Babka z dodatkiem znanego piwa bezalkoholowego Karmi o wyraźnym smaku. Chociaż za tym piwem nie przepadam, to tutaj sprawdziło się rewelacyjnie. Babka jest miękka, wilgotna, mocno czekoladowa i szybka w przygotowaniu. Polecam! 1 szklanka piwa Karmi 200g masła 1 szklanka cukru 1/2 szklanki śmietany 3 jajka 2 szklanki mąki 1/2 szklanki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia. DEKORACJA: 1 kostka(...)połączyć. Przelać do formy na babkę i piec przez około 50minut w 180*C. Po wystudzeniu przykleić perełki dekoracyjne na rozpuszczonej czekoladzie. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Babki i ciasta ucierane , Ciasta czekoladowe , Wielkanoc Tagged: kakao , piwo , śmietana
https:KKuchniaMniamMiałam okazję j eść to ciasto u znajomych i na samym początku urzekło mnie pięknymi warstwami a jak spróbowałam również smakiem. Wtedy ju ż wiedziałam że musz ę je zrobić. Mimo iż wygląda na pracochłonne i trudne do zrobienia to wcale takie nie jest , robi się dosyć szybko. Składniki: Biszkopt: 4 jajka 4 łyżki mąki pszennej 4 łyżki cukru(...)Bita śmietana: Zimną kremówkę ubić na sztywno. Wlewać małym strumieniem rozpuszczoną letnią żelatynę i krótko miksować. Masę kajmakową przełożyć do miski i rozmieszać by łatwiej się rozsmarowała. Warstwy ciasta: biszkopt, krem budyniowy, herbatniki, kajmak, krakersy, bita śmietana i starta czekolada
Ala piecze i gotujeSłodkie gniazdka kokosowe wypełnione bitą śmietaną oraz plasterkami brzoskwiń, oblane polewą z gorzkiej czekolady. Jak dla mnie deser doskonały! Jest bardzo prosty oraz szybki w przygotowaniu
Kuchnia MagdaLenyCzas przyrządzania: 30 minut Ilość porcji: 2-3 porcje Drukuj Makaron z papryką i fasolką szparową w sosie pomidorowym By Piotr 11 lipca 2018 Makaron z
Pogotujmy.plSamodzielnie wykonana masa makowa z maku mielonego jest sto razy smaczniejsza niż masa z puszki a jednocześnie dużo mniej pracochłonna niż masa, gdzie trzeba samodzielnie zmielić
Ze smakiem bez glutenuDanie idealne dla zabieganych. Doskonale nadaje się na obiad lub na ciepłą kolację. Przygotowanie jest bardzo proste i szybkie, a smakuje naprawdę wyśmienicie. Składniki: 250g grubego
kuchnia doskiWspaniałe danie samodzielne, na każdą porę dnia, pożywne, na ciepło może stanąć w szranki z każdym drugim daniem, bardzo, szybka, wygodna i pożywna wersja... Składniki: 4
kgwjanczewoSezon rabarbarowy w pełni. Ja przygotowałam dla Was krem rabarbarowy ze śmietaną. Jego aksamitna konsystencja i smak sprawiają, że sprawdzi się jako dodatek do deserów i
Szybko Tanio SmacznieAż wstyd mi się przyznać, ale nigdy wcześniej nie robiłam faworków! Chyba zakodowałam sobie z dzieciństwa (gdy pomagałam mamie), że jest to mega ciężkie i pracochłonne
Ana Mari's worldPomidory mają mnóstwo pierwiastków mineralnych i witamin. Zawierają antyutleniacze, które chronią skórę przed wolnymi rodnikami i zapobiegają procesom szybkiego starzenia się tkanek. Przepis ten jest bardzo
kgwjanczewoSezon na szparagi w pełni...Zastanawiałem się jak przygotować danie ze szparagów, aby nie stracić ich smaku i uroku. Zdecydowałem się delikatnie je zblanszować i przesmażyć
kulinarnyJaŚrodek tygodnia, więc czasu jak na lekarstwo, a coś słodkiego by się zjadło ;) Wybór padł na blondie, czyli brownie na bazie białej czekolady
sama złodycztutaj KLIK *na zdjęciu- Martha Gold Tacka do ciasta Porcelana Bogucice _______________________________ SKŁADNIKI: Na spód: 24 okrągłe biszkopty duo –kupuję w KLIK galaretka niebieska + 250 ml wody Na ciasto: 24 ciepłe lody –kupuję w KLIK galaretka szafirowa + 200 ml wody galaretka rubinowa + 200 ml wody galaretka ametystowa + 200 ml wody 3 śnieżki + 600 ml mleka(...)sprawnie i w miarę szybko, ponieważ masy szybciutko tężeją. Wylewam porcjami na biszkopty i lody , na przemiennie, mają wyjść nieregularne warstwy. Całość odstawiamy do lodówki. Przygotowujemy galaretki na górę, użyłam jabłkowo miętowych, świetnie się skomponowały smaki. Galaretki rozpuściłam w 700 ml wody , całkiem zimne i leciutko tężejące wylałam na wierzch ciasta, które znowu „wylądowało
Takie tam pichcenieswoją definicję szczęścia. Bardzo szybka przekąska dla niespodziewanych gości. Wprawdzie nie przepadam za parówkami ze względu na ich zawartość ale raz na jakiś czas jeszcze nikomu nie zaszkodziły. Przy tym takie paszteciki ładnie się prezentują. Można je podać na ciepło i na zimno, choć ja wolę je zdecydowanie na ciepło :) Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 opakowanie parówek (4 sztuki
My simple kitchenpatyczka. Wystudzić. Zimne ciasto dosyć obficie nasączyć ponczem. Masa straciatella - czekoladę zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno, dodać cukier puder. Żelatynę rozprowadzić w gorącej wodzie, schłodzić do temperatury pokojowej. Do żelatyny dodać 2 łyżki śmietanki, dokładnie wymieszać, następnie do całości kremu dodać żelatynę i od razu miksować na najwyższych obrotach. Szybko wsypać startą wcześniej(...)kawowa - Posłodzoną kawę zagotować, zdjąć z panika. W kawie rozprowadzić żelatynę, mieszać do dokładnego rozpuszczenia, schłodzić do temperatury pokojowej dolać alkohol, wymieszać. Galaretkę schłodzić w lodówce, tężejącą wyłożyć na ciasto, schłodzić w lodówce. Dekoracja - Kremówkę ubić na sztywno, dodać cukier puder i kawę cappuccino, połączyć. Krem przełożyć do rękawa cukierniczego, udekorować wierzch ciasta. Smacznego
Domowa cukiernia Ewy