szybkie ciasteczka - 4000 przepisów (strona:62/267)

Mazurek czekoladowy z bakaliami i mazurek karmelowy 119

różnych kształtów i wzorów. Te tradycyjne warstwowo są przygotowywane, marmoladami przekładane. Ja mazurki pod moje dzieci 👦❤ 👧  zrobiłam, czekoladowy 🍫 z bakaliami oraz karmelowy, co ciasteczkami ozdobiłam. Wielkiej pracy nie wymagały, ale jest jeden minus szybko poznikały 😁. Składnik i na dwa mazurki o wymiarach ok. 35/11 cm: ciasto: 400 g mąki krupczatki, 200 g margaryny do pieczenia, 1 kopiasta łyżeczka cukry(...)Delikatnie wyjmujemy z formy i tą samą czynność powtarzamy z drugą częścią ciasta, z tym, że już nie musimy schładzać. Rada: jeśli zostanie ciasto można powycinać z niego małe ciasteczka np. w formie kwiatków i upiec, ozdobimy  nimi mazurek karmelowy. Mazurek czekoladowo bakaliowy: Morele kroimy w paski, daktyle po długości na połowę, a orzechy prażymy na suchej patelni

Moniki Smakołyki
Chrupiące owsiane ciasteczka 150

Czasami mamy ochotę na coś słodkiego. Upiekłam chrupiące, kruche ciasteczka owsiane. Z podanej porcji wychodzi około 30 szt. Bardzo szybko znikają. Do porannej kawki lub herbatki idealne. W zakładce CIASTKA znajdziecie inne przepisy na małe co nieco.  Jeśli przygotujecie coś z moich potraw to podzielcie się opinią w komentarzach. Jest to dla mnie motywacja do pisania przepisów i znak(...)odstępy między nimi. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C  do momentu aż boki będą rumiane. Po wyjęciu są miękkie, ale po wystudzeniu są kruche. chrupiące owsiane ciasteczka

O kuchni z uczuciem
Najszybsze ciasteczka kokosowe, 3 składniki. (bez glutenu, cukru) 178

kawałkami gorzkiej czekolady. Pieczemy w 180 stopniach około 8-10 minut. Po tym czasie wyciągamy z piekarnika i odstawiamy do ostygnięcia. Uważajcie bo szybko się przypalają. Najlepiej smakują z herbatą lub kawą Smacznego! Artykuł Najszybsze ciasteczka kokosowe, 3 składniki. (bez glutenu, cukru) pochodzi z serwisu paleolife

PaleoLife
Ciasteczka miodowe 184

Przygotowania do Świąt czas zacząć ;) Oczywiście przygotowania kulinarne trzeba rozpocząć od testowania potencjalnych świątecznych ciasteczekCiasteczka miodowe, ale bez korzennych przypraw, jako pierwsze poddane zostały testom. Jak dla mnie robi się je bardzo szybko i po chwili są gotowe do zjedzenia;)Mąż już też przetestował ;) A resztkę zostawiliśmy na wabik dla Świętego Mikołaja...Ciasteczka miodowe Składniki

Lawendowe Niebo
Toffi serniczki w pucharkach 201

tego typu desery. Znikają zawsze równie szybko, jak się je robi (, a nawet szybciej ). Spróbujcie i Wy. Składniki: (na 2 większe lub 3 mniejsze desery) 13 łyżek gęstego sera z wiaderka (u mnie twarożek kanapkowo-sernikowy) 1/2 szklanki śmietanki 30% (zimnej!) 7 łyżeczek kremu o smaku toffi* 2 łyżeczki cukru pudru 7 śmietankowych ciasteczek maszynowych Brześć *krem jak popularna nutella

Słodkie okruszki
Marcepanowe szachownice 183

ciasta100 g masy marcepanowej75 g konfitury z borówek100 g polewy czekoladowejOstatnio wyszperałam bardzo ciekawy przepis na ciasteczka w których łączymy ciekawy wygląd, słodycz marcepanu i lekką kwaskowość konfitury z borówek. Idealne zestawienie na świąteczne ciasteczka.Z mąki, cukru pudru, jajka, rumu i posiekanej margaryny szybko zagnieść kruche cisto i podzielić je na dwie części, do jednej dodać kakao i ponownie wyrobić(...)środki ciastek wypełnić konfiturą z borówek (fot.3). Wszystkie ciastka z konfiturami przykryć pozostałymi szachownicami, lekko dociskając.Polewę czekoladową przygotować wg przepisu na opakowaniu. Brzegi ciastek maczać w czekoladzie (fot.4). Ciasteczka odstawić, aby polewa dobrze zastygła. Po tym czasie można je przełożyć do blaszanego pudełka. Przepis bierze udział w akcjach

Świat Ciasta
Kokosanki 151

Kokosanki Z niektórych wypieków pozostają nam białka. Jeśli nie wiemy, jak je zużyć,  t e ciasteczka kokosowe pozwolą nam się ich smacznie pozbyć. Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu, coś dla wielbicieli kokosu -  kokosanki, kruche z zewnątrz i miękkie w środku. Składniki: (Na ok. 12 szt.) 2 białka szczypta soli 5 łyżek cukru 150-180 g kokosu Przygotowanie(...)rozpuszczenia kryształków cukru. Wsypać wiórki kokosowe i delikatnie wymieszać. Powinna powstać bardzo gęsta masa.  Formę wyłożyć papierem do pieczenia i wysmarować masłem. Nakładać łyżką, w pewnych odstępach, formując ciasteczka.  Piec ok. 15 -20 min. w temp. 180 st. do zarumienienia ciasteczek. Po upieczeniu, lekko przestudzić i zdjąć z papieru.  Smacznego

My sweet a life
Kruche ciasteczka z malinami i cukrem 153

mój ulubiony przepis. Nie dodaje się do ciasta ani spulchniaczy, ani jajek, ani cukru. Jego słodycz zależy od dodatków jakie dodamy. Ciasteczka, rogaliki zawsze mi smakowały, bo nie były zbyt słodkie, a przygotowuje je się bardzo szybko i nie wymagają dużo pracy, do tego są tanie w wykonaniu. Składniki do ich przygotowania są zawsze w moim domu. A smakują wszystkim

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kruche ciasteczka z ziarenkami 149

dzisiejszy deser polecam pyszne kruche ciasteczka z ziarenkami, które otrzymałam do testowania od sklepu ZIARENKOWO . Są szybkie i łatwe do przygotowania. Polecam!!! SKŁADNIKI: 1,5 szklanki mąki, 1/2 kostki margaryny, 2,5 łyżki cukru pudru, 2 żółtka, 1/2 łyżki śmietany 18%, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 50g prażonych ziarenek "Migdałowy Przylądek" z ZIARENKOWA, 1/2 opakowania cukru waniliowego, białko do posmarowania(...)stolnicę. Łączę z margaryną. Dodaję cukier puder, żółtka, śmietanę oraz proszek do pieczenia. Zagniatam ciasto. 2. Ciasto cienko rozwałkowuję. Szklanką o małej średnicy wykrawam w cieście krążki. Jedną połowę ciasteczek układam na blaszce. Drugą połowę ciasteczek smaruję białkiem i posypuję ziarenkami oraz cukrem waniliowym. Ciastka układam na blaszce. 3. Piekę około 12 minut w temperaturze 180 stopni. Ciasteczka bez posypki

Tradycyjna kuchnia Kasi
Popękane ciasteczka czekoladowe 197

więc jest intensywnie czekoladowy. Robi się je bardzo prosto – jedyna niedogodność to czekanie, aż czekoladowa masa schłodzi się przed pieczeniem. Znikają szybko, podjada się je i nie wiadomo kiedy już ich nie ma! Popękane ciasteczka czekoladowe: 200 g deserowej lub gorzkiej czekolady (2 tabliczki) 200 g mąki (ok. 1 i 1/2 szklanki) 100 g masła (pół kostki) 3 ekologiczne

Poezja smaku
Ciasteczka intensywnie czekoladowe. 121

ciasteczka czekoladowe. Są to ciasteczka o tak bogatym, głębokim smaku, że nie je się ich w pośpiechu, wręcz przeciwnie, te ciasteczka służą do dłuuugiego, leniwego delektowania się. Dodam jeszcze, że są bardzo proste i szybkie w przygotowaniu, co plasuje je w czołówce rankingu moich ulubionych słodkości. Najważniejsze to użyć dobrej jakości czekolady, ja polecam Goplanę gorzką o 60 % zawartości

Rozpustne gotowanie
Ciasteczka brownie / Brownie cookies 222

ciasteczka brownie Bardzo czekoladowe, z chrupiącą skorupką i miękkim, wilgotnym wnętrzem i w wersji XXL. Robi się je bardzo łatwo, szybko i przyjemnie. Jest idealne na leniwe popołudnie do gorącej kawy. Polecam gorąco! Scroll down for recipe in English Ciasteczka brownie (8-10 dużych ciastek) Składniki: 120 g masła, pokrojonego w kostkę w temperaturze pokojowej 1 szklanka brązowego cukru ½ szklanki

karmelowy
Pepparkakor 126

Pepparkakor to zdecydowanie najsłynniejsze skandynawskie ciasteczka. Cieniutkie, mocno korzenne, lekko szczypiące w język. Przepyszne i uzależniające :-) Nie bez powodu zawsze piecze się ich sporo, szybko bowiem się je zjada, co niestety niewspółmierne jest do czasu spędzonego na ich wykrawaniu. To jedyny minus tych smacznych ciasteczek.  Pepparkakor ma różne odmiany, niektórzy dodają do ciasta startą skórkę z cytryny, pomarańczy

maniapieczenia
CIASTECZKA ROGALIKI SEROWE Z KONFITURĄ 335

Jakiś czas temu zrobiłam ciasteczka rogaliki serowe z konfiturą( oraz nutellą). Nie wiem dlaczego jeszcze przepis się tutaj nie pojawił, ale przepraszam i szybko nadrabiam, bo rogaliki są cudne! Ledwo wyjęłam z pieca, a już połowy nie było...Najszybciej chyba zniknęły właśnie te z...nutellą!:D  Szczerze to nie spodziewałam się, że tak szybko znikną. Zrobiłam je dla gości

Smaczne Zdrowe
Ryżowe ciasteczka bezglutenowe 103

Poszukiwania bezglutenowych słodkości ciąg dalszy... Dzisiaj bezglutenowe ciasteczka z kleiku ryżowego. Zawsze się udają. Są lekkie, mięciutkie i chrupiące zarazem. Rozpływają się w ustach:-) Składniki: 1

Ze smakiem bez glutenu

Proponowane wyszukiwania