cieście z wódką Przepis na quiche z truskawkami może Wam się wydać skomplikowany, lecz w rzeczywistości jest bardzo łatwy. Jeśli macie robota kuchennego lub zwykły mikser, w którym można szybko zagnieść ciasto to całą robotę macie z głowy. Według tego przepisu zrobicie ciasta na dużą formę do tarty i jeszcze Wam zostanie. Warto jednak zrobić więcej ciasta i wstawić(...)Możecie o połowę zmniejszyć ilość składników i zrobić zwykłą, małą tartę. Jeśli chodzi o nadzienie to możecie wrzucić do niego wszystkie warzywa jakie macie, albo resztki pieczonego mięsa z obiadu. My dodaliśmy papryki, które wcześniej upiekliśmy razem ze spodem do tarty. Wtedy też upiekliśmy prosciutto, żeby było chrupiące. Pewnie zaskoczy Was wódka w składzie ciasta. Alkohol ma jednak bardzo dobry
Niedzielny kucharzWegańskie kluski leniwe Ta nazwa naprawdę zobowiązuje. Jedni nazywają je pierogami a inni, tak jak ja, kluskami leniwymi – bezsensu, bo i tak wyglądają jak kopytka
BlendmanPrzepis na risotto ze szpinakiem No i mamy kolejną propozycję na danie z ryżem. Risotto uwielbiam za to, że jest “jednogarnkowe”. Dzięki temu nie
BlendmanSezon owocowy w pełni. Tym razem nasze dłonie dorwały się do wiśni. Poprzednio zrobiliśmy z nich zupę owocową , czas więc na drugie danie – pierogi z
niecodziennikparyZielone główki brokułów przyciągały naszą uwagę podczas zakupów na bazarku, więc jedną z nich wybraliśmy i zrobiliśmy z niej zupę krem z brokułów . Używając gotowego rosołu
niecodziennikparyTym razem pomysł na ciasto naleśnikowe wraz z dodatkiem kwaśnej śmietany. Naleśniki z poniższego przepisu są miękkie i puszyste. Idealnie smakują ze słodkim nadzieniem. Uwaga: naleśników
Ugotowaćobiad. Nie zawiera on mięsa, co idealnie sprawdzi się na danie wegetariańskie. Cannelloni to rodzaj włoskiego makaronu, który swoim wyglądem przypomina duże rurki. Najczęściej nadziewa się je mięsem mielonym z dodatkiem sosu pomidorowego lub beszamelowego. Jednak w chwili obecnej mamy wiele różnych odmian. Coraz bardziej popularnym farszem cannelloni staje się szpinak z dodatkiem ricotty. Jest to bardzo szybki
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneCiasteczka korzenne z lukrem Ciasteczka korzenne z lukrem Czas: 10 min przygotowanie + 20 min pieczenie | Liczba porcji: 40 | Kuchnia polska | Rodzaj dania: ciastka Ciasteczka korzenne
KorniszonkiPolędwiczki wieprzowe nie są tanie ale są pyszne i warto by chociaż „od święta” pojawiły się na naszych talerzach w przerwie boczku, łopatki, karkówki
Ola la LCHFobiady , to jeszcze jest pożywna , syta i zawsze przez domowników zajadana z wielkim smakiem . Żongluję i dobieram tu składniki dowolnie, w zależności co mi akurat podpowie fantazja. Tym razem kulinarna chcica skupiła się na szpinaku , pieczarkach i kurczaku jako podstawowej zawartości nadzienia. Proszę o wybaczenie w kwestii naprędce cykanych zdjęć. Foty robiłam niemalże "w biegu" - tarta tak szybko znikała
Grunt to przepis!Czy może być coś lepszego od pieczonego bakłażana? Tak! Pieczony bakłażan nadziewany kuskusem z cukinią, czosnkiem i suszonymi pomidorami! Niebo w gębie! Bezmięsne danie, które pokochacie
Moja smaczna kuchniaWegańskie kluski leniwe Ta nazwa naprawdę zobowiązuje. Jedni nazywają je pierogami a inni, tak jak ja, kluskami leniwymi – bezsensu, bo i tak wyglądają jak kopytka
BlendmanUwielbiam bób pod każda postacią więc tym razem włożyłam go na talerz razem z kurczakiem. Efekt wyszedł znakomity więc polecam serdecznie do spróbowania. Mięciutki, aromatyczny bób
Moje Małe CzarowaniePortobello to przepyszne, olbrzymie pieczarki, w smaku obłędne, słodkawe i idealnie nadają się do nadziewania. Tym razem nadziałam je kaszą kuskus i kiełbasą wiejską. Efekt znakomity
Moje Małe Czarowanie