szybkie ciasta - 26039 przepisów (strona:712/1736)

Tarta z burakami, fetą, szpinakiem z nutą tymianku. 158

kruszonce) Można też to tego wykorzystać robot kuchenny i na trybie pulsacyjnym połączyć masło z mąką - do tego dodajemy zimną wodę i wyrabiamy szybko tworząc kulę, którą schłodzimy w lodówce ok 30 minut. - po tym czasie ciasto rozwałkujemy i nałożymy na natłuszczoną blachę ja dodatkowo posypuję np. semoliną, aby ciasto się nie przykleiło podczas pieczenia - jeżeli cisto podczas przenoszenia

Basia w kuchni
Ciasto szpinakowo-kokosowe 180

blogu pojawił się przepis na rewelacyjne buraczane brownie . Kontynuując przygodę z warzywnymi wypiekami, dzisiaj zachęcam Was do upieczenia ciasta szpinakowo-kokosowego.  Poniższe ciasto zachwyca swoim pięknym, zielonym kolorem, a także jest  łatwe i szybkie do przygotowania. Ponadto jest lekko wilgotne, a zarazem lekkie w smaku.  Składniki*: 180 g świeżego szpinaku 1 szklanka mąki pszennej(...)wsypać mąkę, sodę oczyszczoną, wiórki kokosowe, cukier, cukier wanilinowy i szczyptę soli. Następnie wlać mleko, olej i masę szpinakową. Całość ze sobą zmiksować. Formę do pieczenia wyłożyć papier. Przelać ciasto. Piec około 40-50 minut w 180°C (aż do suchego patyka). Upieczone ciasto ostudzić, a na sam koniec polać roztopioną w kąpieli wodnej czekoladą i udekorować wiórkami koksowymi. Kroić

Ugotować
Mini roladki cebulowe 541

Mini roladki z ciasta naleśnikowego z dodatkiem prażonej cebulki. Farsz jest śmietankowy z podsmażonymi pieczarkami i szynką. Są bardzo proste i szybkie. Roladki to świetna przekąska, która sprawdzi się na wieczór ze znajomymi. Czas wykonania: 40 min Ilość porcji: 32 sztuki (6 porcji) Składniki: Ciasto: 250 g mąki pszennej 2 szklanki

KuchniaWeDwoje.pl
Tarta cebulowa 178

spodzie z francuskiego ciasta można zapiec właściwie wszystko: warzywa, mięso, sery- co komu kulinarna fantazja podpowiada. Tarta to fantastyczny pomysł na szybkie, a jakże eleganckie w swej prostocie danie. Idealna przekąska do kieliszka czerwonego wina lub kufla zimnego piwa. Mając w lodówce opakowanie francuskiego ciasta, zawsze wyczarujemy coś pysznego. I to przy niewielkim nakładzie pracy.   Składniki: opakowanie gotowego ciasta

Smakowity Blog Kulinarny
.696. ciasto...na słono? 158

podane z natką pietruszki~ Wróóóóóciłam! Kolejny tydzień pracy za mną. Już drugi. Już połowa. Zostały dwa. W sumie, czas leci szybko. I szczerze mówiąc nie mogę już doczekać się 1 sierpnia... ;)  Co do dzisiejszego śniadania - pierwszy raz jem ciasto, które nie jest słodkie! Pamiętam, że kiedyś widziałam coś podobnego u Magdy , ale nie mogłam znaleźć przepisu więc improwizowałam

breakfast of dreams
Miodownik z orzechami 216

łyżki mąki pszennej 200 g masła Lukier z orzechami 350 g orzechów włoskich u mnie 200 g masła 5 łyżek cukru trzcinowego 4 łyżki miodu Ze składników na ciasto wyrobić kulę. Podzielić na dwie części. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Rozwałkować jedną część i upiec na złoto w 180 stopniach nie dłużej niż 12 minut, bo się spali. Odstawić(...)wsypać orzechy i uprażyć. Nie za długo, aby się nie zaczęły wiązać. Na blachę rozwałkować drugi placek i wyłożyć na niego lukier orzechowy, szybko rozprowadzić, bo będzie nam zastygał. Rozprowadzamy gorący. I tak przygotowany wierzch ciasto + lukier pieczemy około 15 minut. Wyciągamy i odstawiamy do wystudzenia. Robimy krem. Składniki na krem mieszamy ze sobą, najlepiej mikserem i gotujemy budyń. Wychładzamy

Z Kuchni Do Kuchni
Ciasto miodowo-orzechowe 124

masła Lukier z orzechami 300 g orzechów włoskich u mnie  KRESTO 200 g masła 5 łyżek cukru trzcinowego 4 łyżki miodu akacjowego  MIODY POLSKIE Ze składników na ciasto wyrobić kulę. Podzielić na dwie części. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Rozwałkować jedną część i upiec na złoto w 180 stopniach nie dłużej niż 12 minut, bo się spali. Odstawić(...)wsypać orzechy i uprażyć. Nie za długo, aby się nie zaczęły wiązać. Na blachę rozwałkować drugi placek i wyłożyć na niego lukier orzechowy, szybko rozprowadzić, bo będzie nam zastygał. Rozprowadzamy gorący. I tak przygotowany wierzch ciasto + lukier pieczemy około 15 minut. Wyciągamy i odstawiamy do wystudzenia. Robimy krem. Składniki na krem mieszamy ze sobą, najlepiej mikserem i gotujemy budyń. Wychładzamy

Z Kuchni Do Kuchni
Piątkowe Inspiracje - Jabłka w cieście naleśnikowym 163

często sięgamy po takie jabłuszka. Pyszne, mięciutkie, w cieście naleśnikowym. Dzieci za nimi przepadają i choć każdy ma swoje upodobania (starsze dziecko woli ciasto naleśnikowe, a młodsze samo jabłuszko i to na zimno) to bardzo szybko znikają z talerza. Dodatkowo posypane cukrem pudrem z odrobiną cynamonu.. Mniam, są przepyszne. jabłka mąka 1 żółtko olej 1 łyżka cukru waniliowego woda(...)pokroić na ćwiartki, a następnie każdą ćwiartkę jeszcze na połowę (aby cząstki jabłka były w miarę płaskie). Z mąki, wody (lub mleka), żółtka, oleju i cukru waniliowego zrobić ciasto naleśnikowe. Kawałki jabłka zanurzać w cieście a następnie smażyć na patelni na złoty kolor. Przed podaniem posypać cukrem pudrem

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Chleb bez zagniatania pieczony w garnku 151

powierzchni roboczej. Czystą ściereczkę kuchenną obwicie posypać otrębami, położyć na nim ręczniku ciasto, opatulić zostawić do wyrośnięcia na jeszcze 1-2 godziny. Ciasto będzie gotowe do pieczenia kiedy podwoi objętość a miejsce po wgnieceniu palcem nie będzie szybko odskakiwać. 4.  Do rozgrzanego do 240° piekarnika włożyć ciężki garnek żeliwny, emaliowany lub ceramiczny do nagrzania. Po ok 20 minutach ostrożnie

Anioły w kuchni
Paszteciki z kaczką 108

sól, drożdże i połowę jogurtu włożyć do malaksera i zmiksować. Wyłożyć na blat, szybko wyrobić. W razie potrzeby dodać resztę jogurtu.    Rozwałkować na grubość około 0,3 -0,5 mm, wykładać nim wysmarowane masłem foremki (ja użyłam foremki do mini tart) tak, aby trochę ciasta wystawało poza brzegi. Wypełnić farszem i przykryć ciastem, zlepiając dokładnie oba kawałki ciasta(...)trochę ciasta, można z niego upiec paluszki – zrobić wałeczki o średnicy około 0,8 cm, obsypać solą, ostrą papryką... i upiec). Oczywiście ciasto można wyrobić ręcznie, siekając najpierw mąkę z masłem, a potem dodając pozostałe składniki i szybko zagnieść. * może być marmolada z innych owoców, np. ze śliwek. zastawa

królestwo garów
Wielkanocna babka szampańska (Ciambella allo spumante) 148

ponowne jego upieczenie.  Babka jest bardzo wilgotna, puszysta, ma niesamowity aromat a do tego jest prosta i szybka w przygotowaniu. Do dekoracji babki wykorzystałam lukier na bazie cukru pudru, mleka i kurkumy, która nadała ciastu pięknego, żywego koloru. Polecam Wam serdecznie :) SKŁADNIKI Babka 400 g m ą ki pszennej   100 g cukru

La grande e la piccola cuoca
Owocowy serniczek z galaretką 162

Przepis na owocowy serniczek z galaretką jest przysłowiową deską ratunku w trudnych sytuacjach. Zapowiedzieli się goście, mąż prosi o smaczne ciasto do pracy, dzieci muszą przynieść

dolcevitainmykitchen
Biszkopt z jabłkami i budyniem 1070

Łatwy i szybki biszkopt z jabłkami i budyniemBiszkopt z jabłkami i budyniem  SKŁADNIKI:BISZKOPTjajka -9 sztkakao -2 łyżkiproszek do pieczenia -1 łyżkacukier -3/4 szklmąka -6 łyżeksóltłuszczMASA BUDYNIOWAbudyń waniliowy -2 opakmleko -3 szklcukier -4 łyżkimargaryna palma-1 kostMASA JABŁKOWAgalaretki pomarańczowe -2 opakjabłka -1 kgmasło -1 łyżkacukier puder do posypania ciastaPRZYGOTOWANIE:CIASTO Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić

Kuchnia Danusi
Biszkopt z prostymi kremem, owocami i polewą 292

Zwłaszcza mój mąż nie narzekał No i wiem, że nawet po trzech dniach ciasto jest nadal świeże i pyszne. Mam też spostrzeżenie odnośnie kremu. Kiedyś ubijałam kremówkę i dopiero wtedy łączyłam ja z mascarpone. Tutaj wszystko wrzuca się do jednej miski i miksuje do zgęstnienia: prosto, szybko i najważniejsze efektywnie. Ten krem w połączeniu z galaretką bardzo pozytywnie mnie zaskoczył(...)masa zgęstnieje i będzie jednolita (tzn. nie będzie żadnych grudek). Na końcu wlewamy galaretkę, najlepiej ciągle miksując, ponieważ dość szybko zastyga, a chcemy ją mieć w postaci kremu, a nie galaretki. Gdy składniki się połączą wylewamy krem na ciasto i przykrywamy drugim blatem delikatnie go dociskając. Nasączamy blat z wierzchu i wstawiamy ciasto do lodówki. Polewa: – 200 g masła

Relaxtime
Ekspresowe mocno czekoladowe muffiny 162

Zapraszam na mocno czekoladowe muffiny. Muffiny są bardzo smaczne, lekko wilgotne, mało słodkie. Oryginalny przepis pochodzi se strony moje wypieki, tam ciasto nazwę Mississipi Mud Cake . Muffiny mają wielką zaletę, są bardzo szybkie w przygotowaniu, wręcz ekspresowe, nie potrzebny jest mikser. Składniki na formę 22 cm lub na 26 małych muffinek: 250 gr masła 180 ml wody 250 gr gorzkiej(...)wymieszać mąkę, proszek, sodę, kakao, cukier. W drugiej misce rozbełtać jajka z olejem, dodać mąkę, proszek, sodę, kakao, cukier, delikatnie wymieszać szpatułką, dodać przestudzoną czekoladową masę, delikatnie wymieszać szpatułką. Ciasto rozdzielić do formy na muffiny do 3/4 wysokości gniazda. Piec w 150 st. przez 15-20 min z termoobiegiem. Ja mam dwie formy do muffin, więc piekłam wszystkie muffiny jednocześnie

moj przepis na