To ciasto, w którym smak śmietany i masła przeplata się że smakiem lekko kwaśnych śliwek. Jest miękkie, wilgotne, pyszne! Szybkie, łatwe do zrobienia. Smak późnego lata
Domowa cukiernia EwyPyszne, puszyste, orkiszowe.. CIASTO RABARBAROWE! Dietetyczne (mała ilość tłuszczów, mąka orkiszowa, zamienniki cukru), zdrowe i mega szybko znikające. Wczoraj piekłam, dziś już nie ma... Ale
CzarnawisienkaSzybkie, proste w wykonaniu ciasteczka. Bardzo ładnie się prezentują, są bardzo zdrowe, pysznie smakują. Smakują naturalną słodyczą owoców - bez dodatku mąki, jajek, cukru (jest
Zasmakuj Kuchnipozbawione jest cukru białego, także trzcinowego, posiada niewielką ilość tłuszczu, nie ma konserwantów, wspomagaczy smaku itp. Jest bardzo smaczne, lekko kwaskowe za sprawą porzeczek i subtelnie słodkie, dzięki suszonym owocom oraz kawałkom czekolady. Zatem jeżeli szukasz dobrego musli to te jak najbardziej mogę polecić. W ofercie znajdziesz jeszcze dwa dodatkowe warianty smakowe. Wartość odżywcza w 100 g produktu(...)substancja słodząca), przyprawy, wodorowęglan sodu (substancja spulchniająca), sól himalajska Ponownie bardzo udany produkt. Łatwy i szybki w przygotowaniu, a efekt końcowy w pełni zadowalający. Racuchy wychodzą smaczne, mięciutkie i puszyste. W ramach urozmaicenia, d o ciasta możesz dodać pokrojone jabłka lub inne wybrane owoce. Wartość odżywcza w 100 g produktu: Energia: 345 kcal Tłuszcz
Zdrowie na języku :PMamy jeszcze na krzaczkach trochę dojrzałych borówek, nie mogłam więc pozwolić by się zmarnowały:) Niestety nie mam teraz zbyt wiele czasu na pieczenie, dlatego na szybko
Z miłości do słodkościJako ,że sezon owocowy mamy już w pełni, co prawda na razie truskawkowy ale nim się obejrzymy kolejne owoce będą pojawiały się bardzo szybko przygotowałam
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienianależy jak najwięcej korzystać z darów natury i objadać się świeżymi owocami póki są (również w cieście), ale wszyscy którzy uwielbiają chałwę (tak jak ja) nie przejdą obok tego ciasta obojętnie Uwielbiam chałwę i nie mogłam odłożyć przepisu na to ciasto na jesień, musiałam przygotować je tak szybko jak się dało. Sernik wyszedł przepyszny, nie można mu nic zarzucić(...)Polewa : – 100 g czekolady gorzkiej – 2 łyżki oleju – 3 truskawki pokrojone w plasterki lub inne owoce Czekoladę rozpuszczamy wraz z olejem w kąpieli wodnej lub w garnku z grubym dnem. Po lekkim jej schłodzeniu przelewamy na ciasto. Wkładamy na chwilę do lodówki i dopiero wówczas ozdabiamy truskawkami. Z foremki wykroiłam 10 dużych porcji. Jedna to około
RelaxtimeWiosna w pełni. Zapewne nie zorientujemy się jak szybko minie i zawita do nas lato. Mimo wszystko na targowiskach zaczęły pojawiać się świeże owoce z których możemy korzystać. Nie są to co prawda polskie gatunki, ale zawsze dobre coś na początek sezonu. Zastanawiając się co najbardziej przypadnie do gustu mojej rodzinie, zrobiłam ostatnio sernik. Kremowy, lekki, na kruchym spodzie(...)szklanki wody + 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 3 łyżki cukru trzcinowego Sposób przygotowania sernika: Do miski wsypujemy Mąkę, cukier, dodajemy zimne masło, wbijamy żółtka i całość szybko zagniatamy. Ciasto zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na około 30 minut. Po tym czasie rozwałkowujemy na oprószonym mąką blacie i przekładamy do tortownicy (22 cm), lekko nakłuwamy i pieczemy
Słodkie Przyjemnościsłodko, na ciepło, na zimno, zapiekane czy też prosto z patelni, z mięsem, z serem, z owocami, z warzywami, z dżemem, z cukrem, a może suche? Nie ważne jakie najbardziej lubimy i jak najczęściej jadamy. Jedno jest pewne - najważniejsze jest ciasto! Ciasto powinno być puszyste, miękkie, delikatne, jednak na tyle trwałe żeby nie rwało się podczas smażenia. Dobrze jakby(...)przy smażeniu nie ma (a przynajmniej nie powinno być) żadnych problemów. Po zdjęciu z patelni szybko robią się mięciutkie i idealne do jedzenia. Nie ma tu dodatku cukru dlatego świetnie pasują i do podawania na słodko z dżemem, bitą śmietaną, cukrem pudrem czy dowolnymi owocami, i do podawania na wytrwanie - z mięsem, z warzywami, zapiekane z serem
Jedzeniomaniaciasto na babeczki. Na stolnicę wysypać mąki. Dodać cukier puder i wymieszać. Następnie dodać masło i posiekać nożem, dodać żółtka i zagnieść szybko ciasto. Gotowe ciasto zawinąć w folię i odłozyć do lodówki na ok 1 godzinkę. Potem schłodzone ciasto rozwałkować na grubośc ok 5 mm. Foremką do kruchych babeczek wykroić z ciasta koła i wylepić nimi foremki. Wylepione ciastem(...)minut aż ciasto ładnie się zarumieni. Upieczone babeczki wyjać z foremek i ułożyć na desce aby wystygły. Z ciasta wyszło mi 10 babeczek większych o średnicy 8 cm i 20 mniejszych o średnicy 6 cm. Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu i nieco przestudzić. Jeszcze ciepły budyń nałożyć do kruchych babeczek. Udekorować ulubionymi owocami lub bakaliami
Monia miesza i gotujeMuszę przyznać, że tak dobrej zupy dawno nie jadłam. Jest bardzo prosta i szybka, a smakuje poprostu rewelacyjnie. Moje dzieci już dopytują kiedy znowu ją ugotuję
kuchnia doskiwiele zdrowia i szczęścia. :) Wnukom z kolei proponujemy przygotować jakieś fajne ciasto dla babć. Dzisiejszy przepis jest idealny do tego. Bardzo szybki w przygotowaniu, lekki i niezwykle smaczny tort na zimno. Udaje się zawsze i każdemu, dlatego bez obaw możecie go zrobić. Składniki: Kilka biszkoptów 400g mieszanki owoców leśnych 330ml śmietanki kremówki 30% 2 opakowania galaretki (ulubiony smak(...)wraz z łyżką cukru pudru. Przestudzoną galaretkę rozpuszczoną w 250ml wody miksujemy z ubita kremówką i wykładamy na biszkopty. Odstawiamy do zamrażalnika na około 30 minut, do całkowitego ścięcia ciasta. Następnie wykładamy owoce i zalewamy drugą galaretką. Odstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia galaretki. Kiedy galaretka stężeje ciasto można podawać :) Smacznego *ilośc wody dotyczy galaretek normalnie ropzuszczanych w 500ml
Kolizje Smakówszybko, po lekkim przestudzeniu można je podawać,. Jest słodkie od marchewki, miękkie i wilgotne. Pysznie łączy się z powidłami, orzechami i suszonymi wiśniami. Jest to ciasto, które każdemu będzie smakować. A na Święta Bożego Narodzenia polecam przepis na Świąteczne ciasto marchewkowe , które wygląda jak piernik z powidłami, poza sezonem możecie upiec też ciasto marchewkowe z tego przepisu. To ciasto marchewkowe(...)powidłami jest łatwe do przygotowania ciasto, każdy sobie s nim poradzi. Ostatnio przygotowywałam z tego przepisu na biszkopt z owocami oraz roladę biszkoptową z lodami i malinami, oraz ekspresową roladę z gruszkami i malinami. Przepis na Biszkopt z bitą śmietaną i pianką z galaretki Składniki na biszkopt marchewkowy na dużą blachę ok. 35 x 25 cm: : 1 szklanka mąki
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięJakiś czas temu dostałam dużo pysznych, słodkich i bardzo dojrzałych już renklod. Wszystkich byśmy nie przejedli, więc trzeba było coś wymyślić, by śliweczki się nie popsuły
Ratunku obiadŚwieże truskawki w galaretce na kremie czekoladowym to smaczne i szybkie ciasto, które nie wymaga pieczenia. Głównym składnikiem kremu jest kasza jaglana i przypomina czekoladowy budyń. Polecam! ok 100 g herbatników maślanych 2 galaretki truskawkowe 3 szklanki wrzącej wody 1/2 kg świeżych truskawek KREM CZEKOLADOWY Z KASZY JAGLANEJ: 1 szklanka kaszy jaglanej 1 1/2 szklanki mleka 2 szklanki wody(...)przestudzenia. Na wierzchu ułożyć świeże i oczyszczone truskawki. Galaretki rozprowadzić w wodzie i zimną wylać na truskawki. Odstawić do stężenia. Ciasto przechowywać w lodówce. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Bez pieczenia , Ciasta czekoladowe , Ciasta z owocami , Dania z kaszą , Desery , Dla dzieci Tagged: czekolada , galaretka , kasza jaglana , truskawki
https:KKuchniaMniamcałość posiekać nożem. Dodać jajko, cukier i sól, szybko zagnieść gładkie ciasto. Z ciasta uformować kulę, zawinąć w folię i schłodzić w lodówce 30-60 minut. Formę na tartę (w moim przypadku prostokątną, jeśli macie okrągłą o średnicy 28-30 cm składniki należy podwoić) wyłożyć ciastem i delikatnie nakłuć widelcem. Na ciasto położyć papier o obciążyć go np. fasolą. Piec(...)jajeczną, ciągle mieszając, aż całość zgęstnieje jak budyń. Dodać masło i wmieszać je w krem, aż do roztopienia. Gotowy krem wyłożyć na przygotowany spód, schłodzić. Na schłodzoną tartę wyłożyć owoce, wierzch posypać płatkami migdałowymi i świeżymi listkami mięty
Kuchnia w opałachbanalne i szybkie w przygotowaniu babeczki na maślance są wprost stworzone do pieczenia z sezonowymi owocami! Można je przygotować z truskawkami, porzeczką, agrestem, malinami, jeżynami, brzoskwinią, jagodami, czy czymkolwiek innym, czego dusza zapragnie. Ja swoje upiekłem z czarną maliną z własnego ogródka, którą gorąco polecam, bo jest zdrowsza i smaczniejsza od czerwonej. Babeczki, dzięki użyciu maślanki, są bardziej mokre(...)łyżeczki soli 1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią (lub 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego) 3 jajka 100 g roztopionego masła 250 ml maślanki 250 g czarnych malin (lub innych sezonowych owoców) Kruszonka migdałowa: 100 g mielonych migdałów lub mąki migdałowej* 50 g cukru, najlepiej trzcinowego 50 g zimnego masła * PRZYGOTOWANIE Babeczki na maślance Wszystkie składniki suche wymieszaj ze sobą
Food Square