surówka - 20359 przepisów (strona:455/1358)

Roladki drobiowe ze szpinakiem – przepis na wyśmienity obiad 137

tylko na niedzielny obiad. Roladki przygotowałam z udźców indyka i wyszły bardzo smaczne, ale świetnie też sprawdzi się karkówka wieprzowa pokrojona w plastry. Danie podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką.   Składniki na roladki drobiowe ze szpinakiem: 1,2 kg mięsa z udźca indyka bez skóry i kości (można zastąpić karkówką wieprzową) 300 ml bulionu drobiowego 200 ml śmietany

e-PrzepisyKulinarne
Rozkoszne – Michał Korkosz – Wegetariańska Uczta z Polskimi Smakami 82

wstępie Michał pisze o polskich smakach i składnikach. Przewracamy kolejne kartki i zaczyna się rozkoszne gotowanie. Zaczynamy od śniadania, potem chleb i wypieki, zupy, dania główne, sałatki, surówki, pierogi, kluski, słodkości, a na koniec coś do spiżarni. Mamy więc przekrój dań z polskiej kuchni, ale wyjątkowo odświeżonych. W tych przepisach autor połączył tradycję z nowymi odkryciami. Wszystkie potrawy dodatkowo opatrzone

Tajemnice Smaku
WĄTRÓBKA DROBIOWA W ŚMIETANOWYM SOSIE PIECZARKOWYM 58

mojej stronie znajdziecie już kilka propozycji na wątróbki drobiowe. Tym razem mam dla Was propozycję na wątróbkę w sosie pieczarkowym. Tak przygotowane mięso podałam w kluskami śląskimi i dowolną surówką. Ale doskonale też sprawdzi się tu ryż czy makaron. Powiem Wam, że wątróbka w tym wydaniu przekonała nawet moją córkę i zjadła obiad z apetytem :) Składniki: * około 500 g wątróbki

Zrób to smacznie
Gulasz z indyka z marchewką i pomidorami 69

obiadowych, oczywiście pod warunkiem, że jadacie mięso. Można przygotować od razu większą porcję i mieć obiad z głowy na dwa dni. Do tego wystarczą ziemniaczki lub kasza oraz dobra surówka i wszyscy domownicy powinni być zadowoleni. W sezonie jesienno-zimowym takie rozgrzewające obiady sprawdzą się idealnie. Dziś mam dla Was przepis na przepyszny gulasz z indyka z marchewką i pomidorami

Natka Pietruszki
Tęczowa tarta warzywna (przepis krok po kroku) 88

dań wegetariańskich, ponieważ bliska jest mi rekomendowana przez dietetyków idea "połowy talerza", które powinniśmy wypełnić warzywami. Oczywiście nie musi to być w dosłownym znaczeniu talerz wypełniony do połowy surówką. Chodzi bardziej o to, aby nasze posiłki bazowały na warzywach i żeby to od nich, a nie od mięsa czy zbóż, zacząć planowanie naszych posiłków.  Warzywa to prawdziwe bogactwo witamin

Chilli Czosnek i Oliwa
Kimchi 146

lodówce, tym bardziej intensywnego smaku nabierają. Co niektórzy kimchi trzymają w lodówce nawet do kilku miesięcy. Szukasz przepisów na dania z warzyw? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Surówkę z młodej kapusty i warzyw. The post Kimchi appeared first on MeCooks Blog

MeCooks
Piersi kurczaka zapiekane z pieczarkami, suszonymi pomidorami i mozzarellą 104

mięsa w najszerszym miejscu, mocy piekarnika oraz mocy palnika i długości smażenia mięsa przed pieczeniem. Piersi pieczone w tej wersji podaję z puree ziemniaczanym i mizerią na jogurcie lub surówką z marchewki. Smacznego. Zasmakuj Kuchni

Zasmakuj Kuchni
Kotlety z ryby i orkiszu 95

Zwilżonymi dłońmi formuj zgrabne kotleciki, obtaczaj je w panierce, wykładaj na olej. Smaż na dobrze rozgrzanym tłuszczu po 3 minuty z każdej strony. Podawaj z pieczonymi frytkami, pure oraz surówką z kapusty. Smacznego! Artykuł Kotlety z ryby i orkiszu pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Polędwiczki ze śliwkami i test patelni Woll Diamond Lite 86

temperatury 180 stopni. Piec 50 minut.  Przed pokrojeniem mięsa należy odczekać 10 minut aby soki się równomiernie rozłożyły. Tak przygotowana polędwiczkę można podawać z pieczonymi ziemniaczkami i ulubioną surówką

Smakołyki Asi
Makaron ze szpinakiem i ziemniakiem 96

jest bardziej kremowe i bogatsze w smaku. Ten makaron jest mega prosty do przygotowania i tani, ale warto wzbogacić całość dania w wartości odżywcze i podać go jeszcze z surówką. Ja podałam go z bardzo prostymi, tanimi, sezonowymi i zdrowymi dodatkami: kapustą kiszoną i burakami pieczonymi . PRZEPIS NA MAKARON ZE SZPINAKIEM I ZIEMNIAKIEM Składniki : 500g makaronu 300 – 400g szpinaku mrożonego

Dorota Smakuje
Jesienne pierogi 114

farsz z karkówki z dodatkiem dyni, suszonych prawdziwków, cebuli i ostrej musztardy jalapeno. Czyli jesiennych składników. Musztarda fajnie dała kopa farszowi. Pierogi wyszły smaczne a podałam je z surówką z białej kapusty. Jeśli macie ochotę spróbować to zróbcie i wyślijcie zdjęcie pierogów a ja chętnie dorzucę je do albumu ze zdjęciami dań moich czytelników. Zapraszam do lektury. Jesienne pierogi

Ewa w kuchni
Kolorowe Barbecue z kurczakiem 75

wierzch mięsem. 8.    Smarujemy sosem barbecue i pieczemy w piekarniku 35 minut w 180 ° C. 9.    Po upieczeniu kroimy w plastry i podajemy z ulubioną surówką oraz ziemniakami. 10. Smacznego

Kulinarna Chwila
Surówka do obiadu ze świeżej kapusty 69

Kapustę odcisnąć, dodać przygotowane warzywa, posypać mielonym pieprzem -wymieszać Przygotować marynatę z oliwy, cytryny i cukru lub miodu, polać- wymieszać Można zamiast marynaty dodać majonez, posypać świeżym koperkiem Zrobienie surówki nie zabiera dużo czasu, a przygotowana samemu jest zdrowsza od tej kupionej w markecie z...dłuuugim terminem do spożycia. Jeśli zrobimy za dużo to przechowana w szczelnym pojemniku (choćby

Proste Potrawy
Meatloaf, czyli pieczeń z indyka i kaszy 82

robienie kotletów, burgerów, pulpetów. Dzięki temu są zdrowsze, a poza tym przemycamy w ten sposób kaszę do menu naszego syna. Meatloaf świetnie smakuje z pure ziemniaczanym, sałatkami i surówkami lub pieczonymi warzywami (można je upiec razem z pulpetem). Jeśli zostanie ci coś z obiadu możesz zjeść pieczyste z kanapką. Przepis wzorowany na Skinnytaste.com Składniki: 250-300 g mielonego indyka ½ szklanki

Niedzielny kucharz