śródziemnomorskiego w kostce z bazylią i oregano - użyłam Arla, Apetina basil & oregano 230 g oliwek czarnych 18 pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół kilka świeżych listków bazylii 3 suszone pomidory pokrojone w kostkę świeżo zmielony pieprz opcjonalnie: pokrojony w cienkie talarki ząbek czosnku sos: kilka łyżek oliwy z oliwek + łyżeczka musztardy + łyżeczka miodu Przygotowanie: Wszystkie składniki mieszamy w misce
Zasmakuj Kuchnizrobienia, dosłownie w dwie minuty. Świetnie smakuje nie tylko na świeżych bułeczkach ale też na grzankach. Składniki: 150 g białego sera puszka tuńczyka łyżka majonezu 3-4 suszone pomidory z zalewy koperek sól, pieprz Tuńczyka odsączyć z zalewy. Biały ser i rybę zblendować (można tez rozgnieść widelcem. Pomidory drobniutko pokroić, koperek posiekać. Całość wymieszać i doprawić sola
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniagdybym dodała do tego dania "wegańskie" mięso z TEGO przepisu - byłoby to najlepsze na świecie spaghetti "bolognese". Baaaaaaaaaardzo polecam! Składniki na 4 porcje: 2 duże cukinie, 15 suszonych pomidorów eko, 4 łyżki oliwy, 1 duża cebula, 1 awokado (opcjonalnie), 2 ząbki czosnku, 1 łyżka koperku, 1 łyżka bazylii, 1 łyżeczka oregano, 1/4 łyżeczki soli, 1/2 łyżeczki pieprzu. Wykonanie: Cukinie
Jeść, by żyć w zdrowiukaszy jaglanej (3/4 szklanki suchej), 3 ząbki czosnku, 1 łyżeczka soli himalajskiej, 1/2 łyżeczka pieprzu, 1 łyżeczka suszonego koperku, 1 łyżeczka suszonej natki pietruszki. Sos: 10 suszonych pomidorów eko, 3 łyżki oliwy (pominąć, jeśli używamy pomidorów w zalewie z oliwy), 2 ząbki czosnku, 1 łyżeczka bazylii, szczypta pieprzu. Wykonanie: Farsz na kotlety: Składniki na kotlety blendujemy
Jeść, by żyć w zdrowiuwody, 3 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego (rafinowanego), 1/3 szklanki passaty pomidorowej, 2 ząbki czosnku, 1 łyżeczka bazylii, szczypta soli himalajskiej, szczypta pieprzu, pół cukinii, pół cebuli, 5 pomidorów suszonych, łyżeczka oregano. Wykonanie: Płatki owsiane mielimy na mąkę i łączymy z wodą, olejem i 1/2 łyżeczki soli. Wyrabiamy ciasto i wylepiamy nim formę. Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego
Jeść, by żyć w zdrowiusuchej, bardzo rozgrzanej patelni z obu stron. Gotowe chapati układamy na talerzu (możemy nasmarować oliwą dla lepszej elastyczności) i przykrywamy drugim talerzem. Zjadamy z surowymi warzywami, u nas - suszone pomidory, awokado, świeży pomidor, cebula i ogórek kiszony. Mniammm
Jeść, by żyć w zdrowiuzakwasie z pieczonym dorszem i grochem carpaccio z podwędzanej polędwicy z salsą z orzeszkami piniowymi opalana sianem pierś z kaczki kotleciki ziemniaczane w trzech wersjach- z grzybami, suszonymi pomidorami i smażonym porem pierś z kaczki z sosem czekoladowym Warsztaty z Lidl'em charakteryzują się miłą atmosferą i profesjonalnym podejściem. Stół pięknie nakryty polskimi, polnymi kwiatami. Ciepli i uśmiechnięci
Z Kuchni Do Kuchnizakwasie z pieczonym dorszem i grochem carpaccio z podwędzanej polędwicy z salsą z orzeszkami piniowymi opalana sianem pierś z kaczki kotleciki ziemniaczane w 2 wersjach: z grzybami i suszonymi pomidorami pierś z kaczki z sosem czekoladowym Foto Kuchenne wariacje Wraz z Agnieszką z Talerza pokus , z którą bardzo lubię gotować na warsztatach, bo doskonale się uzupełniamy przy
Kulinarne przygody Gatitybardzo żałuję, że dopiero teraz je odkryłam. Wcześniej smażyłam nieco podobne placki, ale na słodko ( Serniczki z patelni ). Na pewno będę jeszcze eksperymentować z różnymi dodatkami np. suszonymi pomidorami, szczypiorkiem czy żółtym serem, bo masa twarogowa stanowi idealną bazę. Kotleciki robi się szybko i są naprawdę pyszne. Przypominają nieco farsz do pierogów ruskich 250 g półtłustego sera twarogowego
Bulliokoperku ( może być mrożony ), Farsz: 2 pojedyncze piersi z kurczaka, sól, pieprz, bazylia, czerwona słodka papryka, czerwona ostra papryka, 1 łyżka oleju, 1 świeża czerwona papryka, 5 kawałków suszonych pomidorów, 1/2 szklanki mrożonej kukurydzy, 1 szklanka mrożonego groszku, 200g startego sera żółtego, Sos majonezowo-czosnkowy: 200ml jogurtu naturalnego, 4 czubate łyżki majonezu, 1 czubata łyżka pikantnego ketchupu, 4 ząbki
W kuchni u Monikidokładkę! Składniki: 1 dynia piżmowa 2 skrzydłka kurczaka włoszczyzna: marchew, pietruszka, seler 2 łyżki ryżu białego (suchego) przyprawy: 2 liście laurowe, 3 ziela angielskie, pieprz ziarnisty, pomidory suszone, jarzynka bez soli, mielona słodka papryka, czosnek granulowany 1-5 - 2l wody Sposób przygotowania: Dynię przekrajemy na pół, wyjmujemy pestki, myjemy i pieczemy przez ok. 20 minut w 180 stopniach
Truskawkowa Fiestawieprzowej (agar się tutaj nie nadaje!) 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1 łyżeczka hiszpańskiej ostrej papryki wędzonej 1 łyżeczka hiszpańskiej słodkiej papryki wędzonej 1 łyżeczka mieszanki ziół toskańskich z suszonymi pomidorami 1 łyżeczka mieszanki ziół transylwańskich lub śródziemnomorskich 1 łyżeczka płynnego, kwiatowego miodu opcjonalnie – sól, zwykła lub wędzona
Karo in the Kitchenwołowego w omlecie, tatara z łososia, carpaccio z podwędzanej polędwicy wołowej czy opalaną pierś z kaczki. Ja z moją najlepszą drużyną stworzyłyśmy pyszne placuszki z gotowanych ziemniaków z suszonymi pomidorami. Pycha! Na koniec odbyła się sesja z gwiazdą spotkania i w końcu udało mi się zrobić zdjęcie z Karolem:) Jeszcze raz dziękuję organizatorom za zaproszenie i polecam się
karmelowycienkich plasterkach (może być pancetta) 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżeczka suszonej natki pietruszki 2 łyżeczki przyprawy włoskiej lub do pizzy 2 łyżki pasty z suszonych pomidorów sól i pieprz Cebulę i czosnek rozdrabniamy w malakserze lub kroimy drobno tradycyjną metodą. Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy do miękkości cebulę oraz czosnek. Mozzarellę kroimy w kostkę średniej
Cooking Monsterfenomenalnie przygotowanej wołowiny — pysznej, delikatnej i idealnie posiekanej. Dalej mamy dodatki: przepiórcze jajeczka, kawior, marynowany zielony pieprz, jabłuszka kaparowe, marynowane grzybki, ogórki konserwowe, bazylię, ocet balsamico , oliwę, pomidory suszone, jadalną ziemię, cebulę czerwoną, szczypiorek, sól morską oraz kiełki. Tym tatarem można się bawić, mieszać smaki i wybierać to, co lubi się najbardziej. Jak dla mnie rewelacja! Jeśli więc
Food Square