szybki obiad - 20768 przepisów (strona:902/1385)

szpinakowa rolada z masą z ricotty 149

Czasami gdy nie macie pomysłu na danie na imprezę rodzinną czy grilla polecam bardzo roladę :) Jest przepyszna i gdy macie wśród swoich najbliższych wegetarian, rozwiązanie idealne

Gotowanie z pasją
Makaron w sosie szpinakowo - serowym 133

Podam Wam przepis na prosty sos do makaronu. Wystarczy szpinak, ser, udka, śmietanka i kilka innych składników, aby powstało przepyszne danie. Makarony chyba lubi każdy z

MamaOskarka
Sałatka z razowym kuskusem z cukinią i serem feta 244

Jakiś czas temu dostaliśmy od sklepu naturo.pl paczkę pełną pysznych i zdrowych produktów. Zainspirowało mnie to do zrobienia szybkiej i pysznej sałatki z kuskusem i smażoną

Ania i Marcin gotują
Sałatka z suszonymi pomidorami i fetą czyli lunch do pracy 506

Sałatka z suszonymi pomidorami i fetą czyli lunch do pracy Sałatka z suszonymi pomidorami i fetą czyli lunch do pracy.      Sałatka z suszonymi

Kuchnia na wzgórzu
Karp w śmietanie z pieczarkami i makaronem 192

Boże Narodzenie zbliża się wielkimi krokami. Powoli zaczynamy przygotowywać świąteczne menu. Dziś proponuję Wam przepis na pysznego karpia duszonego w śmietanie z pieczarkami i makaronem. Potrawa

Tradycyjna kuchnia Kasi
MÓJ DZIEŃ Z LUBELLĄ 178

pycha! ) … sycący obiad ( uuu , tu sobie lubię pofolgować :D ) oraz przekąski! Fajnie sięgnąć po chrupiące ciacha z bakaliami albo zdrowe batony! Nie tylko zaspokoją głód, ale i ochotę na słodycze. Świetnie nadają się do tego nowe płatki Lubella! Dziś mam dla Was przepis właśnie na takie zdrowe przekąski – pokażę jak w prosty i szybki sposób możecie przygotować

Ostra na Słodko
Fasolka po bretońsku 190

  Fasolka po bretońsku to klasyk, który chyba każdy zna od dzieciństwa i który nigdy się nie znudzi (przynajmniej mi :p). W porze jesienno-zimowej to

Simply Food
Rogaliki czekoladowo- budyniowe 335

Do przygotowania w expresowym tempie, pod warunkiem że mamy w domu płat ciasta francuskiego. Bo nawet jeśli nie mamy budyniu w torebce, to zawsze możemy go

Kuchnia w czekoladzie
Nadziewane bakłażany. Kuchnia arabska. 213

Pieczone bakłażany - połączenie kuchni arabskiej i żydowskiej. Będzie pysznie - obiecuję! Bakłażany w kuchni to zdecydowanie znak, że lato minęło. Jak zwykle za szybko i było

SMYKWKUCHNI
Bezglutenowe racuszki z twarogu 529

Placki i racuchy zawsze się cieszą ogromną popularnością. Uwielbiają je nie tylko dzieci, ale i dorośli. Ziemniaczane, drożdżowe, z owocami, z twarogu – wszystkie znajdą swoich zwolenników

mojewypiekiinietylko
TARTA Z CUKINIĄ I FETĄ 378

obiad lub kolację.           SKŁADNIKI CIASTO: 1 ½ szkl. mąki, ½ kostki masła, 2 łyżki śmietany, 1 jajko, ½ łyżeczki soli, ½ łyżeczki majeranku Farsz: 1 mała cukinia, 100 g sera feta, 2 plastry sera wędzonego, 3 kawałki papryki marynowanej, ½ szkl. śmietany, 2 jajka, majeranek, słodka papryka, sól, pieprz, 1 ząbek czosnku WYKONANIE  Ciasto: Podane składniki szybko zagniatamy

słodki bratek
Penne z soczewicą i salami 125

Makaron i soczewica może się wydawać dość dziwacznym połączeniem, ale zapewniam, że jest smaczne a nawet zaskakujące. Poza tym jest idealne na chłodne, deszczowe, jesienne popołudnie

Bon appetit mon amie
Semmelknödel i sos z mrożonych grzybów leśnych 206

pyszne, bardzo proste i szybkie do przygotowania. Na kluski najlepiej nadają się stare, ale jedno-dwu-dniowe bułki, całkiem czerstwe raczej nie. Jeśli już używasz takich dodaj więcej mleka. Do klusek podałam sos z  mieszanki mrożonych grzybów leśnych (w sklepowych ladach chłodniczych leżą prawdziwe rartytasy!). Grzyby dusiłam z dodatkiem białego wina, zagęściłam śmietanką kremową. Obiad pycha! Polecam! Składniki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Gulasz drobiowo- warzywny 156

Smaczne i pożywne danie z piersią kurczaka i dodatkiem warzyw. Wspaniale komponuje się z kaszą kuskus, makaronem oraz ryżem. Wystarczy kilka chwil na przygotowanie pysznego obiadu

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Kremowa zupa z pieczarek 141

rozpoczęto uprawę pieczarek. Szybko podbiły francuskie podniebienia, ale mogli sobie na nie pozwolić tylko zamożni. Obecnie pieczarki uprawia się praktycznie wszędzie, a Polska jest jednym z liderów w ich hodowli. Grzybiarze uważają, że co czwarta zjedzona w Europie pieczarka pochodzi z polskich upraw. Oto przepis na pyszną i rozgrzewającą zupę pieczarkową, idealną na zimowy obiad. Składniki 300 g pieczarek

My Chcemy Jeść