szybkie ciasta - 26039 przepisów (strona:461/1736)

MAKOWIEC JAPOŃSKI Z KASZĄ JAGLANĄ I KRUSZONKĄ, BEZGLUTENOWY 362

bardziej. My lubimy wszelakie makowce, a odkąd kilka lat temu odkryłam, że można kupić czysty mak mielony bez żadnych dodatków, przygotowanie tego jakże czasochłonnego kiedyś ciasta, stało się czystą przyjemnością. Dziś wersja szybkiego, pysznego makowca japońskiego z orzechami, migdałami i pyszną kruszonką, tym razem w wersji bezglutenowej. Oczywiście jak zawsze u mnie kaszę mannę zastępuje pyszna i zdrowa kasza jaglana

Smaczne Zdrowe
Kruche ciasto z morelami i budyniową pianką 164

prostu bajka. 🍑🍑🍑 Ciasto: 2,5 szklanki mąki pszennej 250 g zimnego masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru pudru 5 żółtek Masło pokroić w kostkę, szybko zagnieść z pozostałymi składnikami ciasta. Podzielić na 2 części -mniejszą i większą, każdą zawinąć w folię spożywczą, zamrozić.  Tą czynność można zrobić dzień wcześniej. Blachę wysmarować masłem, wyłożyć papierem do pieczenia

Kolorowa kuchnia Elki
Kakaowe ciasto z rodzynkami 123

Fajne ciasto, bardzo puszyste i mięciutkie. Szybkie, bo bez miksera, pachnące kakao, wanilią z dodatkiem dużej ilości rodzynek. Proste w przygotowaniu, dodatkowo polane domową polewą czekoladową, idealne na każde popołudnie. Kakaowe ciasto z rodzynkami SKŁADNIKI: 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki oleju rzepakowego 2 jajka 1 czubata łyżeczka kakao 3/4 szklanki drobnego cukru 1 szklanka

Zasmakuj Kuchni
CIASTO "KOKOSEK" 163

ostatnią już warstwę herbatników nakładamy masę śmietanową.Wiórki kokosowe prażymy na suchej patelni i jak ostygną posypujemy wierzch ciasta. Gotowe ciasto wkładamy do lodówki,najlepiej na noc. Ciasto jest bardzo pyszne i szybko znika z talerzyków. SMACZNEGO

Mała w garnku miesza
Przytulone drożdżówki z owocami lata 120

zobaczyć jak ciasto ‘bąbluje’ – odpowietrza się (to dobry znak). Następnie wlewać rozgrzane (ale nie gorące) masło po ściankach miski i wykonując te same ruchy łyżką od spodu szybko wyrobić na gładką masę. Ciasto powinno być gęste tak by można było łatwo formować kulki. Opcjonalnie, można dodać rodzynki uprzednio wymoczone w mleku i osuszone. Miskę nakryć i postawić w ciepłe miejsce

Słodkie inspiracje
Tarta z masą śmietanową, borówkami i galaretką 184

szczypta soli Masa śmietanowa: 250 g mascarpone 200 g śmietany kremówki 2-3 łyżki cukru pudru skórka otarta z cytryny Dodatkowo: 300 g borówek 1 galaretka truskawkowa Ciasto: Wszystkie składniki dokładnie i szybko ze sobą zagniatamy. Zawijamy w kule, owijamy folią spożywczą i wkładamy na godzinę do lodówki. Następnie rozwałkowujemy je na wielkość formy i wykładamy ją ciastem, dociskając

My simple kitchen
Truskawkowe ciasto bez pieczenia. 1507

parę innych rzeczy. Postanowiłam wykorzystać je wszystkie i  do tego nie za bardzo się namęczyć. To dopiero sztuka. Mnie się na szczęście udało. Po 30 minut ciasto było gotowe do zjedzenia, szybko i sprawnie. Ku mojemu zdziwieniu łasuchowi tak zasmakowało, że wziął od razu 3 kawałki, a nie pamiętam kiedy ostatnimi razy mu się to zdarzyło. Ciasto wyszło moim

ciastkarnia na kruchym spodzie
Sernik z ricottą i gorzką czekoladą w cieście filo podany z marynowanymi truskawkami 152

oraz pomarańczową skórką , która nawiązuje do cytrusowych aromatów tej kawy. Masę serową robi się bardzo szybko, bo wystarczy zmiksować kilka składników i dodać posiekaną czekoladę. Moglibyście upiec ją bezpośrednio w blaszce lub pokusić się o spód z herbatników, lecz ja wybrałam widowiskową otoczkę z ciasta filo, której przygotowanie także nie jest skomplikowane. Wystarczy bowiem wyłożyć blaszkę kilkoma arkuszami ciasta filo(...)powierzchnię. Wstaw do piekarnika i piecz przez 50-60 minut. Ciasto filo powinno stać się złote i chrupiące, zaś masa serowa być ścięta z wierzchu. Jeżeli ciasto filo przypieka się zbyt szybko, można je w trakcie pieczenia osłonić kawałkami folii aluminiowej.  Upieczony sernik studź przez godzinę w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami, następnie na kratce. Osłoń je folią i wstaw

Chilli Czosnek i Oliwa
Kruche rurki nadziewane musem śliwkowym i kremem kajmakowym 153

zrobione. Postanowiłam więc zrobić je samodzielnie. Trochę się bałam, że sobie nie poradzę, że nie wyjdą mi kształtne rurki. Ale niepotrzebnie, bo rurki robi się dość szybko i bezproblemowo. Praca z ciastem jest przyjemna, ciasto jest dość elastyczne. Przepis na rurki pochodzi ze strony Moje wypieki , natomiast krem wymyśliłam sama. Moje rurki nadziane są pieczonym musem śliwkowym oraz kremem zrobionym(...)kremówki. Całość jest fajnie skomponowana, lekko słodka, rurki są bardzo kruche, delikatnie rozpływają się w ustach pod wpływem pysznego wypełnienia. Kwaśne śliwki fajnie smakują ze słodkim kremem kajmakowym. Warstwa ciasta jest dość cienka więc rurki nie są zapychające, ani mdłe. Serdecznie zapraszam! Niech was nie zrazi długi opis. Chciałam po prostu dokładnie opisać Wam krok po kroku jak zrobić rurki

moj przepis na
ciasto ucierane z rabarbarem 234

kojarzy mi się z nadchodzącym latem więc gdy zobaczyłam różowe łodygi rabarbaru w sklepie - nie mogłam się powstrzymać. Zastanawiałam się, który z ulubionych przepisów na ciasto z rabarbarem wybrać i ostatecznie zdecydowałam się na szybkie, ucierane, posypane cukrem pudrem. Jest bardzo delikatne, wilgotne, no i ten smak...  składniki: 4 jajka 1 szklanka cukru 1 łyżka cukru waniliowego 4 łyżki(...)cukrem i cukrem waniliowym na białą, puszystą masę. Dodaję olej i jeszcze chwilę ucieram. Stopniowo dodaję mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mieszam delikatnie do połączenia składników. Ciasto wylewam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (tortownica o średnicy 24 cm). Na ciasto wykładam umyty i pokrojony w 2 cm kawałki rabarbar. Wstawiam do gorącego piekarnika. Piekę około 40 minut

babka w formie
Galette des Rois.. czyli Ciasto Trzech Króli. 194

każdym sklepie, bądź zakupić w prawdziwej piekarni. Wypiek ten wykonuje się zazwyczaj z ciasta francuskiego (pâte feuilletée) i występuje w dwóch smakach: maślano-migdałowym i jabłkowym. Kiedyś w każdym cieście znajdowało się podobno ziarno bobu, a osoba, która je znalazła, nazywana została królem. W dzisiejszych czasach są to porcelanowe figurki, które czasem przypominają postać Jezusa, a czasem są zależne(...)Naprawdę podoba mi się ta tradycja i w zeszłym roku, gdy niestety nic nie znalazłam obiecałam sobie, że w 2015 będzie inaczej. Pobiegłam dziś do piekarni, jednak szybko się poddałam, ponieważ proponowane ciasta były ogromne i z łatwością starczyłyby dla 8 osób. Mimo, iż mam w domu pewnego łasucha wiedziałam, że będzie to zdecydowanie za dużo. Zrezygnowana zajrzałam jeszcze

Kitchens Alphabet
Jak samodzielnie wykonać ciasto francuskie 137

ciasto kluskowe 500 g mąki ¼ l wody ½ łyżeczka soli Przesiać mąkę na stolnicę  i zrobić w środku wgłębienie. Wlać w nie wodę i wsypać sól, zagnieść szybko, zaczynając od środka, zwarte ciasto o gładkiej, błyszczącej powierzchni. Ukształtować z ciasta kulę i naciąć na wierzchu krzyż, dzięki tym nacięciom ciasto w czasie odpoczynku dobrze się rozluźni. Przykryte ciasto włożyć

Podstawy Gotowania
Ślimaczki serowe z masłem czosnkowym i ziołami 112

wyrośnięcia na 1,5-2 h w ciepłe miejsce. Nadzienie Masło utrzyj z ziołami oraz z otartymi ząbkami czosnku. Ser zetrzyj na tartce o grubych oczkach. Wyrośnięte ciasto wyjmij z miski i szybko zagnieć na podsypany mąką blacie. Następnie rozwałkuj na prostokąt o dłuższym boku o długości ok. 45 cm i o grubości ok. 3-4 mm. Wierzch ciasta posmaruj

Food Square
Drożdżowe ślimaczki z porzeczkami 138

ciasta drożdżowego. Gdy będzie miękkie i elastyczne przykryj je ściereczką i odstaw do wyrośnięcia na 1,5-2 h w ciepłe miejsce. Formowanie i pieczenie Wyrośnięte ciasto wyjmij z miski i szybko zagnieć na podsypany mąką blacie. Następnie rozwałkuj na prostokąt o dłuższym boku o długości ok. 45 cm i o grubości ok. 3-4 mm. Wierzch ciasta posmaruj miękkim

Food Square
Sernik przekładany 227

Może potrzebujecie pomysłu na świąteczne ciasto?, bardzo proszę mam dla Was sprawdzone pyszne ciasto przekładane. Wyjątkowo łatwo i szybko można je zrobić. Dla zabieganych radzę kupić gotowy mielony ser wtedy w kilka chwil zmiksujecie i zagnieciecie resztę. Przepis podaję na duża blachę 35x24 cm Ciasto kruche: - 3 szklanki mąki - 1 kostka margaryny - 5 łyżek cukru pudru - 5 żółtek - 3 łyżeczki

Apetyczna babeczka
Dwukolorowe ciasto z kremem i owocami 197

Dwukolorowe ciasto z kremem i owocami to ciasto bardzo proste, łatwe i szybkie do zrobienia, poradzi sobie z nim każdy. Przepis na ten biszkopt jest uniwersalny, to taka baza do przygotowania różnych biszkoptowych wypieków, wykorzystuję go do przygotowywania ciasta z owocami i tort ów, z tego przepisu przygotowałam też biszkopt z owocami , roladę biszkoptową z lodami i malinami, oraz ekspresową

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
FRANCUSKIE PALUCHY Z NUTELLĄ 165

Staram się zawsze mieć w rezerwie opakowanie gotowego ciasta francuskiego. Można z niego szybko wyczarować jakieś słodkości, w "podbramkowej" sytuacji,  kiedy do kawy nie mamy nic, a właśnie usłyszeliśmy w słuchawce: wpadniemy do was za pół godziny.  Zazwyczaj łączę ciasto francuskie z owocami, ewentualnie budyniem.  Tym razem pokusiłam się o połączenie go z orzechową nutellą.  Pyszne

Walijskie Pichcenie
Cynamonowe ślimaczki z jabłkiem, rodzynkami i solonym karmelem 133

pokrój w kostkę. Wymieszaj z cukrem. Rodzynki zalej wrzątkiem i odstaw na kwadrans, aby stały się miękkie. Następnie odcedź i wymieszaj z jabłkami. Formowanie i pieczenie Wyrośnięte ciasto wyjmij z miski i szybko zagnieć na podsypany mąką blacie. Następnie rozwałkuj na prostokąt o dłuższym boku o długości ok. 45 cm i o grubości ok. 3-4 mm. Wierzch ciasta posmaruj

Food Square
Kabanosy w cieście francuskim - szybka, świetna przekąska 196

staram się o różnorodność na stole. Żeby ją osiągnąć, przygotowanie moich przekąsek nie może trwać zbyt długo, jeśli chcę zaoferować moim gościom szeroką gamę pyszności. Kabanosy w cieście francuskim należą do tych szybkich i świetnych przekąsek, które szykuję bardzo często. Jednakże, zabierając się za ich przygotowanie, musimy kupić DOBRE kabanosy, które nie zawierają całej tablicy Mendelejewa.  Składniki: - arkusz ciasta

Be Fit Be Strong
Tarta z makaronem i szparagami na cieście francuskim 178

cieście francuskim to aromatyczny obiad, który kusi kolorami i świeżością składników, idealny na ciepłe dni! Jest syta i aromatyczna z powodzeniem zastąpi dwudaniowy obiad.A przy tym szybko się ją robi. Składniki: CIASTO: 1 opakowanie świeżego ciasta francuskiego około 280 g NADZIENIE: 25 dag makaronu ozdobne wstęgi  Makarony Polskie 40 dag zielonych szparagów 10 dag szynki np gotowanej 1 młoda

Wanilia i Kardamon

Proponowane wyszukiwania