Makaron ze szpinakiem i szparagami to niecodzienne połączenie „zielonych” składników. Tak, tak będzie tym razem to danie bez mięsa ale myślę, że nie nie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!gotowe. Można dodać natki pietruszki, ale to pod warunkiem że konsumenci ten dodatek lubią. W przeciwnym wypadku polecam dodać indywidualnie na talerz. Razem z cząstkami pomidora. Mamy szybki, wypasiony obiad, mamy wykorzystane resztki i o to właśnie chodzi
Dieta moja pasjazalewie, według sprawdzonej receptury mojej Mamy, to dla mnie smak dzieciństwa Po latach wracam do niego z sentymentem i dużym apetytem. Sałatka świetnie nadaje się jako dodatek do obiadu albo szybka przekąska. Polecam! Do tej sałatki z cukinii można też dodać kilka świeżych ogórków – proporcje do zalewy pozostają bez zmian, bo z ogórków dużo wody się wydzieli(...)garnka przewracamy do góry dnem i zostawiamy do całkowitego wystudzenia. Potem przenosimy słoiki do spiżarni lub piwnicy i czekamy na zimę Sałatkę idealnie nadaje się jako dodatek do obiadu, np. kotletów sojowych . Smacznego! Spodobał Ci się ten przepis? To bardzo się cieszę Będzie mi miło, jeśli skomentujesz i udostępnisz! Dzięki Tobie będzie on miał szansę dotrzeć do kogoś, kto być
Lamarida.plUch – jak gorąco! Puff – jak gorąco! W takie upały nikomu nie chce się gotować, a co dopiero jeść… W takiej sytuacji polecam makaron
A to pestkaprzecież nie są obierane, ale właśnie takie z oskrobaną cienko skórką. Kobiety, podzielcie się kuchenną pracą ze swoimi samcami lub potomstwem, samce alfa – pokażcie kto rządzi i naszykujcie ten obiad sami! Jeśli tylko macie świeże składniki i naprawdę smaczne, małe i zgrabne młode ziemniaki, wszystko się uda. Wykonanie tego chłodnika, który podany z ziemniakami i mięsem ryby jest pełnoprawnym daniem(...)chłodnika, włóżcie po porcji ryby, ozdóbcie całość plastrem cytryny i gałązką koperku, delikatnie podlejcie dobrą oliwą, posypcie świeżo zmielonym pieprzem. I jak? Nie dość że smacznie, to jeszcze szybko i elegancko, prawda? Oskrobcie tylko te nieszczęsne ziemniaki ;) SKŁADNIKI 1 litr naprawdę dobrej, gęstej i kwaskowej maślanki lub kefiru 20-24 małych, młodych ziemniaków – po 5-6 na porcję
Karo in the Kitchentylko po kawałku kiełbasy. Czosnek i cebula zawsze są. Pod rękę nawinęło mi się kilka ziemniaków. Niedziela. Długi weekend. Sklepy pozamykane. „To co, dzwonimy po obiad?” Nie, nie dzwonimy. Obiad zrobię z tego co jest! Ziemniaki jako baza – super. Została w lodówce jakaś kiełbasa. Ziemniaki + kiełbasa? Skojarzenie miałam jedno – ognisko! A że pogoda w długi weekend i tym razem(...)minut do rozgrzanego już piekarnika. Przy odpakowywaniu uważajcie na twarz i palce, ze środka buchnie gorąca para. Zjedliśmy ze świeżym, malinowym pomidorem, małosolnymi ogórkami i szklanką kefiru. Prosto, szybko, pysznie i bez zadęcia. Możecie w takich pakunkach pomieszać ziemniaki z kawałkami np. brokułu i marchwi. A może gdzieś w Waszej lodówce zamiast kiełbasy jest jakaś resztka szynki? Też będzie
Karo in the KitchenWielu osobom wydaje się, że samą zupą nie da rady się najeść. Zainspirowani przepisem na innym blogu w tym wpisie postaram się pokazać Wam jak przygotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Makaron z cukinią i kurczakiem to jedno z moich ulubionych dań. Jest niezwykle szybkie w przygotowaniu, a przy okazji po prostu smaczne. Makaron ten możecie zjeść
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!trochę postoi w lodówce i kapusta przejdzie smakiem zalewy. Surówkę należy przechowywać w lodówce, w szczelnie zamkniętych, szklanych słoikach, przez max. 1 miesiąc. Surówka jest idealna, gdy trzeba szybko przygotować obiad (np. po pracy, czy gdy zjawią się niespodziewani goście) - wystarczy wyjąć z lodówki. Kapustę z marchewką należy zalać zimną zalewą. 1 szklanka = 250 ml, 1 łyżka
Gospodyni MiejskaCoś mnie ostatnio naszło na szaszłyki. Uwielbiam tę formę podawania dań, gdyż na drewniane patyczki lub szpikulce do szaszłyków możemy nabić co tylko chcemy – od
Be Fit Be Strongtalyrze, to pamiyntejcie, żeby jōm jeszcze dosmakować 22 . Smacznego 1 czasem 2 ô= ło 3 ō- samogłoska w wymowie między o i u 4 znów 5 jeść 6 obiad 7 szybko 8 przygotować 9 nagotować 10 warzywny zestaw rosołowy 11 naprawdę 12 leniwi 13 kostkę 14 tutaj 15 garście 16 makaronu 17 proste 18 dajcie 19 pokrojoną 20 wrzućcie
Chop w kuchniPostanowiłam przedstawić 5 znanych mi sposobów na wykonanie makaronu z cukinii. Kilka osób już pytało jak i czym można zrobić to cudo. Dlatego opcje, które prezentuję
Pora na pora i pomidorazapach, jest ciężkie i okrutnie kaloryczne. Ale jego jedzenie wciąga, nie tylko facetów. Brutalność tego risotto jednocześnie łagodzi i temperuje skropienie całości sokiem z cytryny. Kieliszek wina do obiadu w tym wypadku jest jak najbardziej wskazany! Chorizo to klasyka w hiszpańskiej kuchni. Kiełbasa robiona jest z grubo mielonego wieprzowego mięsa i tłuszczu, doprawiana mocno słodką i ostrą wędzoną papryką pimenton(...)jakiś czas mieszając. Nie dolewamy więcej płynu do chwili, gdy ryż zaabsorbuje prawie wszystko co wlaliśmy wcześniej. Czy tak się stało, sprawdzimy rozgarniając ryż na środku garnka – jeśli szybko podchodzi płynem, mieszamy dalej. Jeśli płynu nie ma – dolewamy nową porcję wrzącego bulionu. Stale mieszamy, żeby nie doprowadzić do przypalenia. Nie można wlać od razu całego płynu – ryż powinien
Karo in the KitchenPulpeciki w sosie słodko-kwaśnym / Sweet and Sour Meatballs Dziś zapraszam na przepyszne pulpeciki w sosie słodko-kwaśnym . Sos przygotowuje się naprawdę błyskawicznie, dosłownie w kilka
Lekcje w kuchni