świątecznym stole nie może zabraknąć tak pysznych śledzi po kaszubsku. Śledzie w tej wersji uwielbia cała moja rodzinka. Śledzie po kaszubsku Składniki : filety śledziowe - 600 g Sos: ogórki konserwowe 2 szt większe koncentrat pomidorowy - 1 mały słoiczek cebula - 2 szt olej
Kuchnia DanusiJuż dużymi krokami zbliżamy się do grudnia , dla mnie to magiczny miesiąc , wystawy sklepowe aż kipią , lampeczki w oknach , uwielbiam to , więc pomyślałam że czas przygotować moje świąteczne tosty na dzisiejsze śniadanie , moja córka je uwielbia , z dodatkiem cynamonu , czekolady , mniammmm , zapraszam serdecznie do wypróbowania przepisu . Składniki ( dla 3 osób ) 6 kromek chleba tostowego 2 jajka 1 łyżeczka
Mój SmakDzisiaj w mojej kuchni dominuje żółty kolor i pachnie świętami. Upiekłam szafranowe bułeczki z twarogiem. Szafranowe bułeczki czyli lussekatter to szwedzka tradycja. Wraz z rozpoczęciem Adwentu
codojedzeniagrudnia zostały jeszcze całe cztery dni. Wszystko to razem sprawia, że choć doskonale zdaję sobie sprawę z zaistniałej sytuacji, to jednak nie do końca ją ogarniam. Zakupy świąteczne ciągle jeszcze przed nami (próbujemy je zaplanować, ale co chwilę coś staje nam na drodze; mam już tylko nadzieję, że uda się przed dwudziestym czwartym grudnia), planu pracy nadal nie dostaliśmy
Pożeraczka, czyli raz adobrzetakie opakowania. Doskonale sprawdzą się na co dzień, jak i na zbliżające się święta. Można sprawić wspaniałą, słodką niespodziankę bliskim. Mi się udało Ciasto zapakowałam w piękne (już świąteczne) opakowanie cukiernicze, które możecie nabyć w sklepie http://www.opakowaniacukiernicze.pl Składniki: (na tortownicę 24 cm lub mniejszą) 3/4 szklanki mąki pszennej 100 g mielonych orzechów laskowych Skworcu 4 jajka M 1/2 szklanki
Słodkie okruszkipuszyste i smaczne. Może się skusicie ? Do pieczenia babeczek użyłam papilotek w motywem bożonarodzeniowym, które możecie kupić w Papilart . Znajdziecie tam wiele papilotek, form i nie tylko z motywami świątecznymi ale też inne. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniBardzo aromatyczny, trochę już świąteczny sernik. Tym razem bez żadnego spodu, mas czy udziwnianego wierzchu. Prosty do wykonania, tani ale bardzo smaczny:lekki i nie zamulający.`Zależało mi na tym, żeby był niski, dlatego upiekłam go w dużej blaszce. Jeśli zależy Wam na wysokim serniku podwójcie proporcje lub zróbcie go w mniejszej foremce. Aby sernik się nie zapiekł od góry
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniagrzybową można przyrządzić z grzybów różnorodnych gatunkowo lub tego samego gatunku. Zupa grzybowa jest bardzo szybka do przyrządzenia oraz bardzo prosta. Zapraszam na zupę grzybową, która smakuje jak w świąteczny wieczór u babci. Składniki: 60 g suszonych grzybów 2 l bulionu warzywnego 3 ziemniaki 50 ml śmietany kremówki 30% 1 cebula 1 łyżka masła Sól, pieprz Sposób przygotowania: Najpierw zabieramy
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnezmarszczenia itp. Po wielu próbach bombki zaczęły wyglądać przyzwoicie a mi zabawa z nimi przypadła do gustu do tego stopnia, że zaczęłam produkcję następnej partii :):):). W różyczki: Z motywem świątecznym: I gnieciuch
Nie tylko w kuchnizielona pieruszka, zmielona czerstwa bułeczka i skórka otarta z cytryny. Ryba świetnie się prezentuje i smakuje wybornie! Halibuta podałam z duszonym porem i ziemniaczanym puree. To świetna alternatywa dla świątecznego karpia. Zajrzyj również tutaj , a znajdziesz smaczną propozycję na światecznego łososia z piernikową panierką. Polecam! Składniki: 4 filety z halibuta 4 łyżki oleju 4 łyżki tartej bułki 4 łyżki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Świetne, elastyczne ciasto. Można z niego robić nie tylko uszka do świątecznego barszczu, ale także pierogi z dowolnym nadzieniem i na każdą okazję :) Bardzo dobrze się je też odsmaża, ponieważ się nie rozlatują. Te uszka na zdjęciach lepiła moja córka :) Składniki na ciasto: 4 szklanki mąki 1/2 kostki margaryny (u mnie Kasia) 1 szklanka ciepłej, przegotowanej wody Składniki na farsz
Szczęśliwa kuchniaMała rozgrzewka przed moimi kochanymi świętami bożego narodzenia , trzeba potrenować co by przygotować na świąteczny stół , i dziś wypadło na fantastyczne a zarazem smaczne kotlety mielone z dodatkami , zapraszam serdecznie do wypróbowania przepisu , oraz miłego dnia dla wszystkich kochani . Składniki 400 dag mięsa mielonego ( wieprzowe ) 1 cebula 1 szalotka ząbek czosnku 2 jajka 1 łyżka
Mój SmakChociaż do Świąt pozostało jeszcze trochę czasu to już powoli myślimy o potrawach i wypiekach na świąteczny stół. Czy zrobić takie tradycyjne i wypróbowane czy spróbować czegoś nowego? Makowiec to chyba tradycja w każdym domu i każdy ma swój ulubiony. Ja bardzo lubię taki na kruchym cieście z dużą ilością maku i bakali,ale na Święta piekę również drożdżową struclę
Kolorowa kuchnia ElkiBardzo delikatny kurczak w śmietanowym sosie z dodatkiem z suszonych grzybów. Takiego kurczaka możemy również przygotować na świąteczny stół. 1 filet z piersi kurczaka Przyprawa do mięsa Liść lubczyku Biały pieprz 1 cebula ¼ szklanki suszonym borowików i podgrzybków 1,5 szklanki bulionu drobiowego 4 łyżki śmietany 18% 1 łyżeczka mąki pszennej Grzyby zalewamy ciepła wodą, odstawiamy na 15 minut. Filet
VioletoweKucharzenietakie połączenie. Już mi tęskno za kapustą z grochem czy śledziem wigilijnym i stąd te pomysły. Na Sylwestrowe spotkanie będzie super pasowała. Kapusta jest pyszna, polecam każdemu, taki przedsmak świątecznego bigosu. Kapusta kiszona z pieczarkami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie