Idealny do deserów, placuszków, omletów, ciast, na kanapke itd itd itd :) Zachwalać mogłabym go bardzo długo.. Ale moje zachwalanie byłoby dłuższe niż sam przepis! Więc pokrótce: Krem z awokado dostarcza nam wielu dobrych tłuszczów - te z kakao i te z awokado. Z naszej diety nie powinniśmy eliminować zdrówych tłuszczów. Często osoby na redukcji obcinają tłuszcze do minimum (pożal(...)energii, pozwalają wchłonąć się niektórym witaminom i solom mineralnym. Otaczają i c hronią nasze narządy wewnętrzne. Cykl przepisów słodzonych stewią! Przepis na 5! Banalny Prosty Smaczny Słodki Szybki. Składniki: 1 duże awokado 3 łyżki kakao 4 łyżeczki stewii Przygotowanie: WSZYSKO BLENDERUJEMY
CzarnawisienkaPyszne ciasteczka belVita były dla mnie inspiracją do przygotowania pożywnego, zdrowego i szybkiego śniadania. I tak oto z ciasteczek powstał omlet - tradycyjne danie śniadaniowe, gdzie mąkę zastąpiły pokruszone ciasteczka, które dostarczyły witamin, błonnika i zadbały o energię na cały dzień. Dzieci niejadki z pewnością nie oprą się takiej pysznej ciasteczkowej propozycji. Na 2-3 porcje: 4 jajka(...)zrobić dzień wcześniej, aby rano było szybciej). 2. Banany pokroić w kostkę. 3. Jajka ubić z cukrem, dodać mleko, pokruszone ciastka i banany. Wymieszać na jednolitą masę. 4. Połowę ciasta wylać na mała patelkę i na małym ogniu upiec na złoty kolor z obu stron. 5. Można podać z innymi owocami i jeść koniecznie na ciepło
Jadło i czytadłoprzykryciem). 6. Wyrośnięte ciasto wyrabiamy jeszcze przez krótki czas. Dzielimy ciasto na 3-4 części. Następnie po kolei każde ciasto należy rozwałkować na stolnicy. Każde ciasto należy podsypać mąką. Ciasto powinno mieć grubość około 1cm. Za pomocą szklanki, o większej średnicy niż tradycyjna szklanka, wycinać pączki. 7. Wycięte pączki przekładamy na tacki, które wcześniej muszą zostać podsypane mąką. Każdą(...)Następnie nadziewamy pączki. Według tego przepisu 16 pączków zrobiłam z dżemem jagodowym i 16 pączków z marmoladą z róży. Każdy pączek posypujemy cukrem pudrem. Pączki wyszły cudowne, zniknęły w szybkim tempie :) Polecam wszystkim i życzę smacznego
Serce zamknięte w formie pysznościIdealne do: Do smarowania pieczywa, można z powodzeniem zastąpić nim masło. Do smażenia i pieczenia ciast. Nadaje potrawom delikatny kokosowy posmak. Wzmacnia system odpornościowy, pomaga przy grypie, zapaleniu wątroby, cukrzycę. Normalizuje poziom cukru we krwi, jest niezbędny w dietach odchudzających. Pomaga zapobiegać chorobom przewodu pokarmowego, wątroby i nerek. Wzmacnia zęby i kości. 200 g wiórek kokosowych cena około(...)drogi interes. Ja zapełniłam słoiczek o pojemności 200 g. SKŁADNIKI: 200 g wiórek kokosowych 2 łyżki cukru pudru trzcinowego Do misy malaksera dodajemy składniki i miksujemy. Raz szybko raz wolno. Mnie ta zabawa zajęła 35 minut
ClauditteMissCookingkolejce na realizcji.Bardzo ciekawy wydał mi się dodatek własnie nie suszonych,kalorycznych owoców,a surowego jabłka.Ciasteczka są pyszne,delikatne po prostu rozpływają się w ustach i niebezpiecznie szybko znikają.Składniki na 25 sztuk:2 średnie jabłkasok z 1/2 cytryny20 g orzechów włoskich160 g miękkiego masła100 g brązowego cukru1 jajko120 g mąki1 łyżeczka proszku do pieczenia40 g zarodków owsianychWykonanie:jabłka(...)masło z cukrem,dodać jajko.Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia,razem z jabłkami,posiekanymi orzechami i zarodkami owsianymi wzmieszać z utartą masą maślanąmałą łyżką do lodów nabierać porcje ciasta i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w odstępach 5 cmpiec 20-25 minut do zrumienienia.Ciasteczka będą bardzo miękkie,ale stygnąc staną się chrupiące.Studzić na kratce
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!szklanki cukru pudru Krem: 0,5 l mleka 2 łyż. mąki pszennej 2 łyż. budyniu śmietankowego 1 kostka masła 2/3 szklanki cukru pudru . żółtko jajka Wykonanie : ciasto Zagnieść ciasto ze wszystkich składników . Podzielić na 2 części. polewa orzechowa Margarynę rozpuścić , dodać miód, cukier puder i wymieszać. Dodać obrane orzechy i prażyć przez 5-10 min . ( Orzechy najlepiej pokruszyć(...)zagotować na małym ogniu. Do gotującego mleka dodać rozczyn z mąki. Do momentu powstania budyniu. Zdjąć z ognia i ostudzić.Masło ucierać stopniowo dodając ostudzony budyń. Całość miksujemy na szybkich obrotach.Na pierwszym kruchym placku rozsmarować krem, przykrywając drugim plackiem z polewą orzechową. (Można obydwa placki przygotować w polewie orzechowej
Wypieki Ulijest aby na tym etapie skontrolować jeszcze konsystencje ciasta, w miarę potrzeby dodać maki lub wody. Wyrobić jeszcze raz około 3 minut (mikser – poziom 2). Mnie udało się zrobić ciasto luźne, ale gładkie i sprężyste i dobrze trzymające formę.Odstawić przykryte do wyrośnięcia na półtorej godziny, w międzyczasie po ok 45 min wyjąc, lekko odgazować, uformować kule i znowu odstawić(...)temp ok. 24 st. Mnie po tym czasie podwoił objętość.Piekarnik nagrzać do 240 st C (z kamieniem jeśli ktoś ma).Bochenek zgrabnie przerzucić z koszyka na łopatę, szybko naciąć, a potem przerzucić na kamień, jednocześnie wlewając do formy ustawionej na dnie piekarnika pól szklanki wrzątku. Kiedy chleb zacznie się rumienić, otworzyć na chwilkę drzwiczki piekarnika, żeby usunąć nadmiar pary
Moje domowe kucharzeniepomyłkę a niedostatecznie ubite białka po prostu opadną i beza nie wyjdzie. Można użyć również cukru trzcinowego – beza zyska wtedy orzechowy kolor i intrygujący karmelowy smak. Ubite białka do ciasta tradycyjnego dodajemy na końcu, bardzo delikatnie dodając je do masy by powstałe w białku pęcherzyki powietrza nie uległy zniszczeniu. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size(...)temperatura piekarnika była niska . Najwięksi cukiernicy podają temperaturę pomiędzy 70 a 100°C . W równomiernym suszeniu bezy bardzo pomaga termoobieg. Jeśli chcę by beza upiekła się w miarę szybko (jak na bezę) i była śnieżnobiała, zawsze piekę ją w 80 - 90°C z włączonym termoobiegiem. Bezy piekę zawsze na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Suszę je przez około
maniapieczeniaWitajcie po kolejnej dłuższej przerwie. Świat gna do przodu a ja razem z nim bez chwili wytchnienia. 😋 No, ale jak mam co do minuty wypełniony dzień
Zdrowie i pysznie na talerzuNaleśniki to był dla mnie od zawsze sposób na smaczny i słodki podwieczorek. Jednak naleśniki to o wiele ponad to, gdyż w zależności od kompozycji: na
Gar ZdrowiaJak karnawał, to karnawał....trza smażyć ile się da..w sumie miałam chęć pączki, ale po pierwsze miałam sporą kostkę twarogu i termin przydatności zbliżał
Moje domowe kucharzenieprzyznaje, oj nie ;]Miss Polski, obecnie bardzo aktywnie udziela się w sferze kulinarnej. Jej programy w Polsacie można oglądać w soboty, w godzin południowych. Osobiście lubię Jej kuchnię. Jest szybka, smaczna i przystępna dla każdego. Korzysta ze sprawdzonych przepisów, ale nie tylko.Jednak skoro znana postać w eterze, nie będę już dalej się rozpisywać.Nie posiadam się z radości, to dlatego(...)moje imieniny, ależ mam prezent! Kto może, niech ogląda!Jeśli coś się zmieni w godzinie nadawania, napiszę. Będzie mi niezmiernie miło.A tu jest ten szczęśliwy przepis ------ CIASTO BRZOSKWINIOWO-KOKOSOWEMiałam przyjemność poznania Pani Wachowicz osobiście. Jestem pod wrażeniem jej osoby. Emanuje od niej tyle pozytywnej energii i ciepła! Wspaniała, wesoła kobieta, która także potrafi utrzeć nosa ekipie, kiedy to konieczne
W kuchni Karmel-itkiJuż w poniedziałek świętować będę 26 urodziny - niestety latka lecą - ale z rodziną świętowałam już dziś, w iście włoskim stylu, z pysznym tortem tiramisu. Przygotowuje się go w miarę szybko i jest bardzo smaczny, nie jest przesadnie słoki, z posmakiem kawy i amaretto i przełamującym wszystko smakiem malin. Jeśli wolicie słodsze wypieki to pomińcie posypywanie każdej warstwy gorzkim kakao(...)powoli cukier. Następnie dodajemy kolejno żółtka, po każdym ubijając masę przez ok. 30 sekund. Mąki mieszamy razem, a następnie przesiewamy stopniowo do masy jajecznej mieszając wszystko delikatnie drewnianą łyżką. Ciasto przelewamy do formy i wkładamy do piekarnika. Pieczenie: Temperatura - 170ºC z termoobiegiem Czas - ok. 40 minut, do suchego patyczka Zaraz po wyjęciu biszkopt upuszczamy z wysokości
Cooking MonsterOrzechowe placuszki z białek składają się jedynie z 3 składników i są bardzo szybkie w przygotowaniu. To idealna alternatywa dla zwykłych racuszków oraz jednocześnie doskonały sposób na wykorzystanie zbędnych białek. Placuszki smakują naprawdę przepysznie, tak jakby delikatna pianka z orzechowym posmakiem. Możecie je podawać z ulubionymi dodatkami, choć przyznam, że nawet w wersji solo znikają wręcz ekspresowo! I nawet(...)Białka należy ubić na sztywną pianę oraz delikatnie, ale dokładnie połączyć z masłem orzechowym i na końcu z mąką. Następnie na patelnię z odrobiną rozgrzanego tłuszczu wykładać niewielkie porcje ciasta. (1 łyżka stołowa na 1 placek.) Placuszki smażyć z obu stron do momentu lekkiego zarumienienia się. Podawać z ulubionymi dodatkami. Użyłam masła orzechowego , do smażenia oleju kokosowego oraz do podania
Di gotuje