szybki sernik - 3577 przepisów (strona:130/239)

Sernik stracciatella bez pieczenia 13649

pomocą papieru do pieczenia podwyższyłam jej brzeg o 1cm, więc bez zmiany proporcji składników można go też zrobić w nieco większej tortownicy. Na większą formę należy powiększyć ilość składników. Sernik stracciatella bez pieczenia Składniki: spód 60g okrągłych biszkoptów (lub tyle, żeby pokruszonymi przykryć dno formy) 40g masła 10g czekolady deserowej masa 500g jogurtu greckiego 320ml śmietanki 30% 80g cukru(...)dość szybko tężeje, należy więc od razu wyłożyć ją na schłodzony spód biszkoptowy, wierzch wyrównać - całość schłodzić przez kilka godzin, a najlepiej przez całą noc - czekoladę do dekoracji zetrzeć na grube wiórki (ja rozpuściłam czekoladę w kąpieli wodnej, następnie rozsmarowałam ją na gładkiej powierzchni, schłodziłam w lodówce, a po zastygnięciu ścięłam na grube wiórki) - przed podaniem sernik udekorować

Smakołyki Bereniki
Bezowe duszki. 138

 Halloween`owych wypieków ciąg dalszy. Dziś wam prezentuję pyszne ciągnące się, a zarazem i chrupiące bezowe duszki. Boo! Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu, a

Kuchnia Łukasza
Bezowe duszki. 241

 Halloween`owych wypieków ciąg dalszy. Dziś wam prezentuję pyszne ciągnące się, a zarazem i chrupiące bezowe duszki. Boo! Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu, a

Kuchnia Łukasza
Sernik na zimno z borówkami 198

wykonania: W dużej misce miksujemy twaróg z przesianym cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Gdy lekko się ostudzi dodajemy do niej cztery łyżki twarogu i szybko miksujemy aby nie powstały grudki. Gładką masę przekładamy z powrotem do sera i miksujemy. W osobnej misce ubijamy na sztywno schłodzoną śmietankę. Dodajemy ją do masy serowej i delikatnie(...)wykładamy masę serową. Wkładamy całość do lodówki. Galaretkę robimy według przepisu na opakowaniu używając 3/4 zalecanej ilości wody. Gdy zacznie tężeć wylewamy ją na wierz sernika. Sernik chłodzimy w lodówce do momentu aż stężeje

Qchnia po prostu
Sernik kokosowy z waniliową nutą 143

łyżka kwaśnej gęstej śmietany - 12 dag masła - 1/2 szklanki cukru - 2 żółtka, białka odkładamy do masy serowej - 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 1. Wszystkie składniki umieszczamy w misce, szybko zagniatamy. Gotowe wyrobione ciasto zawijamy w folię spożywczą i odkładamy na 1 godzinę do lodówki.  2. Gdy mamy już przygotowaną masę serową spód tortownicy wykładamy papierem do pieczenia(...)masą serową i delikatnie mieszamy silikonową łyżką. Wyjmujemy lekko podpieczone ciemne ciasto, wylewamy na nie masę serową, czas pieczenia ok. 70 minut w tem. 175 C. Po upieczeniu zostawiamy sernik w piekarniku z lekko uchylonymi drzwiczkami aż do zupełnego wystudzenia. Jeśli mogę udzielić Wam dobrej rady to po wystudzeniu wyciągamy sernik z tortownicy, przekładamy na kratkę kuchenną

Apetyczna babeczka
SERNIK Z MLEKIEM KOKOSOWYM 104

wyszedł niesamowicie kremowy, choć posmak kokosowy jest słabo wyczuwalny. Pomimo tego zdecydowanie go polecam - delikatny i smakowity, niezbyt słodki, jednak polewa z białej (bądź karmelowej) czekolady stanowi słodkie dopełnienie. SERNIK Z MLEKIEM KOKOSOWYM (tortownica o średnicy 28 cm) Kruche ciasto: 125 g kostki masła bądź margaryny (prosto z lodówki) 1 i 1/4 szklanki mąki pszennej 1/3 szklanki cukru pudru(...)czekolada roztopiona w 4-5 łyżkach śmietanki 30% Sposób przygotowania: Piekarnik rozgrzewam do 180 stopni Celsjusza. Tortownicę wykładam papierem do pieczenia. Składniki na kruche ciasto siekam nożem i zagniatam szybko. Odstawiam na 30 min do lodówki. Następnie wylepiam ciastem formę i nakłuwam widelcem. Wstawiam do pieca i piekę 10-15 minut, aż spód nabierze złotego koloru. Ser, jajka, białko

W kuchni Karmel-itki
Sernik--- torta di formaggio 114

Sernik C óż mogę napisać,bardziej wolę makowce ,ale ten Sernik podbił moje serce,jest pyszny Składniki Kruche ciasto: 200g mąki 2 żółtka 120g masła 50g cukru pudru Cytryna Sól Masa serowa: 1kg zmielonego twarogu sernikowego 10 jajek 250g masła 300g cukru 40g płatków migdałowych 3 łyżki mąki Łyżeczka pasty waniliowej lub laska wanilii Wykonanie Cytrynę zalewamy wrzątkiem(...)ścieramy na tarce. z niej skórkę Mąkę łączymy z cukrem pudrem, szczyptą soli i skórką cytrynową. Następnie dodajemy kawałki zimnego masła ,żółtka i szybko zagniatamy ciasto. Zawijamy w woreczek foliowy i wstawiamy do lodówki na minimum 30 minut. W tym czasie oddzielamy żółtka od białek. Miękkie masło ucieramy przez 3-5 minut, i , cały czas ucierając, dodajemy po jednym

w mojej kuchni
Czarno-biały sernik (z markizami) 217

Walentynki. Zwłaszcza jak ukochana osoba lubi serniki Spróbujcie.   Składniki: (na tortownice 24 cm) Na spód: 135 g markizów mlecznych BLACKY Cukry Nyskie 2 czubate łyżki masła Na sernik: 500 g (można dać ciut więcej) sera Wieluń „Mój ulubiony” Twarożek kanapkowo-sernikowy 4 jajka (osobno białka i żółtka) 1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią 1 szklanka cukru(...)obsypujemy kaszą manną. Do misy blendera z nożami przekładamy całe opakowanie markizów, rozdrabniamy je dokładnie. Rozpuszczamy 2 czubate łyżki masła (ja wykorzystuję mikrofalówkę), dodajemy je do rozdrobnionych markizów. Całość szybko mieszamy. Następnie wysypujemy na dno formy, lekko ugniatając. Formę z tak przygotowanym spodem wkładamy do lodówki (na czas przygotowania masy serowej. Do jednej miski wbijamy żółtka do drugiej białka

Słodkie okruszki
Zielona zupa cukiniowa 186

Wielu osobom wydaje się, że samą zupą nie da rady się najeść. Zainspirowani przepisem na innym blogu w tym wpisie postaram się pokazać Wam jak przygotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sernik kajmakowy 139

odmówić kawałka pysznego, aromatycznego, słodziutkiego… nie, nie, dość. Wersja z kajmakiem i orzechami bardzo przypomina snikersa, więc przypadła do gustu mojemu mężowi, który (nie wiadomo dlaczego) nie bardzo lubi serniki (z drugiej strony to lepiej, więcej zostaje dla mnie:)) Polecam wszystkim miłośnikom słodziuchnych wypieków! Składniki: Na spód: 120 g mąki pszennej 50 g masła 1 żółtko 2 łyżki cukru(...)masła 300 g masy krówkowej 3 jajka Wierzch: 50 g posiekanych orzechów włoskich 200g masy krówkowej Przygotowanie: Ciasto kruche: Mąkę przesiewamy, dodajemy posiekane masło, cukier puder, sól i żółtko.Szybko zagniatamy jednolite ciasto.Owijamy folią i schładzamy w lodówce przez około 30 minut. Spód tortownicy o wymiarach 20 cm wykładamy papierem do pieczenia, równomiernie rozkładamy ciasto,nakłuwamy widelcem i podpiekamy

Cakes By Kejt
Sernik królewski 421

Tęskniłam za nim. Kiedyś robiła go moja mama na większe okazje, jednak przez lata robiło się u nas tylko tradycyjny sernik, a przepis na ten gdzieś się zagubił. W tym roku postanowiliśmy, że znów się u nas pojawi. Przepis stąd, a wykonanie mojej siostry. Składniki:Ciasto: 3 szklanki mąki tortowej 250 g masła lub margaryny 2 łyżeczki proszku(...)mielony) 4 jajka 1 opakowanie budyniu waniliowego 100 g masła lub margaryny 1 szklanka cukru pudru 1 opakowanie cukru waniliowego Wykonanie: Składniki na ciasto przełożyć do miski i szybko zagnieść. Następnie podzielić je na dwie części i każdą owinąć folią spożywczą, włożyć do zamrażarki, by stwardniało ( ok. 1-2 godz. ). Białka oddzielić od żółtek. Masło utrzeć z cukrem pudrem

Pasja Smaku
Serniczek pistacjowy – najlepszy na świecie! 529

Serniczek pistacjowy – najlepszy na świecie! Bardzo kremowy, aksamitny i wilgotny, a do tego nieziemsko pyszny. Idealny na święta i specjalne okazje. Gęsty i mazisty sernik o smaku pistacji, na ciasteczkowym spodzie. Według mnie najlepszy na świecie!     Składniki: Spód ciasteczkowy: 160g jasnych herbatników 60g masła Masa serowa: *wszystkie składniki muszą być w temperaturze pokojowej, wyjmujemy(...)Studzimy w uchylonym piekarniku *** *** Gdy sernik całkowicie wystygnie, przygotowujemy polewę. W garnuszku podgrzewamy śmietankę, zdejmujemy z palnika, dodajemy połamaną na kawałki czekoladę, mieszamy, dodajemy 1 łyżkę masy pistacjowej, mieszamy. Gotową polewę wykładamy na ciasto *** *** Z wierzchu ciasto przyozdabiamy posiekanymi pistacjami i jadalnymi kwiatami *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: Top 10 przepisów na szybkie i łatwe ciasta Przepisy tutaj (KLIK

Blog z Apetytem
Kompot z czereśni na zimę 69

nich nie jest zostaw kompot do szybkiego spożycia. Kompot należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Co zrobić z czereśniami z kompotu? Tak, jak wspomnieliśmy, czereśnie z kompotu idealnie sprawdzą się do ciast, jak np. do naszego przepisu na pyszne ciasto czekoladowe z czereśniami i budyniem . Świetne także jako dodatek do serników oraz deserów. Życzymy smacznego! Artykuł Kompot z czereśni

Kuchnia Na Wypasie
Fit sernikobrownie Oreo 122

Połączenie sernika i mocno czekoladowego ciasta zawsze wychodzi pysznie. Dziś zapraszam więc na takie mocno czekoladowe ciasto a'la brownie z delikatnym kremowym serem oraz kawałkami ciasteczek Oreo. Ciasto świetnie się prezentuje, jest bardzo ciemne, ponieważ użyłam czarnego kakao firmy Dr. Oecter.  Ciasto robi się bardzo szybko, idealnie spawdzi się na deser na każdą okazję :) Składniki: Ciasto czekoladowe

Healthy food explorer
Spis Ciast i dań na Boże Narodzenie - Sprawdzone! 2003

Sernik kremowy na ciasteczko-wym spodzie Sernik Kajmakowy CIASTKA: Ciasteczka orzechowow-czekoladowe Ciastka kruche przez maszynkę Pierniki z koglem-moglem i alkoholem Miękkie pierniczki na drożdżach Potworne ciasteczka ze słoika Miękkie pierniczki świąteczne INNE WYPIEKI: Ciasto kokosowe z chałwą Ciasto miodownik Piernikowy keks na konfiturze Ciasto kokosowe z alkoholem Szybki jabłecznik  Piernikowy murzynek z lukrem Ciasto

W Moim Magicznym Domu
Tarta z jeżynami i mascarpone 208

 Tym razem tarta z serkiem Mascarpone i jeżynami.    Delikatnie słodki ser i kwaskowaty smak jeżyn...zapach nieziemski a smak....nie do opisania... Polecam

Wypieki Rene
Czekoladowy sernik z bananami – bez pieczenia 264

Lubicie słodkości z bananami? Uważam, że to świetne owoce do wypieków. Ale tak na prawdę, to które nie są?:) Ten serniczek jest dość szybki do

Smaki Na Talerzu
Malinowa tarta 149

budyń. Ja zrobiłam więcej ciasta do sernika jagodowego , więc miałam już gotowe, zamrożone. Kto nie ma – suche składniki (mąkę, cukier puder, proszek do pieczenia) przesiewamy i dokładnie mieszamy. Dobrze schłodzone masło ścieramy do mąki na tarce. Palcami łączymy starte masło z mąką na grubą kruszonkę. Dodajemy żółtka, śmietanę i lodowatą wodę. Szybko wyrabiamy ciasto. Przekładamy do woreczka

mojewypiekiinietylko

Proponowane wyszukiwania