surówka z kapusty - 4149 przepisów (strona:233/277)

Surówka z kapusty i kalarepy 205

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle

Camilla w kuchni
Surówka z kapusty i marchwi 135

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle

Camilla w kuchni
Surówka z kapusty i ogórka 194

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle

Camilla w kuchni
Surówka z kapusty kiszonej 145

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle

Camilla w kuchni
Surówka z kapusty z sosem jogurtowo miętowym 171

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle

Camilla w kuchni
Surówka z kapusty kwaszonej z marchewką 158

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle

Camilla w kuchni
Surówka z kapusty białej 132

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle

Camilla w kuchni
Sałatka coleslaw 315

Dzisiaj moja ulubiona sałatka. Chociaż jest tyle jej wersji, że tak naprawdę nie zawsze jest ulubiona, nie każda wersja mi pasuje. Ale jeśli jest dobrze zrobiona

Marder&Marder Manufacture
Sałatka meksykański Król Imprezy 2599

efektownie wygląda i zrobi wrażenie na nie jednej osobie, więc jeśli szukacie jakiegoś hitu na imprezę, to polecam właśnie tę sałatkę. Więcej przepisów na sałatki znajdziecie tutaj: Sałatki i surówki @media (min-width:800px){ .ads-right .adsbygoogle, .ads-right {max-height:310px;} } @media(max-width:400px) { .ads-right {margin:10px;clear:both;float:none;width:100%;text-align:center(...)chilli cayenne 3 czubate łyżeczki koncentratu pomidorowego sól i pieprz do smaku 300g pieczarek 5 pomidorów (ok. 500g, u mnie śliwkowe) pół główki sałaty lodowej (lub pół główki małej kapusty pekińskiej) 1 puszka kukurydzy konserwowej pół puszki czerwonej fasoli (puszka o łącznej masie z zalewą = 400g)(po odsączeniu zużyłam 120g fasoli) 120g żółtego sera 3 czubate łyżki majonezu 1 jogurt

Kulinarne Przeboje
Młoda kapusta na słodko-kwaśno 188

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

W garach u Gosi
Pasztet chlebowo-mięsny z pesto 153

chce je rozsmarować na chlebie, czy może zjeść widelcem. Tak naprawdę ten specyficzny pasztet podany z sosem doskonale sprawdziłby się również jako danie obiadowe podane z ziemniaczkami i surówką. Mój pasztet ma gładką strukturę podwójnie zmielonego mięsa, ale celowo dodatki do niego pozostawiłam nie zmielone, by były mocniej wyczuwalne. Najbardziej wyczuwalne w pasztecie jest pesto, suszone pomidory, cebulka i bazylia(...)tartą. Łyżką nakładamy masę aż po sam brzeg muffinowych gniazd. Wyrównujemy wierzch. Pieczemy w 175 stopniach (grzałka góra-dół) przez około 30 minut. Proponuję również wykorzystanie czerstwego chleba i kapusty pozostałej po gotowaniu gołąbków jako pasztet warzywny Pasztet z kapusty i chleba Przepis bierze udział w akcji oraz w akcji

Trzeci talerz
Burger z plackiem ziemniaczanym 132

oliwa z oliwek 4 łyżki miód 2 łyżki sól i 1 łyżka woda ciepła 1 szklanka pełna Dodatkowo: słonecznik ogórek świeży 1 szt talerzyk mokra ściereczka Sałatka: kapusta biała 300 g marchew 1 szt sól pół łyżeczki cukier 2 łyżeczki koperek ze słoiczka 1 łyżeczka pomidor 1 szt   Składniki na placki ziemniaczane: ziemniaki 8 szt jajko 1 szt pieprz(...)jajo,sól i pieprz. Smażyłam na rozgrzanym oleju na rumiany kolor. Krok 4 Upieczona bułeczkę przekroić na pół prawie do samego końca. Smarujemy sosami jaki lubicie obydwie połówki. Kładziemy surówkę, placka ziemniaczanego na to ogórek ,pomidor i szczypiorek. Zakrywamy druga połówka bułeczki i mamy pysznego burgera z plackiem

Różowa kuchnia
Sałatka z selerem, jajkami i czerwoną fasolą 465

Wczoraj pokazałem Wam błyskawiczny przepis na sałatkę z kurczakiem i selerem konserwowym , dziś będzie przepis na jeszcze szybszą sałatkę. Sałatka z selerem, jajkami i czerwoną fasolą

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka „Tysiąca Wysp” 220

5 / 5 ( 9 votes ) Sałatka „Tysiąca Wysp” Sałatka „Tysiąca Wysp”, to genialny, niesamowity posiłek na każdą okazję. Idealna na imprezę lub kolację

Ogrodnik w podróży
Falafel i recenzja "Kuchni wegetariańskiej" Wiesławy Rusin 182

font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Sycący i bardzo prosty w wykonaniu. Idealnie pasuje do niego kuskus i różne surówki. Ja podaję również z sosem czosnkowym. Naprawdę warto spróbować!  Przepis pochodzi z książki Kuchnia wegetariańska Wiesławy Rusin. W oryginale należy formować małe kulki (mi jednak wygodniej było smażyć małe(...)znajdziemy wiele ciekawostek żywieniowych, np. kasza jaglana odkwasza organizm, olej kokosowy (i to pewnie wiele osób zdziwi) odchudza, ananas pomaga w gojeniu złamań, migdały mają działanie wykrztuśne, a surowa kapusta niszczy wirusie i bakterie! Na ostatnich stronach jest też alfabetyczny indeks potraw. Dania opisane w tej książce są przeważnie proste, mało pracochłonne i tanie, a przy tym odżywcze. Wiele

Qlinarnie i Qlinarnie
Bigos z ziemniaków – kuchnia podkarpacka 386

kojarzy się bardzo jednoznacznie – siekana kapusta, duszona z mięsem i przyprawami. Ale gdybyśmy cofnęli się o 400 lat, moglibyśmy się przekonać, że bigosem nazywana była siekanina, niekoniecznie z kapusty. Istnieje też hipoteza, że słowo to pochodzi z łaciny i oznacza dwa smaki – „bi”, czyli podwójny oraz „gos” pochodzące od smaków. Oba te wyjaśnienia tłumaczą poniekąd dlaczego danie z drobno pokrojonych(...)smażymy razem do zeszklenia cebuli. Boczek zalewamy śmietaną wymieszaną z mąką i chwilę gotujemy. Ziemniaki, groch i boczek ze śmietaną mieszamy i doprawić solą oraz pieprzem. Podajemy z dowolną surówką.   Bigos z ziemniaków - kuchnia podkarpacka Zapraszam do zakładki KUCHNIA PODKARPACKA po więcej regionalnych przepisów :) znajdziecie tam między innymi inny rodzaj bigosu/siekaniny Bigos z cebuli z bieszczadzkiej wioski Jałowe

Trzeci talerz
Pieczona brukselka – w miodzie i balsamico 223

wyrosłam i z Barbie, i z nienawiści do brukselki – jak się skubaną zapiecze i odrobinę podkręci jest fantastyczna! Kapusta warzywna brukselska , popularnie nazywana brukselką, to skrzyżowanie jarmużu i kapusty głowiastej. To co jemy to główki liściowe – małe, zbite i mocno zielone minikapustki. Brukselka stanowi źródło potasu, wapnia, magnezu, witaminy A, β-Karotenu, witamin z grupy(...)listków i tak naszykowane kapustki przekrójcie wzdłuż na połowy. Wrzucamy je do miski, dodajemy do nich dwie łyżki oleju, sól i pieprz – soli i pieprzu tyle, jakbyśmy mocno przyprawiali surówkę. Wszystko dokładnie razem mieszamy – najlepiej ręką – żeby kapustki równomiernie otoczyły się w przyprawach i tłuszczu. Wyrzucamy brukselkę jedną warstwą na wyłożoną papierem do pieczenia blachę i wkładamy na środkowy poziom

Karo in the Kitchen
Smażone plastry selera w panierce z bułki i sezamu 137

pochodzą z uprawy szklarniowej lub są importowane. Tym samym nie smakują tak dorze jak te kupione w sezonie. Myśląc o jesiennych warzywach zawsze myślę o dyni, buraczkach ćwikłowych, marchwi, kapuście, papryce, pietruszce czy selerze. Zapewne tych warzyw także najczęściej urzywam w mojej kuchni od września do marca włącznie. Seler a dokładnie jego korzeń jest tym typem warzywa, które idealnie nadaje(...)gorący, wkładać plastry selera. Smażyć na średnim ogniu na złoty kolor z obu stron. Usmażone plastry selera podawać jako dodatek do dań obiadowych bądź same z dodatkiem sosu i surówki. Smażone plastry selera w panierce z bułki i sezamu Smacznego! O czym warto pamiętać przygotowując smażone plastry selera. Smażone plastry selera w panierce z bułki i sezamu Użyłam bardzo dużego

mecooks
Pulled pork w ciemnym sosie, że Łooo! 189

wypróbujcie bo mięso nie dosyć, że przepyszne to jeszcze rozpływa się w ustach!  Poezja! Ja swoją wieprzowinę w ciemnym sosie Łowicza podałam z gotowanymi ziemniaczkami i duszoną czerwoną kapustą. Miałam nadzieję, że zostanie mi jej trochę do bułek na kolację ale nie było szans. Zniknęła w zastraszającym tempie. Następnym razem na pewno upiekę jej więcej :) Warto pamiętać, że przygotowanie(...)minut. Po wyjęciu z piekarnika odczekać 10 minut i poszarpać widelcem, zamieszać z sosem z cebulką. "Szarpaną" wieprzowinę można podawać jako danie obiadowe na gorąco z ziemniaczkami i surówką lub ostudzić i podawać zamiast wędliny z bułką i świeżymi warzywami

Smakołyki Asi
Sałatka grecka 189

  Składniki: 6 średnich pomidorów; 1 średni ogórek wężowy; Opakowanie sera feta dobrej jakości (waga netto, po odcedzeniu 270 g); Garść czarnych oliwek (powinny to być

Gospodyni Miejska

Proponowane wyszukiwania