szybkie ciasta - 26039 przepisów (strona:1265/1736)

Dla tych, co nie mogą spać. Babka waniliowa na jogurcie 134

rano, gdy z porannej mgły niewiele już zostało, a słonko wesoło informowało, że pora wstawać. Ale kto to słyszał, żeby tak wcześnie wstawać w sobotę! Babkę upiekłam prostą i szybką, intensywnie waniliową i wilgotną. Dodatek jogurtu sprawia, że nie jest mdła, pięknie pachnie i prezentuje się bardzo elegancko otulona grubą warstwą jogurtowego lukru i obsypana zmieloną laską wanilii. C. kiedyś(...)Piec w 175 st. C. przez 45 minut. Przestudzić w formie, następnie wyjąć na kratkę i pozostawić do całkowitego ostudzenia. Cukier puder przesiać, wymieszać z jogurtem i wodą. Polać ciasto, posypać wanilią. Smacznego! Przepis przygotowałam z myślą o akcji Mirabelki

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Krwawe drinki na Halloween 749

Halloween już się zbliża, nie wiem jak jest u Was ale ja jakoś nie traktuję tego jako zabawy. Jednak wiem, że wielu z Was uwielbia ten

Niezły Młynek
Pączki z serkiem homogenizowanym 184

bawić się w smażenie pączków. Rano zmieniłam zdanie, bo od stania w kolejce, wolę jednak stanie przy garach. I tak w czeluściach internetu znalazłam przepis na pączki, które są szybkie i proste w wykonaniu. Nie przypuszczałam, że do tego będą tak pyszne! Robi się je naprawdę w try miga, więc jeśli w waszej ulubionej piekarni zabrakło dziś pączków, albo(...)proszkiem do pieczenia i szczyptę soli. Dokładnie mieszamy. W garnku rozgrzewamy olej rzepakowy (lub smalec) do temperatury 175 stopni C. Za pomocą dwóch małych łyżeczek formujemy małe kulki z ciasta (nie muszą być idealnie okrągłe, chodzi o oddzielenie porcji ciasta) i zanurzając łyżeczkę w rozgrzanym oleju przekładamy porcję ciasta do smażenia. Pączki w gorącym oleju same się obracają. Gdy osiągną

Smakowity Blog Kulinarny
Oponki serowe. 123

Zachciało mi się wczoraj oponek :) Zagniotłam, usmażyłam i mogliśmy zajadać. Oponki nie są pracochłonne, także jeśli macie składniki, to szybko je przygotujecie. Od razu Wam powiem, że świeże były pyszne, kilka zostało na dziś, ale to już nie to samo.  Najlepsze są od razu po wystudzeniu. Z tej porcji zrobiłam 25 oponek. Składniki: 250 g. sera twarogowego(...)składników. Ja od razu wszystko wyłożyłam na stolnicę, ale jeśli wolicie to można składniki wsypać do miski, zagnieść i dopiero wyłożyć na stolnicę.  Wszystkie składniki zagnieść na jednolite ciasto. Rozwałkować i wykrawać szklanką koła, w środku każdego koła zrobić dziurkę kieliszkiem. Skrawki ciasta które pozostaną, ponownie zagnieść i wykrawać oponki, aż do wykończenia ciasta. Tak przygotowane oponki smażyć

Agusiowe smakołyki
TARTA Z BOROWIKAMI 162

mniam mniam tartę z borowikami sobie przyrządziłam. Wspaniała :-) Rewelacyjny pomysł na obiad, drugie śniadanie jak również stanowi  idealną przekąskę na imprezę . Podam szybko przepis, bo jestem zabiegana, zalatana i jeszcze na egzamin muszę się uczyć :-( Nie mam w ogóle czasu dla Was nad czym bardzo ubolewam ale tak to jest jak się łapie sto srok za ogon. Jednak walczę(...)runa leśnego , jeszcze dobrze w drzewa nie wejdzie i już cały koszyk prawdziwków i innych cudów nazbiera. Ja użyłam mąki pełnoziarnistej ale wybór należy do was.  Składniki na ciasto:  2 szklanki mąki pełnoziarnistej  1/2 kostki masła + 1 łyżka do wysmarowania formy 1 żółtko szczypta soli Składniki na farsz :  250 g borowików  4 wsiowe jajka

pieprzny smaczek
PLACUSZKI Z TWAROŻKIEM NA SŁODKO 130

Uwielbiam słodkie placuszki nie ważne czy na śniadanie czy na kolację . Robi się je szybko a smakują chyba zawsze zwłaszcza do porannej kawy. Tym razem zrobiłam placuszki z polskim chudym twarogiem.  Wyszło ok 20 sztuk . Polecam.  Zapraszam do polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ oraz śledzenia na Instagramie https://www.instagram.com/ gotowaniepatki/ ,oraz odwiedzenia mojego Bloga(...)miski przekładamy chudy twaróg, mąkę,jajka,cukier,cukier cynamonowy lub inny oraz mleko. Całość dokładnie łącze za pomocą widelca. Na patelni rozgrzewamy olej rzepakowy. Za pomocą łyżki nakładam ciasto twarogowe na patelnię a następnie rozprowadzamy na kształt placuszków (wielkość i grubość zależy od nas). Smażę na rumiano ze wszystkich stron. Podaję z ulubioną konfiturą

Gotowanie Patki
Najlepszy owocowy keks (bez jajek i masła) 144

Ostatnio wpadły mi w ręce suszone owoce i tak kombinowałam od paru dni, jak by ich tu wykorzystać. Użyć je, jako dodatek do deseru było dla

Zdrowie i pysznie na talerzu
Chleb pszenny razowy 218

Fermentacja wstępna. 2 godziny w temperaturze około 24 ºC. Naczynie, w którym znajduje się ciasto przykryć folią spożywczą. Składanie. Po 1 godzinie od rozpoczęcia fermentacji wstępnej. Dzielenie i formowanie. Ciasto podzielić na dwie równe porcje, lekko zaokrąglić i pozostawić na powierzchni lekko posypanej mąką złączeniami do góry. Przykryć folią spożywczą o odstawić na około 10-20 minut. Po upływie tego(...)pieczenia. Wykonać nacięcia na powierzchni chleba, które pozwolą na równomierny wzrost bochenków i zapobiegną ich pękaniu. Piec przez 40 minut w 230 ºC. Jeśli chleb będzie się zbyt szybko rumienił można zmniejszyć temperaturę pieczenia o 10-20 ºC. Chlebki http://chlebki.pl/ Artykuł Chleb pszenny razowy pochodzi z serwisu Chlebki

Chlebki.pl
Leniwe dyniowe 151

sprawą dodatku puree z dynii. Klasyczne z dodatkiem piany z białek (po przepis zapraszam  tutaj ) wymagają więcej czasu do przygotowania, dzisiejsze to idelna propozycja na bardzo szybki obiad, pod warunkiem, że w lodówce czeka dyniowe puree. Składniki na 2 porcje: 200 g twarogu (u mnie serek z wiaderka) 100 g puree z dynii 1 jajko 80 g mąki(...)dłużej mieszana jeszcze bardziej kleić. Starać się jak najmniej dodać mąki do środka, a kluseczki będa delikatne i mięciutkie. Gdy używasz twarogu warto przetrzeć go przez sito ciasto przełożyć na blat posypany mąką. Podzielić na 2 części i uformowacć wałki podsypując mąką. Spłaszczyć i odkrawać skośne kluseczki. Gotowe kluseczki ukladaj na podsypce z mąki gotować w dużej ilości osolonej wody

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
koszyczki ptysiowe 176

Mogą być wiosenne mogą być na świątecznym stole. Takie fajne do pochrupania koszyczki z nadzieniem z łososia. A robi się je naprawdę szybko.  koszyczki: 1 szklanka mąki pszennej typ 500 1 szklanka wody szczypta soli 125 ml oleju rzepakowego 4 jajka wielkość M nadzienie: 100 g łososia wędzonego 150 g serka śmietankowego 1 łyżka jogurtu greckiego 1 łyżka majonezu(...)masa zacznie sama odchodzić od ścianek garnka, i stanie się szkliste. Odstawiam do przestudzenia. Następnie wbijam po jednym jajku stopniowo i łączę mikserem, i dopiero potem kolejne jajko. Ciasto przekładam do rękawa i wyciskam za pomocą szprycy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia koła. Osobno wyciskam rączki. Wyszło mi sześć koszyczków. Nadzienie : Do wysokiego pojemnika przekładam łososia wędzonego, dodaję serek

wesoła kuchnia
Racuchy jogurtowe z jagodami 125

Kolejna propozycja z jagodami. Tym razem wilgotne racuszki na jogurcie. Szybkie w wykonaniu, lekko słodkie, mięciutkie. Można je smażyć bez tłuszczu, lub na lekko natłuszczonej patelni. Można je podawać z miodem, jogurtem naturalnym lub obsypane cukrem pudrem. Przepis znalazłam na stronie Kwestia Smaku . Polecam!         Racuchy jogurtowe z jagodami   Składniki:   250g jogurtu naturalnego szklanka(...)wanilii oraz mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i miksujemy do połączenia składników. Na końcu dodajemy jagody i lekko mieszamy łyżką. Na rozgrzaną patelnię wlewamy łyżkę tłuszczu, wykładamy ciasto formując okrągłe racuszki. Smażymy po 3 minuty z każdej strony na średnim ogniu do uzyskania złotego koloru.   SMACZNEGO

Smak mojej kuchni
Mini Pączki o Smaku Pomarańczowym 194

Witam serdecznie Chciałabym zaproponować przepis na pyszne mini pączki o smaku pomarańczowym. Pączki są szybkie w przygotowaniu i pachną pomarańczą. Polecam wypróbować przepis. Do przygotowania pączków będziemy potrzebować: Z podanych proporcji wyjdzie około 25 szt pączków 250 g mąki pszennej (typ 450, 500 lub 550) 130 g sera ricotta lub innego sera kremowego 70 g cukru pudru 1 jajko (użyłam(...)smalec, ja smażę na oleju i smalcu w proporcjach 1:1 Link do filmu z przygotowania: Mini pączki o smaku pomarańczowym Przygotowanie: Do miski przekładam wszystkie składniki na ciasto, na początku mieszam łyżką a następnie wyrabiam przez chwilę dłonią (ciasta nie wykładam na blat ponieważ jest luźne), tak żeby składniki dobrze się wymieszały. Następnie w misce ciasto nakrywam folią spożywczą

Uwaga Babcia Gotuje
Pizza śniadaniowa 158

ciągnie Cię za rękę lub płacze), a Ty nie masz ochoty kompletnie wstać? Leniwie podnosisz się z łóżka i ogarniasz towarzystwo, bo przecież nie siebie i szukasz czegoś na szybko, co możesz zjeść z pełną świadomością tego, że nie jest to kanapka z pasztetową czy szynką, która w lodówce leży już któryś dzień...  Znacie to? Bo ja aż nadto(...)Basta! Przygotuję nam fajne śniadanie jeszcze dziś... jak tylko chłopcy zasną :) Na rano będzie jak znalazł. Tak mniej więcej narodził się pomysł na śniadaniową pizzę. Nie znajdziecie tu grama ciasta, ciężkich sosów czy mało wartościowych dodatków, które może i wyglądają ładnie, ale prócz pustych kalorii, nie dostarczają nam nic wi ęcej . Na dodatek to śniadanie jest bardziej na słodko

Kuchnia w czekoladzie
Kruche, maślane ciasteczka z migdałami i rodzynkami. 130

Witajcie :) zapraszam dzisiaj na pyszne i szybkie ciasteczka. Do ciasteczek użyłam migdałów i rodzynek  ze Swojskiej Piwniczki , wszystkich zainteresowanych produktami zapraszam na stronę internetową  https://swojskapiwniczka.pl/ . Zapraszam do wypróbowania :) Składniki : 100 g miękkiego masła 50 g cukru 1 cukier waniliowy 2 żóltka 1 łyżka kwaśnej śmietany szczypta proszku do pieczenia 125 g mąki  50 g  rodzynek Swojska(...)ucieramy mikserem, następnie przesiewamy mąkę z proszkiem i mieszamy, następnie dodajemy bakalie oraz musli, wszystko dobrze mieszamy. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, ręce maczamy w wodzie i nabieramy porcję ciasta wielkości orzecha włoskiego. Układamy w odstępach na blaszce i lekko rozpłaszczamy. Pieczemy w temperaturze 180 stopni około  10/15 minut na złoty kolor. Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Frużelina wiśniowa 295

Postanowiłam więc zrobić swoją, domową frużelinę. Przygotowanie frużeliny wiśniowej jest bardzo proste, wystarczy nieco cukru i mąki ziemniaczanej. Taki gęsty "kisiel" jest doskonały do deserów, naleśników, placuszków, gofrów, dekoracji ciast i do wyjadania prosto ze słoiczka. A co najważniejsze - można ją długo przechowywać. 1 kg. wiśni (bez pestek) 0,5 kg cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 0,5 szklanki zimnej(...)ognia, wlać wodę z mąką ziemniaczaną, dokładnie rozmieszać i ponownie zagotować, ok 3-5 minut (jeśli frużelina jest zbyt rzadka można dolać jeszcze mąki z wodą). Gorącą frużelinę wkładać szybko do wyparzonych słoiczków i ustawiać do dnem do góry. Nie należy już pasteryzować. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie

Proponowane wyszukiwania