Leniwe pierogi wyglądają jak kopytka. Różnią się dodatkiem twarogu i innymi proporcjami. Są to pierogi, które przypominają w smaku farsz pierogów ruskich. Jak sama nazwa brzmi
Kuchnia PaulettesJestem osobą ,która dba o szczegóły. Przywiązuję uwagę do sposobu podania wszystkiego co będą jedli moi goście. Przywiązuję wagę nawet do najzwyklejszych przekąsek. Nazwijmy to ambicją
Z Kuchni Do KuchniTen przepis jest wyjątkowo prostym i wdzięcznym sposobem na wpuszczenie nieco azjatyckiego klimatu do naszej kuchni. Tradycyjny chiński sos ze świeżych śliwek robi się bardzo łatwo
zadanie-gotowaniePierś kaczki z chrupiącą skórką i mięciutkim, różowym środkiem. Długo smażona od strony skórki, a następnie krótko pieczona w wysokiej temperaturze. Pokrojona w cienkie ukośne plastry
cool and mintyTen przepis jest dla leniwców lub dla tych którzy nie mają zbyt sporo czasu. Mięso wrzucamy do piekarnika i pieczemy, a my w tym czasie
Szybko Tanio SmacznieWymyślona, wyjątkowa, moja! moja! Propozycja mojej pizzy jest z dedykacją dla Piotrka:) I dla wszystkich tych, którzy z pszenicą nie bardzo mogą kulinarnie poszaleć. A
Zasmakuj KuchniMakaron i ulubiony ser na jednym talerzu, to jest to co lubię. Ser oczywiście z przerostem niebieskiej pleśni a do tego ulubiona, niedawno odkryta trybula i
Moje Małe CzarowanieOd jakiegoś czasu chodził za mną zakup formy do pieczenia tart. I jak już ja nabyłam to teraz poszukuje idealnego przepisu na ciasto i chyba znalazłam
Piekielna Kuchnia PatiTakie paszteciki to świetny pomysł na wykorzystanie mięsa z rosołu czy innych zup gotowanych na mięsie. Przygotowuję je dość często, bo robi się je szybko
Kuchnia z widokiem na ogródSzwedzkie pulpeciki w sosie śmietanowym Pracując dawno temu w Szwecji, często jadałam Köttbullar czyli takie małe mięsne pulpeciki. Jadałam nie dlatego że mi smakowały, ale
na moim stole...Przekładane deserki mają tą cudowną zaletę, ze można je komponować w nieskończenie dowolny sposób. Do tego wykorzystałam końcówki produktów zalegających w lodówce, a okazał się tak
Kuchenne zapiski EdytySezon na szparagi w pełni, więc pora skorzystać z tych sezonowych warzyw. Białe szparagi jadłam po raz pierwszy. Smak ciężko określić, najlepiej przekonać się samemu. W
Truskawkowa FiestaDuszonki, prażonki, nazwa różna, zależy od regionu kraju.U nas zawsze duszonki. Najlepsze oczywiście są zrobione na ognisku. Ale dziś chciałam się podzielić przepisem na duszonki domowe
Kuchnia z widokiem na ogródJakiś czas temu robiłem Camembert z gruszkami . Wyszło pyszne danie :) Więc postanowiłem również z serem Brie coś w parowarze wymyślić. Wyszło równie smacznie :) Jest to
Parowar FacetaWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pierogi z mięsem z najlepszym wg mnie ciastem z dodatkiem masła, które idealnie się rozwałkowuje, nie rozpada podczas
Marta Gotuje