szybkie ciasta - 26039 przepisów (strona:694/1736)

Szybkie bajgle z 2 składników – bez drożdży, bez gotowania! 200

bajgle to jakieś 5-6 minut pracy i 25 minut pieczenia – jeśli przyzwyczailiście się do drożdżowego ciasta które wymaga zagniatania, czekania na podwojenie objętości, kolejnego formowania i kolejnego czekania – to szybkie domowe pieczywo bez drożdży na pewno będzie miłą odmianą. Podobne w smaku do prawdziwych, drożdżowych i gotowanych w sodowej wodzie klasycznych bajgli, pszenne bajgle z dwóch składników są naprawdę(...)pracę w kuchni!   DOMOWA MĄKA SAMOROSNĄCA Na każde 500g mąki pszennej T500 lub T550 bierzemy 25g proszku do pieczenia i 10g soli. Z tej ilości mąki otrzymacie 930g ciasta na 12 bajgli (po 77g ciasta na bajgiel) – łatwo żonglować tymi proporcjami i upiec 6-12-18 czy 24 bajgle na zapas – świetnie się mrożą. Mąkę dwukrotnie przesiewamy z proszkiem

Karo in the Kitchen
Mini hot-dogi z ciasta francuskiego z dwoma sosami 170

przygotowania do zabawy sylwestrowej. U mnie na tegorocznym Sylwestrze z pewnością nie zabraknie małych przekąsek tj. mini tortille czy koreczki , które będą smaczne, szybki w przygotowaniu i syte. Moja dzisiejsza propozycja to mini hot-dogi z ciasta francuskiego w towarzystwie dwóch pysznych sosów – czosnkowego i curry. Gotowe smaruję rozbełtanym jajkiem oraz posypuję czarnuszką, dzięki czemu nabierają chlebowego aromatu. Zarówno

Życie ze smakiem
Ciasto dyniowe z czekoladą dwukolorowe 248

Ciasto dyniowe z czekoladą dwukolorowe – W Małej Cukierence kolejna propozycja na pyszne ciasto dyniowe. Bardzo aromatyczne, cudownie pachnie korzennymi przyprawami. Jest wilgotne, ale nie gliniaste. Pięknie wyrasta i jest proste, szybkie w przygotowaniu. Idealny, jesienny wypiek, bardzo polecam… Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto dyniowe z czekoladą dwukolorowe Składniki: 1 szklanka

Mała Cukierenka
Szarlotka z budyniem 845

Wykonanie: Mąkę, cukier, cukier waniliowy i proszek do pieczenia wsypujemy do miski, dodajemy pokrojoną w małe kawałki margarynę i całość szybko rozcieramy w rękach. Dodajemy śmietanę oraz jajko i krótko wyrabiamy (tylko do momentu uzyskania jednolitej masy). 3/4 ciasta rozkładamy na wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy. Ja robię to widelcem, ponieważ ciasto klei się do rąk. Resztę ciasta wkładamy

Smak mojego domu
Sakiewki z ciasta francuskiego ze szpinakiem 204

Gotowe cisto francuskie to doskonały wynalazek dla zbieganych i nie tylko. Można szybko wyczarować  jakieś przekąski lub dania główne. Wystarczą niewielkie dodatki , by zrobić coś pysznego. Proponuję dzisiaj przekąskę z ciasta francuskiego. wprawdzie podczas pieczenia sakiewki trochę się rozeszły, ale smak doskonały. Sakiewki powstały przy okazji pieczenia ciasta francuskiego z filetem drobiowym i szpinakiem Przepis TU SKŁADNIKI jeden płat

W kuchennym oknie Ewy
Sernik na zimno z serków homogenizowanych 192

miałam ochotę na sernik na zimno, więc gdy tylko nadarzyła się ku temu okazja postanowiłam od razu wejść w ich posiadanie. Sernik przygotowuje się szybko, najdłużej z tego wszystkiego czeka się na tężenie galaretek. Takie ciasto bez pieczenia jest idealne dla wszystkich, którzy mają ochotę na coś słodkiego i przy okazji chcą się nieco ochłodzić. Choć dla mnie najpyszniejsze

psgotujemy
Sernik na zimno – truskawkowo-waniliowy 158

Truskawki, wanilia i sernik. Niewiele wysiłku i czasu trzeba by stworzyć wyśmienite połączenie. Szczególnie łatwe jest to wtedy, gdy pod ręką mamy świeże, soczyste i dorodne

Karo in the Kitchen
Szybka i łatwa babka waniliowa z rodzynkami 188

problemów. Taka waniliowa babka z rodzynkami najlepiej smakuje w towarzystwie owocowej herbaty. Ja polecam przepyszną owocową herbatę Teekanne „Fruit Kiss” . Poleca, wspaniały smak i zapach… Szybka i łatwa babka waniliowa z rodzynkami 2016-04-25 15:42:18 Write a review Save Recipe Print 0 calories(...)wanilią, znów mieszamy. Do drugiej miski wbijamy 3 jajka, mieszamy je dokładnie i szybko łyżką do powstania jednolitej masy. Po czym dodajemy ciepłą (nie gorącą!) rozpuszczoną margarynę. Całość dokładnie mieszamy łyżką, do połączenia. Następnie płynne składniki przelewamy powoli do suchych i wszystko mieszamy do powstania jednolitego ciasta. Ciasto przelewamy do wysmarowanej margaryną i obsypanej mąką keksówki. Następnie wkładamy do nagrzanego

Słodkie okruszki
Po prostu gofry 236

zadowolona... Przepis stosuję od lat, czasem go lekko modyfikując. Źródło? Po tylu latach przyznam szczerze, że nawet nie pamiętam. Zdjęcie prezentuje ostatnie gofry...końcówka ciasta spowodowała lekkie luki w pięknych gofrach. Pozostałe pyszne wypieki bardzo szybko znikły z talerza, nie pozwalając na ich uwiecznienie. Składniki: 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 łyżki cukru 1 1/2 szklanki mąki pszennej 3/4 łyżki

Słodkie okruszki
Mazurek bakaliowy + film 145

roku mamy rodzinne postanowienie. Nie będziemy szaleć w kuchni! Ale jakby nie układać jadłospisu, to zawsze w menu znajdzie się mazurek. Smaczne ciasto po które chętnie wszyscy sięgają. Próbowałam różnych przepisów lecz życie szybko zweryfikowało, który jest najlepszy. Oczywiście bakaliowy! Potrzebujemy: 35 dag maki pszennej 2 ugotowane żółtka 150 g masła olejek waniliowy 2/3 szklanki cukru pudru Dodatkowo: bakalie(...)żółtka, wsypujemy cukier puder i dodajemy olejek waniliowy. Całość zagniatamy i rozkładamy na blaszce. Nakłuwamy widelcem. Teraz trzeba włożyć do gorącego piekarnika i podpiec 10 minut. W czasie zapiekania ciasta robimy masę jajeczną. Do miski wbijamy jajko i cukier puder. Miksujemy i dodajemy sok z cytryny. Potem wlewamy roztopione masło i miksujemy. Wyjmujemy podpieczone ciasto i smarujemy dżemem

Tylko pysznie
Szybkie paszteciki z mięsem i kapustą 191

Szybkie paszteciki z mięsem i kapustą Nie masz pomysłu co podać na przyjęciu czy spotkaniu z przyjaciółmi? Ja polecam szybkie paszteciki z mięsem i kapustą. U mnie sięga z przyjemnością po nie każdy (w szczególności panowie). Do takich pasztecików możecie podać czerwony barszcz. Jeśli przygotowujecie inne dania z kapustą cały proces przygotowania pasztecików będzie jeszcze szybszy. Spróbujcie. Składniki: 2 kiełbasy(...)śląskie z szynki Maestro Henryk Kania pół szklanki kapusty kiszonej (można dodać więcej) 1 mała cebula pieprz i sól do smaku 1 płat ciasta francuskiego XL 1 jajko do posmarowania pasztecików sezam do posypania Przygotowanie: Kapustę wkładamy do małego garnka i zalewamy wodą (do jej wysokości), gotujemy do miękkości (można dodać liść laurowy). Cedzimy i odstawiamy do przestudzenia. Cebulę kroimy

Słodkie okruszki
Sernik na zimno z borówkami 177

Kremowy sernik na zimno z pyszną borówką amerykańską i galaretką, to jest najlepszy deser na lato. Aksamitny, o umiarkowanej słodyczy i delikatnym kakaowym spodzie. Wykonanie jest

Kuchcik gotuje
Drożdżowe ze śliwkami i kruszonką oraz 6 urodziny bloga 164

Małeckiego z książki "Cukiernia Lidla" i muszę przyznać, że wyszło przepyszne. Zamieniłam tylko owoce. Śliwki, które puściły sporo soku sprawiły, że drożdżówka szybko nie wyschła i nawet na drugi dzień pozostała nadal świeża. Duża blacha Składniki: Ciasto drożdżowe: 500 g mąki pszennej 30 g drożdży  150 ml mleka 80 g cukru 100 g masła 2 jajka szczypta soli

My simple kitchen
LETNIE CIASTO Z OWOCAMI + FILMIK 212

Ciasto na śmietanie jest wyjątkowe, pachnące i wilgotne w środku. Bardzo szybko się je przygotowuje. Upieczone z owocami sezonowymi smakuje rewelacyjnie. Polecam bo jest pyszne.  SKŁADNIKI :  100 g masła  2 jajka 1 cukier waniliowy 1/2 szklanka cukru 1/2 szklanka gęstej śmietany 1 budyń waniliowy 40 g  200 g mąki pszennej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia(...)pokojowej ucieramy mikserem z cukrami i jajkami aż składniki się połączą. Następnie dodajemy śmietanę, chwilkę ucieramy. Wsypujemy budyń, mąkę i proszek do pieczenia, miksujemy aż składniki się połączą.  Ciasto wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia o wymiarach 25/30 cm. Równo je rozprowadzamy. Na wierzchu ciasta rozsypujemy owoce i lekko je dociskamy.  Pieczemy w temperaturze 180 % C, przez

Kulinarne Fantazje Marioli
Czekoladowe muffinki z nadzieniem truflowym 189

gdzie ją kupiłam, chyba w biedronce ale nie  jestem pewna. To akurat nie jest najważniejsze, najważniejszy jest smak, w połączeniu w czekoladowym ciastem  jest rewelacyjna. Myślę, że babeczki długo nie wytrzymają i bardzo szybko znikną. Polecam takie małe słodkości w oczekiwaniu na święta. Składniki na 14 muffinków: 150 g masła 150 h gorzkiej czekolady 300 g mąki(...)Wykonanie:  Do miski dajemy masło i ucieramy je dodając po łyżce cukru. Gdy się połączą dodajemy po jednym jajku do masy następnie wlewamy maślankę i resztę sypkich składników. Ciasto dokładnie mieszamy i gotowe przelewamy do foremek. Nakładamy łyżkę ciasta następnie małą łyżeczkę masy karmelowej  i na wierzch znowu łyżkę ciasta tak aby zapełnić połowę foremki. Pamiętajmy bowiem

ciastkarnia na kruchym spodzie