Gołąbki to jedno z moich ulubionych dań. Podaję je z ziemniakami i warzywami, surówką. Kilkanaście razy w roku po prostu nie może ich zabraknąć na naszym stole, są wspaniałe! Gołąbki przygotowuję także: z mięsem mielonym i kaszą jaglaną lub gryczaną z ziemniakami i twarogiem z kaszą w jogurtowym sosie z warzywami i ryżem z kaszą gryczaną i pieczarkami, grzybami
Zasmakuj Kuchniprzyprawą do ryb, czosnkiem i posypujemy posiekaną pietruszką. Przykładamy papierem. Układamy na grillu kontaktowym i pieczemy przez kilka minut. Rybę podajemy z przygotowanymi frytkami ( polecam dodatkowo kapustę kiszoną na surówkę ). SAMCZNEGO. Wartość kaloryczna: 1 porcji ok. 300 kcal (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function
Smaki Ewyukładamy na natłuszczonej blasze. Zapiekamy w 200 st. C / 15-20 min. Pięć minut przed końcem zapiekania posypujemy serem. Gotowe ziemniaki serwujemy na gorąco... same, z sosem, z surówkami czy do sałatki. Podajemy posypane zieleniną. Smacznego
chleba naszegoCałość zyskuje bardzo „mięsny” kolor i zamienia się w fantastyczne, zwarte, miękkie w środku burgery, które genialnie smakują tak pomiędzy połówkami dobrej bułki, jak i w towarzystwie ziemniaczków i surówki, w klasycznej obiadowej scenerii. Składniki na 4 duże burgery lub 6 mniejszych kotletów: 1/2 szklanki suchego czerwonego ryżu + 1 szklanka wody około 250 – 300 g różyczek kalafiora 1/2 niedużej czerwonej
Even Better Fooddzieci kapryszą przy jedzeniu. Rodzicom nie pozostaje nic innego jak uzbroić się w cierpliwość i czekać, aż ten okres kulinarnego buntu minie. Nie pomoże podsuwanie pod nos zdrowych warzyw, surówek, zup itd. Maluch nie ma na nie ochoty i już!;) Osobiście jestem zdania, że „NIC NA SIŁĘ”:) Kiedy więc moje dziecko chce jeść suchy makaron (w sensie ugotowany
Smaki Na Talerzużadnej w sumie. Doprawiam pieprzem i smażę. Taki filecik nie potrzebuje zbyt wiele czasu, w przeciwieństwie do ugotowania surowego brokuła. Oczywiście możecie go zastąpić dowolnym dodatkiem lub surówką, którą lubicie podawać z rybą. Ugotowany wcześniej kalafior lub taki z wczorajszego dnia, jaki akurat miałam przeciskam przez praskę do ziemniaków lub zwyczajnie rozgniatam widelcem. Wrzucam do rondelka i dolewam
Karczma HonoriettyPieczone warzywa seler i pietruszka Tak przygotowane warzywa na pewno sprawdzą się w roli przekąski jak także smacznego dodatku do obiadu, np ziemniaczków z surówką. W moim przepisie są seler i pietruszka, gdyż akurat takie warzywa miałam w domku, ale można dodać również marchewkę. Do warzyw dodałam pyszną przyprawę ''zioła Małgorzatki'' , zakupioną podczas wakacji w Wiśle, skusiłam się
Mój pomysł nazgrabne kotlety. Smażymy po 3-4 minuty z każdej strony, na umiarkowanym ogniu, aż przyrumienią się z zewnątrz i dobrze wysmażą w środku. Podajemy np. z ziemniaczkami puree i surówką z kalafiora
cool and mintysłoiki i zalewamy ciepłą wodą do 3/4 ich wysokości, od zagotowania wody gotujemy około 25 minut. Przechowujemy w chłodnym miejscu. Takie buraczki idealnie pasują do drugiego dania zamiast surówki a sok można wykorzystać np: do zupy. Smacznego
Sama słodycz i szczypta chilikukurydzianym. Są smażone w gorącym oleju i najczęściej podawane na długim patyku, choć bez niego także. Idealnie nadają się na przekąskę czy szybki obiad. Możecie je podać z zestawem surówek lub ulubionym sosem. Taki fast food nie jest zdrowy, ale od czasu do czasu można sobie pozwolić na taką pyyyyszną kiełbaskę. Polecam! 7 parówek (u mnie z szynki Henryka Kani
Di gotujewyciągami z piekarnika, odkrywamy i pozostawiamy na 5-8 minut, żeby odpoczęła. Po tym czasie kroimy ją na plasterki. Ja najczęściej podaję polędwiczkę na puree z ziemniaków z dodatkiem surówki ze świeżych warzyw. Świetnym dodatkiem będzie także sos grzybowy. Smacznego Artykuł Polędwiczka w pieprzu z szałwią i rozmarynem pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujekefirem lub maślanką, dobrym domowym zsiadłym mlekiem. Posypuję koperkiem lub natką. Takie warzywa można podawać także w wersji mięsnej z dodatkiem kawałków kurczaka lub nóżek kaczki i domową ostrzejszą surówką, np. z pora lub colesław. Składniki: 3 duże ziemniaki 1 czerwona papryka 3 duże pieczarki 1 cukinia 1 pietruszka 1 cebula połowa ostrej papryczki 3 suszone pomidory z zalewy przyprawy
Zasmakuj Kuchniżurawiny i pieczonych jabłek lub gruszek Podałam je z pieczonymi ziemniakami i sałatą z jogurtem. Polecam także z puree ziemniaczanym, kaszą pęczak z pieczarkami i chili oraz buraczkami lub surówką z pora. Jest domowo, ale zarazem wytwornie Składniki: 6 udek z kaczki 3 duże jabłka lub gruszki przyprawy suszone: oregano, majeranek, słodka papryka, vegeta natur, szczypta soli, świeżo zmielony pieprz
Zasmakuj Kuchninagrzanym do 180 stopni piekarniku. W tym czasie na suchej patelni podgrzać minutę z każdej strony tortille. Ciepłą tortillę smarujemy ulubionym sosem lub majonezem i ketchupem, następnie wykładamy surówkę oraz kilka nuggetsów, staramy układać się składniki wyżej, wtedy łatwiej będzie nam złożyć tortillę. Smacznego
Trufelkoworozpływające się mięso, farsz z grzybków nazbieranych przez Małżonka i pyszny sosik #lowicz wzbogacony śliwkami i rozmarynem, które delikatnie podbiły jego aromat. Do tego porcja kaszy i pyszna surówka z kapusty. Czego chcieć więcej? Zawsze wydawało mi się, że śliwki do grzybów pasują, ale nigdy w ten sposób nie przyrządzałam dań, bo mój Mężczyzna nie uznaje owoców w mięsie... Tutaj
Kuchnia w czekoladzie