dodatkiem indyka 2-3 garści umytej rukoli gruszka, umyta i pokrojona w plasterki garść czerwonych winogron, przepołowionych garść orzechów włoskich garść pokrojonego w kostkę sera z niebieska pleśnią jeden sznycel z indyka, pokrojony w kostkę, przyprawiony wg upodobań i usmażony na chrupiąco dressing: 2 łyżki oliwy łyżka soku z cytryny mały ząbek czosnku, przeciśnięty Składniki sałatki umieszczamy w misce. Przed
Dzieje kuchennej Wiewiórydomowego, które robi się błyskawicznie, ale z kupnym dobrej jakości także na pewno się świetnie uda. Ślimaczki z kurczaka w sosie bazyliowym: około 400 g piersi z kurczaka lub sznycli z indyka 4 łyżki zielonego pesto z bazylii (najlepiej domowego ) 2 łyżki gęstej śmietany 18% (użyłam z Piątnicy) 1 łyżka oliwy z oliwek sól morska świeżo mielony pieprz kilka pomidorków
Poezja smakuchoć początkowo połączenie to może wydawać się dziwaczne. Potrawki z indyka nie trzeba długo gotować - mięso będzie gotowe krócej niż w pół godziny. Składniki: 800 g mięsa indyka (użyłem sznycli) 3 średniej wielkości marchewki 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 puszka krojonych pomidorów 1 ostra papryczka 1 łyżka masła klarowanego 1 łyżka zielonej czubrycy 1 goździk 1/4 łyżeczki mielonego cynamonu
W SMAKOprócz żeberek z wieprzowiny przygotowuję SOCZYSTĄ, MIĘCIUTKĄ KARKÓWECZKĘ mięsko bardzo smaczne i nie wymagające wielu przypraw. MIĘCIUTKA, SOCZYSTA KARKÓWECZKA SKŁADNIKI: 3 sznycle z karkówki wieprzowej b/k 1 łyżka przyprawy do karkówki ( u mnie to zmieszane różne przyprawy ogólnie do wieprzowiny) 1 duża cebula, 3 ząbki czosnku 2-3 łyżki mąki pszennej 1 łyżka
Kuchnia BeatySZNYCLE Z PIERSI KURCZAKA to danie obiadowe, które można przygotować wcześniej. Dla pracujących pań domu to ważne. Ja najczęściej przygotowuję jednego dnia, a następnego dnia smażę. SKŁADNIKI: 2 pojedyncze filety z kurczaka(około 40-50 dag.) 2 jajka nać pietruszki drobno pokrojonej (lub pora, pieczarki, papryka wg. uznania) 10 dag. sera żółtego 3 łyżki mąki ziemniaczanej sól, pieprz, vegeta
Kuchnia Beatybazylia z czosnkiem" WYKONANIE: Piersi pokrój pod skosem w cienkie plastry, delikatnie ubij, z podanych składników przygotować ciasto, tuż przed smażeniem dodaj drobne posiekane oregano i pestki dyni, sznycle zanurzyć w cieście i zostawić na 2-3 godz. lub dłużej, następnie smażyć po 5 min. na każdej stronie i gotowe
Kuchnia Beatyupalnego, lipcowego dnia mam w sercu do dziś. Od tamtej pory byłam na Węgrzech wielokrotnie, smakowałam wiele niezwykłych dań, w tym panierowane plastry gigantycznej...purchawki, wielkie i cienkie jak sznycle wiedeńskie. Poznałam wielu wspaniałych ludzi i odwiedziłam sporo pięknych miejsc, ale gdy zamknę oczy i wypowiem słowo "Węgry" zawsze i niezmiennie pierwszym i najsilniejszym wspomnieniem są właśnie pływające wyspy
KUCHARNIAmają zaliczenia i ,,latają jak z pieprzem,, poprosili o przesunięcie świętowania na czwartek. Wnuk miał w środę ,, okienko,, w wykładach około pory obiadowej to Prababcia usmażyła na wszelki wypadek sznycle , a wnuk słusznie przewidując obiad przyniósł zamiast kwiatków ogórek. Z czwartkiem był kłopot bo w planach spiskowych było wywiezienie Babć na obiad do restauracji. Całe szczęście, że plany ,,przeciekły
Buniabaje w kuchniTradycyjne sznycle w nowym wydaniu:) Coś na ząb dla miłośników tradycyjnej kuchni, jednakże lubiących eksperymenty kulinarne. Składniki: ziemniaki, pierś z kurczaka, 2 pomidory, mozarella, 1-2 ząbka czosnku, zioła prowansalskie, bazylia, oregano, sól, pieprz, gyros, 2 jajka, mąka, bułka tarta, olej. 1. Gotujemy ziemniaki. 2. Pomidory obieramy ze skórki, kroimy w kostkę, dodajemy wyciśnięty czosnek, przyprawiamy ziołami do smaku (bazylia
Kuchnia Pełna Pasjiszybko. Dla mnie to istotny fakt, bo wracam późno z pracy i wolę zdążyć zjeść obiad, a nie jeść obiado-kolację. Dla osób lubiących obfite obiady polecam zrobienie czterech sznyclów. Porcja na 2 osoby. SKŁADNIKI 2 filety z piersi z indyka 1 jajko 1 szklanka bułki tartej (mniej więcej) margaryna do smażenia do smaku: sól, pieprz biały, papryka słodka PRZYGOTOWANIE
Passions hobbies lifeulubione ziola,nasze frytki beda bardzo aromatyczne.Resztki dyni pozostale z wycinania frytek tez upiec i zuzyc do innego dania.Piec 25 minut. W miedzyczasie na rozgrzanym masle upiec przygotowane wczesniej sznycle,na wolnym ogniu po kilka minut z kazdej strony.Odsaczyc z nadmiaru tluszczu na papierowym reczniku i podawac z usmazonymi frytkami.Zycze smacznego
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!młode pędy powinno zebrać się przed kwitnieniem. Swieże lub suszone ziele nadaje się do przyprawiania kotletów baranich i wieprzowych,wątróbki,węgorza,omletów,potrawy znanej jako "santiboccca a`la romana" (sznycel cielęcy z szynką),które zyskują charakterystyczny smak właśnie dzięki szałwii.Ma jednak lekko gorzkawy smak,dlatego należy uzywać jej oszczędnie,gdyż zbyt duża ilość nada potrawie nieprzyjemny smak. Suszona szałwia
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!tradycyjny, polski obiad. Nie ma domu w którym chociaż czasem na stole nie królowałby klasyczny kotlet mielony w otoczeniu pysznych ziemniaczków (lub kaszy) i ulubionych sałatek. Potocznie nazywane "sznycle" to z pewnością świetny pomysł na prosty, niedrogi i smaczny niedzielny obiad. Kotlety Mielone - Składniki: 500 g mięsa mielonego (wieprzowego lub wieprzowo-wołowego) duża cebula łyżka musztardy jajko bułka
Słodka Stronaziemniakami, makaronem lub kaszą i surówką (u mnie surówka z marchewki z czosnkiem ). SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Filet z indyka można zastąpić schabem. Można zakupić także już gotowe sznycle z indyka (filet z indyka pocięty w plastry i zapakowny na tacce) np. w Biedronce. Z podanych składników wychodzi około 6 bitek. Tłuszcz ze smażenia plastrów indyka należy wylać, gdyż przypalona
Gospodyni Miejskadania lubiane przez prawie wszystkich. A kotlety wcale nie muszą być z mięsa i ja, chociaż jestem mięsożerna, to czasami z przyjemnością jem taką warzywną wersję mieleńców albo sznycel grzybowy . Kapusta sama jest mało wyraźna w smaku więc swoje kotlety mocno doprawiłam - kminek i lubczyk bardzo jej pasują. A do tego kremowy sos koperkowy - mówię Wam pyszny obiad ! ROZWIŃ
Smaczna Pyza