Wolnowar czy multicooker co wybrać i co jest lepsze. Wolnowar czy multicooker, co wybrać i co jest lepsze - to dość częsty dylemat. Wolnowar jest, moim zdaniem
Cztery Fajerypieczarkowym farszem i duszone w delikatnym, ciemnym sosie pieczeniowym, to pomysł na obiad idealny. Takie roladki najlepiej smakują podane z ziemniaczkami, kluskami lub kaszą i oczywiście z dodatkiem ulubionej surówki. Składniki: 1 kg mielonej wołowiny 2 jajka pół szklanki bułki tartej 1 cebula 0,5 kg pieczarek ok 20 dkg żółtego sera typu gouda Przyprawy: sól, pieprz, majeranek(...)ponownie mieszamy i gotujemy do momentu, aż sos zgęstnieje *** *** Roladki ponownie dokładamy na patelnie i podgrzewamy w powstałym sosie *** *** Roladki najlepiej smakują z ziemniaczkami, kluskami lub kaszą, z dodatkiem surówki *** *** SMACZNEGO *** Artykuł Faszerowane roladki z mielonej wołowiny pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z ApetytemRóżowa rozgrzewająca herbata z Kaszmiru Noon Chai - rozgrzewająca kaszmirska herbata Różowa rozgrzewająca herbata z Kaszmiru Noon Chai to raczej napój dla koneserów, niż przeciętnego zjadacza chleba
Cztery FajerySyrniki - rosyjskie placki z serem prosty przepis na tradycyjne rosyjskie placuszki twarogowe. Syrniki - rosyjskie placki z serem znane też jako twarożniki to małe pulchne placuszki ze
Cztery FajeryBoeuf Strogonow przepis na rosyjski gulasz z wołowiny. Boeuf Strogonow, przepis na ten tradycyjny rosyjski gulasz z wołowiny z kiszonymi ogórkami należy do naszych ulubionych. Strogonow
Cztery FajeryKapsalon to holenderski kebab na króry składają się frytki, przykryte porcją mięsa i serem. Następnie wszystko jest zapieczone i podane ze smaczną surówką i sosem . SKŁADNIKI : 1 kg mrożonych frytek lub domowych, przygotowanych samodzielnie 2 piersi z kurczaka, pokrojone w kostkę 1 przyprawa do grilla lub gyrosa sól do smaku 200 g sera goudy(...)kurczak i tarty ser. Foremki wkładamy do piekarnika i zapiekamy około 20 minut, aż ser się rozpuści. Na gorące kapsalony wylewamy sos i ketchup, oraz kładziemy porcję surówki. Podajemy od razu. Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrypcji knału
Kulinarne Fantazje MarioliCzerwone pesto z suszonych pomidorów. Przepis na sycylijskie pesto rosso z polskim jabłkiem. Czerwone pesto z suszonych pomidorów jest świetną alternatywą dla klasycznego zielonego pesto
Cztery FajerySzybkie przekąski i przystawki na imprezę Proste przepisy na przekąski, przystawki i sałatki na imprezę i Sylwestra Szybkie przekąski i przystawki na imprezę w domu to
Cztery FajeryGuacamole Przepis na meksykańską pasta z awokado. Guacamole, pasta z awokado doprawiona sokiem z cytryny lub limonki należy do najpopularniejszych meksykańskich dań. Ta prosta pasta
Cztery FajeryKawa piernikowa świąteczna kawa z korzennymi przyprawami. Kawa piernikowa, świąteczna kawa z korzennymi przyprawami to aromatyczny napój, który przygotujesz w kilka minut. Wystarczą ogólnie dostępne składniki
Cztery FajeryŚledzie w śmietanie Tradycyjne śledzie w śmietanie z cebulą i jabłkiem. Śledzie w śmietanie, tradycyjny przepis na śledzie z cebulą i jabłkiem, których nie może zabraknąć
Cztery FajerySuszone pomidory dodałam właściwie w ostatniej chwili, dla picu. Wiedziałam, że tym dodatkiem niczego nie zepsuję. Nic nie zepsułam (poza kolorem:)). Wyszło super. My grenadiera zjedliśmy z frytkami i surówką z kapusty pekińskiej . Klasycznie jednak będą pasowały do niej po prostu utłuczone ziemniaki lub ryż. I oczywiście surówka z kiszonej kapusty . To jest zawsze świetny dodatek do ryb. Składniki
Kardamonovyzdjęcia w naturalnym świetle, inna sprawa, że nie potrafię robić zdjęć w sztucznym – pewnie to kwestia wprawy. Zobaczymy. Składniki: 2 ulubione bułki 1 szklanka szarpanej wieprzowiny 3/4 szklanki surówki coleslaw 1 ogórek kiszony ketchup Bułki podpiekamy chwilę w piekarniku, faszerujemy je (podgrzanym) mięsem i surówką, dodajemy parę plasterków ogórka i ketchup. Z proporcjami, tak naprawdę, pokombinujcie sami. Artykuł Kanapka
Kardamonovywiadoma podstawa. Stanęło na rozmarynie, uwielbiam go. Mięso swoje odstało i nabrało aromatu (trzymałam je w lodówce całą noc). Podałam je z ziemniaczanym puree z czosnkiem i resztką surówki z czerwonej kapusty. Przepis na puree wrzucę tutaj za parę dni – udało się na tyle, że chcę się nim z Wami podzielić. Tymczasem idę się pobyczyć, mam do zaliczenia(...)zredukujcie go poprzez gotowanie bez pokrywki, rzadko kiedy zagęszczam sosy mąką – nie przepadam za tym. I tyle. Tak ja napisałam we wstępie, polędwiczki podałam z puree i z surówką z czerwonej kapusty. Artykuł Polędwiczki wieprzowe z suszonymi pomidorami pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovyzrobił swoje. Z przyprawami możecie pokombinować sami, spokojnie można do marynaty dodać curry, imbir, zioła prowansalskie, co tam Wam przyjdzie do głowy. Udka podałam z ciemnym ryżem i szybką surówką z kapusty, kukurydzy i natki. Przepis na surówkę, niebawem. Składniki: 6 udek z kurczaka 250 ml jogurtu naturalnego 1 łyżeczka suszonego rozmarynu 1 łyżeczka suszonego tymianku 1 łyżeczka mielonej słodkiej
Kardamonovy