Witajcie. Dziś prezentuję Wam przepis na szybkie małe co nieco :) Muffinki upieczone w kolorowych papilotkach dodadzą wiosennego nastroju :) Składniki: 1,5 szklanki mąki pszennej 2/3 szklanki
Kuchnia domowa Anijeszcze nie raz będą gościć w mojej kuchni – są łatwe i szybkie w wykonaniu (mi zajęło to około 35 minut) a ich smak jest o niebo lepszy niż niejednych sklepowych ciastek! Fit ciasteczka amarantusowe (20 sztuk) Składniki 100 g wiórków kokosowych 80 g amarantusa ekspandowanego 2 dojrzałe banany Wykonanie Rozgrzej piekarnik
Vegan TasteBatony zawierające same zdrowe produkty, są szybkie w przygotowaniu i pyszne. Składniki: - 1,5 szklanki płatków owsianych - 1 szklanka płatków komosy ryżowej - 0,5 szklanki miodu
Kulinarne życieZachciało mi się coś słodkiego ale szybkiego. Wyszło bardzo słodko! Ciastka na bazie ciasta francuskiego z nadzieniem z Nutelli i chrupiących
To co kochamLubicie pączki? Ja bardzo, choć oczywiście jadam je z umiarem Dziś mam dla Was przepis na pączki, które przygotujecie w kilka chwil. Szybkie mini pączki waniliowe
Słodkie okruszkitrzeba żadnych specjalnych zdolności cukierniczych ani manualnych. Wystarczy nie więcej niż godzina, a już zajadamy się kruchutkimi i pięknie pachnącymi ciastkami. Ciasteczka te piekłam dzisiaj przed obiadem. Po obiedzie już je chrupaliśmy, z niepokojem patrząc jak szybko znikają ;) Możecie dodać do nich również ulubione bakalie. Nie musicie ograniczać się do czekolady. Pamiętajcie jednak o tym, aby czekolada była dobrego gatunku
Codzienna kuchnia niecodziennaNa dzisiejsze ostatki najlepsze są faworki, szybkie i łatwe w przygotowaniu. Faworki Składniki: - 2 szklanki mąki - 2 łyżki spirytusu lub octu - 4 żółtka - szczypta soli - 2
Kulinarne życiePyszne i szybkie wiatraczki z ciasta francuskiego...Składniki:1 opakowanie ciasta francuskiego, dżem wiśniowy z całymi owocami,cukier puder.Przygotowanie: Z ciasta francuskiego wycinamy kwadraty o
Aga w kuchniwięc dzisiaj jeden z przepisów ze strony francuskiej. Bardzo proste, a'la biszkoptowe ciasteczka z jabłkami. Dlaczego ciasteczka nazwałam topniki? Takie skojarzenie, że jabłka pokrojone w cienkie paseczki zatapiają się w cieście jakby pływać nie umiały :) Bardzo prosty przepis, szybki i nie sposób go zepsuć :) Ciastka po upieczeniu się nie zapadają tak, jak potrafi to zrobić tradycyjny biszkopt(...)wyliczone na 8 sztuk. Niestety zjada się je bardzo szybko i tym razem nie dane mi było przynieść do pracy, żeby się pochwalić :) Jeśli więc chcecie cieszyć się ich smakiem dłużej, to musicie podwoić ilość składników. Myślę, że można jabłko zastąpić innym, ulubionym owocem. Poza tym ciasteczka są bardzo fajne dla dziecka do szkoły zamiast kupnej tradycyjnej drożdżówki
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comzwiązku z tym, że zajęcia rozpoczynają się tak wcześnie, nie ruszę się z domu bez drugiego śniadania. Do lunch box'a wrzucę pewnie szybką warzywną sałatkę z grzankami (ostatnio to mój konik :), ale i na ciasteczka znajdzie się również miejsce. Te - kukurydziane, zawładnęły ostatnio moim podniebieniem. Pierwsze wydaję się być smaczne, ale każde kolejne ciastko to czysta przyjemność! Oj! Jeżeli
Słodkie PrzyjemnościZapewne wiele osób słyszało i uwielbia sasanki - pyszne ciasteczka owsiane. Uwierzcie mi, ich domowa wersja jest o niebo leeepsza! Ciasteczka są kruche, chrupiące, lecz... mają małą wadę..., a mianowicie strasznie kuszą, więc tym samym za szybko znikają! Można je posmarować czekoladą, ale bez polewy także świetnie smakują. Wybór tej opcji pozostawiam dla Was. Ostatnio do czekolady dodałam odrobinę kawy
Di gotujeNiedługo święta większość z Was piecze również ciasteczka, dzisiaj mam dla Was pyszne i kruchutkie z marmoladowym zajączkiem. Proste i szybkie w przygotowaniu. Zapraszam :) 150 g miękkiego masła 100 g cukru 1 jajko 1 cukier waniliowy 3/4 łyżeczki sody 320 g mąki pszennej + do podsypania marmolada wieloowocowa Jamar W misce ucieramy masło z cukrem(...)cukrem waniliowym i jajkiem na krem, następnie przesiewamy mąkę z sodą i zagniatamy ciasto. Stolnicę oprószamy mąką, rozwałkowujemy ciasto na około 1/2 cm. foremką z zajączkiem wyciskamy ciasteczka. Rękaw cukierniczy z cieniutką końcówką napełniamy marmoladą i zapełniamy nią zajączkowy dołek.Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 175/ 180 stopni na złoty kolor około 15 minut. Smacznego
Sama słodycz i szczypta chilinastępnie kładziemy na papier pergamin i pozostawiamy do ostygnięcia. Tak przyrządzone pierniczki, możemy przechowywać do dwóch tygodni w lodówce. U mnie znikają dość szybko, a ilość jest duża :) * potrzebna ilość czekolady zależy od wielkości ciasteczek. Im większe, tym mniej czekolady będzie nam potrzebne. Ja osobiście wolę mniejsze pierniczki, gdyż są podzielniejsze. R E K L A M A google
Smakowy Rajrzodkiewkę na taśmie. Bardzo ciekawi mnie ten sposób przygotowywania nasion. A żeby umilić sobie ten przedwiosenny czas proponuję ciasteczka. Pachnące czekoladą i niezniszczalnym w tym roku tymiankiem (wciąż świeży z ogródka!), z odrobiną soli morskiej dla zaostrzenia smaku. A zarazem naprawdę szybkie- kto by pomyślał, że tylko kilkunastu minut brakuje aby zajadać się ciepłym ciastkiem prosto z blachy. Idealne(...)ciemnej czekolady około 10 gałązek świeżego tymianku sól morska do posypania ciasteczek Czekoladę siekamy dość drobno, listki tymianku usuwamy z gałązek. Piekarnik nastawiamy na 190*C, blachę wykładamy papierem do pieczenia. Masło i cukier mieszamy mikserem na jednolitą masę. Dodajemy jajko i ponownie mieszamy. Dodajemy suche składniki i szybko wyrabiamy ręką albo mikserem. Dodajemy czekoladę i tymianek i dokładnie mieszamy
les mirabellesmojej kuchni. Te są pyszne, chrupiące, czekoladowo-kokosowe... Po prostu obłędne w smaku i kuszące cudownym aromatem! Zresztą sami spróbujcie, bo składniki na ciasteczka są łatwo dostępne, a samo ich przygotowanie - niezwykle proste i bardzo szybkie. (około 18 sztuk) 100g masła/margaryny 120g cukru 1 jajko (małe) 70g mąki pszennej 60g płatków owsianych 40g wiórek kokosowych(...)orzecha włoskiego (można nie co mniejsze) i od razu układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. (Ciastek nie należy spłaszczać i pamiętać, aby zachować duże odstępy, ponieważ ciasteczka rozpłyną się na boki. Jeśli je pieczenie w kilku turach - surową masę trzymajcie w lodówce.) Piec (w rozgrzanym piekarniku) około 18 minut w 180 stopniach. Ciastka odstawić do wystygnięcia - stwardnieją
Di gotuje