Szybkie, lekkie i zdrowe ciasto na zimno czyli maślankowy tort. Byłam zaskoczona smakiem i rezultatem, maślanka smakuje wybornie ale zupełnie inaczej niż tort który zrobiłam. Wystarczy
Moje Małe Czarowaniedodać jogurt gęsty, plasterki truskawek 2 szklanki, żelatynę letnią i mikserem szybko połączyć składniki. Tortownica 24 cm z papierem do pieczenia, na dnie ułożyć biszkopty gęsto, szybko wyłożyć masę serową na biszkopty i wygładzić wierzch. Na wierzchu ułożyć plasterki truskawek 2 szklanki, delikatnie docisną w sernik i schować do lodówki. Galaretki rozpuścić w 900 ml gorącej wody
W Mojej Kuchni Lubięnaczyniu z maleńką ilością mleka lub wody i wtedy dodać - unikniemy w ten sposób grudek w masie. Polewamy sernik i staramy się nie podjadać. :)Z przepisu wychodzi naprawdę spora blaszka, ale... co z tego, skoro "dzieło" tak szybko ucieka. W naszym domu nocne pieczenie to już tradycje, więc z piekarnika wyskoczył około północy. Wielkie cięcie przeprowadzono(...)okruszka. Nie ma jednak co wchodzić w szczegóły, skoro "strzelił" to znaczy, że był przepyszny. Teraz pora podkasać rękawy i zrobić... powtórkę z rozrywki. Smaczną powtórkę. Konsystencja tego sernika jest taka, jaką kochamy najbardziej - jak chmurka. Nie jest ani "zbity" ani "budyniowy". Kaszka kukurydziana ma tu swoją zasługę. Jeśli o jej smak chodzi - genialnie zgrała się z cytrusową nutką
Wypisz Wymalujsernik był gotowy, formę delikatnie pocięłam, a folia bardzo ładnie odeszła od sernika nie naruszając go Cukier puder wymieszać z opakowaniem cukru waniliowego Ser z cukrem pudrem przełożyć do malaksera i wymieszać Żelatynę podgrzać w mikrofali, dodać 2 łyżki masy serowej i szybko wymieszać do połączenia składników (ja to robiłam sprężynką) Przełożyć do masy serowej i chwilę wymieszać(...)momentu połączenia składników Masę serową przełożyć do prostokątnej brytfanki i włożyć do lodówki na 45-60 minut Po 1h wyjąć sernik z lodówki i zalać galaretką Po ok. 30-45 minutach wyjąć sernik z lodówki i posypać wiórkami kokosowymi we wzór kortu tenisowego Teraz przugotujemy siatkę :) Spażoną wrzątkiem siatkę po włoszczyźnie wycinamy na szerokość naszej formy (po umieszczeniu
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comjuż zapewne się zorientowaliście nie przepadam za sernikami, szczególnie tymi na zimno. Całkiem inaczej ma się sprawa z białym serem i twarogiem, które uwielbiam! Wszelkie serowe nadzienia nęcą mnie zwykle bardziej niż budyniowe czy owocowe. Jakiś czas temu pokusiłam się o przygotowanie placków z twarogu i były przepyszne! Kiedy zobaczyłam w "Mamuszce" przepis(...)szczęścia nie potrzeba... no może prócz kubka herbaty :) Jadłam je wczoraj na śniadanie, bo robi się bardzo szybko i nie mogłam sobie go odmówić. Okazało się, że daje solidną porcję energii. Rewelacyjnie komponuje się z truskawkami :) Łatwy sernik z musem truskawkowym sernik: 100 g rozpuszczonego masła 500 g półtłustego twarogu 3 jajka 100 g granulowanego cukru
Dzieje kuchennej Wiewióryszybki deser chociażby dla singli. I zachęcam do wypróbowania, mi bardzo posmakował :)Składniki na jedną porcję:1 jajko100 g serka homogenizowanego2 łyżki budyniu waniliowego/cukru waniliowegoGarść żurawiny/rodzynekPrzygotowanie:Jajko roztrzepujemy w misce. Dodajemy serek i mieszamy. Wsypujemy budyń lub cukier i przelewamy do naczynia żaroodpornego. Posypujemy żurawina albo rodzynkami. Pieczemy przez 25-30 min. w 180 stopniach. Sernik jedno
Czarnawisienkadream o serniku idealnym - kremowym i aksamitnym, z delikatną nutką wanilii oraz z przepysznym sosem czereśniowym. Każdy jego kęs to prawdziwa rozkosz! Jest to zdecydowanie mój ulubiony sposób na sernik. Głównie dlatego, że nie jest on tak ciężki i intensywny jak nasz rodzimy. Efekt aksamitnej struktury otrzymujemy głównie przez dobrze zmielony tłusty twaróg (w oryginale ser Philadelphia lub serek(...)mąkę ziemniaczaną i zalewamy 2-3 łyżkami wody. Dokładnie rozprowadzamy skrobię w wodzie i szybkim ruchem wlewamy do rondelka, momentalnie zaczynając mieszać. Rondelek wstawiamy z powrotem na ogień i gotujemy, nie przerywając mieszania, aż sos zgęstnieje. Odstawiamy do wystudzenia, a następnie wylewamy na schłodzony sernik. Ciasto kroimy na kawałki
Food Squaretwarogowy, który wykorzystywany jest także do tradycyjnych serników. Dodatek stanowią galaretki cytrynowe, nadające mu świeżego i lekkiego aromatu. Spód ciasta to herbatniki, które nadają mu słodkiego smaku. Wykończenie ciasta to kokosowa posypka, przypominająca puszyste płatki śniegu. Przygotowanie ciasta bez pieczenia to czysta przyjemność i zero trudności. Kokosowy śnieżny puch to bardzo szybki i łatwy deser, który zawsze się udaje(...)bardziej nakłaniam Was do wizyty w sklepie i zabrania się za przygotowanie tego smakołyku. PRZEPIS NA KOKOSOWY ŚNIEŻNY PUCH (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki 1 kg sera twarogowego na sernik ( z wiaderka) 2 galaretki cytrynowe 500 ml wody 1/2 szklanki cukru 250 ml śmietanki 30% 120 g herbatników 100 g wiórków kokosowych Przygotowanie Blachę o wymiarach 24×24 wyłożyć
Przepiski.pltakich galaretowatych serników. Ten jest delikatny, dzięki zawartości mascarpone i kremówki. Im więcej dodacie ich do masy, tym będzie lżejsza. Na wierzch możecie użyć dowolną galaretkę i owoce. Tym razem nie miałam zbyt dużo truskawek, więc ratowałam się bananem. Spód to tradycyjnie pokruszone herbatniki wymieszane z rozpuszczonym masłem. Ostatnio jakoś nie chce mi się robić spodów do serników(...)owoce z kompotu jak i z puszki. Ciasta na zimno mają dwie jak dla mnie zasadnicze wady. Szybko znikają… ale to wiadomo. A drugą wadą jest konieczność przechowywania ich w lodówce, w której wiecznie nie mam miejsca. Ale na sernik na zimno, jakoś je wygospodarowuję Drukuj Sernik na zimno z mascarpone window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki
Mieszam w GarnkuPyszne, łatwe i szybkie w przygotowaniu ciasto z truskawkami i galaretką. Przygotowanie go zajmuje dosłownie chwilę, a efekt jest naprawdę świetny! Składniki: 1 kg twarogu z wiaderka firmy Piątnica 250 g śmietanki 30% lub 36% 3 łyżki żelatyny 1/2 szklanki mleka 1 mała paczka (ok. Sernik na zimno z truskawkami -- AleTorcik! | Przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty
AleTorcikserka Mascarpone i twarogu. Dodatek serka Mascarpone dodaje mu większą delikatność, a przygotowanie masy sernikowej staje się bardzo proste i szybkie. Dzięki odpowiedniej kompozycji twarogu i Mascarpone, nie ma konieczności dodawania tłuszczu do masy sernikowej, a upieczony sernik jest zarówno kremowy, jak i lekko wilgotny. Twaróg sernikowy z Mascarpone Président to doskonała propozycja dla tych, którzy szukają kulinarnych inspiracji
Szalona Kuchnia Ewelinyśmietankowego serka Mascarpone i twarogu. Dodatek serka Mascarpone dodaje mu większą delikatność, a przygotowanie masy sernikowej staje się bardzo proste i szybkie. Dzięki odpowiedniej kompozycji twarogu i Mascarpone, nie ma konieczności dodawania tłuszczu do masy sernikowej, a upieczony sernik jest zarówno kremowy, jak i lekko wilgotny. Twaróg sernikowy z Mascarpone Président to doskonała propozycja dla tych, którzy szukają kulinarnych
Szalona Kuchnia EwelinyDzień Kobiet zaserwowałam sobie czekoladowe ciasto z malinami, które zostało oficjalnie moim (zaraz po serniku) ulubionym deserem. Przepis znalazłam na blogu Eksperymentalnej kuchni i popieram słowa autorki – ciasto robi się bardzo szybko, a jeszcze szybciej znika z talerza. Mocno czekoladowe plus maliny, dla mnie lepszego połączenia nie mogło być – po prostu jest pyszne! […] Artykuł Czekoladowe ciasto
Pink EnvelopeDzień Kobiet zaserwowałam sobie czekoladowe ciasto z malinami, które zostało oficjalnie moim (zaraz po serniku) ulubionym deserem. Przepis znalazłam na blogu Eksperymentalnej kuchni i popieram słowa autorki – ciasto robi się bardzo szybko, a jeszcze szybciej znika z talerza. Mocno czekoladowe plus maliny, dla mnie lepszego połączenia nie mogło być – po prostu jest pyszne! Składniki 120g maki pszennej
Pink EnvelopeDzień Kobiet zaserwowałam sobie ciasto czekoladowe z malinami, które zostało oficjalnie moim (zaraz po serniku) ulubionym deserem. Przepis znalazłam na blogu Eksperymentalnej kuchni i popieram słowa autorki – ciasto robi się bardzo szybko a jeszcze szybciej znika z talerza. Mocno czekoladowe plus maliny, dla mnie lepszego połączenia nie mogło być – po prostu jest pyszne
Pink Envelope