wypiciu herbaty można zjeść znajdujące się na dnie filiżanki owoce i płatki :-) Herbatka do picia to jedno, ale można ją też wykorzystać w inny sposób, np. do lekkiego deseru, który zachwyca owocowym smakiem i aromatem :-) SKŁADNIKI 3/4 szklanki mleka 1/2 szklanki wrzącej wody 2 czubate łyżki herbaty Blood Orange (Basilur) 2 jajka 1 czubata łyżka cukru 3 łyżeczki skrobi ziemniaczanej(...)cukrem na puszysty kogel - mogel, a następnie dodajemy do niego skrobię i dokładnie mieszamy. Do jajecznej masy dolewamy stopniowo mleko (musi być zimne, bo inaczej skrobia zacznie "wiązać" zbyt szybko), a następnie herbaciany napar; całość mieszamy aż składniki się połączą. Białka ubijamy na sztywną pianę i łączymy z przygotowana masą (jest rzadka, wręcz płynna), a następnie całość przelewamy
Czary - gary w kuchniZabierałam się za nią już jesienią tamtego roku... ale zeszło do lata. Zawsze coś stanęło na drodze, później najzwyczajniej o niej zapomniałam. Zresztą dostęp do świeżych
Kuchnia w czekoladzieDzisiaj przyszła kolej na makaron. Chciałabym zaproponować kurczaka w kremowym sosie pomidorowym. Danie to jest dobrą alternatywą dla osób zapracowanych, którym brakuje czasu na gotowanie, ponieważ
kuchnia doskiSos żurawinowy według tego przepisu robię już od kilku miesięcy i robię go dosyć często. Jest bardzo smaczny, zbilansowany w smaku, w miarę kwaśny, gładki, bardzo
Kuchnia Łukaszamojprzepisna.pl | Proste i szybkie ciasto kruche z rabarbarem, jabłkami i pianką Mieliśmy wielką ochotę na szarlotkę, ale zwykłą szarlotkę już robiłam w różnych wersjach wiele razy
moj przepis naCiastka (ciacha!) z mojego dzieciństwa, trochę zapomniane… a szkoda. Zapach amoniaku może niektórym przeszkadzać, ale po wystygnięciu nie jest już tak wyczuwalny. Amerykany przypominają trochę
Oryginalny smaklikier, zagotować i szybko odstawić z ognia. Dodać namoczoną żelatynę i energicznie mieszać do momentu, aż cała się rozpuści. Tak przygotowaną mieszankę przelać do filiżanek lub kokilek (ja wlałam do silikonowych foremek na babeczki) i odstawiamy do przestygnięcia, po czym przykrywamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki, najlepiej na całą noc. Aby ułatwić wyciąganie deseru z naczynek można
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!Od wielu lat robię to ciasto, kiedyś niezliczoną ilość razy. To według mnie jest najbardziej wilgotne i najlepsze drożdżowe, a do tego jest naprawdę szybkie w
nietylkopasta.plKrem z daktyli to krem który wyjada się wprost ze słoiczka a idealnie też smakuje na naleśnikach, placuszkach czy kanapce. Robi się go bardzo szybko
Moje Małe Czarowanietrzecie ciasto jest łatwe w wykonaniu i szybkie. A jeśli macie trochę czasu można je podpicować wycinając np gwiazdki na wierzch ciasta. Jeśli brakuje wam czasu lub cierpliwości wystarczy lukrowa polewa i trochę bakalii na wierzch. Na pewno zabłyśniecie wśród znajomych lub rodziny. Tarta makowa Danie Desery Kuchnia Polska Porcje 12 porcji Czas przygotowania 30 min Czas gotowania
Wypieki i RumieńceKurczak w sosie curry to od jakiegoś czasu ulubione danie moich dzieci. Sama też bardzo lubię i naprawdę bardzo często je przyrządzam. Danie jest szybkie i
kuchnia doskismaku i cudnie się prezentuje. Bardzo łatwa i szybka do wykonania. Krem przygotowany na bazie serka mascarpone nie potrzbuje rekomendacji, bo zawsze smakuje wyjątkowo. Dodałam sok z aronii, by nadać kremowi delikatną różową barwę. Warstwa dżemu jeżynowego pomiędzy biszkoptem to pyszny, winny i kolorystyczny akcent w całym deserze. Biszopt jest stosunkowo niewysoki, dlatego spokojnie możesz podwoić składniki jeśli chcesz
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!wyrazistości. Jeżeli nie lubicie dość słodkich deserów, ten będzie w sam raz. Kremowy sernik z owocami – 16 zł Czy istnieje sernik idealny? Tak, ten! Mmmmmm……….. Podsumowując Sketch w Teatrze Wielkim: miejsce bardzo przypadło mi do gustu. Restauracja nadaje się zarówno na obiad z rodziną, szybką kawę czy spotkanie znajomych po latach. Atmosfera
Kuchnia Bazyliidodatków sprawia, że każdy odnajdzie swoją ulubioną postać tego deseru, który obecnie bywa podawany nie tylko w Wielkanoc, ale również w dni powszednie. Pascha, którą zrobiłam, jest moją pierwszą paschą w ogóle i myślę, że nie ostatnią! Lekka, delikatna z cytrynową nutą i łagodnością migdałów. Koniecznie spróbujcie! Jest szybka w przygotowaniu i mogę gwarantować, że skradnie sobie nie jedno
Kuchnia w Słońcu Skąpana