Krem bananowy – Domowe Torty Smaczny, delikatny krem- prosty i szybki w przygotowaniu, który może być podany na wiele różnych sposobów- w zależności od tego z jakimi dodatkami go połączycie. Ma konsystencję bardzo gęstego budyniu- zatem świetnie nadaje się do przekładania ciast i tortów, zwłaszcza tych czekoladowych SKŁADNIKI NA KREM BANANOWY: ( na 4 pucharki / miseczki lub do przełożenia 1 tortu
Domowe Tortypiec na loty kolor. Ja mam taką formę Upieczone orzeszki obkroić z nadmiaru ciast jeśli coś Wam wyszło po boczkach . Nadziewać orzeszki Nutellą i złączyć ze sobą. można posypać cukrem pudrem. Jeśli chcecie większą ilość to proponuję zrobić z podwójnej porcji . Pyszne , proste , i szybkie w wykonaniu :) Smacznego :) http://www.sklepbghnetwork.pl/category/new-hollis-gold
Sama słodycz i szczypta chiliidealne pierogi na lato. Wyjątkowo niekłpotliwe i proste do przygotowania. Umyte kurki (jak szybko i sprawnie oczyścić kurki czytaj tutaj ) posiekać, podsmażyć kilka minut z cebulką i farsz gotowy. Mój farsz składa się z samych grzybków, ponieważ nie chciałam zagłuszyć delikatnego, wykwintnego smaku kurek. Ciasto polecam z tego przepisu . Dzisiejsze pierogowe ciasto przygotowane w ramach eksperymentu na bazie
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!wzmacniająco. Truskawki są owocami nietrwałymi kupując je należy od razu zużyć lub przetworzyć, gdyż szybko fermentują i pleśnieją. Najlepszym sposobem na ich przechowywanie jest zamrożenie, zachowujące prawie wszystkie właściwości świeżych owoców. Są cenionym składnikiem wielu sałatek, surówek, przystawek. Przyrządza się z nimi sosy, zupy, desery, ciasta i napoje. Spożywa się je na surowo oraz przetwarza na: soki, dżemy, konfitury. Robi
Ciastka - domowe słodkościzamieszać łyżką. Ciasto nie jest bardzo gęste. Odstawić na godzinę pod przykryciem do wyrośnięcia. Ciasto powinno podwoić swoją objętość. Smażyć z obu stron do uzyskania brązowego koloru na głębokim, dobrze rozgrzanym tłuszczu. Należy jednak uważać by tłuszcz nie był zbyt gorący, bo racuchy będą się szybko przypalać. Najłatwiej nakładać je na patelnię przy pomocy dwóch łyżek (jedną nabierać, drugą pomagać
Bulliozamieszać łyżką. Ciasto nie jest bardzo gęste. Odstawić na godzinę pod przykryciem do wyrośnięcia. Ciasto powinno podwoić swoją objętość. Smażyć z obu stron do uzyskania brązowego koloru na głębokim, dobrze rozgrzanym tłuszczu. Należy jednak uważać by tłuszcz nie był zbyt gorący, bo racuchy będą się szybko przypalać. Najłatwiej nakładać je na patelnię przy pomocy dwóch łyżek (jedną nabierać, drugą pomagać
Bulliowięc będzie mało pisania, za to więcej niż zazwyczaj zdjęć (robionych telefonem, na szybko; bez cudów , ale mam nadzieję, że widać, o co chodzi). Chcę Wam pokazać, czym zajmuję się w szkole. To oczywiście tylko mała część, za to ta, która mnie interesuje najbardziej - ciasta i dekoracje. Mam nadzieję, że w końcu uda mi się zdobyć dyplom cukiernika
Pożeraczka, czyli raz adobrzefont-family:"Arial","sans-serif"; mso-fareast-language:EN-US;} Kup rulon (lub więcej) ciasta francuskiego z Biedronki (ok. 3zł), pokrój na prostokąty/kwadraty, połóż na nich owoce, ewentualnie polej słodkim syropem. Piecz 13 minut w temperaturze 210°C. Gotowe! Pomysł od anki-weganki:). Szybko, łatwo i bardzo smacznie. Smacznego! Z OpenCard w Broadwayu Klub muzyczny na ul. Moniuszki
Qlinarnie i Qlinarniemyślałam, że ich przygotowanie zajmuje sporo czasu ... jednak przekonałam się że są szybkie, proste i smaczne :) Domowe placki tortilli SKŁADNIKI: 250 ml mleka 3/2% 25 g margaryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1,5 łyżeczki soli około 270 g mąki pszennej (tyle ile ciasto weźmie) PRZYGOTOWANIE: Mleko przelewamy do garnka, podgrzewamy, dodajemy margarynę i rozpuszczamy ją podgrzewając
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiWykonanie: Wodę zagotować z masłem i solą.Gdy masło się rozpuści dodać mąkę i szybko wymieszać drewnianą łyżką aż będzie odchodzić od brzegów garnka i zrobi się taka "klucha". Następnie odstawić do ostudzenia. Gdy masa będzie chłodna dodać jajka, wymieszać łyżką, a następnie je zmiksować. Ciasto nałożyć do szprycy z końcówką dużej gwiazdki. Z papieru do pieczenia wyciąć duży
Pasja SmakuPrzesiać mąkę do miski, następnie dodać 2 łyżeczki proszku do pieczenia, szczyptę soli i 4 łyżki cukru waniliowego.Suche składniki przemieszać, następnie dodać jajko i olej.Wszystkie składniki
Kredowe Menunajmniejszych obrotach.Formę ( średnią blachę ) smarujemy margaryną ( boki nie! )i posypujemy bułką tartą.Wlewamy ciasto i pieczemy 20 minut w 180C. MASA BUDYNIOWA :Sok z cytryny , 1 szklankę wody i cukier gotujemy.0,5 szklanki wody mieszamy z budyniami.Dodajemy do gotującej się wody i szybko mieszamy.Gotujemy do momentu zgęstnienia.Miękkie masło ucieramy na puszystą masę.Dodajemy zimny!!! budyń.Dokładnie mieszamy. PONCZ
Ostra na Słodkorazem na blogu ciasto zrobione przez moją starszą córkę, rewelacyjny sernik na zimno. Inspirację czerpała z książki Doroty Świątkowskiej Moje wypieki, ale tym razem postanowiła wzbogacić go o ciasteczkowy spód. Sernik robi się bardzo szybko, a samo wykonanie nie jest zbyt skomplikowane. Najgorsze jest tylko to czekanie..., choć na szybko można się zadowolić wylizaniem miski :-). Sernik na zimno
Kulinarne przygody GatityEwentualnie doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać majonez połączony z jogurtem - wymieszać. Sałatka szybka i bardzo, bardzo smaczna :)Zostawiam Was na kilka dni i umykam zobaczyć, czy morze latem jest w tym samym miejscu co w zimą ? :)A może dzieci coś ugotują lub zrobią ciasto
Proste Potrawy