Uwielbiamy pizze pod wszelakimi postaciami, bo można dodać do niej ulubione składniki a potem zajadać pyszny obiad, kolację czy śniadanie. Dziś do ciasta dodałam pure z
Moje Małe CzarowanieDla osób odwiedzających mojego bloga wybrałam 20 wytrawnych przekąsek na imprezę. Są to różnorodne potrawy - mięsne, wegetariańskie, wegańskie, każdy znajdzie coś dla siebie. Niektóre przekąski są
Codziennik KuchennyCudo! Prościzna! Pyszne! Wystarczy kilka jajek, ulubione warzywa, trochę sera typu feta i mięso. Wszystki zapiekamy chwilę w pikarniku i mamy coś wstylu jajecznicy ; ) Smakuje
Szybko Tanio Smacznieplacuszki z kalafiora robi się bardzo szybko i nie wymagają wiele pracy. Jest to danie wegetariańskie i bardzo lekkie – w sam raz po świątecznym obżarstwie. Jeden placuszek to tylko około 58 kcal. Podałam je z sosem czosnkowym na bazie jogurtu naturalnego. Są idealne zarówno na obiad, jak i śniadanie czy ciepłą kolację. Składniki na około 8 placuszków: kalafior
e-PrzepisyKulinarneKrokiety często przyrządzam gdy mam nadmiar domowego pasztetu, wystarczy tylko do pasztetu dodać ugotowane jajka oraz natkę pietruszki oraz usmażyć naleśniki. Mają wspaniały smak i w
Bajeczna KuchniaOstatnio nie mam czasu na nic, nawet na gotowanie :( To danie powstało w mojej głowie z potrzeby ugotowania czegoś więcej niż wody na herbatę, a jednocześnie
Cook&LoveWitam w pierwszym dniu wiosny. Dziś piękne słoneczko otula nas swoim ciepełkiem. Oby tak już zostało do lata, a później, niech będzie cieplej. Dziś polecam pyszny
Gotuję TestujęLeczo można przyrządzać z różnymi dodatkami, ja postanowiłam dodać fasolkę szparagową, wyszło bardzo smaczne i sycące. Często przyrządzam to danie na szybki obiad szczególnie że
Bajeczna KuchniaTen deser, to powrót do dziecinnych lat. Śmietankowy deser z sokiem malinowym (na bazie kaszy manny) posmakuje zarówno dzieciom, jak i dorosłym. Przepis jest naprawdę prosty
Słodkie okruszkiStali czytelnicy mojego bloga wiedzą, że uwielbiam placki. Można je zrobić błyskawicznie - na słodko, na słono, bardziej lub mniej kalorycznie, można je jeść na śniadanie, obiad
Kulinarne InspiracjeMakaron i soczewica może się wydawać dość dziwacznym połączeniem, ale zapewniam, że jest smaczne a nawet zaskakujące. Poza tym jest idealne na chłodne, deszczowe, jesienne popołudnie
Bon appetit mon amieśrednicy i idealnie nadaje się na kolację we dwoje 70 minut 2 składniki: ciasto: 30 g masła 70 g mąki 1 łyżeczka śmietany 1 małe jajko szczypta soli farsz: 1 cukinia 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 2 jajka 5 g startego parmezanu bazylia, sól, pieprz 1 ząbek czosnku wykonanie: Z podanych składników szybko zagnieść ciasto i schłodzić w lodówce (pół
Ania i Marcin gotujągrzybami są obowiązkowym daniem podczas wigilijnej kolacji. W naszym domu moja mama zawsze zajmowała się ich lepieniem. Ale w tym roku uszka i pierogi to moja działka. Przepis na te uszka znalazłam na blogu Kotlet.tv. I powiem Wam, że są bardzo smaczne. A najbardziej podoba mi się sposób ich lepienia ;-) , bardzo szybki i prosty. Każdy sobie z nimi poradzi
Passion of CookingDwie ryby na świecie (póki co) mogłabym jeść nieustannie - łososia i pstrąga. Lubię je zwłaszcza w wersji "na parze" bądź, jak w przypadku pstrąga, "gotowanej". Przygotowuje
Życie zamknięte w smakuObiecany przepis na chleb bezglutenowy. Taki chleb, bez pełnych sztucznych dodatków gotowych mieszanek mąk. Szybko, zdrowo i smacznie. Składniki: mąka gryczana 450g mąka ziemniaczana 1
IzaGotuje