szpinak - 15265 przepisów (strona:842/1018)

Czekoladowe naleśniki 190

duże możliwości w komponowaniu dodatków z którymi je zjemy. Podaję je na słono, na przykład jako  ruskie krokiety ,  krokiety z pieczarkami  czy   naleśniki ze szpinakiem i fetą . Najczęściej jednak jadamy je na słodko, mąż z  dodatkiem różnego rodzaju domowych dżemów, konfitur czy powideł. Moje dziewczyny uwielbiają smarować je z nutellą, a ja najchętniej

Kulinarne przygody Gatity
Amarantus, orzechy, czekolada, czyli wegańskie pieguski 193

wieku, który robi obecnie dietetyczną furorę. Dlaczego? Wszystko za sprawą dużej ilości dobrze przyswajalnego białka oraz żelaza, którego znajdziemy w nim 5 razy więcej niż w słynącym z tego szpinaku! Poza tym zboże to obfituje w wapń, cynk, potas i magnez. Działa przeciwmiażdżycowo, wzmacnia kości, pamięć i układ nerwowy. Dzięki dużej ilości błonnika korzystnie wpływa na procesy trawienia i oczyszcza

peanutbuttermonster
Pierś z kurczaka pieczona w śmietanie i zupie cebulowej 379

godziny w temperaturze 200 stopni. Od czasu do czasu zaglądamy do piekarnika i poruszamy mięsem, by zapobiec niedopieczeniu. Do pieczeni pasuje zarówno ryż, jak i ziemniaki; szpinak, mizeria, marchewka z groszkiem

Taste Of My Day
Kotlety sojowe 149

esencjonalny, nie nada kotletom pożądanego smaku. Gotowe kotleciki podawać możemy ze wszystkim, na co przyjdzie nam ochota - z ziemniakami, frytkami, czy też w mojej ulubionej wersji z makaronem ze szpinakiem. Smacznego

Kulinarne zapędy Kokosa
Sycący zupa-krem z dyni 110

czasie gotowania dodać ząbek czosnku i ewentualnie gałkę muszkatołową.Po ugotowaniu zdjąć z ognia, dodać 3 łyżki serka mascarpone, doprawić do smaku i zmiksować na krem. Ponieważ bardzo lubię szpinak zupę udekorowałam przesmażonymi na masełku listkami z dodatkiem czosnku i pestek dyni, lecz jeśli ktoś nie lubi , to z samym groszkiem ptysiowym też będzie

Anioły w kuchni
Spotkanie w warszawskiej Cafe d'Arte z Mistrzem Włoch w robieniu pizzy 200

przygotował tagliatelle z sosem śmietanowym i gorgonzolą. Danie było wyśmienite. Należy jeszcze podkreślić, że Luciano z wykształcenia jest architektem i autorem klimatycznego wystroju restauracji. Domowe ravioli ze szpinakiem Nastrojowe wnętrza Cafe d'Arte zachęcają do wejścia do środka i do zamówienia tradycyjnej włoskiej pizzy. Cafe d'Arte - kawiarnia z galerią, restauracja, winiarnia i sklep z winami  znajduje się przy

Kulinarne przygody Gatity
Światowy Dzień Makaronu - inspiracje 264

makaronowa Zapiekanka z makaronem pieczarkami i kurczakiem Sałatka makaronowa Spaghetti z klopsikami Sałatka warzywna z tortellini. Ravioli z pieczarkami Spaghetti z cukinią ala carbonara Spaghetti z truskawkami Makaron z szpinakiem i kurczakiem

Ala piecze i gotuje
Mini tarty z musem z dyni i warsztaty kulinarne 187

przygotowane spody (mniej więcej 1 czubata łyżka na tartę), polewamy odrobiną soku z pomarańczy i wkładamy do piekarnika na 20 minut. Gotowe! :) ~~~~~~~~~~~~~~ ZUPA KREM Z DYNI Z LIŚĆMI SZPINAKU I KREWETKAMI GULASZ WOŁOWY Z DYNIĄ I PAPRYKĄ PONCZ Z POMARAŃCZĄ I GREJPFRUTEM

My Culinary Art
Wesele w restauracji - rady i małe sekrety Christophera. 266

gorącymi, reszta bez zmian. Co podać w tych 5 rodzajach ,np. kotlet schabowy Rajców, kotlet de volaille, filet z kurczaka z pesto pod mozzarellą, filet z łososia na młodym szpinaku, staropolski zraz zawijany.  Czyli mamy -  wieprzowinę, 2 x drób, wołowinę i  rybę. Teraz ilość dań które zamówimy. Przecież na 100 osób nie zamówimy 500 drugich dań

Kulinarny karnet Christophera
Chrupiący makaron - Paccheri. 176

Paccheri with meat. Paccheri - neapolitański makaron w kształcie dużych krótkich rur. Nadziewać można tym co tylko sobie wymarzymy - serem, tuńczykiem, mięsem, szpinakiem. Stanowi doskonałą przekąskę, tak na gorąco jak i na zimno. Składniki: 10 szt. paccheri 15 dag mięso mielone 5 dag ser żółty mozzarella 1 cebulka 1 łyżka śmietana 18% 1 żółtko 1 ząbek czosnku oregano papryka ostra sól

Kulinarny karnet Christophera
Karnawał trwa ,bawmy się smacznie. 158

szklanki wody 1 łyżeczka kurkumy lub parę nitek szafranu Czerwone . 1 jajko 10dag maki ½ szklanki wody 4 łyżki keczupu Zielone. 1jajko 10 dag mąki ½ szklanki wody 4 łyżki ugotowanego szpinaku lub świeże posiekane zioła Dodatki. Olej do smażenia, sól, pieprz. Wykałaczki. Papryka ,ogórek konserwowy, kukurydza mała konserwowa Pomidorki koktajlowe ,ser żółty ,oliwki ,kiełki ,szynka konserwowa ,salami, ryba wędzona itp. Wykonanie

Kulinarny karnet Christophera
Paccheri z sosem romesco i wstążkami cukinii. 186

Paccheri with romesco sauce. Paccheri - neapolitański makaron w kształcie dużych krótkich rur. Nadziewać można tym co tylko sobie wymarzymy - serem, tuńczykiem, mięsem, szpinakiem. Stanowi doskonałą przekąskę, tak na gorąco jak i na zimno.  Makaron 20 szt makaron paccheri 5 dag parmezan 2 łyżki oliwy sól Sos romesco. 1 cebula 4 ząbki czosnku 1 puszka pomidorów 1 papryka czerwona

Kulinarny karnet Christophera
21 przepisów na kolację, na ciepło! 23395

cukinią i czerwoną cebulą  Tarta z cukinią, brokułami i sezamem Warzywa śródziemnomorskie z kuskusem posypane szczypiorkiem Zielone babeczki z pecorino Zielona soczewica w pomidorach pelati Makaron ze szpinakiem,czosnkiem i serem Ratatuja z soczewicą

Moja smaczna kuchnia
Pierogi w wersji letniej 166

przygotować sobie ich zdrowszą i równie pyszną alternatywę- tak, da się! Pierogi to kolejna, niezwykle uniwersalna potrawa. Możemy je przyrządzić w wersji wytrawnej z twarogiem i cebulką, ze szpinakiem, z kapustą lub też na słodko z owocami. Korzystając jeszcze z dobroci obecnej pory roku mamy możliwość rozkoszowania się ich lepszą, świeżą wersją, więc warto zaserwować sobie taką lekką, obiadową ucztę

peanutbuttermonster
Kopytka (bez glutenu, jajek i mleka) 134

wypłynięcia na powierzchnię  gotować  jeszcze 2-3 minuty. Jeśli chcemy zrobić kolorowe kopytka, do ciasta można dodać: żółte - 1/4 łyżeczki kurkumy  zielone - kilka łyżek drobno zmielonego szpinaku (świeżego lub mrożonego) czerwone - łyżkę koncentratu pomidorowego Na zdjęciu poniżej kopytka szpinakowe

głodny alergik