Co ja poradzę, że bardzo lubię kiełbaski w cieście francuskim ? Obiecuję sobie, że w końcu zrobię takie ciasto sama, ale na razie lenistwo wygrywa i kupuję gotowe. To takie wygodne mieć opakowanie w lodówce i móc szybko zrobić coś pysznego.Znalazł się jeszcze, chyba już ostatni, słoiczek pasteryzowanych, duszonych , jesiennych podgrzybków więc przypomniałam sobie leśne szaleństwa ubiegłego roku. Ciężko nawet całość nazwać przepisem bo wszystko prawie gotowe - ciasto, grzyby, kiełbaski . . . ja tylko złożyłam to w ca... czytaj dalej...
Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.
jeśli ktoś nie ma pasteryzowanych grzybów jak najbardziej może użyć świeżych pieczarek czy innych grzybów - wystarczy je pokroić i podsmażyć z cebulą na łyżce masła aż do odparowania wody :)
Właśnie przekopuję twój blog w poszukiwaniu inspiracji na sobotnią imprezę.Nie dość, że przy okazji zgłodniałam, to zaczęłam zastanawiać się, jak wprosić się do Ciebie na imieniny :-))) Iwona P.