chili Gremolata Kasza kuskus z bananem, pomarańczą, żurawiną i granatem Keks Lemoniada cytrusowa z natką pietruszki Makaron orzo z liśćmi szpinaku i serem feta Owsianka z ziarnami chia, skórką z pomarańczy i pestkami granatu Pomarańczowa babka z czekoladą Sałatka z egzotycznych owoców Sałatka z kaszy gryczanej z rukolą i klementynką Sałatka z pomarańczy z żurawiną i płatkami owsianymi Świeża kukurydza(...)Koktajl bananowo-brzoskwiniow y Owsianka na mleku z bananem i malinami Sorbet bananowo-truskawkowy z owocowym crunchy Truskawkowy koktajl z bananem i miodem Koktajl ananasowy z płatkami owsianymi Sałatka ze szpinaku z cieciorką, granatem i ricottą z chia Sałatka z rukoli, z gruszką, figami i camembertem Sałatka owocowa z czerwoną cebulą i balsamico
Moja smaczna kuchniaZielone liście szpinaku, chrupiące słonecznik w dwóch postaciach i soczyste, grillowane mięso a co tego wszystkiego pachnące pesto . Taką sałatkę zrobiłam któregoś dnia na wczesny obiad. Było lekko, pysznie i smakowicie. W takiej postaci znienawidzony przez wiele(...)osób szpinak przestaje być zmorą dzieciństwa. Wiem bo ja odczarowałam go właśnie w sałatkach. Zobacz jak kolorowo i wesoło może być na talerzu - polecam przepis na bardzo letnią sałatkę ze szpinaku z truskawkami i kwiatkami ! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna PyzaSałatka ze szpinakiem, gruszką i serem pleśniowym Szpinak dumnie rośnie w moim ogródku, dopominając się, że czas najwyższy już go zrywać...tak więc, zerwałam, część zamroziłam, ale nie mogłam się oprzeć pokusie by pochrupać go w smakowitej, prostej, ale niesamowicie wykwintnej sałatce z gruszką, serem pleśniowym i orzechami włoskimi, a wszystko polane aromatycznym sosem winegret...wszystkie smaki w tej sałatce(...)dużym płaskim talerzu. Gruszkę obrać, pokroić w kostkę, lub większe cząstki, posypać po szpinaku. Orzechy włoskie lekko posiekać i posypać po szpinaku. Ser pokroić w kosteczkę, posypać wszystko. Przyrządzić sos winegret . Przed samym podaniem polać sałatkę sosem. Smacznego
na moim stole...struffoli) KORZENNE KAKI z PATELNI (CACHI SPEZIATO in PADELLA) Ciasteczka mocno czekoladowe z chilli Winnie the Pooh – puchatkowe ciasto miodowe z kremem śmietankowym Pierniczki na śmietanie Szybkie pierniczki SAŁATKA ze świeżego szpinaku z suszonymi pomidorami i fetą Serek „nadziany” na pyszne śniadanie Tarta z ricottą i cukinią w miodzie Zimowa tarta z burakami na spodzie ze słoncznikiem Smażone Banany(...)burakami na spodzie ze słoncznikiem autorka: MAgda | blog: Silver Teaspoon Winnie the Pooh – puchatkowe ciasto miodowe z kremem śmietankowym autorka: Ana_Pis | blog: Różowa Patera SAŁATKA ze świeżego szpinaku z suszonymi pomidorami i fetą autorka: Na Dokładkę | blog: Na Dokładkę Ciasteczka gryczane z masłem orzechowym (bez glutenu, bez mleka) autorka: FirankaAnka | blog: Słodkie Niebo Mini zapiekanki
Weekendy w domu i ogrodziewzględu na mnogość oryginalnych i nietuzinkowych przepisów oraz fantastyczne zdjęcia, które bardziej przyciągają wzrok i stymulują żołądek niż cokolwiek innego;) 2 garście szpinaku lub tyle ile potrzeba do wyłożenia płaskiej miski w której będziemy podawać sałatkę 50 dkg truskawek 1 kulka mozarrelli garstka migdałow w płatkach 1 łyżka jogurtu naturalnego 1 łyżeczka cukru 1 łyżka miodu 2 łyżki octu(...)pokrojonych truskawek, szczyptę pieprzu i podgrzewać do momentu zagotowania. Gdy sos się zagotuje zdjąć z ognia, chwilę przestudzić, a następnie dokładnie zmiksować. W płaskiej misce ułożyć warstwę szpinaku, na niej warstwę "podartej" na paski mozarrelli. Na ser położyć jogurt, popruszyć delikatnie solą i pieprzem. Następnie ułożyć truskawki pokrojone w plasterki i lekko posypać cukrem i uprażonymi na patelni płatkami
Codzienne Gotowaniepiekarnika nagrzanego na 180 stopni i pieczemy 30 minut. Frittatę można jeszcze potrzymać 10 minut w ciepłym, ale wyłączonym piekarniku. Fanom szpinaku polecam także przepisy: Kulki szpinakowe Sałatka ze szpinaku i pieczarek Dip szpinakowy
My Chcemy JeśćKolorowa, letnia i szybka w przygotowaniu sałatka ze szpinakiem, grillowanymi brzoskwiniami, borówkami oraz serem kozim. Całość dopełniają płatki migdałowe oraz dressing. Grillowane brzoskwinie smakują doskonale, są miękkie, soczyste i słodkie. Składniki: 2 garście szpinaku 2 brzoskwinie 1/2 szklanki borówek 1/4 szklanki płatków migdałowych 80 g sera koziego (użyłam sera twardego w plasterkach) Dressing: 4 łyżki oliwy 2 łyżki białego octu
Moja Galeria SmakuRewelacyjna, lekka sałatka z dodatkiem letnich owoców: truskawek, malin i jagód. Słodycz owoców przełamana słoną fetą i aromatycznym sosem balsamicznym. Szybka i prosta do przygotowania. Przy tym bardzo kolorowa, pełna witamin oraz antyoksydantów, które wiele dobrego przynoszą naszej skórze. Składniki: 2 spore garście szpinaku 100 g fety(...)garść jagód, malin i truskawek sos balsamiczny* pieprz Szpinak umyć, osuszyć. Przełożyć do miski. Truskawki podzielić na cząstki. Wraz z malinami i jagodami dodać do szpinaku. Ser feta pokroić w kostkę. Dodać do sałatki. Całość polać sosem balsamicznym. Doprawić pieprzem. Wymieszać. * użyłam gęstego czarnego sosu balsamicznego, jeżeli go nie posiadacie możecie zastąpić go mieszanka oliwy i octu winnego
Moja Galeria Smakudostałam od mojej koleżanki, u ktorej spędziłyśmy piątkowy wieczór na babskich plotkach. Sałatka wyśmienicie pasuje do różnego rodzaju mięs, choć nam bardzo smakowała jako dodatek do pizzy, może także stanowić samodzielne danie (lunch) nie tylko dla fanów zieleniny i wegetarian. pół paczki świeżego szpinaku 2 surowe marchewki starte na grubej tarce 3-4 łyżki octu balsamicznego(...)lekko zbrązowieją. W niewielkiej miseczce dokładnie wymieszać ocet balsamiczny i miód. Proporcje miodu i octu mogą być różne w zależności od upodobań, czy sałatka ma być słodsza i delikatna czy bardziej kwaśna i nieco ostrzejsza. Szpinak przełożyć do dużej miski, dodać startą marchewkę, wlać sos, dodać migdały i delikatnie wymieszać. Podawać. Smacznego
Codzienne GotowanieBuraczki – zmora dzieciństwa. Jednak z biegiem lat, człowiek tęskni za smakami, które przypominają mu dziecięce lata. Ostatnio przygotowałam sałatkę ze szpinakiem i ugotowanych buraczków. Całość posypałam pokruszonym serem pleśniowym (kozim) i polałam sosem musztardowo-miodowym. Składniki na 2 porcje: 2 garście świeżego szpinaku 4 średniej wielkości buraki 100 g sera koziego (pleśniowego) sól, pieprz sos 1 łyżka oliwy(...)przykryciem około 1 godzinę w 180°C (aż buraki będą miękkie). Upieczone buraki ostudzić, obrać ze skórki. Szpinak umyć, osuszyć. Na brzegu talerza ułożyć szpinak. Następnie pokrojone plasterki buraka. Ser kozi pokruszyć. Wierzch sałatki posypać serem, delikatnie posypać solą oraz pieprzem. Przed podaniem, sałatkę polać sosem (składniki na sos wymieszać ze sobą). Sałatkę najlepiej przygotować na płaskich talerzach (1 talerz
Ugotowaćlata Sałatka z kolorowymi pomidorkami Sałatka z kukurydzy z pomidorami i natką pietruszki Spaghetti w pomidorach z pieczonym kurczakiem i bobem Spaghetti w pomidorach z czosnkiem i natką Sałatka ze szpinaku z oliwkami i serem pleśniowym Pomidorowa sałatka z młodą kapustą Sałatka z kaszy jaglanej z ziołowym dressingiem Chrupiące tosty z wędzonym serem, paprykowym salami, pomidorem i czarnymi oliwkami
Moja smaczna kuchniaDzisiaj wpis super szybki tak jak ta sałatka - prosta, efektowna, no i pyszna - i o takie nam chodzi :) Potrzebne: - szpinak - najlepiej młody - pomarańcze - słodkie i soczyste - nerkowce + orzechy włoskie (najlepiej połówki, wyglądają elegancko) = coś na ząb i do ozdoby - sos makowy = 3 łyżki oliwy + 1 łyżka soku z cytryny + trochę soli + 1 łyżka maku - wymieszać i odstawić 1. Szpinak myjemy
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEalbo liście rzodkiewki. Mamy sezon rzodkiewkowy, piękne pęczki pysznią się do nas na straganach, czemu by więc nie wykorzystać również tych zielonych listków? Dobrym wyborem przy tej sałatce może być również szpinak baby. Francuska sałatka z liści mlecza z musztardowym winegretem inspiracja frenchwomendontgetfat.com dla ok. 4 osób czas przygotowania: 15 min. Składniki: ok. 300 g liści mlecza (lub rukoli(...)liści rzodkiewki, roszponki, szpinaku), ja wykorzystałam mieszankę różnych liści rzodkiewki z jednego pęczka ok. 30 g parmezanu w kawałku na sos: 1 łyżeczka posiekanej szalotki, 1 łyżeczka francuskiej musztardy, 1 łyżka octu z czerwonego wina, 1 filet anchois, posiekany, 3 łyżki oliwy, sól i pieprz opcjonalnie: wędzony boczek pokrojony w kostkę Przygotowanie: W miseczce umieść szalotkę, musztardę, ocet i posiekany
Chilli Czosnek i Oliwatuńczyka, cieciorkę, cebulę, plastry cukinii i ogórek pokrojony w kostkę. Sałatkę dekorujemy dodatkowo ćwiartkami jajek ugotowanych na twardo. Całość posypujemy czarnym sezamem. Sałatkę podajemy z sosem winegret. sałatka ze szpinakiem, tuńczykiem i cieciorką
Bon Appetit MałgorzatySałatka ze szpinaku, z truskawkami, szynką, selerem i stokrotkami - czyż to nie brzmi pysznie i wiosennie ? Do tego jeszcze pyszny, zielony sos i mamy zdrowe danie. Do tego ładne i cieszące oko. Taką sałatkę można podać na lunch, kolację czy nawet na śniadanie. Jest pyszna i lekka. Spróbuj koniecznie !Zobacz także przepis na Wiosenną zupę szparagową ze stokrotkami. ROZWIŃ
Smaczna Pyza