 100ml wody, odstawiamy do ostudzenia. Czekolady rozkruszamy, rozpuszczamy w kąpieli wodnej, odstawiamy do wystudzenia. Galaretki owoce leśne rozpuszczamy w 800ml wody (w przepisie na pudełku 1000ml), odstawiamy do stężenia.  Ser miksujemy z cukrem pudrem i waniliowym na gładką masę, dodajemy ostudzoną żelatynę i miksujemy(...)masy czekoladowej. Tak samo postępujemy tworząc kolejne warstwy. W momencie gdy blaszka jest w lodówce ważne jest, by kilka razy zamieszać masę białą i czekoladową, by nie zesztywniały za szybko. Gdy warstwy są gotowe sernik wkładamy do lodówki i czekamy na galaretkę. Gdy galaretka zacznie tężeć, wyciągamy z zamrażarki maliny, układamy je na serniku i wlewamy galaretkę. Galaretka powinna momentalnie

Gotowanie i blogowanie
KOKOSOWE CIASTO Z KASZY MANNY Z MORELAMI 133

Ciasto z morelami bez mąki... a z kaszy manny orkiszowej z dodatkiem wiórek kokosowych, słodzone cukrem kokosowym. Jest to z pewnością zdrowsza alternatywa dla tradycyjnych ciast

Kuchnia MagdaLeny
Wielkanocne torciki z ryżu na mleku, czyli sadzone jajka 165

Desery z ryżem na mleku są przepyszne i łatwe do zrobienia. Najlepiej jest wcześniej ugotować ryż, zrobić większą porcję np. na śniadanie, a reszta świetnie nada

dolcevitainmykitchen
CIASTO Z BRZOSKWINIĄ I JABŁKAMI 178

SKŁADNIKI: 2 1/2 szklanki mąki 4 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka cukru 1/2 szklanki oleju kokosowego 700 g jabłek 300 g brzoskwiń 2

harrisa
RACUCHY PACHNĄCE CYNAMONEM, NA MĄCE ORKISZOWEJ 280

   Dla tych , którzy uwielbiają cynamon polecam pyszne racuszki. My uwielbiamy racuchy , cynamon również ale w tym połączeniu jakoś tak nie bardzo... Cynamon chyba zbyt

Smaczne Zdrowe
Ryżowe ciasteczka bezglutenowe 108

Poszukiwania bezglutenowych słodkości ciąg dalszy... Dzisiaj bezglutenowe ciasteczka z kleiku ryżowego. Zawsze się udają. Są lekkie, mięciutkie i chrupiące zarazem. Rozpływają się w ustach:-) Składniki: 1

Ze smakiem bez glutenu
Kruche ciasto z rabarbarem 119

Klasyczne kruche, lekko cynamonowe ciasto z dużą ilością kwaskowego, rabarbarowego nadzienia. Najpyszniejsze w towarzystwie lodów waniliowych lub truskawkowych. Jedno z moich ulubionych owocowych połączeń smakowych. Polecam

maniapieczenia
Placuszki jogurtowe z czarnym sezamem, pestkami dyni i karmelizowanymi jabłkami 104

zalegają nam w lodówce, może przemycić w nich sporo warzyw i owoców, a do tego są ekspresowe w przygotowaniu. Przepis na te placuszki powstał własnie z powodu zalegających jogurtów naturalnych, którym powoli kończyła się data przydatności. Postanowiłam połączyć je pestkami dyni, czarnym sezamem oraz jabłkami. Wyszły pysznie, szybko i bardzo tanio, czyli tak jak lubię! Przepisy na inne ciekawe(...)jabłka, obrane ze skórki i pokrojone w drobną kostkę łyżka masła łyżka brązowego cukru cynamon olej do smażenia Przygotowanie: Do miski wlewamy jogurt, wbijamy jajko, a następnie wsypujemy mąkę. Ciasto powinno być dość zwarte i gęste. W miarę potrzeb dosypujemy mąki. Dodajemy pestki dyni oraz sezam i dokładnie mieszamy. Placuszki smażymy na dobrze rozgrzanym oleju, odsączając je następnie na ręczniku

Życie ze smakiem
Szare kluski z boczkiem i kapustą kiszoną 236

wyrafinowane, ale niezwykle smaczne – można sobie przypomnieć dzieciństwo. Nieco pracochłonne, ale bardzo szybko znika z talerzy. Składniki: Kluski: 1 kg ziemniaków 2 szklanki mąki 2 jajka łyżeczka soli Ponadto: 250 g boczku wędzonego 2 cebule ok 250 g kiszonej kapusty po 4 liście laurowe, ziele angielskie, owoce jałowca sól, pieprz Przygotowanie Obrane surowe ziemniaki ścieramy na tarce o drobnych(...)powinna być zbyt rzadka, aby ziemniaki nie rozpuściły się podczas gotowania, ani zbyt gęsta, gdyż będą twarde. W dużym garnku zagotowujemy osoloną wodę. Na wodę wrzucamy łyżeczką kawałki ciasta, po wypłynięciu gotujemy je około 4 minuty i wyławiamy łyżką cedzakową. Kapustę kiszoną kroimy na mniejsze kawałki, gotujemy do miękkości w osolonej wodzie z liściem laurowym, zielem angielskim i jałowcem. Cebulę

e-PrzepisyKulinarne
Prawie piernik, czy pyszne ciasto piernikowe 140

Szybkie ciasto, którego nie da się zepsuć :) Dodatek porzeczek sprawia, że nie jest za słodkie, ale przez to bardziej wilgotne. Przyprawy korzenne czynią je aromatycznym. Ciasto idealne. Jeśli dodacie trochę miodu, to przestanie udawać piernik. Stanie się piernikiem. Smacznego! Prawie piernik, czy pyszne ciasto piernikowe Danie Ciasto Kuchnia Słodkości Porcje 12 Składniki 400 g mąka 2 łyżeczka soda oczyszczona(...)jajko 1 szklanka mleko 1 łyżeczka cynamon 1 łyżeczka kardamon 1/2 łyżeczka goździki mielone 1/2 łyżeczka imbir mielony 1 łyżka skórka otarta z cytryny lub pomarańczy 1 słoik 100% owoców porzeczka Sposób przygotowania Olej ucieramy z erytrolem i jajkami. Suche składniki mieszamy ze sobą dokładnie. Dodajemy przyprawy i skórkę z cytryny. Do masy jajecznej dodajemy powoli suche składniki

Kucharzyca
Ciasto ze śliwkami i budyniem 273

składniki nożem i szybko zagnieść ciasto ( lub posłużyć się robotem ). Ciasto podzielić na 2 części, uformować w kulę i owinąć folią spożywczą. Jedną porcję włożyć na 40 minut do lodówki, drugą schować do zamrażarki. Schłodzone ciasto ( to z lodówki ) rozwałkować i przełożyć do tortownicy/blachy uprzednio wyłożonej papierem do pieczenia. Docisnąć do dna, uformować niewysoki rant. Ciasto nakłuć widelcem. Piec(...)cynamonem - odstawić. Budynie ugotować, w zmniejszonej ilości mleka, czyli w 700 ml na dwa opakowania proszku budyniowego. Dosłodzić wg przepisu z opakowania. Podpieczone ciasto wyjąć z piekarnika, posypać bułką tartą. Na cieście rozłożyć śliwki, zalać owoce gorącym budyniem. Na wierzch zetrzeć zmrożone ciasto. Piec 40-45 minut w 180 stopniach C. Aż wierzch ładnie się zarumieni. Upieczone ciasto pozostawić

kolorowotorcikowo
Biszkopt z jabłkami i kiwi. 169

przełomie stycznia i lutego rozpoczyna się sezon na kiwi. Lubimy te włochate, niepozorne owoce, kryjące w sobie niespotykany, słodki smak, delikatnie przełamany kwaskową nutą. Idealnie sprawdza się jako dodatek do słodkich ciast, jest pyszne i świetnie się prezentuje. Dzisiaj zapraszam na leciutki biszkopt, zbilansowany smakiem jabłek i kiwi. Pycha! Składniki na biszkopt z jabłkami i kiwi 4 jajka(...)nasienne i kroimy w plasterki. Kiwi również obieramy i kroimy w dosyć cienkie plasterki. Cukier ubijamy z jajkami na puszystą masę, dodajemy olejek, proszek do pieczenia wymieszany z mąką. Szybko mieszamy, dodajemy pokrojone jabłka i jeszcze raz delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę, delikatnie układamy plastry kiwi i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 175 stopni

Rozpustne gotowanie
Tartaletki z kremem i mandarynkami 152

spód,  słodkie  puszyste  kremowe wypełnienie  i orzeźwiające, soczyste owoce.  Nie można się im oprzeć. Dodatek serduszkowego akcentu  to taki mały symbol  i propozycja na słodki deser we dwoje...........da się skusić?......ja już sprawdziłam..... Składniki: / 10 szt / ciasto: 300g mąki 200  g zimnego masła 80 g cukru pudru 2 żółtka skórka(...)Wykonanie: -Składniki na ciasto przełożyć na  blat,  dokładnie zmieszać  i wyrobić  na jednolitą masę. / ciasto wyrabiać bardzo szybko / - Odstawić  na co najmniej godzinę do lodówki. -Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość ok. 3-4 mm /najlepiej pomiędzy dwiema  warstwami folii spożywczej/ -Wyciąć okręgi nieco większe niż obwód foremek. -Wypełnić ciastem foremki dociskając delikatnie

Zakamarki mojej kuchni
HITowy sernik 196

zimno....dość szybkiego w przygotowaniu mało skomplikowany  a jednocześnie bardzo dobry Składniki: Na spód: 300 gram płatków śniadaniowych czekoladowych 2 pełne łyżki masła Masa: 1 kg sera twarogowego  szklanka cukru pudru 6 łyżeczek płaskich żelatyny kilka sztuk ciastek typu markizy ja użyłam ciasteczek HIT kokosowych Masa owocowa: słoik konfitury truskawkowej ewentualnie zmiksowane owoce typu maliny, truskawki(...)masło i mieszamy az całkowicie masło połączy się nam z płatkami. Tak przygotowanym spodem pokrywamy tortownice.Jeśli używamy gotowej konfitury owocowej to wystarczy jak nałożymy ją na spód naszego ciasta...natomiast jeśli mamy owoce świeże musimy je zmiksować i dodać do nich rozpuszczona żelatynę.Ser twarogowy mieszamy z cukrem pudrem...Żelatynę rozpuszczamy w kilku łyżkach ciepłej wody i ostudzoną

NaKońcuJęzyka