Dużo się słyszy, że nie powinno się jeść na śniadanie albo kolacje owoców..nie wierzcie temu, bo to mit.😐 Bardziej chodzi o to, żeby nie były
Zdrowie i pysznie na talerzuPrzepis autorski (mój). Uwielbiam wszelkiego rodzaju kremowe serki, a oprócz mascarpone mogłabym zajadać się - capri. Dlatego często na szybko robię zaprezentowane kluseczki, które są przeeepyszne
Di gotujeProsty, świetny przepis na pełnowartościowy posiłek. Z kaszą gryczaną, łososiem i selerem naciowym. Z dodatkiem podsmażonych plasterków czosnku i pesto z natki pietruszki. Do szybkiego przygotowania
cool and mintyCo tu dużo mówić - czas na klasykę :). Sałatka jest niezwykle prosta w wykonaniu a składniki znajdziemy w każdej kuchni - no może prócz orzeszków :). Wszystko łatwo
Świat SmakuUwielbiam pasty jajeczna. Kilka składników, a już możemy się cieszyć nową, pyszną wersją kanapki. Dziś zapraszam Was na pastę jajeczną z serem, prażoną cebulką i przyprawami
Słodkie okruszkiSezon truskawkowy trwa, a ja wymyślam coraz to nowsze przepisy z udziałem tych pysznych owoców. Korzystajmy i jedzmy je póki możemy, sezon tak szybko mija
Ana Mari's worldPiękna pogoda zachęca do przygotowywania kolorowych, zdrowych posiłków. Taka zupa to najlepszy przyjaciel osób odchudzających się - naładowana warzywami, pełna błonnika i wartościowych substancji, a przy tym
Powiedz dietom nieJuż niedługo wiosna, a więc warto zadbać o swój organizm. Polecam Wam dziś pyszny, a do tego zdrowy tropikalny krem jaglany. Taki deser możecie zjeść bez
Słodkie okruszkiBardzo smaczna lekka sałatka , idealna na drugie śniadanie, kolację lub jako przekąska. Świetnie sprawdza się w pacy, nawet po niedużej ilości czujemy się długo syci i
IMPRESJA SMAKUIdealne śniadanie to takie podczas, którego nie trzeba nigdzie się śpieszyć. Ale dzisiejszy przepis zadowoli nawet tych w ciągłym biegu. Placki z ricottą robi się naprawdę
Bon appetit mon amieOdkąd je pierwszy raz zrobiłam robię je bardzo często. Praktycznie na każdą imprezę, jako coś do przegryzienia podczas oglądania filmu w weekend. Robi się je bardzo
Piekielna Kuchnia PatiPierś z kurczaka jest bardzo chudym mięsem dlatego też pieczenie jej np. na grillu jest troszkę trudne gdyż mięso szybko robi się suche. Szaszłyki te
sierotka maRysia w kuchniDawno nie było na blogu czegoś na kanapki. A zatem oto proszę, pyszny paprykarz, który zadziwił mnie swoim smakiem, wcale nie ustępującym oryginałowi. W przygotowaniu szybki
Przepysznik - BLW i nie tylko"Karta oczyszczona? Tak. Bateria naładowana? Tak. Wizytówki wzięte? Tak! Wszystko spakowane, a na co? Na dzisiejszą Konferencję Kulinarną: Food Blogger Fest II! O 10 rusza rejestracja
Słodkie PrzyjemnościPotas: 316 mg Sód: 33 mg Cynk: 0.41 mg Wit. C: 89.2 mg Brokuł jest niemalże zawsze w mojej lodówce. Serwuję go jako dodatek do obiadów lub kolacji, skropiony oliwą i posypany szczyptą soli. Pycha!!! Brokuł gotuję w szybkowarze na koszyczku, dla zachowania cennych witamin i minerałów. Jeśli wolisz różyczki bardziej chrupkie, skróć czas gotowania o 5 sek. - przedłuż(...)zielony kolor, nie rozpada się, jest jędrny i chrupki. Wywaru z gotowania nie wylewaj. Możesz go wypić lub wzbogacić nim smak zupy. Uwaga: Brokuły szybko więdną i tracą chlorofil (zaczynają żółknąć). Przechowywane w chłodnym miejscu wytrzymają max. 3 dni. Kupując brokuł, zawsze wybieraj jędrny, intensywnie zielony (czasem lekko fioletowy), bez przebarwień w kolorze
Szybko Szybkowar