szybkie ciasta - 26039 przepisów (strona:1257/1736)

Kokosowe serniczki z malinami 109

Serniki to zdecydowanie jedne z moich ulubionych ciast, ale niestety wymagają troszkę czasu no i nie należą do najlżejszych deserów. Jem je zazwyczaj od święta albo przy jakichś specjalnych okazjach (i wtedy dopiero smakują wyjątkowo), a jeżeli tak nagle najdzie mnie ochota na sernik to przygotowuje wersję mini w nieco zdrowszej i odchudzonej wersji. Tym razem padło na serniczki kokosowe(...)pamiętać, żeby użyć stałej części mleka kokosowego, bo inaczej masa może być zbyt płynna. Mleko powinno więc stać w lodówce najlepiej kilka dni. Takie mini serniczki to pyszna i szybka przekąska, ale świetnie będą się też prezentować np. na świątecznym stole  :) Składniki (7-8 muffinek):  250 chudego twarogu  4 kopiate łyżki stałej części mleka kokosowego

Healthy food explorer
Pełnoziarniste ciasteczka z czekoladą 133

sycące. Z wyglądu przypominają popularne pieguski, ale są oczywiście dużo zdrowsze, nie zawierają cukru, ani innych niepotrzebnych składników czy niezdrowego tłuszczu. Takie ciasteczka robi się błyskawicznie i tak samo szybko znikają z talerzyka. Po upieczeniu ciastka są kruche i chrupiące, na drugi dzień robią się miękkie, ale smakują naprawdę znakomicie. Idealnie nadają się do relaksu przy kawie lub herbacie(...)Wykonanie: Czekoladę pokroić na małe kawałeczki. Do miski wsypać mąki, proszek do pieczenia, dodać jajko miód oraz olej kokosowy. Wszystko wymieszać, najlepiej wyrabiać za pomocą dłoni, w razie gdyby ciasto było zbyt suche dolać troszkę mleka lub wody. Ciasto ma wyjść wilgotne i zbite. Uformować dużą kulę, odrywać po kawałku ciasta tworząc w dłoniach kulki, które następnie kłaść na blachę

Healthy food explorer
Zapiekany niebieski deser z malinami i kilka słów o BLUE CORN 195

udziałowi w syntezie kolagenu pozytywnie wpływają na skórę, włosy i paznokcie. Niebieska kukurydza to więcej niż zbiór witamin i mikroelementów. To skupisko silnych antyoksydantów, które chronią organizm przed m.in.: szybkim starzeniem się, chorobami sercowo-naczyniowymi, nowotworami i wieloma innymi chorobami. Więcej informacji znajdziecie na stronie producenta W ofercie znajdziecie: Wspomnianą kaszkę z niebieskiej kukurydzy. 100% natury; lekkostrawna, wolna(...)kukurydzy 100% natury; pełnoziarnista; całkowicie wolna od GMO; bogate źródło antyoksydantów; Według badań przeprowadzonych na Uniwersytecie Przyrodniczym w Poznaniu Mąka z niebieskiej kukurydzy zawiera 1985mg/kg antyoksydantów. idealna do tortilli, ciast, naleśników, chlebów i makaronów; produkt bezglutenowy. Popcorn – ziarno z niebieskiej kukurydzy po uprażeniu śnieżnobiały i pysznie chrypiący; bogate źródło antyoksydantów; Według badań przeprowadzonych na Uniwersytecie Przyrodniczym w Poznaniu Ziarno

Słodkie okruszki
Babeczki waniliowe z budyniem 174

Babeczki waniliowe z masą budyniową.  Słodkie, wilgotne w środku. Bardzo szybko znikają! Podajemy lekko polukrowane z kolorową posypką. Składniki: 150 g Kasi + łyżka do budyniu, jajko, 2 szklanki mąki, prawie ¾ szklanki cukru, opakowanie cukru z prawdziwą wanilią (10g), kilka kropel aromatu waniliowego, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, szklanka mleka + 400 ml do budyniu, budyń waniliowy Przygotowanie: Masło rozpuszczamy(...)mleko.  Mieszamy. W drugiej misce suche składniki (mąka, cukier,cukier z prawdziwą wanilią, proszek do pieczenia). Łączmy suche i mokre składniki. Do foremek wykładamy dużą łyżkę masy na ciasto, następnie łyżeczką masę budyniową i przykrywamy ciastem do ¾ wysokości formy. Pieczemy około 25 minut w temp. 180 stopni

Lena Gotuje
Babka migdałowa – delikatna i wilgotna 198

babką muślinową). Babka migdałowa jest delikatnie słodka, taka w sam raz, bardzo miękka i cudownie wilgotna. Jedna z najlepszych jakie jadłam! Do tego babka migdałowa jest bardzo prosta i szybka w wykonaniu i długo zachowuje świeżość. Składniki: 100g zmielonych migdałów (mąki migdałowej) 120g mąki pszennej 190g cukru, najlepiej drobnego 4 jajka 200g masła 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia kilka(...)gładką masę. Dodać mąkę z migdałami i ekstrakt z migdałów, wymieszać dokładnie. Dodać proszek do pieczenia i krótko, ale dokładnie wymieszać (do połączenia składników). Piekarnik rozgrzać do 160 stopni. Ciasto przelać do formy wysmarowanej masłem i oprószonej mąką. Babkę migdałową pieczemy ok. 45 minut, do suchego patyczka. Po wyjęciu z piekarnika odczekać kilka minut i dalej studzić na kratce. Post

Pociąg Do Kuchni
Pączki z dziurką 244

sklepach znajdziemy pączki z dziurką z różnymi kolorowymi polewami, posypkami. U mnie dzisiaj najbardziej klasyczne wydanie w posypce z drobnego cukru i cynamonu.  Przepis banalnie prosty i szybki. Zachęcam do wykonania własnych pączków na zbliżający się tłusty czwartek. Przepis z Moich Wypieków.  Pączki z dziurką Składniki na  12 sztuk: 2,5 szklanki mąki pszennej 15g świeżych drożdży(...)dodajemy łyżkę cukru i 2-3 łyżki mąki. Powstały zaczyn odstawiamy na 10 minut.  Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy zaczyn i pozostałe składniki (na końcu wlewamy masło). Wyrabiamy ciasto aż będzie gładkie i elastyczne (ciasto może się lekko kleić). Ciasto odstawiamy do wyrośnięcia na 60 minut. Wyrośnięte ciasto przekładamy na oprószoną mąką stolnicę lub matę i wałkujemy na grubość

Smak mojej kuchni
Bazyliowe gnocchi zapiekane z cheddarem i ziołami 229

była całkiem wiosenna ;) Ale nadeszły chłodniejsze dni, więc od razu na stół wjechał comfort food. Zapiekanki z serem idealnie nadają się na rozgrzewający obiad. Z zaledwie 4 składników, dosyć szybko możemy wyczarować bazyliowe kluseczki gnocchi, a potem zapiec je z sosem pomidorowym, ziołami i cheddarem. Kto się skusi? :) bazyliowe gnocchi: około 1 kg ziemniaków małe jajko szklanka mąki (plus(...)sera cheddar Ziemniaki obieramy, kroimy mniejsze kawalki i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Ugotowane rozgniatamy i odstawiamy do lekkiego przestudzenia. Dodajemy do nich mąkę i jajko i zagniatamy ciasto. Formujemy wałeczki, porcjujemy nożem, a widelcem lekko odciskamy wzorek. Gotujemy je partiami w lekko osolonej wodzie, z dodatkiem łyżeczki oleju (około 2-3 minuty od wypłynięcia na wierzch). Piekarnik nastawiamy

Mienta blog
Pieczone ravioli z czekoladą / Baked chocolate ravioli 189

nadziewane czekoladą, które umilą każdy jesienny, zimny wieczór. Są one łatwe w przygotowaniu, a dzięki foremkom do wycinania ravioli marki Tescoma , które są w aż 4 różnych kształtach można szybko wyczarować takie pyszności! Gorąco polecam! Scroll down for recipe in English Pieczone ravioli z czekoladą (20 ciasteczek) Składniki: 1 1/4 szklanki mąki pszennej 1/2 łyżeczki soli 2 łyżki oleju roślinnego(...)misce miksera wyposażonego w mieszadło typu hak wymieszaj mąkę z solą, po czym wlej olej i ponownie wymieszaj. Następnie dodaj masło i miksując dolewaj po odrobinie wody, aż z ciasta uformuje się kula. Rozpłaszcz powstałą kulę, zawiń w folię spożywczą i włóż do lodówki na dwie godziny. Po tym czasie podziel ciasto na 4 równe części, które rozpłaszcz i uformuj

karmelowy
Kruche ciasteczka z marmoladą 117

Kruche ciasteczka - chyba nigdy nie będę miała ich dość. Zawsze mi smakują. Robi się je na tyle szybko, że praktycznie w domu nie ma u mnie ciastek kupowanych w sklepie. Jak przyjdzie mi ochota to po prostu piekę swoje, a przy okazji zwykle angażuję córeczkę do pracy i jest w niebo wzięta, gdy może sobie powycinać ciasteczka. Dla kogo(...)waniliowego lub ekstraktu waniliowego twardy dżem lub marmolada w ulubionym smaku Wykonanie w Thermomixie: Wszystkie składniki wrzucić do naczynia miksującego i włączyć na 30s/obrót 5 (w razie gdyby ciasto nie było jednolite czynność powtórzyć lub przedłużyć). Wyjąć ciasto z naczynia, uformować z niego kulę i zawinąć w folię spożywczą. Włożyć do lodówki na ok. godzinę. Po tym czasie ciasto

Mania Wypiekania
Zupa truskawkowa z domowym makaronem 170

pewnością każdy z Was ma swoje ulubione dania z dzieciństwa, które pamięta przygotowywane przez mamę lub babcię. Zupa truskawkowa jest takim moim daniem z lat dziecięcych. Przygotowywana na szybko w sezonie truskawkowym to moja ulubiona potrawa, zaraz obok przepysznych kanapek z truskawkami. Oczywiście możemy ją również przygotować z mrożonych truskawek poza sezonem. Zazwyczaj gotuje ją z kupnym makaronem(...)opcjonalnie) Zupa truskawkowa: – 600g truskawek – 25g cukru – 1 czubata łyżka śmietany 12% Sposób przygotowania: 1. Wszystkie składniki na makaron umieszczamy w misie i dokładnie wyrabiamy. Jeżeli ciasto jest za twarde dodajemy wodę. Przykrywamy folią i odstawiamy na 15-20 minut. 2. Gdy ciasto „odpocznie” dzielimy je na mniejsze kawałki, podsypując mąką rozwałkowujemy na placek

Podwójnaporcja
Muffinki z truskawkami 167

burzą. Ciepła kawa. Turkusowe paznokcie. Sezon truskawkowy powoli dobiega końca. Jeśli jeszcze do tej pory nie udało Wam się popełnić z nimi żadnego wypieku to może skusicie się na szybkie w wykonaniu muffinki? Wszystkie składniki do miski, kilka machnięć łyżką, raz dwa do foremek i po pół godzinie mamy gotowe babeczki. Składniki na 12 sztuk: 1 jajko 250 ml kefiru(...)pieczenia. Całość dokładnie mieszamy. Na końcu dodajemy pokrojone truskawki i delikatnie mieszamy, aby nie zmiażdżyć owoców. Blachę do pieczenia muffinek wykładamy papierowymi papilotkami. Do każdej foremki nakładamy porcję ciasta do 3/4 wysokości. Muffinki wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 30 minut (aż do suchego patyczka). Wystudzone muffinki posypujemy cukrem pudrem

My simple kitchen
Szarlotka 1995

pochodzi z restauracji w której pracowałam lata temu. Jest prosty ale pyszny a szarlotka smakuje i na ciepło i na zimno, jest po prostu przepyszna a do tego bardzo szybka i nie skomplikowana. Składniki 250 g mąki 250 g cukru 250 g masła 4 duże lub 5 mniejszych jajek cynamon 1,5 kg jabłek, ja najczęściej wybieram Elstar (adsbygoogle = window.adsbygoogle(...)godziny. Masło, mąkę i cukier ucieramy na jednolitą i puszystą masę za pomocą miksera. Blachę o wymiarach 25 cm x 25 cm wykładamy pergaminem i na dno nakładamy połowę ciasta, na ciasto układamy ciasno plastry jabłek, przykrywamy resztą ciasta. W małej szklance mieszamy łyżeczkę cynamonu z 2 łyżeczkami cukru i posypujemy wierzch ciasta. Pieczemy 40 minut w 180 stopniach. Szarlotka

Delusional Trine
Bułeczki śniadaniowe ze słonecznikiem 177

Domowe bułeczki są najlepsze i nikt mi nie powie, że te kupne to palce lizać.Robi się je szybko z wyrastaniem różnie bywa. Jak ciepło w pomieszczeniu to szybko wyrastają, jak mamy chłodniej dłużej to trwa. Składniki: 800 g mąki typ 650( bułkowa) mleko 125 ml woda ciepła  1.1/2 szklanki jaja 2 szt  masło 100 g oliwa(...)mące, delikatnie mieszamy aby powstała zawiesina. Zostawiamy na około 15 minut przykryte ściereczka by drożdże zaczęły pracować . Po 15 minutach dodajemy ciepłą wodę,sól, jaja,masło i oliwę.Wyrabiamy ciasto koło 15 minut( ja to robię na stolnicy silikonowej ciasto ideale się wyrabia i odchodzi od reki.Zakrywamy je kloszem szklanym( możecie miską, ścierką)Ciasto spokojnie wyrasta przez godzinkę.Po godzinie

Różowa kuchnia
Chleb włoski 175

Przepis na szybki chleb włoski. Szybki w przygotowaniu, szybki w pieczeniu czego chcieć więcej. tak naprawdę nawet na śniadanie możemy go upiec wstając godzinę wcześniej niż reszta rodziny;) Przepis znaleziony gdzieś w sieci, nie pamiętam niestety u kogo ale wyglądał obłędnie w oryginale. Skusiłam się i ja, jak widać efekt oszałamiający;)) Składniki(...)dużej miski wkładamy wodę, oliwę, sól, cukier i drożdże. Mąkę dodajemy stopniowo. Mieszamy wszystko drewnianą łyżką. Jeśli poczujemy opór zaczynamy wyrabiać ręką, dosypując ciągle mąkę, aż powstanie gładkie ciasto, które nie powinno się kleić.  Formujemy w kulę, a następnie spłaszczamy.  Jeżeli mamy czas, zostawiamy ciasto przykryte ściereczką w ciepłym miejscu na 2-3 godziny. Jeżeli nie mamy czasu

Życie zaczyna się w kuchni
Babka marchewkowa z rodzynkami 152

Wielkanoc depcze mi po piętach, straszy kolorowymi pisankami i stroszącymi piórkami kurczakami. Moje tegoroczne menu będzie bazować na sprawdzonych przepisach, nie wykluczam jednak spontanicznej improwizacji wynikającej

Słodki Kompromis

Proponowane wyszukiwania