Chyba się zgodzicie, że w takie upały najlepsze są zupy na zimno. Ja przygotowałam dziś chłodnik ze smaczliwki (awokado) inspirowany włoskimi smakami - mozzarellą, pomidorami, rukolą i
Quinoa Raz!No i po świętach, trochę uff. Chociaż biorę udział w tym całym planowaniu, gotowaniu, pieczeniu ale zawsze mnie trochę przeraża skala tego wszystkiego jak uświadomię sobie
Cooking for EmilyPyszny chleb z delikatną nutą słodkości- praktycznie nie wyczuwalną i o zachwycającym wyglądzie sprawi, że nie tylko dzieci, ale i dorośli z przyjemnością zasiądą do porannego
Kuchnia w czekoladzieChyba nie pisałam Wam za dużo sprzętach które ułatwiają mi w kuchni życie? Jednym z tych sprzętów jest od 5 lat wyciskarka Omega 8006. Uwielbiam ją
Co na wege obiad?warto jeść kiszone produkty? Są lepsze niż probiotyki. Kiszonki chronią nas przez niepożądanymi bakteriami. Dzięki temu, że zakwaszają jelita, tworzą środowisko, w którym bakteryjne intruzy nie namnażają się tak szybko. Kwas mlekowy, który powstaje w czasie kiszenia, wspomaga pracę jelit. Poprawia też ich szczelność. Organizm łatwiej radzi sobie z wchłanianiem materii i obniża poziom cholesterolu. Poprawia się też wchłanianie(...)trawiennego to podstawa normalnego funkcjonowania. I to nie tylko od święta, ale codziennie. Regularne picie choćby zakwasu z buraka na czczo, zamiast kawy, przyniesie cudowne rezultaty. Kiszona kapusta do obiadu to lepszy wybór niż smażone na głębokim tłuszczu i zaprawiane tłustą śmietaną warzywa. Możesz niskim nakładem pracy przygotować je sama, nie wydając przy tym fortuny. Kiszone jest zdrowe, naturalne
ProstePesto.plJak pisaliśmy przy okazji przepisu na babkę cytrynową, w piątek zrobiliśmy na kolację kruche ciasto. Tym razem nie była to tarta, lecz quiche , która różni się
niecodziennikparyJeszcze jakieś 4-5 lat temu mój organizm na 30 procent składał się z owsianki. Jadłem ją bardzo często - każdy ranek, a czasami też w obiad! Nie wiem, dlaczego wtedy miałem takie upodobania, ale teraz poranna owsianka, to dla mnie szok. Sięgam po nią bardzo rzadko, ale jak już to zrobię, to działam na całego i robię najlepiej jak tylko(...)masłem, to nawet i moja wersja byłaby wegańska, a to dla mnie szok, bo z wegańskimi przepisami mało się przyjaźnimy. Podsumowując, o tym przepisie można napisać wiele dobrego, ale szybko i zwięźle mówię tak: kokosianka, to zdrowe, smaczne i sycące śniadanie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kokosianka - przepis: Składniki na 2-3 porcje: Szklanka płatków owsianych (używam góralskich, niezmielonych
Kuchnia ŁukaszaDomowe pierogi nadziane słodkim farszem z dużą ilości białego sera, cynamonu i przypraw korzennych z pewnością będą słodką ozdobą świątecznego stołu. Całość posypana cynamonem sprawia, że obłędnie smakują i szybko znikają z talerzy. Składniki: Ciasto: 500g mąki pszennej 250ml ciepłej wody 50g masła extra 1 całe jajko 1 żółtka szczypta soli Nadzienie serowo-piernikowe: 350g białego twarogu 1 żółtko(...)się do używania w kuchence mikrofalowej oraz mycia w zmywarce. Klasyczna elegancja linii Fala świetnie sprawdzi się zarówno podczas wyjątkowych okazji, jak i codziennego stosowania. To idealna oprawa świątecznego obiadu oraz kawy z przyjaciółką. Porcelana AMBITION to doskonały pomysł na świąteczny prezent :) Sztućce Selene wykonane z najwyższej jakości stali nierdzewnej o satynowym wykończeniu. Klasyczny kształt i delikatne wzornictwo sprawia
Szalona Kuchnia EwelinyChyba każdy z nas lubi od czasu do czasu zjeść popularnego „chińczyka” – my również :) Z tego właśnie powodu postanowiliśmy przygotować w domu domowe
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!ępnie układamy szynkę pociętą w paseczki,plasterki pomidora,oliwek i pieczarek,paski papryki oraz starte sery.Pieczemy w 180 st.ok.20-30 min.Smacznego. Komentarze: Musiała być pyszna skoro tak szybko znikała. :) napisał: optimdent 2013/12/06 14:23:33 Pizza z oliwkami. Brzmi całkiem nieźle, tym bardziej, że jestem fanem oliwek. napisał: 1kornosz-szymon 2014/02/06 12:52:16 Trzeba pamiętać(...)Smacznego Mikołaju i daj znać jak smakowała ha ha:).Pozdrawiam. napisał: Gość: dana181, *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 2015/01/11 21:22:11 Pizza z oliwkami - mniam :) Chyba z racji braku pomysłu na dzisiejszy obiad i ona zagości na moim stole,a preferuję zdrową wersję z ciasta orkiszowego - naprawdę polecam, smaczna i do tego zdrowa :D napisał: qacha5 2015/02/24 10:43:29 O ja takie
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiCo się dzieje z masłem? Czyżby krowy zaczęły dawać mleko mniej tłuste? Albo Europejczycy odstawili margarynę? A może producenci stosują zmowę cenową? Cena za kostkę masła
Obiad gotowyRacuszki z truskawkami i jabłkiem Puszyste, lekkie i przepyszne racuchy drożdżowe z owocami i cukrem pudrem. Bardzo proste i w miarę szybkie w wykonaniu. Z pewnością zasmakują każdemu, a szczególnie dzieciom Składniki: 3/4 szklanki ciepłego mleka 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej 25g drożdży 2 jajka 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka cukru do rozczynu 1 jabłko(...)PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Puszyste racuszki z truskawkami i jabłkiem pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z Apetytemznajomych i naszych rodziców. I jeszcze zostało sporo na naszą choinkę i do podjadania przed świętami. Starczy ich chyba aż do Wielkiej Nocy ;). Dekorowanie kończyliśmy dziś od rana, przynajmniej obiadu nie trzeba było gotować, bo lukier jakimś dziwnym cudem ubywał odwrotnie proporcjonalnie do ilości udekorowanych pierniczków ;). A przepis idealny na pierniki dostałam od Ady (jeszcze raz wielkie dzięki!) Jeżeli jeszcze(...)wyciśniętych cytryn lub pomarańczy, ucieramy na pastę o konsystencji, jakiej potrzebujemy - do polewania całych pierniczków rzadszy, do przylepiania ozdób gęstszy :). Lukier królewski - idealnie biały, ładnie kryjący, gęsty, dość szybko wysychający. 1 białko ubić mikserem z odrobiną soli, dosypywać stopniowo cukier puder w ilości ok. 1,5 szklanki na jedno białko. Można go zrobić też bez ubijania - po prostu
Kuchnia w szuwarachCześć :D Weekend weekendem pogania, dziś jest czwartek a mam wrażenie, że to poniedziałek.... No nic, jest czwartek i niektórzy mają jeszcze weekend, niektórzy będą mieć
Pieprzyć z FantazjąOrzeźwiająca? Tak. Zdrowa? Oczywiście. Pyszna? Jak najbardziej! Karkade, czyli aromatyczna, mrożona herbata z hibiskusa to wymarzony napój na ciepłe dni. Karkade – herbata z hibiskusa z
Na-talerzu.pl5 / 5 ( 7 votes ) Zdrowy przecier pomidorowy, domowe przetwory Zbliża się jesień jest coraz chłodniej i bardziej deszczowo. Lato nas w tym roku nie rozpieszczało, a
Ogrodnik w podróżyCo prawda Kopenhaga to nie Dania, ale zawsze to jakieś spojrzenie na trendy kulinarne panujące w Danii. Wyjazd do Danii w sumie do końca leżał
Szybko Tanio SmacznieGrysikowiec ze śliwkami Pyszne połączenie kruchego ciasta kakaowego ze śmietankową masą grysikową i soczystymi śliwkami. Proste, bardzo smaczne i w miarę szybkie w przygotowaniu ciasto. Polecam! Składniki: Kruche ciasto: 330g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 180g cukru 3 łyżki kakao 200g masła lub margaryny 5 żółtek Masa grysikowa: 5 białek szczypta soli 1 szklanka cukru 500g(...)CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Grysikowiec ze śliwkami pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z Apetytemwiem jak Wy, ale ja nie wyobrażam sobie drugiego dania bez surówki. A ta jest jedną z naszych ulubionych. Przygotowuję ją w większych ilościach, bo zawsze znika bardzo szybko. Czasem lubię ją jeść od tak bez niczego. Wczoraj podałam ją do placków ziemniaczanych z sosem z piersi z kurczaka. Całość smakowała wspaniale Surówka z pekińskiej kapusty jest naprawdę prosta(...)obficie) solą i pieprzem. Całość najlepiej wymieszać ręką ugniatając przy tym składniki. Ja robię to w większej misce. Próbujemy, opcjonalnie doprawiamy do smaku. Surówkę najlepiej przygotować kilka minut przed obiadem, aby smaki ładnie się przegryzły. S macznego
Słodkie okruszkiCześć :D Następny dowód na to, że im mniej składników to smaczniej :D Rozpoczął się czas na nowalijki. Pierwszą moją nowalijką w kuchni jest młoda kapusta
Pieprzyć z FantazjąBigos warzywny z kapusty pekińskiej i warzyw. Bigos warzywny to alternatywa dla tradycyjnego bigosu , ale zdecydowanie mniej kaloryczna i zdrowsza, bez mięsa i dużej ilości tłuszczu
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięCo prawda Kopenhaga to nie Dania, ale zawsze to jakieś spojrzenie na trendy kulinarne panujące w Danii. Wyjazd do Danii w sumie do końca leżał
Szybko Tanio SmacznieJak to dobrze, że ten weekend mam wolny od drugiej uczelni! Bardzo dużo nauki zwaliło mi się teraz na głowę, więc całe dwa dni na pewno
Be Fit Be Strong