szpinak - 15265 przepisów (strona:843/1018)

Paella z oscypkiem i chorizo 157

dodajemy do gotującej się paelli, przyprawiamy solą i pieprzem.  4. Paellę podajemy gorącą, na wierzch ścieramy oscypki, które roztopią się pod wpływem ciepła. Wierzch można posypać świeżym szpinakiem lub natką pietruszki

Apetyczna babeczka
Sałatka z grillowanymi szparagami 190

prostu dodaję do niej to na co akurat mam ochotę i co mam w lodówce.  Najlepsze w niej jest to, że za każdym razem smakuje świetnie :) Składniki: szpinak, jarmuż lub mix sałat szparagi olej ryżowy, kokosowy lub oliwa z oliwek pestki słonecznika, dyni siemię lniane złoty len czosnek rzodkiewki pomidory ocet balsamiczny mogą też być buraczki kiszone albo pieczone

chwile dla mnie
Zupa dyniowa z puree z jarmużu / Pumpkin and kale puree soup 210

Dziś przedstawiam jedną z najlepszych zup z pieczonej dyni jakie jadłam, z dodatkiem puree z jarmużu. Odkryłam go całkiem niedawno i aktualnie stosuję w kuchni na równi ze szpinakiem. Jest pyszny! Wracając do zupy, jest to klasyczna zawsze pyszna zupa krem z pieczonej dyni, z dodatkiem jarmużu ugotowanego w mleku kokosowym i zmiksowanego na gładkie puree, podana z uprażonymi

karmelowy
Dania Babci Zosi 106

Właśnie otrzymałam od firmy SyS wspaniałe produkty z serii Dania Babci Zosi w skład których wchodzą: Kasz gryczana z grzybami Kasza gryczana z warzywami Ryż ze szpinakiem Ryż z pomidorami i papryką Grzybowa z łazankami Grochowa Już nie mogę się doczekać, kiedy ugotuję pierwszy woreczek i spróbuję tych nowych smaków. Recenzje już wkrótce

Aga w kuchni
Ryby 162

Łosoś Łosoś na parze z parowaru Łosoś z masłem czosnkowym Łosoś ze szpinakiem w cieście Łosoś i pstrąg w galarecie Pstrąg z grilla  Pstrąg łososiowy Pstrąg łososiowy z tymiankiem Smażona tołpyga Zapiekana rybka z warzywami

Aga w kuchni
Zapiekanki 326

Zapiekana ryba z warzywami Zapiekanka z ananasem Zapiekanka z brokułami Zapiekanka drobiowa Zapiekanka z kurczakiem Zapiekanka z makaronem Zapiekanka z makaronem i szpinakiem Zapiekanka z mięsem mielonym Zapiekanka z patelni Zapiekanka z ziemniakami

Aga w kuchni
Chleb, bułki, rogaliki, drożdżówki 204

Bułeczki z fetą Chleb ze szpinakiem Drożdżówki z budyniem Drożdżówki serca z chałwą Drożdżówki z rabarbarem Maślane rogaliki Drożdżowe rogaliki z powidłami Drożdżowe rogaliki 2 Gofry Pączki z serka homogenizowanego Serowe paluchy Zapiekanki z bagietek

Aga w kuchni
MUSZELKI TESCIOWEJ 147

powodu moc czosnku ( czosnek podobno ma odstrasza ć wampiry i złe duchy oraz “niedobre mysli” - pensieri negativi ) - swieża bazylia----> niezły antydepresant i zarodek euforycznego, zdrowego, dobrego humoru - swieży szpinak ( nie mrożony ,bo liście maj ą by ć całe ) - masło – około 2 łyżek nawet 3 jak kto lubi -olej z ostrych papryczek poł łyżeczki - nie więcej - sól morska - słodkie migdały

Z Kuchni Do Kuchni
Minestrone 191

jest minestrone. Najlepiej Wam to wytłumaczy ...Wikipedia ! Minestrone -  zupa  na bazie  warzyw , głównie  cukinii , fasolki szparagowej,  marchwi , zielonego groszku oraz  szpinaku . Jest podawana na różne sposoby: z drobnym  makaronem , ryżem, grzankami lub jako przecierka warzywna. Nazwa pochodzi od włoskiego słowa  minestra  (zupa). Najbardziej popularna i najczęściej spożywana potrawa w wielu

Z Kuchni Do Kuchni
Lasagne al forno 182

soczyste! Lasagne to – prostokatne płaty makaronu + ragu bolognese + sos beszamelowy + ser tarty Na Sycylii wzbogacane dodatkowo szynką i groszkiem oraz jajem na twardo. W Rzymie serwowane na zielono- ze szpinakiem... Można spotkać słodkie wersje. Najpierw przygotowujemy ragu- czyli sos mięsny. Składniki- podam tyle, ile ja użyłam w moim przepisie mięso mielone wieprzowo wołowe .Jeśli wieprzowe to z szynki bez kości

Z Kuchni Do Kuchni
Pierogi ze szpinakiem i fetą 217

Pierogi ze szpinakiem i fetą Składniki na ciasto pierogowe: ok. 700 g mąki pszennej 450 lub 550 2 łyżki oleju 1/2 łyżeczki soli ok. 500 ml gorącej wody wymieszanej pół na pół z mlekiem Składniki na farsz: 1 kg mrożonych brykietów szpinakowych 25-30 dag fety 3 ząbki czosnku sól, świeżo zmielony pieprz, 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej Wykonanie(...)zagnieceniu ciasto okrywamy lnianą ściereczką i odkładamy na bok. Wykonanie farszu: Brykiety wsypujemy na patelnię i podgrzewamy do całkowitego rozmrożenia i odparowania wody. Czosnek przeciskamy przez praskę, wrzucamy do szpinaku, przyprawiamy. Patelnię zdejmujemy z kuchenki i do masy szpinakowej wrzucamy pokrojoną w kostkę fetę. Delikatnie mieszamy. Odstawiamy do ostygnięcia. A potem to już tylko sama przyjemność: wałkujemy, nadziewamy

Kulinarne przygody Gatity
Sos szpinakowy do makaronu 318

sosem i ugotowanym makaronem. A potem jeszcze trochę koniecznie świeżo startego parmezanu i pyszne danie gotowe. Sos szpinakowy do makaronu Składniki: 450 g rozdrobnionego mrożonego szpinaku 200 g śmietany 18% 100 g sera pleśniowego 2 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej pieprz  sól Wykonanie: Zamrożony szpinak wrzucamy do garnka o grubym dnie i rozmrażamy

Kulinarne przygody Gatity
Tagliatelle ze szparagami 218

trzeba ich obierać ;-). Można z nich wyczarować kulinarne cuda.Oto garść przepisów z poprzedniego sezonu:  frittata: szparagi, papryka ,  szparagi z sezamem ,  frittata ze szpinakiem ,  sałatka: szparagi szpinak i mozzarella ,  ciepła sałatka ze szparagów z fetą i chili . A tym  sezonie zapraszam na nowe pomysły ze szparagami w roli  głównej. Tagliatelle

Kulinarne przygody Gatity
Pieczone szparagi 190

Szkoda tylko, że sezon szparagowy jest krótki. A jeśli szukacie innych szparagowych inspiracji poniżej znajdziecie garść przepisów:  frittata: szparagi,  papryka ,  szparagi z sezamem , frittata ze szpinakiem ,  sałatka: szparagi szpinak i mozzarella ,  ciepła sałatka ze szparagów z fetą i chili . tagliatelle ze szparagami wiosenna sałatka ze szparagami i musztardowym winegretem zielona pizza ze szparagami Pieczone szparagi

Kulinarne przygody Gatity