suszone pomidory - 10498 przepisów (strona:281/700)

Makaron z dynią 237

dynią smażoną. Danie bez mięsa, za to z dodatkiem sera feta. Przepis jest bardzo prosty, a przy tym łączy słodycz dyni ze słonym smakiem sera i kwaśnymi pomidorami suszonymi.  Z dynią w roli głównej polecam również placki z dyni i ziemniaków oraz coś na słodko, czyli ulubione danie dzieci - placki z dyni

AniaGotuje.pl
Dyniowe bułeczki pełnoziarniste 150

chyba najpopularniejszym sposobem na wykorzystanie tego warzywa. Tym razem miałam jednak ochotę na coś nowego. Padło więc na wytrawne bułeczki dyniowe. Jako bazę wykorzystałam przepis na bułeczki z suszonymi pomidorami , które niedawno piekłam. Są bardzo szybkie i łatwe w wykonaniu.  Bułeczki wyszły miękkie, puszyste, w uroczym pomarańczowym kolorze. Dodatek cynamonu nadał bułeczkom ciekawej korzennej nuty.  Sprawdzą się

HealthyCreations
Zupa zdrowia MISZ - MASZ 147

swojej dawnej głupoty.  😊 Do dzieła!   Składniki na 4 porcje: 1 szklanka posiekanej w kostkę dyni hokkaido, 1 szklanka posiekanej w kostkę cukinii, Garść fasolki szparagowej, 6 suszonych pomidorów, 4 łyżki przecieru pomidorowego, 4-5 liści jarmużu, 3 ząbki czosnku, 1 łyżeczka soli kamiennej, 1/4 łyżeczki pieprzu, 1 łyżeczka bazylii, woda. Wykonanie : W rondlu umieszczamy  wszystkie warzywa

Jeść, by żyć w zdrowiu
Ziołowa focaccia z rozmarynem i szałwią z wolnowaru 159

smaku Uwaga: Zamiast suszonych ziół możecie użyć po 2 gałązki świeżego rozmarynku i szałwii. Możecie je też dodać do ciasta podczas wyrabiania. Inne dodatki do focaccii suszone pomidory + bazylia zielone lub czarne oliwki + sól morska + ulubione zioła czerwona cebula + kapary oliwa + czosnek +gruboziarnista sól pomidorki koktajlowe + zioła prowansalskie lub bazylia pesto + pokrojone pomidory ulubione zioła + parmezan pokrojone

Cztery Fajery
Zupa krem z pieczonej papryki 110

Następnie przelewamy do garnka, dolewamy wodę (do pojemności 1,2 litra ), zagotowujemy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z ulubionymi dodatkami. U nas pierożki z ricottą i suszonymi pomidorami

R'n'G Kitchen
Carska uczta z łopatki , pomysł na obiad 4785

łagodnej 1 łyżeczka cukru (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Łopatkę dzielimy na małe płaskie kawałeczki , mniej więcej takie ,żeby po rozklepaniu były wielkości środka dłoni . Rozbijamy tłuczkiem , doprawiamy każdy suszonymi pomidorami i chilli . Odstawiamy na godzinkę . Po tym czasie , każdy kawałek łopatki obsmażamy na złoty kolor z obu stron . Warzywa , ziemniaki i cebulę obieramy , skrawamy na mandolinie do warzyw na cieniutkie

Ogrodnik w podróży
Surówka z czerwonej kapusty, cukinii i papryki 192

kapusty 1 łyżka soli do nasolenia warzyw 1/2 słodkiej papryki czerwonej 1/2 cebuli Dressing: 2 łyżki oleju (ja do tej sałatki lubię używać olej pozostały ze słoika po suszonych pomidorach ) 1 ząbek czosnku 1/2 łyżeczki kuminu (można użyć mniej) sok z połowy cytryny sól i pieprz czarny mielony (do smaku) orzeszki piniowe lub ziarna słonecznika (opcjonalnie) Wykonanie: Cukinię dokładnie

Lamarida.pl
Letnia sałatka z rukolą i nektarynką 136

Składniki: opakowanie rukoli pół puszki kukurydzy pół słoika oliwek, ja użyłam zielonych pół opakowania sera feta 1 nektarynka 5 suszonych pomidorów na sos: 3 łyżki oliwy z oliwek, 1 łyżeczka musztardy, 1 łyżka miodu, pół łyżeczki soli – wszystkie składniki zmiksować blenderem na gładką masę Przygotowanie: rukolę umyj i przełóż do miski posyp ja kukurydzą pomidory pokrój w mniejsze

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Sałatka z fasolką szparagową, kurczakiem z sosem czosnkowym 170

ilości fasolki w ogrodzie , a teraz przedstawiam wam efekty pracy w postaci sałatki. Składniki: 0,5 kg fasolki szparagowej 0,5 brokuła 1 duża pierś z kurczaka 3 suszone pomidory  Przyprawa do kurczaka / sól, pieprz odrobina oleju mała śmietana 12 % 1 ząbek czosnku Wykonanie: Warzywa myjemy, obieramy, dzielimy na mniejsze części. Gotujemy aż będą chrupkie (nie za twarde

W Moim Magicznym Domu
Sałatka ze szpinakiem, mozzarellą i pomidorkami 169

Szybka, zdrowa i lekka sałatka na szpinaku z mozzarellą i pomidorkami koktajlowymi, wzbogacona lekko suszonymi pomidorami i świeżymi owocami borówki. Artykuł Sałatka ze szpinakiem, mozzarellą i pomidorkami pochodzi z serwisu

NiePieprz.pl
Makaron noodle konjac z tuńczykiem, pastą z suszonych pomidorów i oliwek oraz z papryką 213

Składniki ( 2 porcje): opakowanie makaronu noodle z mąki konjac ( to makaron, który praktycznie nie posiada węglowodanów, a można go kupić w sklepach z eko/ zdrową żywnością) 5 suszonych pomidorów 10 czarnych oliwek pół cebuli łyżka oliwy puszka tuńczyka w oleju pół żółtej papryki sól, pieprz garść pestek z dyni Przygotowanie: makaron przygotować według przepisu na opakowaniu cebulę posiekać paprykę

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Kotleciki mięsne z kaszą bulgur w pomidorowej passacie 183

czosnku sól, pieprz łyżeczka słodkiej papryki łyżka majeranku jajko 2 łyżki bułki tartej + do obtoczenia olej do smażenia Sos: 500 ml passaty pomidorowej 2 ząbki czosnku łyżka przyprawy pomidory suszone z bazylią łyżeczka bazylii 2 łyżeczki cukru sól, pieprz Kaszę ugotować wg wskazówek na opakowaniu, ostudzić. Do miski przełożyć mięso, kaszę, posiekaną cebulkę, zmiażdżony ząbek czosnku, jajko, bułkę tartą

Smakołyki Asi
Pasta z pieczonych warzyw 203

ogórkiem kiszonym. pęczek młodych marchewek (około 5 sztuk) pół zielonej średniej cukinii pół żółtej średniej cukinii czerwona papryka 4 dymki 3 ząbki czosnku 2 łyżki oleju z suszonymi pomidorami łyżeczka wędzonej słodkiej papryki sól i pieprz do smaku Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Obrane i pokrojone warzywa nacieramy olejem i wędzoną papryką. Układamy w naczyniu żaroodpornym lub na blaszce

Mienta blog
Makaron po włosku 192

Składniki: 250 g ulubionego makaronu 400 g fileta z indyka 1/2 cukinii kolorowa papryka, u mnie 3 mini papryczki żółta, czerwona i pomarańczowa 3-4 suszone pomidory w oleju 3-4 ząbki … Czytaj dalej Makaron po włosku

czarrna od kuchni
Pasta z czerwonej fasoli i suszonych pomidorów 111

były po warsztatach puste, zwłaszcza, że pasta jest tak prosta, że dzieci robiły ją same. Składniki na słoiczek o wielkości 250 ml: 1 puszka fasoli czerwonej 7 plastrów suszonych pomidorów zioła prowansalskie do smaku 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżki oleju rzepakowego 5 listków świeżej bazylii sól i pieprz Przygotowanie: Fasolę odcedzić. Wrzucić do blendera razem z resztą

Katarzyna Skórska - dietetyk kliniczny