zamawiacie pizzę telefonicznie, przywożą ją aż tak szybko? Ta domowa pizza ma wielką, niepodważalną zaletę – naprawdę zrobicie ją całą w przeciągu godziny. I użyjecie swoich ulubionych dodatków. Odważcie i naszykujcie wszystkie składniki na ciasto . Naszykujcie sobie ulubione składniki nadzienia (u mnie to sos pomidorowy, 2 rodzaje sera mozzarella, boczek, pomidor, szynka gotowana, polędwica łososiowa, kabanosy, oliwki i papryczki jalapeno). Jeśli
Karo in the Kitchenpyszne, jest ich dużo i robi się je stosunkowo szybko. Ja je uwielbiam! Jak nadzienie można tutaj wykorzystać różnorodne powidła, marmolady czy dżemy. Ja wykorzystałam mojej mamy marmoladę z jabłek , bo mam pewność, że z ciasta nie wypłynie ;) ROGALE DROŻDŻOWE Z MARMOLADĄ Składniki: - 1 kilogram mąki - 4 jajka - 240 mililitrów mleka - 1 kostka tłuszczu (masła lub konkretnie do pieczenia
Życie zamknięte w smakukupiony w sklepie), jabłka - dostałam, pokroiłam, doprawiłam sokiem z cytryny, cukrem waniliowym, cynamonem. Ciasto pokroiłam na kwadraty włożyłam w muffinową formę, nałożyłam do środka jabłek i upiekłam w 180 stopniach ok 30 minut. Jak wystygły oprószyłam cukrem pudrem i szybko zjadłam
AZgotuj!pokroić w drobną kostkę. Przygotowane jabłka i spirytus dodać do podrośniętego ciasta i lekko wymieszać. Ciasto nabierać dużą łyżką, kłaść na rozgrzany na patelni tłuszcz i smażyć z obu stron na rumiany kolor. Uwaga: Racuszki smażymy na niedużym ogniu, żeby za szybko się nie rumieniły, bo mogą być potem surowe w środku
In my kitchenSkładniki: 0,5 l maślanki 1,5 kubka mąki 2 jajka 5-6 średniej wielkości jabłek sok z 1 cytryny syrop z lawendy olej rzepakowy Przygotowanie
Luźna KuchniaTeż macie tak, że co jakiś czas potrzebujecie odpocząć od dań mięsnych. Wczoraj miałam ochotę na coś zupełnie innego niż rutynowe "mięcho". Otwieram lodówkę i
Kuchnia moimi oczamiSkładniki: ciasto: 2 kubki mąki poznańskiej 1 kubek gorącej wody 1 łyżka oliwy szczypta soli farsz: 25 dkg twarogu 1 cebula 2 łyżki masła sól pieprz
Luźna KuchniaCytynowo kawowe mini babeczki, idealne do Wielkanocnego koszyczka dla naszych milusińskich ale nie tylko. Proste i szybkie do wykonania, serdecznie polecam;) Składniki: 250 gram masła 5 jajek 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka mąki ziemniaczanej 1.5 łyżeczki cukru pudru ekstrakt cytrynowy do ciasta 2 łyżki kawy rozpuszczalnej Wykonanie: Masło utrzeć z cukrem do uzyskania jednolitej masy. Do utartej masy stopniowo
Krakowskie smaki Aniwylej całą czekoladową masę. Piecz w 180 stopniach 30 minut. Sprawdź wykałaczką czy ciasto jest gotowe. Przypominam, że ona musi być sucha po wyjęciu :) I gotowe :)Po upieczeniu trzeba go dobrze schować, bo buszujący w poszukiwaniu słodkości domownicy, bardzo szybko go odnajdą :) Smacznego
Lawendowe Niebowymyśliłam dawno temu i nazwałam je "Krówka pod chmurką". Pamiętam, że miałam wtedy wielką ochotę na 3bita (ciasto) ale nie miałam herbatników w domu. Postanowiłam więc upiec blaty z ciasta kruchego, które zastąpiłoby herbatniki. Gdy blaty upiekły się, zdałam sobie sprawę, żewłaśnie zużyłam całe masło jakie miałam w lodówce i nie będę mogła zrobić masy budyniowej. W ten sposób powstał(...)ziaren sezamu Mąkę, margarynę, cukier, żółtko i śmietanę szybko zagnieść i podzielić na dwie części. Każdą z części upiec w piekarniku rozgrzanym do 180st przez ok 15 min (do zarumienienia). Ostudzić. Masę kajmakową podgrzać w mikrofali lub w kąpieli wodnej aby zmiękła. Rozsmarować ją na jednym blacie ciasta i przykryć drugim. Żelatynę rozpuścić w odrobinie wrzątku, ostudzić. Śmietane
happycreatiff.blogspot.comZnakomite, cieniutkie, chrupiące placki, szybkie do zrobienia. Przepis znalazłam na blogu Niki Gotuj ZdrowoWikipedia podaje : " Flammekueche lub flammkuchen (fr. tarte flambée) – tradycyjne alzackie danie w formie tarty na bazie ciasta chlebowego, cebuli, boczku ciętego w drobne słupki i śmietany. Napotkać można też flammekueche z różnymi
Stare GaryMiałam nie piec do świąt żadnych ciast, ale jak widzicie nie wytrzymałam. Błagalny wzrok Żarłoczka i prośba o coś z kremem spowodowały, że zakręciłam piernikowy torcik. Wbrew pozorom robi się go całkiem szybko a smak jest bardzo ciekawy - na świąteczny stół też doskonale będzie pasował więc proszę bardzo, oto przepis !Jeśli nie masz pomysłu co upiec na Święta to zobacz
Smaczna PyzaWitajcie kochani! Jesienne jabłka to kolejny uwielbiany przez nas rarytas. Najwspanialsze to te rosnące dziko lub na łonie natury np. na działce. Te kwaśniejsze odmiany w
Symfonia Smakówtortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Piekłam w temperaturze ok.180 stopni przez ok. 30 minut. Po upieczeniu ciasto odłożyłam do całkowitego wystudzenia. KREM PORZECZKOWY: Kremówkę ubiłam na sztywno, pod koniec ubijania dodałam cukier puder. Następnie serek mascarpone i mus z czarnej porzeczki, zmiksowałam szybko do połączenia się składników. Masę wstawiłam do lodówki. KREM ŚMIETANKOWY: Wykonanie identyczne jak w kremie porzeczkowym
Blondynka Gotujewiedzieć czemu, mało który współczesny poznaniak słyszał o tym. A warto, bo danie tanie i szybkie, a przy tym wyśmienite. Składniki: 0,5 litra mleko 2 jajka 250 g (około 2 szklanki) mąki 1 łyżka oliwy Szczypta soli Wątrobianka Najpierw robimy ciasto naleśnikowe: łączymy mąkę, mleko i oliwę (nada ona nieco sprężystości). Do tego dodajemy jajka, nieco solimy i wszystko
Kolizje Smaków