Prosty i sprawdzony przepis na klasyczną surówkę Colesław. - delikatna i bez dodatku octu - kilka idealnie dobranych składników - szybka i prosta w przygotowaniu - świetna jako dodatek do obiadu Z czym najczęściej i najchętniej jadacie
AniaGotuje.plnuggetsów i pieczonych ryb - frytek i pieczonych warzyw - pizzy i wytrawnych tart - mięs pieczonych i dań z grilla - surówek i sałatek - domowego przysmaku czosnkowego Z czym jeszcze jadacie sos tzatziki
AniaGotuje.plbardzo kleista. Formujemy duże kotlety i mocno spłaszczamy, panierujemy w bułce. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Pod koniec smażymy pod przykryciem. Podajemy z ziemniakami, surówką oraz z sosem, u mnie w tym przepisie - pieczarkowym. Smacznego
Pani na deserpraktycznie robi się samo. Jedynie musimy je od czasu do czasu pomieszać. Bardzo lubię tego typu dania zwłaszcza z sosem i ziemniakami. Dla mnie to prawdziwa uczta, jeszcze tylko surówka i pyszne danie mamy gotowe. Smacznego :) SKŁADNIKI: ok. 60 dag łopatki lub karkówki wieprzowej 4 cebule ząbek czosnku śmietana i mąka do zagęszczenia olej lub smalec puszka groszku z marchewką
Pani na deserśmietaną z odrobiną mąki, chwilę jeszcze gotujemy. Następnie przyprawiamy solą, pieprzem, papryką. Podajemy z ziemniakami, ryżem, kluskami śląskimi lub inny ulubiony. Do obiadu nie powinno zabraknąć również pysznej surówki. Tu Znajdziesz moje propozycje klik MAŁA RADA : Możemy śmietanę zastąpić jogurtem naturalnym
Pani na deserJakiś czas temu mignął mi filmik gdzie była rolada z szynką i serem w środku owinięta boczkiem. Zrobiłam i mogę śmiało powiedzieć, że jest przepyszna :) Świetna z ziemniaczkami i surówką, a także na zimno na kanapki. Córka, która nie przepada za mięsem mielonym wcina tylko uszy się jej trzęsą. Polecam bo naprawdę warto :) SKŁADNIKI: 0,5 kg mięsa mielonego
Pani na desersolimy. Kluseczki powoli wrzucamy i na małym ogniu gotujemy pod przykryciem aż wypłyną. Wyciągamy z wody i od razu podajemy najlepiej z sosem, mięsem i surówką . Smacznego
Pani na deserschab z serem. Jest pyszny, aromatyczny, delikatny i ten ciągnący ser.... mmm pyszności. Wielką zaletą tego dania jest prostota.W czasie jak mięsko nam się piecze, nastawiamy ziemniaczki i robimy surówkę. I mamy gotowy obiadek. Smacznego :) SKŁADNIKI: 10 plastrów schabu ok. 4 łyżki majonezu 20 dag sera sól pieprz przyprawa do mięs zioła prowansalskie WYKONANIE: Schab delikatnie rozbijamy, odkrawamy żyły
Pani na deserpłaskiego naczynia wlewamy olej (do połowy objętości) i dobrze podgrzewamy, wrzucamy mięso i smażymy z wszystkich stron na rumiano. Odsączamy na ręczniku papierowym. Podajemy z ziemniakami i surówką lub wg. uznania. Smacznego
Pani na deserDzisiaj mieliśmy ochotę na coś lekkiego. Wybór padł na kotlety jajeczne, które każdy z nas lubi. Do tego pyszna lekka surówka z cukinii i nie trzeba nam nic innego. Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pysznieKapusta pekińska w jesiennej odsłonie, duszona z papryką i boczniakami. Zazwyczaj z kapusty pekińskiej przygotowujemy surówkę, a podana na gorąco jest jeszcze smaczniejsza. Nie wymaga długiego duszenia, prostsza w obsłudze niż jej pękata, głowiasta koleżanka. Idealny dodatek do każdego mięsnego lub rybnego dania i równie smaczna solo z bagietką lub np. kopytkami. Rozgrzewająca, aromatyczna, po prostu pyszna! Gościła
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!mieszamy. Zalecam użycie rękawiczek, aby dokładnie wmasować sos w warzywa. Odstawiamy ją na około pół godziny, żeby składniki się przegryzły. Można serwować zaraz po upływie tego czasu, np. jako surówkę do obiadu. Jeśli coś od obiadu zostanie albo wolicie tę sałatkę w formie kimchi, to wystarczy pozostawić ją w zamkniętym pojemniku w temperaturze pokojowej na około 24 godziny (lub więcej
Lamarida.plPyszne kotleciki siekane z piersi kurczaka..do tego ziemniaki, jakaś surówka i obiadek gotowy..Na blogu już jest kilka przepisów na takie kotlety,ale tym razem dla odmiany dodałam sos meksykański Kielecki..Pyszne były..polecam. 1 pierś z kurczaka przyprawa do kurczaka 3 plasterki żółtego sera cebula 2 jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej
Moje domowe kucharzeniezioła. W niewielkiej ilości zimnej wody rozprowadzić mąkę ze śmietanką. Wlać do gotującego mięsa, energicznie mieszając, zagotować. Po zagotowaniu przyprawić solą i pieprzem. Podawać z kaszą i dowolną surówką
Czerwień i błękit